X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, 250ml? wow :)
    Mój dobrze śpi w nocy od początku. Ale najbardziej mi się chce śmiać, jak się przygotowuje do nocy - od 19 by nic nie robił tylko jadł :) zapasy gromadzi.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja płaciłam 310zł za rota i 169zł za 6w1

Jeśli chodzi o ciemieniuszkę to mam taki żel na to z emolium i zupełnie nic nie pomógł, za to ciekła parafina się spisała super. Można ją kupić w aptece, w takiej butelce jak woda utleniona sprzedają. Ja to nalałam na rękę i wmasowałam w główkę, po godzinie wyczesałam porządnie szczotką. Mamy taką z naturalnego włosia, ale dość twardą więc ładnie zdrapuje te "strupki".

Ale Wam zazdroszczę, że dzieciaki tak śpią. W weekend Grześ się budził tylko 2 razy. Ok 1 i 5 i byłam przeszczęśliwa, że tak pospał, myślałam że to może jakoś już na stałe, ale niestety dziś się znowu budził 3 razy tak jak zawsze.

My mamy zaproszenie na wesele na 18 sierpnia i mocno się zastanawiam czy iść.. Brać go to bez sensu, a zostawić z babcią też sobie nie wyobrażam. Fakt, że wesele w Warszawie, więc na miejscu, ale nie będziemy tam znali za wielu osób więc nie jest to za bardzo zachęcające.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to fajnie Ci kg schodzą, mi nadal zostało 7 na plusie i ani drgnie, ale fakt jem więcej tzn nie mam jak pójść do sklepu po dobre rzeczy i robić zbilansowane dietetyczne dania jak w ciąży i przed no i jedzenie co 3 godziny i nie ćwiczę bo nie mam sily i tak stoi.

Ja mam chrzciny w następną sobotę.

Będę miała 14 osób z tego 4 w domu więcej więc miałam brać catering ale i tak muszę gotować i stwierdziłam że jakoś sami damy radę zrobić wszystko.

Mama z siostrą ucieka mi po 2 ciasta ja tylko torta muszę zrobić, bo uwielbiam.

Nie będę wariowac, ja mam chrzest o 18 więc tylko kolacja ciepła i ciasto i do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:44

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce bardzo różne. Raz 2h, raz 3h, a bardzo rzadko 5h z rzędu przesypiamy. Może gdybym dawała smoczek, to byłoby inaczej. Ale Zuzia nie chce, więc nie będę jej na siłę go wciskać.

Przez te upały mam wrażenie, że jeszcze przytyłam. Do ideału nadal sporo zostało. Muszę poszukać jakiś szybki trening. Nie będzie łatwo, bo po kilku przysiadach miałam zakwasy 2 dni ;)

Zuzia też sama się pobawi, na macie albo na bujaczku.

A jak u Was z ulewaniem? U nas trochę jakby lepiej.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Rene Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ilona próbowałam zrobić zdjęcie i nic nie widać na nim. Może dlatego, ze włosy Małej pojaśniały. Ale spróbuję jeszcze.

Myszkaka dobrze, że wiedzieliście co robić. I wszystko dobrze się skończyło.
    A na to lojotokowe zapalenie skóry, to coś środkowałoś synkowi? A tą parafine to w aptece można kupić? I jak wyglądała aplikacja?

Dorotko super, że Kira tak ładnie śpi w nocy. A co kupiłaś Małej?
    Do nas dziś przyszła mega paczka z 5 10 15, bo promocja jest. Adzie kupiłam kombinezon na zimę za 64 zł i kurtkę na jesień 39 zł. I kupę innych ubrań na 68.

Iza współczuję. Gabrysia teraz jeszcze bardziej niespokojna...może to przejdzie niedługo. Trzymam kciuki.
    Rene a u Twojego synka też wyszła wysypka?

Aga super. A jak śpi w dzień?
    tylko na twarzy,te krostki są białe,skórę ma taką błyszczącą jakby miał tłustą cerę a i zauważyłam,że synek,,gubi''włosy przy czole i na czubku to łysy dziadek jest;-P czy wasze maluchy też tak mają

BP 02 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii ale i tak do zrzucenia mam przynajmniej 13kg. A chcę zejść do 62. Może się uda.
    Apetyt mam średni, właściwie to w porównaniu do ciąży prawie w ogóle. Dziwne.
    A 7 kg jeszcze spadnie, zobaczysz. Takie wartościowe do zrzucenia to idą wolniej.
    U nas chrzest 8 lipca o 11 :30 bo w niedzielę ale ze względu na lokal. Bo śluby.
    Podziwiam, że w te upały chce Ci się tort robić! Pochwal się jak zrobisz swoim dziełem.

