Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas te krostki wysychają. Może Ada też ma łojotokowe zapalenie skóry? Na płatkach uszu też miał krostki, takie suche a później skóra zeszła. Ciemieniuche lekką też miał . Ja smaruję ciekłą parafiną na godzine, półtorej przed kąpaniem, wyczesuje szczotką i glowa do mycia. Dwa razy tak zrobiłam i już nie ma, może nie wróci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 23:36
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Hej. Tak czytam że mówicie że dzieciaki zmolne i jakbym o Gabi czytała. Po szpitalu bardzo się zmieniła.. Śpi mniej pewnie. Żeby spała w łóżeczku to jakiś cud i chyba wskocxykisny w kółki. Najgorzej jest po 18 i po 5 rano.. Czuję jakby każdy dzień był walka o przetrwanie. Zaczynam rozglądać się za chusta. Może to mi jakoś ułatwi funkcjonowanie
-
Wczoraj wieczorem Grześ nam się zaczął dławić śliną. Strasznie dużo jej miał jak go przekręciłam głową w dół i klepałam po plecach to płakał i ślina mu ciekła aż na podłogę, a jak tylko dawałam inaczej to miał odruch wymiotny i nie mógł złapać oddechu. Dopiero frida pomogła bo mu wyciągnęliśmy z nosa. Już chcielismy pogotowie wzywać ale się całe szczęście udało. Okropne przeżycie piszę Wam zebyście w razie czego wiedziały że oczyszczenie noska może pomóc
-
Ilona92 - wlasnie dziecko powinno byc nizej, u Teskniacej troche za wysoko jest
Magda - co do zasady nie karmi sie w chuscie - zbyt duze ryzyko zakrztuszenia (i trudnosc z wyjeciem dziecka. Jedyna opcja to rozluzniona chusta kolkowa jesli ktos bardzo sie upieraMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Hej!
Kinga, współczuję przeżycia, mogę sobie tylko wyobrazić co czuliście ale dobrze, że udało się pomóc Grzesiowi
A u nas Kira bije rekordy jeśli chodzi o sen, od kilku dni zasypia ok 21-22 a budzi się po 5 a dzisiaj przed 6! I to nie z płaczem a z uśmiechem korzystamy więc ze spokojnych nocek bo nigdy nie wiadomo kiedy się skończą
Dzisiaj z rana, póki jeszcze nie było skwaru, pojechałam do lidla, i całe szczęście w sklepie przypomniałam sobie, że nie mam karty tylko ograniczoną ilość gotówki i już sobie nic nie brałam, wszystko dla Córci
Ale już wracając źle się poczułam, te upały mnie wykańczają, bóle i zawroty głowy, krwotoki z nosa, brak siły i na dodatek znów jelita dają mi czadu dlatego jutro rano jadę na testy na nietolerancje, żeby zobaczyć co się tam u mnie dzieje... Może znów się okaże, że mogę jeść nic...
Ja chustowa nie jestem ale jak pojechaliśmy do mojej siostry to pozwoliłam zachustować Małą, owszem zasnęła niedługo po ale cały czas się przekrzywiała (chyba przez tą asymetrię) i jak się rozmotały to i Mała i siostra były spocone, więc uważam że w taki upał to mega zły pomysł i ja się tam do tego nie przekonam, ale to tylko moja subiektywna opinia oczywiścieMagdzia85F, myszkaka, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
myszkaka wrote:
Jestem na diecie bezmlecznej, pediatra uznała że Grześ może nie tolerować białka krowiego. W szoku jestem że nawet w pieczywie często dają mleko albo serwatkę. Wszystko muszę sprawdzać żeby ta dieta była sensowna.
-
Dorota u nas dziś w nocy podobnie- Wiktor poszedl spac po 21 wczoraj, a rano obudzil sie o 6.30 bez wrzasku że wściekle głodny :d ciekawe czy to jednorazowy wyczyn czy może mu tak zostanie
A na 12 jedziemy do fizjo.. ciekawa jestem czego się dowiem chociaż mam przebłyski że to na wyrost i że jestem matka- panikara :dpomarańczka_33, Magdzia85F, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlona próbowałam zrobić zdjęcie i nic nie widać na nim. Może dlatego, ze włosy Małej pojaśniały. Ale spróbuję jeszcze.
Myszkaka dobrze, że wiedzieliście co robić. I wszystko dobrze się skończyło.
A na to lojotokowe zapalenie skóry, to coś środkowałoś synkowi? A tą parafine to w aptece można kupić? I jak wyglądała aplikacja?
Dorotko super, że Kira tak ładnie śpi w nocy. A co kupiłaś Małej?
Do nas dziś przyszła mega paczka z 5 10 15, bo promocja jest. Adzie kupiłam kombinezon na zimę za 64 zł i kurtkę na jesień 39 zł. I kupę innych ubrań na 68.
Iza współczuję. Gabrysia teraz jeszcze bardziej niespokojna...może to przejdzie niedługo. Trzymam kciuki.
Rene a u Twojego synka też wyszła wysypka?
Aga super. A jak śpi w dzień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 11:44
-
Magdzia, 2xbody kopertowe, 2xbody bez rękawka, sukienkę, spodenki i 2 sweterki
Ale ogólnie zauważyłam, że nie powinnam wchodzić na dziecięce działy w sklepach bo to się kiepsko kończy dla mojego portfela
W piątek idziemy z M na ślub i wesele mojego przyjaciela a Malutka zostaje z teściową, mam nadzieję że będzie ok
Czy Wasze pociechy też nie dają sobie obcinać paznokci? Kira musi mieć mega dobry humor a i tak szybko się buntuje i zabiera paluszkiBP 02 lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyDorotko obcinam na śpiocha.
