X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ciuchów...kolejny mega tekst mojej mamy....
    Nie mam natchnienia zrobić przeglądu szafy, więc chodzę w kilku ciuchach na zmianę, bo mi tak po prostu najwygodniej.
    I wczoraj moja mama zerknęła na mnie krytycznym wzrokiem i rzekła : "tylko w to się mieścisz?....."

no kurde, a choćby nawet, to co z tego...halo...urodziłam niecałe 3 tygodnie temu po 3 miesiącach leżenia....nawet Chodakowska by się zapuściła, więc mam prawo...

Wczoraj położna na wizycie mnie pocieszyła, że ze 4 tygodnie, powinnam dojść do siebie z figurą choć trochę. Póki co zostało mi jeszcze 9 kg do wagi sprzed ciąży...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Klaudia, przykra ta Twoja mama.. ja te 3tyg po porodzie w szpitalu byłam taka w nieładzie, 2 koszulki na zmiane i 2 pary leginsów, bo dla kogo sie stroic i oczywiscie makijażu zero. Gdyby mi ktos wtedy zwrócił uwagę na to jak wyglądam to chyba bym zagryzła :d

Współczuję Wam tych wszystkich dolegliwości. Niech miną jak najszybciej!

U nas jesli chodzi o pranie to piorę co 2-3dni ale zazwyczaj mam w tym jeszcze sporo nowych rzeczy, bo co wyjdę do sklepu to cos kupuję :d więc nie wiem czy mam tyle ciuszkow czy mój synek tak sie nie brudzi. W sumie to na noc spi w pizamce, a w ciągu dnia go przebieram bardziej "modowo", czasem sie tylko zdarzy wymiana bodziaka w ciągu dnia ale rzadko ;)

Marysia a budżet na taką sukienkę ma jakis limit? :d bo ładnych jest dużo ale ceny niektore kosmiczne :)
    Kurcze miałam fajną stronkę ale mi gdzies umknęła, jak znajdę to wrzucę :) ja sie za takimi nie rozglądam bo jak karmię cycem to tylko w domu, za duży stres narazie dla nas ;d

My zazwyczaj kapiemy w 2, ale jak mąż w pracy to sama ogarniam. Trwa to trochę dłużej ale da się, tylko potem bardziej krzyże bolą :d

My dzis na grilla jedziemy. Udanej majówki dziewczyny, a tym w szpitalu szybkiego wyjścia do domu! :)

Magdzia85F, Rene, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia z takim tekstem wyskoczyła szok!co niektórzy to powinni się z 10 razy zastanowić zanim coś powiedzą,tym bardziej kobieta która sama kiedyś była w ciąży i rodziła...
    aga udanego grilla:-)
    dziewczyny czy pępki waszych maluszków są schowane czy wystają?u mojego synka jest wystający a nad pępkiem ma takie jakby wgłębienie pod skórą lekarz mi dziś powiedział że to może być przepuklina pępkowa

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene Ty uciekaj z tego szpitala jak najszybciej, bo lekarze z nudów wymyślają juz! Biedy ten Twój Maluszek. Jesli chcesz to wieczorem zrobię zdjęcie pępuszka Wiktora :)

Rene, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene zdrówka dla Patryczka! U nas pępek jest schowany, szczerze mówiąc mam nawet problem żeby go w środku wyczyścić bo jest malutka dziurka i mi się ten wacik nie mieści.

Marysiu, mi też się marzą zakupy :D mąż co prawda ciągle mnie pyta kiedy chcę gdzieś iść, że on zostanie z Małym, ale jakoś sama nie lubię chodzić po sklepach. Póki co buszuję w internecie. Też szukam sukienki do karmienia, bo uwielbiam latem chodzić w sukienkach, a niestety moje sprzed porodu się nie nadają.

Mi zostało do wagi sprzed ciąży niby tylko 2,5kg ale mam o jakieś 5-6cm szerszy obwód w talii przez co nie wchodzę w niektóre rzeczy. Trochę taka "oponka" mi się zrobiła, nie wiem czy to jeszcze nieobkurczona skóra, macica jeszcze wystaje, czy po prostu sadło ;P

Wczoraj Grześ jakby oszalał. Non stop wisiał na cycku, jadł bardzo krótko, usypiał, a jak się budził i zobaczył że mu cycek wypadł to ryk. Myślałam, że kota dostanę tak mi było z nim gorąco. Ciężko go odłożyć czasem do kołyski, budzi mi się w momencie dotknięcia materaca, trochę to frustrujące.

Co do dolegliwości to mi dokucza ta blizna po cięciu krocza :/ jak mnie tylko zszyli to nic kompletnie mnie nie bolało, nawet środków przeciwbólowych nie musiałam brać, a trzy tygodnie później mi zaczęło dokuczać :/ jakby nie to, to bym już zapomniała że rodziłam.

Cewka moczowa też mnie piecze pod koniec sikania i czuję jakby takie gorąco.. może faktycznie to jakaś infekcja.

Etoilka lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Rene Ty uciekaj z tego szpitala jak najszybciej, bo lekarze z nudów wymyślają juz! Biedy ten Twój Maluszek. Jesli chcesz to wieczorem zrobię zdjęcie pępuszka Wiktora :)
    to poproszę fotkę:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 16:04

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c953668f062.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 16:34

Magdzia85F, aga_90, Etoilka, Tęskniąca, ibishka, BP 02, Agiii37 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka - ja mam sukienkę z granatovo - bardzo wygodna. A jeszcze super sa w happy mum ale nie należą do najtańszych (moze na olx znajdziesz używane?) :(

My mamy ostatnio ciężkie nocki, rzuca się przy karmieniu, nawet jak zasnie przy cycu to po chwili sie pręży i steka przez co się wybudza :(

Zauwazylam tez u niego 2 rytuały - popołudniowa drzemka tylko w chuscie i wieczorne zasypianie na 3-4h tak miedzy 19 a 20 :)

Ja jeszcze kremu z filtrem nie stosowalam ale zamowilam ostatnio z Mustella 50+.

