WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie rwące bóle w plecach i pośladku kiedy chorowałam na rwę kulszową. W ciąży o kręgosłup trzeba bardzo dbać. Z resztą jak o całą resztę ;)

Mnie też przeraża usuwanie i znieczulenie, ale mam stan zapalny, a z tego mogą być gorsze kłopoty :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 11:34

Ilona92 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, te 8 to katorga :( ja mialam dlutowana niecaly rok temu- nie wspominam dobrze, ale przyznaje ze ulga duza po- bo zaczynala sie jakas infekcja. Takze polecam usuwanie, poki nie ma problemow...

Edwarda, Magdzia :)

Bardzo dobrze ujete- mi trudno jest tak po prostu wkrecic sie w nowa dyskusje, jestem raczej niesmiala osoba :) CO nie przeszkadza mi podczytywac drugi watek ;) Wydaje mi sie ze tu bardziej swojsko juz sie zrobilo, ale to moje odczucie :D
    Obserwacja analityka- w poniedzialki zwykle malo sie na forum dzieje :D kazdym :D
    Pieknego wtorku zycze :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już jest stan zapalny, to chyba nie ma wyjścia. Jak byłam w zeszłym tygodniu, to dentystka powiedziała, że lepszym wyjściem dla dziecka jest leczenie i nawet przyjmowanie antybiotyku.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam 19.09 na leczeniu innego zęba i babka powiedziała, że najlepiej ortodonta i aparat, bo on zrobi miejsce dla 8 i bedzie git. A dziś ortodonta, że takie rzeczy to dopiero po porodzie. Mam wizytę w przyszłym tygodniu to może w końcu się dowiem co dalej.
    Na komórce mi kasuje treść, a od rana Was pytam jak Wam się śpi. Ja nie mogę znaleźć sobie miejsca :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś było wyjątkowo bo spałam. A tak kicha, zasnąć nie mogę. Jak zasnę to się budzę. I wstaję zmęczona.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaję po kilka razy do WC i nie mogę usnąć.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się naczytałam, że można spać tylko na lewym boku i boję się zasnąć, durna ja :/
    A do tego dziś mnie mdli okrutnie. Czy teraz już nie miało być lepiej? ;)

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Ja się naczytałam, że można spać tylko na lewym boku i boję się zasnąć, durna ja :/
    A do tego dziś mnie mdli okrutnie. Czy teraz już nie miało być lepiej? ;)
    To jest mit - mozna spac jak nam wygodnie - poczytaj o tym u mamaginekolog :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na boku lewym, prawym, plecach, bokiem na brzuchu. Różnie.

APrzybylska śpij tak, aby było Ci wygodnie!

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    To jest mit - mozna spac jak nam wygodnie - poczytaj o tym u mamaginekolog :)
    Wiem, czytałam :) ale pewnie sama wiesz, że czasem bardziej docierają do nas te gorsze wersje wydarzeń ;)
    Masz link do tego wpisu? Jeśli tak, to wklej na forum.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam tylko link do jej FB

https://m.facebook.com/mamaginekolog/photos/a.646199685539295.1073741827.646192435540020/646202958872301/?type=3

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spie roznie. Czasami to zasypiam jak dotkne glowa poduszki, a czasem sie krece i krece i niemoge znalezc pozycji do spania. Normalnie uwielbiam na brzuchu, ale teraz sie boje jakos irracjonalnie :/ Zwykle sie kolo 2-3 budze do lazienki

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miałam problemy ze spaniem. A teraz mam kumulację: ciężko mi zasnąć, budzę się na siusiu od 4 do 6 razy, mam durne sny i wstaję jak za karę, myśląc tylko o powrocie pod kołdrę :/
    Znacie może jakieś sposoby żebym się normalnie wyspała? O spaniu w dzień nie ma mowy.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja tez wstaje minimum 5 razy na siusiu.u mnie problemy ze snem zniknely jakis 2 tyg temu tak same z siebie.
    Od poczatku ciazy nie moglam spac,meczylam sie strasznie i niestety nie znalazlam zadnego sposobu by sobie pomoc,wiec nic Ci niestety nie doradze.
    Przeczekalam,i samo z siebie przeszlo.

Ale dzis tez nie spie od 3,maz wstawal bo jechal do Pl i tak jak pojechal tak ja juz zasnac nie moglam:-(
    Niestety tez w dzien nie umiem spac wiec tego nie odespie.

Dzis bede spala pierwszy raz sama odkąd jestesmy razem:-((((
    Wiec ta nocke tez zapewne mam z glowy...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam dlutowaba ósemkę dolna 1.5 r temu, była tragedia. Szczękościsk i bol przez tydzień, ale pozniej juz wszystko dobrze. Za pol roku wyszła górna z tej samej strony i musiałam usunac bo miejsca nue było i blokowała mi szczękę:/ teraz powoli wychodzi kolejna górna, jak zacznie sue ujawniać to tz pójdę na usunięcie. W poprzednim miejscu Zam miałam świetnego chirurga.

