X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest mega niewygodnie w tych hiszpankach. Kupiłam sobie niedawno na rynku z gumka na gorze, na guziki i z sokiem w talii, super sue karmi, 58 zł. W lidlu były z lnu, ale zapomniałam podjechać :/
    Dzis w mohe dziecko cos wstąpiło...śpi na rękach, odłożę 5 min i płacz, uspokoję, nakarmię, leżaczek, placz. Nam wrażenie jakby hej zeby powoli wychodziły bo ślini sie hak nie wiem ci i nawet gryzak jej smakuje.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, ja też mam takie wrażenie... u nas od 2 dni ciągle kciuk w buzi. Albo cała piąstka :) Nawet po jedzeniu. I też się zaczyna ślinić. Muszę mu chyba kupić te gryzaki z wodą.

Agnieszka, ja niestety nie widziałam tych sukienek.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Ilona, ja też mam takie wrażenie... u nas od 2 dni ciągle kciuk w buzi. Albo cała piąstka :) Nawet po jedzeniu. I też się zaczyna ślinić. Muszę mu chyba kupić te gryzaki z wodą.
    u nas identycznie

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo. Jakie gryzaki z woda? Oswieccie mnie prosze

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, takie zwykłe wypełnione wodą. Można je schłodzić w lodówce i przynoszą ulgę w ząbkowaniu.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zostawiłam moich chłopaków samych i pojechałam do endo. I powiem Wam że mąż mi przyznał jak wróciłam że rzeczywiscie opieka nad dzieckiem to nie takie hop-siup :d synuś spał mu tylko trochę, odyspia teraz :P a że kilka godzin mnie nie było.. mąż zjadł sniadanie o 13 jak przyjechałam :D ale to juz kwestia braku organizacji, bo synek co prawda nie spał, ale płakać nie płakał :)

A jutro mamy 7 lat razem, więc wieczorem wielkie wyjście. Pierwszy raz moja mama zostanie z wnukiem sama.. mam nadzieję że synuś po kąpieli zje i grzecznie bedzie spać :)

Aga jesli chcesz to wejdę do Lidla zobaczyc te sukienki i zdam relację :d

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92, machirude, grzanewino, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też rączki w buzi. A w buzi widać coś białego i ostrego na dole więc chyba witamy 1 zęba:) gryzaki nie lubi i nie chce gryzc

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i jak ten 3 miesiąc to taki magiczny? Bo u mnie, tzn. Ada coraz bardziej się wkurza. Teraz 7 tydzień, może to skok?
    A gdzie wychodzicie?

Klaudia gumowe gryzaki na dziąsła. Pewnie kojarzysz jakbyś zobaczyła.
    Aaa i jeszcze, co do tego typu, co się czepił, to palant, niech się czepnie siebie! Daj znać, czy po chrzcie Pati stanie się spokojniejsza ;)

Moja też rękę pcha do buzi, liże też do łokcia rękę. Mnie się wydaje, że to dziecko poznaje świat a najpierw siebie.
    To znaczy moja jest młodsza, więc tak to odbieram plus "daj jeść matka!";)

Ale Ada to mi dała dziś na spacerze. Aż spocona wróciłam. Lezymy robię Jej za nosek i mówię A Ty wredniusia a ta uśmiechy aż gardełko widać. Ona tak słodko wtedy oczka marszczy!

Etoilka, aga_90, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu laski o hiszpankach a ja to worek muszę zakładać, ale ja nigdy laska nie byłam. A sukienki te które pokazujecie z Mohito to przez cycki to 44 za małe!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily a Ty jak z ciuchami na górną część ciała? Bo pisałaś, że biust też masz spory.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja za to mam 34, w 32 tez się mieściłam... patyk dalej ze mnie. Aż dziw, że dziecko daję radę wykarmić :p

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Ja dzisiaj zostawiłam moich chłopaków samych i pojechałam do endo. I powiem Wam że mąż mi przyznał jak wróciłam że rzeczywiscie opieka nad dzieckiem to nie takie hop-siup :d synuś spał mu tylko trochę, odyspia teraz :P a że kilka godzin mnie nie było.. mąż zjadł sniadanie o 13 jak przyjechałam :D ale to juz kwestia braku organizacji, bo synek co prawda nie spał, ale płakać nie płakał :)

Haha, biedny ;) nie pojadłby za dużo na naszym miejscu. Ja mojego męża też muszę wkrótce zostawić samego z małym na parę godzin - jestem ciekawa, jak sobie poradzi ;)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ciężko mi porównać czy ten 3 miesiąc taki super, bo mój synuś ogolnie grzeczniutki jest. Na palcach 1 ręki moge policzyć dni kiedy był bardzo marudny. Placze tylko gdy jest już straaaaasznie glodny, a tak to tylko maruderuje ;) także trafiło mi sie złote dziecko, ale się tym za bardzo nie chwalę bo zawsze może mu sie to odmienić ;d

Idziemy jutro na kolację i chcielismy do kina, ale wieczorem leci juz tylko Jurrasic World i zobaczymy czy sie zdecydujemy :d

