X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.aptekagemini.pl/lierac-phytolastil-amp-n-rozstepy-20x5ml.html

po 1 opakowaniu sa duzo mnie widoczne

Ilona92, Magdzia85F, machirude lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mieliśmy próbę motania w chustę i raczej się nie spodobało. :( tylko raz się dał zawiązać a później był krzyk. Próbowałam kangurka i kieszonki. Postanowiłam najpierw wypożyczyć chustę i sprawdzić czy pozwoli się jednak motać. Doradca stwierdziła że on jest bardzo zainteresowany światem i że plecak by dla niego był dobry ale ja się boję. Jak z chustą nie wyjdzie to załamka bo ciągle chce żeby go nosić w pionie, a ja nie mam siły.

Ja się też zastanawiam nad spiralą ale właśnie mnie to trochę przeraża i nie wiem co zrobić. Póki co stosujemy gumki, w sumie zawsze ich używaliśmy.

Jestem na diecie bezmlecznej, pediatra uznała że Grześ może nie tolerować białka krowiego. W szoku jestem że nawet w pieczywie często dają mleko albo serwatkę. Wszystko muszę sprawdzać żeby ta dieta była sensowna.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, już chyba lepiej, prawda?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6a49fc468a9.jpg

nie mogę jeszcze tylko zrobić tak, żeby wiązanie nie przechodziło pod kolankami...za krótkie ma nóżki chyba jeszcze.

A dziś mój dziubulek usnął w chuście pierwszy raz ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/313eb6cebc20.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 15:50

machirude, Magdzia85F, Etoilka, Agiii37, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce wgrac mi sie zdjecie ;(

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    nie chce wgrac mi sie zdjecie ;(

Też chciałam zobaczyć ale nie chce się ładować zdjęcie.

Ja noszę w chuscie około 3 do 6 razy w ciągu doby, praktycznie ciągle na razie kieszonka i kangurek, plecaka też się boję, mój Łukaszek zaraz zasypia na mnie, chustuje też męża, a ostatnio nawet starszy syn nosił w chuscie i poszedł się pokazać kolegom taki był dumny.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja raz dziennie, bo nie lubiala, a dzis odmiana....ona jest mega nieprzewidywalna ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak Wasze dzieci pierwszy raz zareagowały? Bo mój w połowie motania się zaczął wkurzać i płakać. A dziś w ogóle się zrobił strasznie płaczliwy, jakby za dużo wrażeń miał i nie może spać, a jest bardzo śpiący, budzi się z płaczem itp. Masakra.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja pierszy raz spoko....nawet nie zareagowala, pozniej jej sie nie podobalo i ryczala i marudziła a dzis jest ok . Wczoraj mialam strasznie trudny dzien - Pati była nieznośna, cały czas marudziła i sama nie wiedziała czego chce, nawet jak ją do jej ulubionego wózka wkładałam to był ryk. Dziś jest już lepiej. Ostatni raz zachowywała się tak w 5 tygodniu, teraz ma 7 i troche za wczesnie na ten sławetny skok rozwojowy w 8 tygodniu. tym bardziej że ona to tyłu jest moim zdaniem z rozwojem, ani glowki nie rtzyma jeszcze ani zabawek nie chwyta, a oczkami wodzi za czyms jak jej sie chce - leniwiec maly ;)

Myszko moze wiec to pogoda tak na dzieciaki wplywa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 16:05

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten skok to wszędzie piszą że to jest 7-9 tydzień, więc możliwe że go przechodzi.
    Jak Grześ przez 4 dni był nie do zniesienia właśnie w 7 tygodniu, to mi się wydaje że może skok. Ale czasem po prostu jeden dzień ma tragiczny, a drugi super. Nie wiem, może mu za gorąco jest mimo że siedzi w samej pieluszce.

Kurcze, fajnie jakby się przekonał do chusty, bo jednak nawet jak lalkę zamotałam to wygodnie bardzo było. Chociaż jak on marudzi i chce na ręce to nie wiem, czy bym go zdążyła zamotać w spokoju. Mąż pojechał wypożyczyć chustę długą i kółkową, zobaczymy.
    Za doradcę zapłaciłam 150zł/2h, mam nadzieję że to nie będzie kasa w błoto :P

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to pogoda, moja Ada też wczoraj marudna. Jak wstała po 4, tak dwie drzemki po 25 minut i padła po kąpieli. Wstała po 6 i dosypiala do 10 z tatą.

Tak chwalicie te chusty zaczynam też o tym myśleć.
    Tylko teraz tak gorąco Mała ma tych krost tyle i ciągle nowe. 12.06 mamy szczepienie i podpytam pediatry co to może być.

Myszkaka czy mogłabyś wstawić zdjęcie kawałka skóry synka? Bo chciałabym porównać.

Klaudia fajnie ta Twoja Pati wygląda!

Agiii brat dumny, super. I do kolegów poszedł. <3

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomysł chusty byk bez sensu. Młody ciągle marudzi. Za długo się mota i boję się że nie dociagne wystarczająco... Więc poszła w odstawke. Szukam nosidełka.
    Gabryś też nie łapie jeszcze przedmiotów. To chyba za wczesnie.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka - moj ryczy czesto jak motam, dociagam zeby bylo w miare poprawnie i uspokajam (bujam uginajac kolana i klepiac po tylku). Jak zasnie to poprawiam zeby bylo idealnie.

