X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Klaudia bardzo się cieszę, że jest lepiej :) kiedy następna kontrola?

A takie niedyskretne pytanie: ile dajcie za chrzest księdzu?
    20.06 , u nas cennik -200 zł.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    tylko na twarzy,te krostki są białe,skórę ma taką błyszczącą jakby miał tłustą cerę a i zauważyłam,że synek,,gubi''włosy przy czole i na czubku to łysy dziadek jest;-P czy wasze maluchy też tak mają

Sorki za lubie, mialo byc cytowanie.
    Biale krostki to moga byc kaszaki- same zejda :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super wiadomość! Wszystko sie ulozy. Dobrze, ze szybko zostało to wykryte :)

Czy Wasze dzieci wiedza juz, ze maja raczki? To przyglądanie sie własnym dłoniom jest niesamowite.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a ten węzeł to po tej stronie co szczepienie? Jak wygląda miejsce po wkłóciu?

U nas węzeł właśnie od szczepionki się powiększył.

Zuzia pcha rączki do buzi, ale jeszcze chyba nie wie, że są jej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 16:50

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    20.06 , u nas cennik -200 zł.
    Cennik? To znaczy ksiądz narzuca cenę za udzielenie sakramentu?!

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, Wojtek jeszcze rączek nie odkrył :p

Natalia, no co Ty, przespał mszę, przespał obiad a potem ucinał sobie krótkie drzemki spacerując w wózku po ogrodzie.

Ale mam dziś marudę. Wszystko be, tylko rączki mamy są super.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas np norma jest brak snu po 7-8 h. W ciągu dnia są czasen 2 drzemki po 15 minut. I tyle

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    U nas tak "cena chrztu to 150 zl"

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Mała była kluta z dwóch stron bo miała 4 wstrzykniecia. Miejsca po wkluciu wyglądają normalnie, tzn. nie widać ich. Już sama nie wiem, raz te węzły wyczuwam, raz nie, najwyżej lekarka uzna że jestem nienormalna, ale wolę to sprawdzić.

U nas cennika nie ma :) nie wiem jak to działa w innych parafiach. U nas są chrzty w dwie niedziele w miesiącu. W jedną chrzcza w trakcie mszy a w drugą po mszy. I ile osób się uzbiera tyle chrzcza. Ja zastanawiam się czy nie zabookowac pokoju, żeby móc podczas tego obiadu spokojnie Zosię nakarmić, polezec z nią, bo nad knajpa jest hotelik. To chyba byłby dobry pomysł, w razie gdyby miała cięższy dzień.

Zosia też jeszcze nie ogląda swoich rączek, na razie je oblizuje, nie chwyta jeszcze przedmiotow, czasami na macie uderzy łapką jakąś zabawkę, ale raczej przypadkiem. Dzisiaj śmiała się do dziewczynki z lustra :)

Magdzia85F, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma cennika, 10 lat temu chyba nie dawalismy nic bo ksiądz był super i mówił że nie trzeba.

Teraz inna parafia i wiem że daje się tyle co za mszę, więc damy 100.

Mój Pawełek też miał długo takie wezelki z tyłu główki, same się wchlonely, lekarka mówiła że to nic takiego, za uszami też miał

Łukaszek już coraz bardziej się interesuje rzeczami jak karuzelka i pałąk do wózka, w lustrze nie za bardzo go pokazuje bo widziałam że płakał.
    Ale czy zdaje sobie sprawę chyba powolutku tak.

Magdzia85F, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy w przyszłą sobotę 16.06 o 14.00
    Ksiadz dostał 200zl

Ja mam już menu ogarnięte. Rosół z makaronem, półmisek 3 mies z ziemniakami do tego surówki buraki mizeria i coleslaw. Później wędliny itp i sałatki. Tort jedynie zamówiłam u znajomej która robi obledne w wyglądzie i smaku.
    A wieczorem będzie grill po chrzcinach.

Natalia a ten z tyl wezelek to jesteś pewna że to nie jest guzek kości potylicznej?

Magdzia85F, Ilona92, Rene, BP 02 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Nie, miało być w cudzysłowiu ale na telefonie jest mi ciężko. To taki nieoficjalny cennik , pytałam ludzi ile dawali . Ja mam jak zwykle problem z liczeniem - jak tygodni w ciąży . Powiedzcie mi jeśli czytam ze dziecko w drugom miesiącu powinno ...... tzn. Ze po skończeniu pierwszego czy drugiego miesiąca. Bo w drugim przypadku to już chyba trzeci....

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jeszcze co do ŁZS bo pytałaś a ja zapomnialam odpisać. Pediatra nie kazała niczego stosować, żadnych kremów oliwek jedynie emolient do kąpieli.

