Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A propos ciuchów...kolejny mega tekst mojej mamy....
Nie mam natchnienia zrobić przeglądu szafy, więc chodzę w kilku ciuchach na zmianę, bo mi tak po prostu najwygodniej.
I wczoraj moja mama zerknęła na mnie krytycznym wzrokiem i rzekła : "tylko w to się mieścisz?....."
no kurde, a choćby nawet, to co z tego...halo...urodziłam niecałe 3 tygodnie temu po 3 miesiącach leżenia....nawet Chodakowska by się zapuściła, więc mam prawo...
Wczoraj położna na wizycie mnie pocieszyła, że ze 4 tygodnie, powinnam dojść do siebie z figurą choć trochę. Póki co zostało mi jeszcze 9 kg do wagi sprzed ciąży...
-
Kurcze Klaudia, przykra ta Twoja mama.. ja te 3tyg po porodzie w szpitalu byłam taka w nieładzie, 2 koszulki na zmiane i 2 pary leginsów, bo dla kogo sie stroic i oczywiscie makijażu zero. Gdyby mi ktos wtedy zwrócił uwagę na to jak wyglądam to chyba bym zagryzła :d
Współczuję Wam tych wszystkich dolegliwości. Niech miną jak najszybciej!
U nas jesli chodzi o pranie to piorę co 2-3dni ale zazwyczaj mam w tym jeszcze sporo nowych rzeczy, bo co wyjdę do sklepu to cos kupuję :d więc nie wiem czy mam tyle ciuszkow czy mój synek tak sie nie brudzi. W sumie to na noc spi w pizamce, a w ciągu dnia go przebieram bardziej "modowo", czasem sie tylko zdarzy wymiana bodziaka w ciągu dnia ale rzadko
Marysia a budżet na taką sukienkę ma jakis limit? :d bo ładnych jest dużo ale ceny niektore kosmiczne
Kurcze miałam fajną stronkę ale mi gdzies umknęła, jak znajdę to wrzucęja sie za takimi nie rozglądam bo jak karmię cycem to tylko w domu, za duży stres narazie dla nas ;d
My zazwyczaj kapiemy w 2, ale jak mąż w pracy to sama ogarniam. Trwa to trochę dłużej ale da się, tylko potem bardziej krzyże bolą :d
My dzis na grilla jedziemy. Udanej majówki dziewczyny, a tym w szpitalu szybkiego wyjścia do domu!
Magdzia85F, Rene, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Klaudia z takim tekstem wyskoczyła szok!co niektórzy to powinni się z 10 razy zastanowić zanim coś powiedzą,tym bardziej kobieta która sama kiedyś była w ciąży i rodziła...
aga udanego grilla:-)
dziewczyny czy pępki waszych maluszków są schowane czy wystają?u mojego synka jest wystający a nad pępkiem ma takie jakby wgłębienie pod skórą lekarz mi dziś powiedział że to może być przepuklina pępkowa -
Rene zdrówka dla Patryczka! U nas pępek jest schowany, szczerze mówiąc mam nawet problem żeby go w środku wyczyścić bo jest malutka dziurka i mi się ten wacik nie mieści.
Marysiu, mi też się marzą zakupymąż co prawda ciągle mnie pyta kiedy chcę gdzieś iść, że on zostanie z Małym, ale jakoś sama nie lubię chodzić po sklepach. Póki co buszuję w internecie. Też szukam sukienki do karmienia, bo uwielbiam latem chodzić w sukienkach, a niestety moje sprzed porodu się nie nadają.
Mi zostało do wagi sprzed ciąży niby tylko 2,5kg ale mam o jakieś 5-6cm szerszy obwód w talii przez co nie wchodzę w niektóre rzeczy. Trochę taka "oponka" mi się zrobiła, nie wiem czy to jeszcze nieobkurczona skóra, macica jeszcze wystaje, czy po prostu sadło ;P
Wczoraj Grześ jakby oszalał. Non stop wisiał na cycku, jadł bardzo krótko, usypiał, a jak się budził i zobaczył że mu cycek wypadł to ryk. Myślałam, że kota dostanę tak mi było z nim gorąco. Ciężko go odłożyć czasem do kołyski, budzi mi się w momencie dotknięcia materaca, trochę to frustrujące.
Co do dolegliwości to mi dokucza ta blizna po cięciu kroczajak mnie tylko zszyli to nic kompletnie mnie nie bolało, nawet środków przeciwbólowych nie musiałam brać, a trzy tygodnie później mi zaczęło dokuczać
jakby nie to, to bym już zapomniała że rodziłam.
Cewka moczowa też mnie piecze pod koniec sikania i czuję jakby takie gorąco.. może faktycznie to jakaś infekcja.Etoilka lubi tę wiadomość
-
aga_90 wrote:Rene Ty uciekaj z tego szpitala jak najszybciej, bo lekarze z nudów wymyślają juz! Biedy ten Twój Maluszek. Jesli chcesz to wieczorem zrobię zdjęcie pępuszka Wiktora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 16:04
-
Etoilka - ja mam sukienkę z granatovo - bardzo wygodna. A jeszcze super sa w happy mum ale nie należą do najtańszych (moze na olx znajdziesz używane?)
