X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ważenie było różnie, w zależnosci od wizyt położnej i w przychodni. i wtedy wyliczałam sobie dzienne przyrosty :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda śliczna ta Twoja Gwiazdeczka :)

A nas dzis nie zaszczepili, bo pani ktora szczepi nie było, wnuk jej sie urodził o bedzie dopiero w przyszlym tyg. Mi to w sumie na rękę, ale liczyłam że mi go zważą.. no cóż musze czekac jeszcze tydzień :/

f2wl9vvje61wiuku.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze szczepionką 5w1 to trzeba o tyle uważać że podobno jej brakuje. Już od 3 osób słyszałam że nią zaszczepili a później jak szli na kolejną wizytę to jej nie było albo trzeba było jakoś wcześniej zamawiać. Pediatra nam powiedziała że teraz głównie ta 6w1 jest w obiegu i tamtej już tyle nie produkują, nie wiem ile w tym prawdy.

Grześ nam też potrafi ulać nosem albo dużo zwymiotować ale bardzo dużo je i szybko przybiera więc to nie problem.

Ja też mam obawy przed wychodzeniem, szczególnie sama. Boję sie że zacznie płakać i nie będę go mogła uspokoic. Albo że jak będę karmić to sie ktoś przypieprzy. Wiem że powinnam mieć to w nosie ale przez tą nagonkę na "wywalanie cyców" jakoś się stresuję.

Chusty nie mam i nie wiem czy ktoś by mi mógł pomóc z nauczeniem się. Ale to fajna sprawa.

Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważyć nie wiem co ile sie powinno.. mysle ze co 2 tyg to tak 'bezpiecznie'.
    A jak dziecko ulewa i rzeczywiscie dobrze przybiera to nie ma sie co martwic:)
    Moja Iga przytyła 1.180 kg w 5 tygodni :p
    Ale problem jest z kupką.. dziś jak nie zrobi to bd 4 dzień:(
    Dziewczyny macie tak ktoras z dzieckiem?
    Mamy mleko Nan i polozna mowila ze mozna zmienic na Hipp Combiotic. Ktoras z was karmi tym mlekiem i nie ma takiego problemu?

iv09mg7yklmn388j.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, ja w pierwszej lepszej aptece spytałam o 5w1 i jest. Ale też słyszałam o problemie z dostępnością i trochę boję się o kolejne dawki. A wolałabym jednak tą niż 6w1... muszę pogadać jeszcze o tym z naszym pediatrą.

Ja się już nie boję wychodzić sama. W razie czego w wózku mam smoczek na posterunku ;)

Magdzia85F, Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzis szczepić, ale chciałam przełożyć i nie mogłam dodzwonić sie do przychodni. Dzwonie do lekarza, przedstawiam sie, a ta rzuca słuchawka, dlatego przeniosłam dziecko do przychodni, w ktorej mnie leczyli. Zero kontaktu z przychodnia, chyba ze osobiście. Blisko jest, ale by jazda sprawę załatwiać osobiście uwazam za porażkę.
    Także szczepimy sie 17. W mojej przychodni tez jest problem z dostępnością z 5w1. Wczesniej porozmawiam z pediatra i zobaczymy.
    My spacerujemy same i nie jedt złe, trzeba sie wyluzować. Nawet jedli dziecko płacze, cóż nic ns to nie poradzimy. Przedwczoraj mała wrzeszczała w pierogarni i nikt nie zwrócił nam uwagi. Karmilysmy sie w parku, knajpce u fryzjera :) to Wy nadajecie rytm:)
    Klaudia piękny post !

Wiecie, ze na żadnym patronach nie zważyli mi dziecka?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 08:44

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Czyli cyc do bólu to normalne. I te mega ulewanie i wymioty. Ech... A długo to może potrwać?

A to moja Gwiazdeczka <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88234cf2304b.jpg
    śliczności:-)
    Mój Patryk też dużo ulewa i kilka razy wymiotował i to tak że mu nosem szło,u nas niestety wpływa to na słaby przyrost wagi:-(.Na ulewanie lekarka przepisała Gastrotuss baby mam nadzieję,że pomoże
    A my mamy dziś małe święto Patryczek kończy miesiąc:-):-)<3

Magdzia85F, Etoilka, ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Ważyć nie wiem co ile sie powinno.. mysle ze co 2 tyg to tak 'bezpiecznie'.
    A jak dziecko ulewa i rzeczywiscie dobrze przybiera to nie ma sie co martwic:)
    Moja Iga przytyła 1.180 kg w 5 tygodni :p
    Ale problem jest z kupką.. dziś jak nie zrobi to bd 4 dzień:(
    Dziewczyny macie tak ktoras z dzieckiem?
    Mamy mleko Nan i polozna mowila ze mozna zmienic na Hipp Combiotic. Ktoras z was karmi tym mlekiem i nie ma takiego problemu?
    ja dokarmiam nan 1 optipro plus z kupami nie mamy problemów
    a myślałaś o zmianie na nan sensitive lub nan comfort?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, gwiazda przesłodka, trzyma raczki podobnie jak moja Patusia. Ja wszystko robię sama. Kąpanie, spacery i nawet wózek po schodach wnoszę- jedna raka bo na drugiej dziecko. Ja trochę nie mam wyjścia bo mieszkam sama ale da się choć pot czasem po plecach leci. Patunie dziś strasznie na buźce wysypało, wiem ze pisaliście juz o trądziku niemowlęcym, samo znika, prawda? Mi jeszcze brzuch nie zanikł wiec chyba to już sadło zostało, czy jest jeszcze nadzieja?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nawet nie pomyslalam zeby dalej isc NAN tylko jakas odmianą. A one sa na recepte?
    Generalnie duzo czytalam ze Nan "zatyka".

