X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie powiedziała wczoraj na wizycie że na 50% dziewczyna a na 50% chłopczyk .. no to się dowiedziałam :D

Dominika32, APrzybylska lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kojarzycie dziewczyny jak to było z tą sodą oczyszczoną? Nie mogę znaleść w postach.

Jak się pieni to chłopak, czy na odwrót?

Znalazłam sodę i mam ochotę się pobawić ;) ;) ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, z sodą jak się pieni to chłopiec, jak nie dziewczynka :P
    Ten temat łatwiej ogarniać, na ogólnych kwietniówkach jest 10 stron na dzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 09:20

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

ja bylam wczoraj u gina i maluch ma juz 46 mm :) prenatalne za tydzien caaaly... jak ja sie doczekam :D
    Dzis sobie pomaszerowalam do biura i grzecznie ogarniam co trzeba, ale czwartek i piatek zostane z domu. Ladna pogoda sie zrobila to na balkonie bede siedziec, a co :D

APrzybylska, Tusianka, Magdzia85F, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) co prawda to prawda nie ma jak swoje łóżko - niewygodne i daleko do WC, ale u siebie ;)

BP - super, że maleństwo rośnie :D A plan na najbliższe dni rewelacja ;) Ja bym musiała na balkonie trochę ogarnąć, bo jeszcze po pomidorach krzaczki stoją i straszą :/ Dziś u mnie piękna pogoda albo na grzybki, albo chociaż spacer.

Swojego maluszka widziałam 14.09, a kolejna wizyta 12.10 - jak ja doczekam?

Co macie dziś dobrego na obiad? Szukam inspiracji ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala wrote:
    Hej, z sodą jak się pieni to chłopiec, jak nie dziewczynka :P
    Ten temat łatwiej ogarniać, na ogólnych kwietniówkach jest 10 stron na dzień ;)
    Ja chyba coś ominęłam, o co chodzi z sodą?

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie tam wróżby na płeć :) Sypiesz sodę do kubka i sikasz. Jak się pieni, to niby chłopak :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP o super, że ok! Ja jutro mam już prenatalne i strach. Spać nie mogę.

APrzybylska spacer - u mnie to przejdę się do sklepu pod blokiem i zasapana jestem! Nie wiem dlaczego mi to nie przechodzi, mam tak od 3 tygodni!
    Na obiad mam : soczewicę z pieczarkami i filetem z kurczaka, do tego sałata z jogurtem.

A na kolację zjem brokuła z jajem sadzonym

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    BP o super, że ok! Ja jutro mam już prenatalne i strach. Spać nie mogę.

APrzybylska spacer - u mnie to przejdę się do sklepu pod blokiem i zasapana jestem! Nie wiem dlaczego mi to nie przechodzi, mam tak od 3 tygodni!
    Na obiad mam : soczewicę z pieczarkami i filetem z kurczaka, do tego sałata z jogurtem.

A na kolację zjem brokuła z jajem sadzonym
    Na badaniach na pewno wszystko będzie wzorowo, wyśpij się porządnie :)
    Same pyszne rzeczy :D na razie kombinuję jakby tu uniknąć wychodzenia do sklepu. Mam krótkie włosy i to jest jakaś masakra, żeby wyjść do ludzi muszę je codziennie myć :/ Obawiam się, że to zasapanie może już z Tobą pozostać, bo niedługo będzie brzusio.
    Ja z kolei dziś wstawiłam naczynia do mycia, umyłam kuchenkę i przetarłam kurze w kuchni, niby nic a plecy teraz tak bolą, że stać się nie da :(

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Mi też lepiej z Wami, jest bardziej swojsko, na ogólnych kwietniowkach bardzo dużo piszą, nie mam czasu nadrobić

Magdzia85F, APrzybylska, Dominika32 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zawsze urwało mi ponad pół wpisu

BP 02 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska też mam krótkie i rozumiem Cię doskonale:-)
    A ja pójdę do sklepu, bo to zawsze jakieś wyjście z domu, a pogoda piękna. Drugie pranie już robię.

Zostanie już zadyszka? Czyli moja kondycja była do bani.. a w pracy miałam sporo ruchu.

Odkurzyłam, wrócę to umyję podłogi. Wieczorem mam mdłości, więc muszę wykorzystać dzień.

