X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Magda, ja chyba też mam jakiś problem z cewką. Boli mnie na samym końcu oddawania moczu - nie za każdym razem, ale jednak.

o to to
    Dokładnie pod koniec. Było ok a teraz od wczoraj boli.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, czasem mija, a potem znów wraca. Mam nadzieję, że wkrótce minie całkiem.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś była położna i możemy zageszczacz mleko kleikiem(żeby nie ulewal) bo teraz zageszxzamy nutritonem.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Rene wyszliście ze szpitala? Jak Synek?

Moja je tak co 2-4 h i to z jednej piersi, wiec w porównaniu z Waszymu tez inny przypadek. Najlepiej śpi po dworzu. Mam ten plus, ze wsadzam ja we wózek, a ja moge dalej robic cos na zewnatz lub w domu.
    Co do wagi mi zostało 6, wchodzę juz w jedne jeansy sprzed ciazy. Wszystki schodzi na spokojnie.
    Co do połogu to nie bagatelizujcie zapalenia cewki, ani innych przypadłości.
    Moje kuzynki jak karmiły mm to tak jak była na opakowaniu, nie dostawały dzieci na zadanie.
    Mija jest bardzo silna i trzyma głowę podczas noszenia, także dzieki temu chyba lubi leżeć na brzuchu. A na puszczenie baków pomaga jej rowerek i masaż brzuszka, ale tak generalnie jest ok.
    Body nosimy juz na 68, także z pierwszych ubranek zostały skarpetki , bluzki niektóre i spodenki :)
    Położna była ze 4 razy, na Pierwszej wizycie mnie oglądała, ale nigdy nie zważyła dziecka. Doktor była chyba tydzień po wyjściu ze szpitala, także spełniła swoj obowiązek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 17:29

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któras z was mówiła że dopadł ka baby blues.. Po jakim czasie to mija? Ja jestem tak przybita że aż wstyd mówić co czasem czuje :(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdej w innym czasie. Ja miałam dosc długo. Tylko rozmowy z moim mi pomogły. Pozytywne myślenie, wyznaczenie kolejnych celów, inaczej dostałabym kota.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Magda, ja chyba też mam jakiś problem z cewką. Boli mnie na samym końcu oddawania moczu - nie za każdym razem, ale jednak.
    też tak mam

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Czesc. Rene wyszliście ze szpitala? Jak Synek?

Moja je tak co 2-4 h i to z jednej piersi, wiec w porównaniu z Waszymu tez inny przypadek. Najlepiej śpi po dworzu. Mam ten plus, ze wsadzam ja we wózek, a ja moge dalej robic cos na zewnatz lub w domu.
    Co do wagi mi zostało 6, wchodzę juz w jedne jeansy sprzed ciazy. Wszystki schodzi na spokojnie.
    Co do połogu to nie bagatelizujcie zapalenia cewki, ani innych przypadłości.
    Moje kuzynki jak karmiły mm to tak jak była na opakowaniu, nie dostawały dzieci na zadanie.
    Mija jest bardzo silna i trzyma głowę podczas noszenia, także dzieki temu chyba lubi leżeć na brzuchu. A na puszczenie baków pomaga jej rowerek i masaż brzuszka, ale tak generalnie jest ok.
    Body nosimy juz na 68, także z pierwszych ubranek zostały skarpetki , bluzki niektóre i spodenki :)
    Położna była ze 4 razy, na Pierwszej wizycie mnie oglądała, ale nigdy nie zważyła dziecka. Doktor była chyba tydzień po wyjściu ze szpitala, także spełniła swoj obowiązek.
    Niestety nie po dzisiejszym obchodzie ordynator zadecydował,że musimy zostać leczenie antybiotykiem musi trwać 7 dni niestety nie ma możliwości dokończenia leczenia w domu bo synek jest za malutki gdyby miał z pół roku to byłaby inna rozmowa,a i przy wypisie dostaniemy skierowanie do kardiologa dziecięcego dziś podczas badania lekarz stwierdził,że synek ma szmery nad sercem i musimy sprawdzić czy są to tzw niewinne szmery czy coś poważniejszego...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, trzymaj się, oby złe myśli szybko Cię opuściły!