Ja spie tak jak mam ochote, dopóki nic nie boli, korzystam jak moge. Lewa strona jest lepsza bo bardziej dotlenia dziecko, a po prawo jest wątroba .

Jazda na prawo udzielać sie gdzie chce i rozumiem, ze w jednym wątku czujemy sie lepiej w drugim gorzej. Pomimo internetowej rozmowy bardzo łatwo jest wyczuć typ drugiej kobiety. No wlasnie zawsze miałam problemy by dogadać sie z kobieta ;)

Pierwszy raz w ciazy widziałam osoby nago, zawsze gdy chciałam "zdjąć majtki" pojawiały sie kolejne haha , a tu hop i nagości .
    Ja w piatek miałam pogrzeb babci, a weekend jakis zleciał. Sobita szlafrokowa, niedziela grzybobraniowo, goscinna plys segregacja kwiatow na cmentarzu i tak oto jutro mam 2 prenatalna w IMiD u lekarza z certyfikatem :)
    Dominika nie martw sie, wlacz sobie film, zrób domowe spa, ja wiem z doswiadczenia ze to jednak fajnie czasem odetchnąć od siebie.

Co do budzenia sie w nocy to standard miedzy 1-3 i ok 5-6 .

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) u mnie dalej nudna ciąża.. czuję się wręcz idealnie. Wczoraj Ginek. Dała mi skierowanie na prenatalne i idę 02.10 - zamierzam też zrobić test pappa. Dzidzia na siedem centymetrów .. dalej nie wiem jaka płeć :p :( czy wam na prenatalnych pierwszych już powiedzieli? :)

BP 02 lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Tez miałam dlutowaba ósemkę dolna 1.5 r temu, była tragedia. Szczękościsk i bol przez tydzień, ale pozniej juz wszystko dobrze. Za pol roku wyszła górna z tej samej strony i musiałam usunac bo miejsca nue było i blokowała mi szczękę:/ teraz powoli wychodzi kolejna górna, jak zacznie sue ujawniać to tz pójdę na usunięcie. W poprzednim miejscu Zam miałam świetnego chirurga.

Ja spie tak jak mam ochote, dopóki nic nie boli, korzystam jak moge. Lewa strona jest lepsza bo bardziej dotlenia dziecko, a po prawo jest wątroba .

Jazda na prawo udzielać sie gdzie chce i rozumiem, ze w jednym wątku czujemy sie lepiej w drugim gorzej. Pomimo internetowej rozmowy bardzo łatwo jest wyczuć typ drugiej kobiety. No wlasnie zawsze miałam problemy by dogadać sie z kobieta ;)

Pierwszy raz w ciazy widziałam osoby nago, zawsze gdy chciałam "zdjąć majtki" pojawiały sie kolejne haha , a tu hop i nagości .
    Ja w piatek miałam pogrzeb babci, a weekend jakis zleciał. Sobita szlafrokowa, niedziela grzybobraniowo, goscinna plys segregacja kwiatow na cmentarzu i tak oto jutro mam 2 prenatalna w IMiD u lekarza z certyfikatem :)
    Dominika nie martw sie, wlacz sobie film, zrób domowe spa, ja wiem z doswiadczenia ze to jednak fajnie czasem odetchnąć od siebie.

Co do budzenia sie w nocy to standard miedzy 1-3 i ok 5-6 .
    Czy dobrze czytam? Już masz drugie prenatalne??

iv09mg7yklmn388j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika - nie martw się, wszystko będzie ok. Włącz sobie jakąś komedię romantyczną, weź przytulankę i jakoś nocka minie :D z moim mężem pierwsze lata spędziliśmy nierozłącznie. Gdy wyjechał na zarobek do Danii nie mogłam się pozbierać z rozumem. Teraz jest lepiej.

Ilona - ja mam podobnie, jakoś z facetami mi łatwiej się dogadać ;)Dlaczego masz 2 prenatalne?

olKaczucha - mi lekarz powiedział, że chyba dziewczynka (11t3d miałam USG).

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak drugie, jedno po drugim. Mam gina prywatnie bez certyfikatu i wizyty na NFZ ( tu zapisy ba usg sa straszne) . Dr na certyfikat i na super opinie. Usg nue szkodzi wiec chetnie poznam zdanue innego.
    Drugie "książkowe" prenatalne to połówkowe ok 20 tygodnia, wtedy niby wszystko najlepiej widac.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa, no to wszystko jasne :)

a tak poza tym, to współczuję straty :/

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