Teskniaca - pieknie! Jak wbijesz kolanka wyzej, bardziej w ciebie i pod niego to bedzie idealnie :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda jest bezlitosna :/ Zuzia też nie najlepiej znosi te upały. Wczoraj w ciągu dnia robiła sobie drzemki po 20 minut. Dużo częściej dawałam jej pić, to pod cycem też przysypiała. Buzię i główkę ma całą w krostkach.

Wczoraj dostałam nosidełko BabyBjorn i jest dobrze, to nie wisiadło, tylko nosidło, więc będziemy się nosić :)

Dzisiaj w nocy nie musiałam ani razu zmieniać pieluszki, dopiero po 4 zrobiła siusiu. Czy to normalne?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dziewczyny to pogoda, moja Ada też wczoraj marudna. Jak wstała po 4, tak dwie drzemki po 25 minut i padła po kąpieli. Wstała po 6 i dosypiala do 10 z tatą.

Tak chwalicie te chusty zaczynam też o tym myśleć.
    Tylko teraz tak gorąco Mała ma tych krost tyle i ciągle nowe. 12.06 mamy szczepienie i podpytam pediatry co to może być.

Myszkaka czy mogłabyś wstawić zdjęcie kawałka skóry synka? Bo chciałabym porównać.

Klaudia fajnie ta Twoja Pati wygląda!

Agiii brat dumny, super. I do kolegów poszedł. <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14733f4d8f42.jpg

Wysypka wygląda tak. Są to takie czerwone placki, szorstkie w dotyku. Miał to na całym ciele. Najpierw było na dekolcie, później zeszło na brzuszek i nogi, na końcu ręce. Obecnie jest lepiej, rano tego nie widać, a robi się czerwone chyba od gorąca i wysiłku (po płaczu bardziej widać). Nie jem przetworów mlecznych od kilku dni więc może to pomaga. Zobaczę za dwa tygodnie.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni jakaś cholerna wysypka na buzi. Zaczęło sie od okolic ust i cala broda- wyczytałam ze to moze być od śliny i mleka, no spoko. Ale teraz juz do skroni sięga przez całe policzki. Nie wyglada mi to na alergię bo to taka drobna kaszka, raczej blada, czerwona tylko jak się denerwuje. W czwartek bedziemy probowac się zaszczepić więc zobaczę co nam powie pediatra.
    A przez te upały to synek caly czas jest senny, ale ma bardzo plytki sen i najlepiej mu się śpi na mamie lub tacie..

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest głodna o płacze przy cycu. Podejście do karmienia razy 3... upały znosi w miare bo w domu w miare chłodno. Dni raz lepsze, raz gorsze. U mnie na razie chusta odpada te upały by Jaś w niej wykończyły. Ona nie potrzebuje takiej bliskości. Ręce w najgorszym wypadku. Nie chwyta jeszcze, ale uderza rączkami w zabawki. Rozprostowywuje palce u rak, ale rzadko. Zaczyna powoli wydawać z siebie sporo dźwięków. Jak to dziecko. Przodem jej neszcze nie nisze. Przy podnoszeniu chyba zaczyna podnosić głowę. Przekręca sie czasami na bok. Na przewijaku robi tzw żabkę i unosi sie tak do gory.
    Klaudia super wiązanie. Mnie troche denerwuje fakt, ze dziecko jedt strasznie blisko mojej szyji i twarzy ;/ przy niektórych czy noscisch jest to męczące

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas też wysypka. Ale zaczęła się od czoła, Ada ma już ją dwa tygodnie. Teraz wysycha i na główce się robią takie brzydkie zeschniete płatki. Może to ciemieniucha?
    Dzięki Myszkaka za foto. U Synka ta wysypka zsycha się, czy znika?

Aniu u mnie córcia to cyc i cyc. Od wtorku ma być chłodniej.

Ilona żabka to gdy ma pleckach dziecko podnosi pupcię i brzuszek przy pomocy nóżek? Jakby nieudolny mostek?
    Zazdroszczę chłodu w domu. Ja ratuję się nawilżaczem, mam ultradźwiękowy i rozpyla chłodną mgiełkę.

Pytanie a propo chust. Czy można dziecko karmić? Tzn.czy są jakieś wiązania etc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 20:45

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacz ruch żabki nogami i hop do gory. Tak jak przy pływaniu.
    My mieliśmy ciemieniuche m, zaczęła soe od brwi takie żółte strupki. Strasznie suche to było. Na zakolach było minimalnie. Wysypka była przy trądziku to nie pomogę. Od czasu do czasu robia sie krostkina brodzie od śliny, jak ssie smoka.
    Co fo cent doradcy to u mnie taka sama.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona bo moja się pręży jakoś tak, jakby mostek robiła.
    A dokładnie takie żółte strupki, jakby duży łupież, ale nie mogę tego wyczesac. A położna mówiła, żeby oliwke na głowę i w czapkę. Przy takiej temperaturze, to mózg by się Małej zagotował. A Ty coś z tym robiłaś? Czy to samo zniknie?

Moja ma krosty na policzkach, brodzie, powieki trochę, uszy teraz tam te żółte suche strupki, karku, klatce piersiowej i przy zgieciu rączek.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zrób zdjecie.
    My smarowalysmy sie masłem na godzine przed kapaniem. Jak myłam gliwe to czesalam ja szczoteczka do zebow

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