Agii mnie na początku też zjadało posty a teraz już ok. Nie wiem od czego to.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Jak zawsze urwało mi ponad pół wpisu

Tez mnie to uzawsze irytuje :D

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii piszesz z komórki? Ja wczoraj nie miałam dostępu do laptopa i pisałam z telefonu, za każdym razem połowę zjadło i musiałam kilka razy edytować wpisy :/

Ja w pracy też miałam sporo ruchu i dużo w rozjazdach byłam, trochę mi tego brakuje ;)
    Wcześniej chodziłam na siłownię co drugi dzień, a jak nie to w domu coś ćwiczyłam. Teraz strasznie szybko się męczę, myślisz, że to sprawa kondycji? Tłumaczę to sobie tak, że jednak to jest "odmienny stan" dla organizmu i zużywa energię na coś innego.

Na zakupy wybiorę się z mężem gdy wróci z pracy, bo przecież ktoś musi torby nosić ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam noszę torbę, mam tylko jedną, więc za dużo nie nakupię. A Mąż wraca przed 19, a już o tej porze mnie mdli.

No właśnie nie wiem, czy to kwestia kondycji, mam nadzieję, że nie. Ale dzidziuś mały jeszcze a energii ciągnie, że hoho.

Od 20 minut zbieram się do sklepu:-P

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Witajcie
    Mi też lepiej z Wami, jest bardziej swojsko, na ogólnych kwietniowkach bardzo dużo piszą, nie mam czasu nadrobić
    Uważam, że to FANTASTYCZNE, że na forum ogólnym jest tyle kobiet w tym samym okresie ciąży co ja i oczywiście w ogóle w ciąży oraz, że każda ma coś do podzielenia się.
    Ale osobiście nigdy nie przepadałam za dużą ilością ludzi, tłumem (mam klaustrofobię) ani też nie byłam zbyt towarzyska. Dlatego tutaj czuję się swobodnie i mam wrażenie, że każda z nas jest wysłuchana. Dziele się i otrzymuję odpowiedź, jeśli mogę tak powiedzieć - znam Was :D i dziękuję, że zaglądacie :D

Dominika32, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zaglądam i tu, i tu:-)

Dobra lecę do sklepu.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się staram być w obu miejscach :)

Wydaje mi się, że to łatwe męczenie się jest przez samo bycie w ciąży. Wcześniej ćwiczyłam 4-5 razy w tygodniu, w pracy też miałam sporo ruchu. A teraz wyjście na zakupy i wdrapanie się na 4 piętro to nie lada wyczyn :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! ;)
    u mnie dziś urwanie głowy od rana w pracy, ale wpadłam podzielić się dobrymi wieściami :D
    otóż byliśmy wczoraj na prenatalnych (miałam skierowanie), z USG wszystko super, kość nosowa jest, przezierność 1,8, rączki 2, nóżki 2, wszystko inne też ok, lekarz powiedział że zastrzeżeń nie ma żadnych :) i w sumie nikt mnie o zdanie nie pytał, ale krew tez mi pobrali, wyniki mają być za ok 10dni
    ale już się nie martwię, wiem że dzidzia zdrowa :)

i mam płytkę! za całe 30zł nagrali mi usg, więc mogę sobie w domu oglądać :)
    Maleństwo ma już 5,42cm (w czwartek miało 4,75, jako ono szybko rośnie!)

i zaczynam czuć że to już ten czas gdzie samopoczucie zaczyna być lepsze, oby tak zostało :)

Ps. i kupiłam wczoraj jeansy ciążowe w H&M- rewelacja! serio polecam, bo ulga niesamowita :)

APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Hej dziewczyny! ;)
    u mnie dziś urwanie głowy od rana w pracy, ale wpadłam podzielić się dobrymi wieściami :D
    otóż byliśmy wczoraj na prenatalnych (miałam skierowanie), z USG wszystko super, kość nosowa jest, przezierność 1,8, rączki 2, nóżki 2, wszystko inne też ok, lekarz powiedział że zastrzeżeń nie ma żadnych :) i w sumie nikt mnie o zdanie nie pytał, ale krew tez mi pobrali, wyniki mają być za ok 10dni
    ale już się nie martwię, wiem że dzidzia zdrowa :)

i mam płytkę! za całe 30zł nagrali mi usg, więc mogę sobie w domu oglądać :)
    Maleństwo ma już 5,42cm (w czwartek miało 4,75, jako ono szybko rośnie!)

i zaczynam czuć że to już ten czas gdzie samopoczucie zaczyna być lepsze, oby tak zostało :)

Ps. i kupiłam wczoraj jeansy ciążowe w H&M- rewelacja! serio polecam, bo ulga niesamowita :)
    Wspaniałe wieści Aga :D oby dalej tak maluszek się rozwijał. A jakieś spekulacje odnośnie płci? Kiedy następna wizyta?

Ja też mam spodnie z H&M, zgadzam się w 100% są rewelacyjne :)

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