Rene, dużo siły dla Was! Zdrówka dla Maluszka, trzymam mocno kciuki za serduszko, będzie dobrze!

A moi dwaj panowie wzięli mnie dziś na shopping - i to mąż sam zaproponował (chyba widział moją desperację ;)). Wybraliśmy galerię blisko parku, panowie jeździli wózkiem, mama buszowała po sklepach (normalnie tego nie lubię, ale tym razem było jakoś tak inaczej - miła odmiana od rutyny ;)).

Ilona92, Rene, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiego używacie kremu z filtrem na spacery? My od jutra zaczynamy chodzić i coś położna kazała stosować.

Ja okazuje się że jestem wyrodna matka która głodzi dziecko..

Mała jsk przychodziła noc stawała się niespokojna płaczliwa itp. Pediatra dał nam krople na kołki i wzdęcia a położna dziś zasugerował bo mała spadła 5 dag( i nie wiadomo czy to przez weekend czy przez piątek więcej spadła a teraz się już zaczęła odbijać z waga) że mała mimo że jest przy cycku te pół h ale mi przysypia itp to że nie dojada. Kazała co 2 karmienie dawać swój odciagniety pokarm z butli a na noc to już całkiem. Jak powiedziała tak zrobiłam i od wieczora nie wyrabiam z mlekiem.. Co 2 h odciągam a ona ślicznie śpi 2 h i głodna..
    Noc spokojna. Pierwszy raz taka.
    Nie wiem co bardziej pomogło krople od lekarza czy rada położnej bo nie mogłam czekać z wdrożeniem obu metod więc obie są od dziś. Ale czuję że skończy się stałym odciąganiem i podawaniem jej tego bo teraz chciałam jej dać cycka to 5 minut i śpi i nie dobudzi jej a za parę minut płacz..
    W dodatku ból kości ogonowej który mi dokucza od porodu to położna zasugerowała że kość mogła peknac lub się złamać biorąc pod uwagę traumatyczny przebieg porodu. Jeśli za kilka dni nie przejdzie to mam iść do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 04:42

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:-)
    Kolejny wenflon do wymiany a ja już chyba nie dam rady iść z nim na wymianę:"-(
    Etoilka pochwal się co tam kupiłaś
    Ibishka współczuję bólu kości ogonowej oby szybko Ci przeszło

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ze sie znowu Wam wtrace, ale moze akurat pomoge;p Po porodzie mialam lekka infekcje drog moczowych (nie moglam sie w ogole wysikac kilkanascie godzin po porodzie :/) i tez mnie pieklo, polozna polecila mi Femisept URO (same naturalne skladniki wiec mozna przy kp), zazywalam po 2 tabletki dziennie ok. 10dni i wszystko minelo ;)

Magdzia85F, Etoilka, Rene lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Rene - zdrówka dla Was...
    dziewczyny współczuje baby bluesa , mnie póki co omija...
    u mnie "syndrom zimnej kawy" objawia się jako "syndrom czerstwej kanapki" ;) jeszcze nie zdarzyło mi się naszykować sobie jedzenie i zjeść odrazu ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza z kością mam to samo. Wyłam z bólu, teraz leżę dużo i nie wiem, jak ja pójdę z Małą do pediatry.
    Podobno jak ból nie przechodzi 2 tygodnie to trzeba iść do specjalisty.

Co do karmienia. Nie poddawaj się. Nawet jak karmię z butelki swoim mlekiem to dobrze.

Rene współczuję! Trzymajcie się! A z serduszkiem na pewno wszystko ok. Tylko wolą się upewnić.