Raz mi dała obciąć nawet u stóp, bo polspiaca była.
A ja jeszcze nie byłam w żadnym CH, tylko Tesco i pepco. Szał.
Zakupy super mnie te bodziaki na ramiączkach się podobają i sweterek biały, myślałam, żeby był do chrztu. -
Wczoraj Zuzia zjadła całe 40ml z butli od taty bez afery, awantury. Zastanawiam się czy to jednorazowy wybryk
Pazurki też na śpiocha, a ostatnio mąż obcinał podczas jedzenia.
Ja też poszalałam na zakupach, ale w Pepco, Auchan i Smyku. Kupiłam 62, ale są na styk więc na razie nie biorę nic na przyszłość. Rośnie ta moja kruszynka jak szalona.Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Hej!
Kinga, współczuję... ja się strasznie boję, że coś się kiedyś będzie działo Wojtkowi i nie będę umiała mu pomóc.
Dorotko, u nas nie ma problemu z obcinaniem paznokci. Pierwsze kilka razy, takie zapoznawcze, obcinaliśmy ze smoczkiem, bo był spokojniejszy. Teraz biorę go na przewijak, mówię do niego i raz dwa mamy obcięte. I tak co kilka dni, bo rosną jak szalone!
U nas też noce są super. Zasypia zazwyczaj o 22, budzi się czasem po 4, dziś przed 6. I potem dosypiamy razem do 8-9.
My w piątek byliśmy na weselu. Wojtek był królem imprezy był z nami od 14 do 21 - bardzo grzeczny i towarzyski. Potem odwieźliśmy go do babci, nakarmiłam go i zasnął jak kamień. Nawet moje odciągnięte mleko się nie przydało, bo obudził się już po naszym powrocie. Złoty chłopak!
Nasze problemy brzuszkowe też jakby coraz rzadsze - a przynajmniej taką mam cichą nadzieję Ciemieniuchę mamy od jakiegoś czasu, ale jak na razie nie za dużą - smaruję oliwką i wyczesuję.
Magdzia85F, APrzybylska, Rene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotko to faktycznie masz,się z tymi paznokietkami Kiry.
Aniu ja na zimę kombinezon kupiłam na 74, bo ciuchy pod spód i do lutego, marca akurat. A teraz mamy 62 body ale trochę przyduze.
I może Twoja córcia zaczyna się przekonywać nie tylko do mamy
Marysia to synuś imprezowicz! Super się spisał.
Dziewczyny ile płaciłyście za szczepionkę 6w1?
My bierzemy tą, rota i menigokoki.
-
nick nieaktualnyMarysiu ja oprócz jednego bodziaka na 68, to nic nie mam, więc kupiłam. Ale to bardziej na chłodniejsze dni. A na teraz od siostry mam 5 bodziakow, koszulkę i spodenki, i ciągle w tym. Po tym jak nakupiłam 56 długich bodziaków to też nie przesadzam.
Etoilka lubi tę wiadomość
-
Za 6w1 u nas 175zł jedna dawka. A dodatkowo na pewno w przyszłości ospa.
Madzia wybacz, że pytam, ale jak u Ciebie z wagą? Ja jestem ogromna, już nie wiem co robić, chyba przejść na wodęMagdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyMadzia co do chusty ja.kilka razy karmilam.w kangurku dałam.go bardzo nisko i dałam cycka, ale tylko chyba 2-3 razy.
Matko jak czytam o Waszych dzieciach jak śpią w nocy to ja nie wiem jak to robicie, mój Łukaszek najdłużej 3 godziny, fakt że wstaje w nocy 10 minut cycka i dalej śpi, ale dzisiaj to miał 7 pobudek co godzinę, jedna przerwa na spanie 2 godziny.
Masakra.
Potrafi na raz wypić 250 ml mojego mleka i to mimo tego że wcześniej wisi na cycku 2 godziny.
Dzisiaj pojechaliśmy kupić ubrania nam.na chrzciny i super się wszystko udało Łukaszek był bardzo grzeczny i spał cały czas, więc spokojnie mogliśmy kupić coś.
Mój Łukaszek też czasem ma taką wysypke, potowki ale jak go ubiore za mocno to wtedy, ciemieniuche miał też, teraz kupiłam ten spray na ciemieniuche gap i lepiej działa niż oliwka.
Im jest starszy to tak potrafi już się sam zająć sobą, potrafi leżeć w łóżeczku ponad pół godzinki i bawić się rączkami, chwytać też nie chwyta jeszcze, wkłada ręce do buzi, zaczyna gadać więcej na głos, płacze w sumie jak jest zmęczony ogólnie mało mi śpi w dzien wiec po południu jest już dętka.
Ale spokojnie mogę zrobić obiad i ogarnąć już coraz więcej rzeczy.Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie rota 300zł a nie zapytałam o 6w1.
Aniu mnie spadają kg, powoli ale coś tam schodzi. Dziś mam 7 z przodu, ale schodzę z 9 z przodu. Miałam zastój 1,5tygodnia. A teraz pewnie przez upał.
Agiii a kiedy chrzciny?
moja młodsza od Twojego synka dziś 3 pobudki a karmienie i przewijanie i czasem zabawa, bo panna lubi o 4 rano się pomiziać, to do 2h schodzi. Ale dziś ok było. Ja już przywykłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:13