Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
patrycja90 wrote:Czesc Kochane, pewnie jesteście już po genetycznym usg.
Jaka jest u Was przezierność karkowa?
U mnie kość nosowa jest ale nt 3,7...
Umieram ze strachu!
U mnie w 13+0 NT 1.86 mm. Dziwne bo wiem, ze owu mam o tydzień późne niz standardowo, a maluch urósł to daty z OM. W środę mam wizytę w IMiD i usg zrobi lekarz z certyfikatem, czytałam i słyszałam, ze jest bardzo dobry i dokładny. Co do przeciętności wynik pomiar powinien byc co do 0.1mm dokładny . Jeżeli masz mozliwosc zrób harmony lub nifty, amniopunkcja jest ryzykowna i kosztuje wiecej stresu. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze! -
Dziewczyny mam takie pytanie jak radziłyście sobie z preziębieiem w pierwszym trymestrze, mam zapalenie gardła i zawalone zatoki. Leżę od kilku dni pije cytrynę z imbirem, robie inhalacje, syrop z cebuli, czosnek i jest gorzej.....
Martwie się o dziecko .
CZy takie przeziębienie może być groźne?, lakarz kazał lezećAniołek 7 tc.
13.09 dwie kreski i strach
-
APrzybylska wrote:Dla poprawienia nastroju pokażę Wam moje maluszki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/483777eaa75c.jpg
Wodę z cytryną nauczyłam się pić 3 lata temu jak zaczęłam z Chodakowską ćwiczyć i tak mi zostało. Wspaniała rzecz na trawienie. -
Z ta waga to chyba roznie... W "What to expect when you are expecting" wyczytalam, ze te ktore maja nizsze BMI na poczatku powinny przytyc wiece, te ktore wyzsze, moga pilnowac aby nie tyc nadmiernie.
U mnie poki co jakies 1,5 kg na plusie, ale mysle sporo z tego to na pewno woda (bo przed ciaza pilam stanowczo za malo, teraz probuje pilnowac tych 2 litrow chociaz), oraz wieksza objetosc krwii. No i wiekszy biust chyba tez troche tu ma do gadania.
Zeby bylo smieszyniej, wczesniej chodzilam z brzuchem jak balonik (wzdecia) a teraz juz mniej i spodnie co kupilam mi spadaja :D Ale, co sie odwlecze... -
BP 02 wrote:Z ta waga to chyba roznie... W "What to expect when you are expecting" wyczytalam, ze te ktore maja nizsze BMI na poczatku powinny przytyc wiece, te ktore wyzsze, moga pilnowac aby nie tyc nadmiernie.
U mnie poki co jakies 1,5 kg na plusie, ale mysle sporo z tego to na pewno woda (bo przed ciaza pilam stanowczo za malo, teraz probuje pilnowac tych 2 litrow chociaz), oraz wieksza objetosc krwii. No i wiekszy biust chyba tez troche tu ma do gadania.
Zeby bylo smieszyniej, wczesniej chodzilam z brzuchem jak balonik (wzdecia) a teraz juz mniej i spodnie co kupilam mi spadaja :D Ale, co sie odwlecze... [/QUOTEU
U mnie waga od poczatku ciazy stoi w miejscu. Jedynie jak mam wzdęcia czuje ucisk na wysokości pępka lub troche poniżej. Tajdze z nas inaczej reaguje na hormony i obcego w sobie -
PannaA wrote:Dziewczyny mam takie pytanie jak radziłyście sobie z preziębieiem w pierwszym trymestrze, mam zapalenie gardła i zawalone zatoki. Leżę od kilku dni pije cytrynę z imbirem, robie inhalacje, syrop z cebuli, czosnek i jest gorzej.....
Martwie się o dziecko .
CZy takie przeziębienie może być groźne?, lakarz kazał lezeć
To idz do zwykłego lekarza. Na innym wątku dziewczyna miała problem z pęcherzem, wiec na poczatku standardowe soczki , a skończyło sie problemem z nerkami. Nie to, ze chce stresować ale gorzej jest przeciągać przeziębienie niz zacząć dzialac jak trzeba. A pogoda przynajmniej u mnie , nie rozpieszcza my lekarzami nie jesteśmy zycze aby w ten weekend choroba jednak od Ciebie odeszła w niepamięćPannaA lubi tę wiadomość
-
PannaA wrote:Dziewczyny mam takie pytanie jak radziłyście sobie z preziębieiem w pierwszym trymestrze, mam zapalenie gardła i zawalone zatoki. Leżę od kilku dni pije cytrynę z imbirem, robie inhalacje, syrop z cebuli, czosnek i jest gorzej.....
Martwie się o dziecko .
CZy takie przeziębienie może być groźne?, lakarz kazał lezeć -
Nie rozumiem dziewczyny dlaczego martwicie się o swoje wagi. Oczywiście rozumiem, że podczas ciąży żadna z nas nie chce przybrać na wadze 20 kg ale za żadne skarby w ciąży się nie odchudzajcie, każdy wam to powie. Jedzcie zdrowo, 5x dziennie, ale na odchudzanie się przyjdzie czas po porodzie. Najważniejsza jest dzidzia a kilka kg więcej nie zaszkodzi jeżeli dzidzia będzie zdrowa
-
nick nieaktualnyAnaMarie martwię się, bo ciągle się gada, żeby za dużo nie przytyć w ciąży. A odchudzać się nie chcę. Zastanawiam się tylko, czy nie jedząc słodyczy i jedząc mniej mącznego jest szansa na lekki spadek wagi.
Ale zjadłam ogórków kiszonych. Teściowa dała gigantyczny słoik. -
nick nieaktualny
-
Jasne że bez słodyczy czy bez pieczywa też będzie ok, ale jak zamiast ogórków będziesz miała na slodkie smaka to nie ograniczaj się bo masz do smaczków prawo. Tylko proszę bez odchudzania się... Zdrowe odżywianie załatwi sprawę. Wiesz, ja mówię z perspektywy osoby z dużą nadwagą spowodowaną kosmiczną dawką hormonów podtrzymujących ciążę... Jeszcze przed też brałam hormony bo mieliśmy mega problemy z zajściem więc ja jestem stanowiska że kilka kg więcej nie zaszkodzi dziecku. Ważne by jeść z głową. Pozdrawiam serdecznie znad miseczki z granatem
-
nick nieaktualny
-
AnaMarie88 wrote:Dziewczyny mój Pan i Władca robi mi na przeziębienie wodzionke. Podam wam przepis później, ja nie znam dokładnie a pańcio w pracy... Wiem że mega rozgrzewa i mi pomaga. ostrzegam: mocno czosnkowa i na maśle...
-
nick nieaktualny
-
Ja mam tylko 150cm wzrostu ;p przez niedoczynnosc przed ciaza mialam 10 kg nadwagi. Wiedzialam, że w ciazy bede malą kulką, bo przy moim wzroscie ciezko nie byc ;p;p Ale mąz stwierdzil, że bedzie mnie popychal do lazienki i kuchni, bede sie ladnie toczyc i jakos damy radę ;p;p;p Poki co -3 kg przez mdlosci i wymioty ale wiem ze nadrobię, bo powoli zaczynam jesc. Waga, trudno, bede kulką, potem nią przestane byc Wazne zeby sie totalnie nie obżerać (jak moja kolezanka 3 paczki ciastek dziennie), ale zeby jesc wszystko z umiarem. Slodkie tez.
APrzybylska lubi tę wiadomość