Aniu na pewno to woda Ci się zastała. Może kup sobie pokrzywe do picia?
    U nas już rzadko ulewa.

Zauważyłam, że Ada od kilku dni wieczorem jak ciumka nerwowo cyca to muszę się odsunąć i zasypia. Szok!

• Rene Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Magda, ja płaciłam 310zł za rota i 169zł za 6w1
    .
    u nas podobna cena
    Ania u nas jest podejrzenie alergii,lekarz zalecił wyeliminowanie z mojej diety mleka do dokarmiania przepisał preparat mlekozastępczy i pomogło ulewania są ale dużo mniejsze i rzadsze niż wcześniej,dzięki temu mogliśmy też odstawić syrop przeciwrefluksowy:-)

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, moja malutka też jest dziadkiem. Dużo włosków sobie wytarła i wygląda jak Gargamel ;) ale widać, że rosną.

Ja też jestem na diecie bez laktozy. Staram się też ograniczyć inne alergeny. Na ciemieniuchę stosowałam ten żel z Emolium i u nas się sprawdził.

Madzia dzięki za radę, chyba sprawdzę tą pokrzywę. Do 29.07 muszę wyglądać jak człowiek.

Rene, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wam wyszły alergie na skórze, to lekarz od razu poznał?

Ja jem, produkty bez laktozy, one mają zapewne znikomą ilość białka i pewnie też szkodzą. Sama nie wiem już.

Teraz moja Panna śpi, właściwie od 11 z przerwami na cycka. Od kilku dni nie spała w dzień prawie, to chyba nadrabia.

Aniu a co jest 29.07?

Rene u Nas nie gubi, ale bardzo pojaśniały.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, 29.07 Zuzia kończy 4mce :) mamy wtedy Chrzest, a syn mojej siostry kończy roczek :) więc będzie impreza.

Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka najważniejsze, ze udało sie Wam opanować sytuacje! Miło, ze piszesz jak zareagowaliście :)
    U Nas ulewanie jest bardzo rzadko. Obcinanie paznokci to wyczyn, jak śpi to zapominam, a tak robimy to na przewijaku. Zaciska mocno pieści i walka :)
    Włosów namy duzo, wytarły sie tylko lekko z tylu na potylicy. Co do nocy czasem prześpi 7 h, a tak pobudka co 4-5 h. Przez upały wiecej śpi i wieczorem szybciej zasypia. Długo sie kapiemy, zeby siły opadły. Czasem pi nue chce jesc i zasypia, nawet sama, tylko daje jej smoka.
    Tez bym chciała chrzciny, ale wybrać sie z moim to jak z sojka za morze. Jutro mam termin na 9, wiec po sama podjade u zapytam. Ile osob to nie wiem, ale chciałabym jak najmniej. Samych bliskich. To i tak wyjdzie 20. Chyba, ze skończy sie na mnie i chrzestnych.
    Agata miło , ze masz pomoc :)
    Ja zaraz biore sie za szypulkowsnie 2 czesci truskawek. Było ich ok 9kg. Przynajmniej zapasy na zime beda i nie trzeba bedzie dzielić. Raz zrobic, a porządnie ;)
    Ja mam wesele na poczatku września, wiec jeszcze troche. Mała bedzie juz spora:)
    Agata sporo je Twój Maluch:)
    Moja nie wisi na cycu. Zje w Max 15min i starcza jej to na minimum 2 h nawet i 4jak śpi.
    Body mamy na 68, niektóre mam wrażenie, ze sa na styk.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś z dobrą dla nas wiadomością. Ta uprząż działa , byłyśmy na kontroli i jest lepiej. Kamień z serca ze nie torturuje małej na darmo. My szczepionki kupiliśmy za Ok. 550 zł 6 w 1 i Rota. Grzanewino się coś nie odzywa ostatnio. Halo....Aga, wszystko Ok? Chrzest mamy 14.06 , pod koniec tyg muszę kupić jej ubranko świece i sama nie wiem czy coś jeszcze jest potrzebne ? W życiu nie byłam na chrzcinach...A największy dylemat mam - w co ja się ubiorę. Kg dużo więcej, w nic starego się nie wcisnę, po nowe nie mam jak iść w taki upał z małą....mam wyzwanie.

BP 02, Magdzia85F, APrzybylska, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dziewczyny a Wam wyszły alergie na skórze, to lekarz od razu poznał?