Marysiu no to super, że byłaś na zakupach. I niespodzianka fajna!

Rene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Przepraszam, ze sie znowu Wam wtrace, ale moze akurat pomoge;p Po porodzie mialam lekka infekcje drog moczowych (nie moglam sie w ogole wysikac kilkanascie godzin po porodzie :/) i tez mnie pieklo, polozna polecila mi Femisept URO (same naturalne skladniki wiec mozna przy kp), zazywalam po 2 tabletki dziennie ok. 10dni i wszystko minelo ;)

Też Cię bolało pod koniec sikania? To środek bez recepty?

Klaudia no to Malutka dała Ci się zregenerować po porodzie a teraz mama zajmuj się. Też na cycu wisi?

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Też Cię bolało pod koniec sikania? To środek bez recepty?

Klaudia no to Malutka dała Ci się zregenerować po porodzie a teraz mama zajmuj się. Też na cycu wisi?

Tak, tez pod koniec. Bez recepty ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, Patusia je najczęściej co 3 godziny, ale ma też fazy, że lubi sobie coś przekąsić w międzyczasie ;) i czasem lubi sobie possać na lepsze spanie - nie je, tylko trzyma sobie sutka, zasypia po 3 minutach i można jej go wyjąć ;)

Mała waży już 4 kg - mały pulpecik się robi ;)
    Mi puszczają szwy w końcu.
    U mnie też podejrzewali to pęknięcie kości ogonowej jak tak cierpiałam - więc szczerze Wam dziewczyny współczuje .

Dziś rano miałam chyba kryzys, nie byłam w stanie wstać z łóżka - Patusia od 5 rano oczy jak 5 zł i rozrabia a mi było wszystko jedno, przedrzemałam jeszcze do 7.

Z tym bólem lędźwi czuje się jak staruszka, wczoraj ledwo małą wykąpałam, mimo, że wanienke mam na dobrej wysokości, a tak a propos to moja mama w szoku, że ja sama ja kąpie , bo podobno nie da się w pojedynkę tego ogarnąć a mi to całkiem sprawnie wychodzi - odkąd stanęłam na nogi radzę sobie całkiem nieźle ;) z czego jestem mega dumna ;)

Czy u Was pralka też działa "na okrągło" ? bo ja albo mam za mało rzeczy dla Patusi albo jest mistrzynią w ulewaniu i kupkowaniu ;)

Magdzia85F, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, my mamy maaaasę ubranek a pieczemy też non stop ;) pierzemy, suszymy, prasujemy i na nowo :))
    Mnie czeka dziś pierwsze samodzielne kąpanie Małego, bo mąż w pracy wieczorem, i już się boję ;)

Katy, dzięki!

Rene, kupiłam sukienkę na guziki (żeby dało się też karmić), koszulki, spodnie, krótkie spodenki.
    Tak a propos, jeli byście widziały jakieś fajne eleganckie sukienki (do karmienia) na chrzest/wesele, to dajcie proszę znać :)

Magdzia85F, Rene, Ilona92, Katy lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy dzięki :-)

Klaudia moja wisi jak Jej się podoba. Nie ma reguły. Rano po wstaniu zje i zazwyczaj śpi 1h a potem po 15. A tak cycowanie. Ale dobrze, bo po 3h mam tak piersi wielkie, że bolą.

A ja nie wiem komu zgłosić te bóle kości ogonowej?

My kapiemy we dwójkę. I na serio wow, że sobie tak radzisz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:18

Katy lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z praniem u nas tak samo pralka chodzi non stop,teraz to pralka mojej mamy od kiedy leżymy w szpitalu.
    Etoilka fajnie ze zakupy udane mi też się marzy wyjść do sklepu a tu nie mogę,wczoraj ,,pocieszyłam''się wyjściem do spożywczaka koło szpitala po wodę i sucharki hihi

Etoilka lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