Byliśmy na bioderkach i wszystko dobrze :)

Tęskniąca, Tęskniąca, Tęskniąca, Ilona92, Magdzia85F, Rene, Agiii37 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Nie, miało być w cudzysłowiu ale na telefonie jest mi ciężko. To taki nieoficjalny cennik , pytałam ludzi ile dawali . Ja mam jak zwykle problem z liczeniem - jak tygodni w ciąży . Powiedzcie mi jeśli czytam ze dziecko w drugom miesiącu powinno ...... tzn. Ze po skończeniu pierwszego czy drugiego miesiąca. Bo w drugim przypadku to już chyba trzeci....
    Rak po skończeniu pierwszego bo weszło w drugi miesiąc :) pierwsze 4tygodnoe zycia to jego pierwszy miesiąc zycia no urodziło sie 17marcs i jedt w pierwszym miesiącu zycia a 17kwietnia skończył miesiąc i jest w drugim to tak jak z urodzinami :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona dzięki za poprawienie :-)

Myszkaka dziękuję! A te emolienty to jeśli bym teraz zaczęła kąpać Adę, to jak przerwę ich stosowanie, to Jej skóra będzie tego środka nadal potrzebować? W sensie, że przytulnie.
    I super, że z bioderkami wszystko ok!

Klaudia super wiadomość!

Iza fajnie się u Ciebie chrzciny zapowiadają. Ech a ja muszę tortu poszukać, bo pan w resteuracji proponował, ale 150zł za kg to jednak sporo.

Sweetmalenka a czemu kiedy nie bardzo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 20:44

• Rene Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Klaudia bardzo się cieszę, że jest lepiej :) kiedy następna kontrola?

A takie niedyskretne pytanie: ile dajcie za chrzest księdzu?
    u nas jeden mówił,że niby co łaska ale poniżej 100 to żeby raczej nie schodzić

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Sorki za lubie, mialo byc cytowanie.
    Biale krostki to moga byc kaszaki- same zejda :)
    na nosku też miał i tak jak piszesz same zeszły:-)

Tęskniąca cieszę się,że wasz wysiłek w leczeniu bioderek nie idzie na marne:-)
    Ilona mój jeszcze nie ,,odkrył''rączek

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej, ja dziś z dobrą dla nas wiadomością. Ta uprząż działa , byłyśmy na kontroli i jest lepiej. Kamień z serca ze nie torturuje małej na darmo. My szczepionki kupiliśmy za Ok. 550 zł 6 w 1 i Rota. Grzanewino się coś nie odzywa ostatnio. Halo....Aga, wszystko Ok? Chrzest mamy 14.06 , pod koniec tyg muszę kupić jej ubranko świece i sama nie wiem czy coś jeszcze jest potrzebne ? W życiu nie byłam na chrzcinach...A największy dylemat mam - w co ja się ubiorę. Kg dużo więcej, w nic starego się nie wcisnę, po nowe nie mam jak iść w taki upał z małą....mam wyzwanie.

Klaudia - dziękuję za pamięć, jestem jestem, czasami podczytuję forum, ale nie na bieżąco, bo Dorotka jest ostatnio nieodkładalna i ciężko zrobić cokolwiek.
    Cieszę się baaardzo, że uprząż działa i że jest poprawa. Nasze bioderka w porządku, natomiast musimy ćwiczyć kręgosłup, bo jest strasznie krzywy i mamy tylko niunię na prawym boczku kłaść i na prawym policzku gdy leży na brzuszku, a sama woli na lewym i się denerwuje jak ją poprawiam.
    Poza tym, to muszę w końcu te szczepienia umówić w ośrodku zdrowia tym naszym wiejskim.
    O chrzcinach nie myślimy, bo nie mamy nadal kandydata na ojca chrzestnego.
    I w ogóle ostatnio kłócimy się z mężem prawie cały czas.... :/ czasami już brak mi sił....

3i49l6d8vill3k1j.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ilona dzięki za poprawienie :-)

Myszkaka dziękuję! A te emolienty to jeśli bym teraz zaczęła kąpać Adę, to jak przerwę ich stosowanie, to Jej skóra będzie tego środka nadal potrzebować? W sensie, że przytulnie.
    I super, że z bioderkami wszystko ok!

Klaudia super wiadomość!

Iza fajnie się u Ciebie chrzciny zapowiadają. Ech a ja muszę tortu poszukać, bo pan w resteuracji proponował, ale 150zł za kg to jednak sporo.

Sweetmalenka a czemu kiedy nie bardzo?
    Bo niby się rozklada ale jakby plecy "wypina tylko i taka dziwna wygieta pozycja dziwna... I pojechałam zobaczyć cybexa cloud i wróciłam z cybexem :D akurat promocja była :P

Magdzia85F lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Natalia a ten z tyl wezelek to jesteś pewna że to nie jest guzek kości potylicznej?
    Pewna nie jestem. Ale cieszyłem się gdyby to byly jakieś kosteczki, chociaż wydaje mi się że to raczej węzły.
    Fajny pomysl z grillem :)

Agnieszka a z kręgosłupem to wyszło przy okazji badania bioderek? U nas to badanie trwało ze 3 minuty razem z rozebraniem dziecka i usg. Po usg, lekarz złapał Małą za stopy i tak ją zsunal na dół tej leżanki, żeby jej jeszcze pozginać nóżki...trochę mnie zamurowalo.

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