Ja po domu najchętniej w koszuli nocnej chodze :) A jak juz sie ubieram to tez zakładam te same ciuchy, bez szalu jakiegos :)
    Czekam na koszulki do karmienia bo już mnie wkurza to kombinowanie z cycem w miejscach publicznych :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie pochwalilam że zmieniam ubranko 2 razy w ciagu dnia, tak juz odkąd dotarlismy do dziadków przebieralam 2 razy, raz kupa gigant, a drugi- mega rzyg :d już sie Wam wiecej nie pochwalę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 17:34

Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja gwiazda:
    4a6782462e6d9debmed.jpg

Rene, Tusianka, Etoilka, aga_90, Magdzia85F, Ilona92, Sylwiaa95, ibishka, BP 02, grzanewino, Agiii37, olKaczucha lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    A to moja gwiazda:
    4a6782462e6d9debmed.jpg
    Śliczna:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dobre, nie chwal dnia przed zachodem słońca ;)

Kamila, dzięki za happy mum, może coś tam wybiorę, bo widzę, ze mają sporo sukienek wizytowych.

Rene, biedny Patryczek z tymi wenflonami :( już niedługo i uciekajcie do domu!

Klaudia, fajna ta Twoja gwiazda. I jak gustownie ubrana :)

Mój syn dziś w ogóle nie chce spać. Ale w zamian za to uraczył mnie dziś pierwszymi chyba świadomymi uśmiechami - wzruszyłam się bardzo, fantastyczny widok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 11:31

aga_90, Magdzia85F, Tusianka, Rene, Emily89, Sylwiaa95, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Aga, dobre, nie chwal dnia przed zachodem słońca ;)

Kamila, dzięki za happy mum, może coś tam wybiorę, bo widzę, ze mają sporo sukienek wizytowych.

Rene, biedny Patryczek z tymi wenflonami :( już niedługo i uciekajcie do domu!

Klaudia, fajna ta Twoja gwiazda. I jak gustownie ubrana :)

Mój syn dziś w ogóle nie chce spać. Ale w zamian za to uraczył mnie dziś pierwszymi chyba świadomymi uśmiechami - wzruszyłam się bardzo, fantastyczny widok :)

https://zapodaj.net/a004cd9bfd77e.jpg.html
    jaki piękny uśmiech,coś wspaniałego:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, uśmiech powalający !!!! Rene- jak patrzę na Twojego skarba to serce mi płacze , taki śliczny Dziubek a tak musi cierpieć z tymi wenflonami... ucaluj go idę mnie i przekaz dużo pozytywnej energii , zdrówka maluszku !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 21:41

Etoilka, Rene lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    to poproszę fotkę:-)
    A proszę :)
    28920ad987ecad94m.jpg
    Przystojniak z tego Twojego synka ;)
    Klaudia cudna ta Twoja Gwiazda!
    Marysiu a Twój synuś ma czarujący uśmiech :) i oczywiście też Mały Przystojniak Ci rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 22:55

Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka pytanie do Ciebie. Urodziłam 24, a wypłata która mi przyszła wygląda jak za pełny miesiąc macierzyńskiego (500zl ok mniej), a przecież do dnia porodu byłam na l4 100%płatnym.. Nie powinnam mieć mniej o ten tydzień ostatni tylko? Czy to się już liczy caky miesiąc jako macierzyński?

Juz nieaktualne :) to sama wypłata macierzyński osobnym przelewem przyjdzie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 08:41

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) wpadam się pochwalić ze zostałam mama :)
    Co prawda z kwietniowki zrobiłam się majówka.
    1.05 o 18:45 urodził się nasz synek w 41+1. Poród indukowany SN z przebojami niestety zakończony vacuum, ale najważniejsze, ze z małym wszystko w porządku. 3450, 54cm i 10/10
    Po północy zabrali mi małego żebym odpoczęła, a głupia baba i tak spać z wrażenia nie może :p

ibishka, Rene, Tęskniąca, Etoilka, BP 02, aga_90, Magdzia85F, Tusianka, Agiii37, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Marysiu, uśmiech powalający !!!! Rene- jak patrzę na Twojego skarba to serce mi płacze , taki śliczny Dziubek a tak musi cierpieć z tymi wenflonami... ucaluj go idę mnie i przekaz dużo pozytywnej energii , zdrówka maluszku !!!
    ucałuje:-)
    aga ładny pępuszek u nas wygląda to zupełnie inaczej mam nadzieję,że mojemu synkowi pępuszek się ładnie zchowa
    Alala gratulacje:-)
    A my czekamy na badania i obchód może dziś nas wypiszą do domu

Alala lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene kciuki za Was!

A ja chwalilam się? Byłam u mojej gin wczoraj bo kazała z tym bólem kości ogonowej Mo i jest - pęknięta ale odlamek sie trzyma reszty więc powinno się samo zrosnac

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Nie odzywalam sie ostatnio bo naloty rodzicow- wczoraj kumulacja byla... wszyscy glodni pierwszego wnuka...
    U nas jakos idzie- pralka tez non stop prawie :D
    Maly ma dni aniolka i diabelka ;) wczoraj dal popalic ;)
    Ja dzis weszlam na wage- 3 kilo nadal wiecej, co uwaan za niezly wynuk. Brzucha za to jeszcze troszke mam, wiec tez mnie zakupy czekaja...
    Dzis pierwszy raz dziecko z dziadkami zostawiam- endo mam... az sie boje

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