My mamy ostatnio ciężkie nocki, rzuca się przy karmieniu, nawet jak zasnie przy cycu to po chwili sie pręży i steka przez co się wybudza
Zauwazylam tez u niego 2 rytuały - popołudniowa drzemka tylko w chuscie i wieczorne zasypianie na 3-4h tak miedzy 19 a 20
Ja jeszcze kremu z filtrem nie stosowalam ale zamowilam ostatnio z Mustella 50+.
Ja po domu najchętniej w koszuli nocnej chodzeA jak juz sie ubieram to tez zakładam te same ciuchy, bez szalu jakiegos
Czekam na koszulki do karmienia bo już mnie wkurza to kombinowanie z cycem w miejscach publicznychEtoilka lubi tę wiadomość
-
Jak sie pochwalilam że zmieniam ubranko 2 razy w ciagu dnia, tak juz odkąd dotarlismy do dziadków przebieralam 2 razy, raz kupa gigant, a drugi- mega rzyg :d już sie Wam wiecej nie pochwalę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 17:34
Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Aga, dobre, nie chwal dnia przed zachodem słońca
Kamila, dzięki za happy mum, może coś tam wybiorę, bo widzę, ze mają sporo sukienek wizytowych.
Rene, biedny Patryczek z tymi wenflonamijuż niedługo i uciekajcie do domu!
Klaudia, fajna ta Twoja gwiazda. I jak gustownie ubrana
Mój syn dziś w ogóle nie chce spać. Ale w zamian za to uraczył mnie dziś pierwszymi chyba świadomymi uśmiechami - wzruszyłam się bardzo, fantastyczny widok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 11:31
aga_90, Magdzia85F, Tusianka, Rene, Emily89, Sylwiaa95, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Etoilka wrote:Aga, dobre, nie chwal dnia przed zachodem słońca
Kamila, dzięki za happy mum, może coś tam wybiorę, bo widzę, ze mają sporo sukienek wizytowych.
Rene, biedny Patryczek z tymi wenflonamijuż niedługo i uciekajcie do domu!
Klaudia, fajna ta Twoja gwiazda. I jak gustownie ubrana
Mój syn dziś w ogóle nie chce spać. Ale w zamian za to uraczył mnie dziś pierwszymi chyba świadomymi uśmiechami - wzruszyłam się bardzo, fantastyczny widok
https://zapodaj.net/a004cd9bfd77e.jpg.htmlEtoilka lubi tę wiadomość
-
Marysiu, uśmiech powalający !!!! Rene- jak patrzę na Twojego skarba to serce mi płacze , taki śliczny Dziubek a tak musi cierpieć z tymi wenflonami... ucaluj go idę mnie i przekaz dużo pozytywnej energii , zdrówka maluszku !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 21:41
Etoilka, Rene lubią tę wiadomość
-
Dorotka pytanie do Ciebie. Urodziłam 24, a wypłata która mi przyszła wygląda jak za pełny miesiąc macierzyńskiego (500zl ok mniej), a przecież do dnia porodu byłam na l4 100%płatnym.. Nie powinnam mieć mniej o ten tydzień ostatni tylko? Czy to się już liczy caky miesiąc jako macierzyński?
Juz nieaktualneto sama wypłata macierzyński osobnym przelewem przyjdzie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 08:41
-
Hej dziewczyny
wpadam się pochwalić ze zostałam mama
Co prawda z kwietniowki zrobiłam się majówka.
1.05 o 18:45 urodził się nasz synek w 41+1. Poród indukowany SN z przebojami niestety zakończony vacuum, ale najważniejsze, ze z małym wszystko w porządku. 3450, 54cm i 10/10
Po północy zabrali mi małego żebym odpoczęła, a głupia baba i tak spać z wrażenia nie może :pibishka, Rene, Tęskniąca, Etoilka, BP 02, aga_90, Magdzia85F, Tusianka, Agiii37, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Marysiu, uśmiech powalający !!!! Rene- jak patrzę na Twojego skarba to serce mi płacze , taki śliczny Dziubek a tak musi cierpieć z tymi wenflonami... ucaluj go idę mnie i przekaz dużo pozytywnej energii , zdrówka maluszku !!!
aga ładny pępuszek u nas wygląda to zupełnie inaczej mam nadzieję,że mojemu synkowi pępuszek się ładnie zchowa
Alala gratulacje:-)
A my czekamy na badania i obchód może dziś nas wypiszą do domuAlala lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry!
Nie odzywalam sie ostatnio bo naloty rodzicow- wczoraj kumulacja byla... wszyscy glodni pierwszego wnuka...
U nas jakos idzie- pralka tez non stop prawie
Maly ma dni aniolka i diabelkawczoraj dal popalic
Ja dzis weszlam na wage- 3 kilo nadal wiecej, co uwaan za niezly wynuk. Brzucha za to jeszcze troszke mam, wiec tez mnie zakupy czekaja...
Dzis pierwszy raz dziecko z dziadkami zostawiam- endo mam... az sie boje