Ja jem, produkty bez laktozy, one mają zapewne znikomą ilość białka i pewnie też szkodzą. Sama nie wiem już.

Teraz moja Panna śpi, właściwie od 11 z przerwami na cycka. Od kilku dni nie spała w dzień prawie, to chyba nadrabia.

Aniu a co jest 29.07?

Rene u Nas nie gubi, ale bardzo pojaśniały.
    Jak to mało białka? Laktoza to cukier. Laktoza jest zapewne rozkładana przez enzymy.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej, ja dziś z dobrą dla nas wiadomością. Ta uprząż działa , byłyśmy na kontroli i jest lepiej. Kamień z serca ze nie torturuje małej na darmo. My szczepionki kupiliśmy za Ok. 550 zł 6 w 1 i Rota. Grzanewino się coś nie odzywa ostatnio. Halo....Aga, wszystko Ok? Chrzest mamy 14.06 , pod koniec tyg muszę kupić jej ubranko świece i sama nie wiem czy coś jeszcze jest potrzebne ? W życiu nie byłam na chrzcinach...A największy dylemat mam - w co ja się ubiorę. Kg dużo więcej, w nic starego się nie wcisnę, po nowe nie mam jak iść w taki upał z małą....mam wyzwanie.

Klaudia- biala szatka jeszcze :)

super ze uprzaz pomaga!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 15:39

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)

Paznokcie- ha, to samo u nas! Max sie wyrywa a ja sie boje ciac wiec probuje pilniczkim troche skracac.
    Tez go te upaly mecza, zmeczony zasypia ale zaraz sie wybudza :( i non stop sie piersi domaga (pewnie spragniony) a potem ulewa :( Juz nie wiem co mam z nim robic :( WIem, wiem, sa wieksze problemy, ale zal mi go ze taki zmecziny

u nas chrzciny zaplanowane na 15 lipca, a potem jade do Sopotu :) Po wszystkich analizach doszlam do wniosku ze jednak pociagiem- moge nakarmic kiedy zechce i nie bedzie musial w foelkiju siedziec. Moze i dluzej ale chyba jednak wygodniej niz samochodem...

gada coraz wiecej i tyyyle sie usmiecha :) dzis byla polozna i wazy juz 4,28 kg

Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia bardzo się cieszę, że jest lepiej :) kiedy następna kontrola?

A takie niedyskretne pytanie: ile dajcie za chrzest księdzu?

• sweetmalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przez te upały mam wrażenie że jest mnie więcej... do tego jeszcze mega okres...
    U nas 68 nosi Gabryś.
    Tak się chwalilam że kiddy pro evolution kupiłam A teraz jestem zła. Ostatnio takie niezdecyfowanie mnie ogarnia że szok.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super że bioderka się ładnie kształtują, bardzo się cieszę.

Ilona fajnie ze twoja córcia tak je szybko u mnie obydwa chłopaki na cycku wisiały, Łukaszek to jeszcze na dodatek nie chce wcale smoka wypluwa ciągle jak podtykam to rzadko zassie, chciałbym taki kupić jak sutek ale nie ma

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Klaudia bardzo się cieszę, że jest lepiej :) kiedy następna kontrola?

A takie niedyskretne pytanie: ile dajcie za chrzest księdzu?
    Ja w zeszłym roku jak chrzcilam to ksiądz powiedział że chrzest 150 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 16:04

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zaczęliśmy ogarniac temat chrztu. Będzie pod koniec lipca. Wyszło razem z nami 19 dorosłych i 5 dzieci, ale już wiemy że parę osób wypadnie. Podziwiam, że same przygotowujecie imprezę. My robimy w knajpie.

Etoilka, a Wojtuś nie spał przez tyle godzin na weselu? Jak to zrobiłaś? :) Ja się zastanawiam jak to na chrzcie zoraganizowac, Mała bedzie już co prawda starsza, ale w tej chwili nie wyobrażam sobie żeby przez kilka godzin była spokojna poza domem.

Dziewczyny, czy Wasze dzieci mają wyczuwalne węzły? Ja w sobote przy karmieniu, glaskalam Mała po główce i wymacalam jej taka kuleczke za uszkiem...a wczoraj kolejny tak trochę dalej. Jestem przerażona...raczej nie jest przeziebiona, ma moze troszke katar ale raczej taki "fizjologiczny", szczepienia mialysmy 1,5 tygodnia temu, fakt poci sie troche ostatnio i sporo spi, ale mysle, ze to przez te upaly...w środę przyjmuje nasza lekarka, pójdziemy zobaczyć co to...

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