Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc
Ja tez juz mam AZ 32 lata ALe i tak czuje sie mlodo
Objawow generalnie nadal niewiele- czasem piersi nadwrazliwe i zmeczenie. No i kilka razy mi sie slabo zrobilo- ale to mialam i bez ciazy (bardzo niskie cisnienie).
Udalo mi sie umowic prenatalne na 4 pazdziernika i zrobie tez test Pappa- a potem sie zobaczy co dalej. Juz jutro zaczynamy 12 tydzien -
Pytanko: czy są jakieś konkretne zapachy, które Was odrzucają?
Ja mam straszną awersję do pomidorów, które wcześniej uwielbiałam i zapach kurczaka okropnie mnie brzydzi.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Ja chyba nie mam jakiegos zapachu, ktory by mnie odrzucal non stop- to chyba zmienne u mnie jest Wczoraj na przyklad jogurt tak mnie odrzucal, ze az sama sie dziwilam. Ochota na kawe wraca powoli- dzis pije pierwsza od 3 tygodni (a wczesniej pilam na umor ).
-
edwarda20 wrote:Zazdraszczam bezobjawowych ciąż Ja mam wszystkie mozliwe...
Tzn jest super, że nie wymiotuję, nie mdli, nie odrzuca...
Ale pojawiają się schizy, że jak nie wymiotuję to może dziecko się nie rozwija bo przecież wszystkie wokół wymiotują...
-
Edwarda jesteśmy ten sam rocznik
mi nie zdarzyło się wymiotować, ale często mnie mdliło (dziś niestety też).
Już niedługo zaczną rosnąć nam brzuszki i każda będzie miała pewność, że jest w ciąży
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Emily89 wrote:To tak nie do końca jest fajnie
Tzn jest super, że nie wymiotuję, nie mdli, nie odrzuca...
Ale pojawiają się schizy, że jak nie wymiotuję to może dziecko się nie rozwija bo przecież wszystkie wokół wymiotują...
-
nick nieaktualnyU mnie w rodzinie też ja najgorzej przechodzę pierwsze tygodnie, ale już jest o niebo lepiej.
To przez wiek? Możliwe? (Choć lekarz mówił, że choroby tarczycy potęgują złe samopoczucie).
Emily mnie też czasem do McDonald ciągnie. Mnie zagorzałą przeciwniczkę.
-
Na McDonalda też mam ochotę, a zwłaszcza na frytki
Nie pamiętam aby mojej młodszej siostrze coś było, biegała jak szalona do samego porodu. Ale sam poród miała bardzo długi i ciężki.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Magdzia85F wrote:U mnie w rodzinie też ja najgorzej przechodzę pierwsze tygodnie, ale już jest o niebo lepiej.
To przez wiek? Możliwe? (Choć lekarz mówił, że choroby tarczycy potęgują złe samopoczucie).
Emily mnie też czasem do McDonald ciągnie. Mnie zagorzałą przeciwniczkę.
Nie wiem czy tarczyca ma cos do tego. Ja mam hashimoto i guzki na tarczycy a nie wymiotuje -
nick nieaktualny
-
Też mam takie schizy, wymiotowałam jedynie 2 razy od samego początku, przez dwa tygodnie miałam jakieś mdłości i ciągnięcia w podbrzuszu. A tak to spokój i czasem aż myślę, czy wszystko jest Ok z dzieckiem, skoro nie mam żadnych objawów.
Od zapachów mnie nie odrzuca, za to na samą myśl o jajecznicy robi się z lekka niedobrze, a wcześniej ją lubiłam. Wczoraj mąż mi kupił ziemniaczane łódeczki z McDonalda - jakie to dobre! Dalej o nich myślę I o kapuście kiszonej! Jutro sobie chyba kupię woreczek i cały zjem
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Magdzia85F wrote:No nie wiem, piszę tylko że ginekolog mówił o kiepskim samopoczuciu, nie o wymiotach.
Ja mam też Hashimoto i połowę tarczycy (usunięty przez nowotwór).
W moim przypadku może to być mój słaby żołądek.
Hmm... moze Bo ja zoladek mam serio konski