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Madziu, gwiazda przesłodka, trzyma raczki podobnie jak moja Patusia. Ja wszystko robię sama. Kąpanie, spacery i nawet wózek po schodach wnoszę- jedna raka bo na drugiej dziecko. Ja trochę nie mam wyjścia bo mieszkam sama ale da się choć pot czasem po plecach leci. Patunie dziś strasznie na buźce wysypało, wiem ze pisaliście juz o trądziku niemowlęcym, samo znika, prawda? Mi jeszcze brzuch nie zanikł wiec chyba to już sadło zostało, czy jest jeszcze nadzieja?
    Tez sie zastanawiam.. ale chyba to juz skora :(

iv09mg7yklmn388j.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, tak, trądzik sam znika. Przemywaj tylko przegotowaną wodą. U nas już prawie nie ma - chyba że się jeszcze pojawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:10

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    W sumie to nawet nie pomyslalam zeby dalej isc NAN tylko jakas odmianą. A one sa na recepte?
    Generalnie duzo czytalam ze Nan "zatyka".
    nie są na receptę:-)
    Jeśli nie chcesz nan to z bebilon enfamil czy hipp też ma mleka typu sensitive

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas raz zważyli jak byłam w przychodni u położnej a ona jak przyjeżdża to nie ma wagi dlatego kupiliśmy. Może na wyrost ale jestem ciekawa ile waży, później ją sprzedamy.
    Dziś byliśmy na spacerze 2h, trzeba się było karmić i przewijać ale w sumie nie było źle. U mnie jak głodny to smoczkiem nie oszukam, od razu wypluwa.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Nas raz zważyli jak byłam w przychodni u położnej a ona jak przyjeżdża to nie ma wagi dlatego kupiliśmy. Może na wyrost ale jestem ciekawa ile waży, później ją sprzedamy.
    Dziś byliśmy na spacerze 2h, trzeba się było karmić i przewijać ale w sumie nie było źle. U mnie jak głodny to smoczkiem nie oszukam, od razu wypluwa.
    jaką wagę masz?Rozważam zakup bo nie chce mi się ,,co chwila''jeździć do przychodni na ważenie a póki co musimy się często ważyć ze względu na słaby przyrost masy ciała

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    U mnie jak głodny to smoczkiem nie oszukam, od razu wypluwa.

To tak jak mój Łukaszek, on rzadko chce smoka, ma już wszystkie możliwe kształty i z kauczuku itp ale nadal nie chce żadnych.

My wróciliśmy od lekarzy w sumie byłam poza domem 6 godzin, miałam moje mleko odciągnięte ale i tak musiałam kupić w Rossmannie w saszetkach bo nie dało się nic zrobić. Mój synek bardzo niespokojny był w nocy i jakoś nie chce mi dzisiaj spać wogole, chociaż ogólnie już nawet polezy i popatrzy na boki bez płaczu ale co chwila chce cycka. Jak zaśnie to nie mogę odłożyć nigdzie jak mnie nie czuje to zaraz płacz. Ale jak go obserwuje to rzeczywiście jakby nauczył się wielu rzeczy w krótkim czasie.
    No nic trzeba to przetrwać.

Jutro znowu mam eizyte w sprawie zoltaczki i oczywiście złego posiewu już powoli wymiekam. Jutro mam mieć szczepienie ale chyba nic z tego skoro ten mocz nam źle wychodzi.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz za to smoczek kocha - tylko mama średnio chętna, żeby dawać. Daję tylko w kryzysowych momentach.

Dostaliśmy dziś receptę od razu na 3 dawki szczepionki 5w1 - przechowają w przychodni, a nie będziemy mieć problemu z dostępnością. Tylko teraz to się waham, czy nie szczepić jednak bezpłatnymi. Za dużo internetów chyba czytam ;)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejne rewelacje, najprawdopodobniej alergia pokarmowa :( w poniedziałek mamy szczepienie to zobaczymy co na to pediatra ale tak to wygląda niestety

Agiii, trzymaj się! Ty to musisz być silna babka żeby to wszystko przetrwać, trzymam kciuki żeby to się w końcu skończyło

My się ważymy w domu, Kira wczoraj dobiła prawie do 4 kg ;) a wagę mamy Adlera. A Misia przybiera bardzo różnie, raz ok 30 g na dobę a raz ok 80 g. Ale siostry mnie uspokoiły, żeby się nie przejmować jak je mniej albo więcej, widać na daną chwilę tyle właśnie potrzebuje, a że regularnie przybiera na wadze a nie traci więc wszystko jest ok

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, ja z kolei w ogóle nie czytam internetów i mało wiem ;) wolę książki i wiedzę bezpośrednią zaufanych osób, ale jeśli chodzi o szczepionki to od początku stawiałam na fundusz i M podziela moje zdanie więc problemu nie mamy. Ale dzisiaj np koleżanka bardzo mi zachwalała 6w1 tak więc każdy wybiera co wg niego najlepsze :)

grzanewino lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    A później pojechaliśmy ze mną na kontrolę i też wszystko dobrze i mój profesor dał mi receptę na maść Contratubex na bliznę, kupię i przetestuję i napiszę recenzję jeżeli zechcecie ;) a plastry Sutricon też mam i też będę testować ;)
    Contractubex moge z czystym sumieniem polecic, uzywalam na inne blizny :)

grzanewino lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