Mi się hiszpanki (sukienki :d) podobają na kimś, ale mi nie pasują, bo poszerzają mnie w ramionach :p

Magdzia85F, machirude, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to samo. Śpi jak mysz pod Miotla. 3 dni było lepiej po tym sabie a dziś mam wrażenie że wróciliśmy do punktu wyjścia. Płacz przy kupie. Śpi po parę minut na rękach . Wieczorem daliśmy jej viburcol na rozluźnienie bo masakra :( ja też słyszałam że oo chrzcie się dzieciom odmienia.. Więc czekam na sobotę..... Oj czekam

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kusi hiszpanka, mam jedną uparzoną nawet w necie, ale boję się, że moje cycki będą wtedy jeszcze większe.
    Magda, na razie jakoś daję radę, ja o tyle mam łatwiej (z ubraniami, nie ze stanikami), że miseczka duża, ale obwód mały, więc standardowo rozciągliwe m spokojnie wystarcza, ewentualnie l.

U Nas coś popsuły się nocki, dziś pobudki co 1-1,5h... :(

Ja dziś zostawiam Tatę z małym i jadę z teściową do kina :)

Co do gryzaków - ja polecam te drewniane (np. z Lullalove) - dostaliśmy wczoraj taki i się super sprawdza. Do tego jest wykonany z naturalnych składników.
    I dostaliśmy też książeczkę kontrastowo-sensoryczną z Lullalove. I powiem Wam, że jestem w szoku. Pokazywaliśmy mu karty i zabawki kontrastowe, w tym książeczki, ale ŻADNA nie zaciekawiła go tak, ja ta z Lulla. Nie wiem czo za magia w niej jest, ale potrafi się tak długo wpatrywać, że szok :O

I w sobotę złożyliśmy w końcu łóżeczko, więc mały ma już ogrom miejsca dla siebie :)

Magdzia85F, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to ażeby synuś już tak cały czas był grzeczny.

Iza lubię to za ten chrzest. Też daj znać. A z brzuszkiem pogoda, 7 tydzień, skok?

Emily no tak jak się jest szczupłą z dużym cycem to łatwiej niż duża z dużym. Pokażesz jaka to książeczka?

Jutro jedziemy na bokserka proszę o kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 16:50

aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dzięki za tego linka do lookbooka u hafiji! Zamówiłam kiecke, mam nadzieję że nie będę musiała odsyłać :) Te sukienki z Mohito też swietne, ale rozmiarowka chyba mocno zanizona, albo nie zdaje sobie sprawy z tego jaka jestem duża, haha ;) moja kochana babcia za to mnie uświadamia, za każdym razem jak mnie widzi od czasu porodu, mówi mi że jestem gruba :) i dzięki za cynk, że w Lidlu ubranka z lyocellu, może się skuszę na ten rozpinany kombinezon i szorty.

Mówicie, że to już zabkowanie? Myślałam, że to jeszcze trochę. Zośka też łapki do buzi wklada, ale myślałam że to może mieć związek z tym, że zaczęła korzystać ze smoczka w kryzysowych sytuacjach.

A dzisiaj nad ranem przy zmianie pieluchy podnosila już tak wysoko nóżki do góry, razem z pupą, tak jakby lada moment miała zacząć się łapać za stópki :) i w ogóle nad ranem jest ostatnio taka radosna, szeroko się uśmiecha, także aż miło się do niej wstaje o tej 4 rano :) no i śpi pięknie po 7-8 h w nocy, szok!

Iza, podobno przy samym juz robieniu kupki może być płacz, tak mi lekarka ostatnio mówiła.

Magdzia85F, aga_90, Etoilka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:

Mi się hiszpanki (sukienki :d) podobają na kimś, ale mi nie pasują, bo poszerzają mnie w ramionach :p

o widzisz! nie pomyślałam o tym, a zawsze mam paranoje, ze mam bary szerokie ;p

szkoda, ze nie da sie w Lidlu mierzyc :D :P

a podobają mi sie strasznie

3i49l6d8vill3k1j.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Magda, ja za to mam 34, w 32 tez się mieściłam... patyk dalej ze mnie. Aż dziw, że dziecko daję radę wykarmić :p

To dokładnie tak jak ja, też 34 kupiłam i nawet bym powiedziała że mogłyby być mniejsze. Ale mi się wydaje, że sklepy to już na maxa zaniżają rozmiarówkę. W biuście mam 91cm.

Mój mąż już kilka razy został z Grzesiem i dobrze sobie radzi, ale ogólnie był umęczony bo czasem mu chciał spać, a czasem non stop go musiał nosić i zabawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 17:18

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Monn dajesz nadzieję :) a jak jej dawkujesz? Mi pediatra kazała 15 kropli do każdego. Zmniejszyłas po pewnym czasie czy caky czas tak?
    Tak, daje po 15 kropli, jeszcze nie zmniejszałam dawki, trochę się boje;)

Pisalyscie o okresie, ja mam i kp :/.
    Tez powoli rozglądam się z kiecka na chrzciny, dla Asi już wybrałam a dla siebie hmmmm czekam na cud i mam nadzieje, ze schudnę :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