Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi jest mega niewygodnie w tych hiszpankach. Kupiłam sobie niedawno na rynku z gumka na gorze, na guziki i z sokiem w talii, super sue karmi, 58 zł. W lidlu były z lnu, ale zapomniałam podjechać
Dzis w mohe dziecko cos wstąpiło...śpi na rękach, odłożę 5 min i płacz, uspokoję, nakarmię, leżaczek, placz. Nam wrażenie jakby hej zeby powoli wychodziły bo ślini sie hak nie wiem ci i nawet gryzak jej smakuje. -
Ja dzisiaj zostawiłam moich chłopaków samych i pojechałam do endo. I powiem Wam że mąż mi przyznał jak wróciłam że rzeczywiscie opieka nad dzieckiem to nie takie hop-siup :d synuś spał mu tylko trochę, odyspia teraz a że kilka godzin mnie nie było.. mąż zjadł sniadanie o 13 jak przyjechałam ale to juz kwestia braku organizacji, bo synek co prawda nie spał, ale płakać nie płakał
A jutro mamy 7 lat razem, więc wieczorem wielkie wyjście. Pierwszy raz moja mama zostanie z wnukiem sama.. mam nadzieję że synuś po kąpieli zje i grzecznie bedzie spać
Aga jesli chcesz to wejdę do Lidla zobaczyc te sukienki i zdam relację :dMagdzia85F, Etoilka, Ilona92, machirude, grzanewino, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga i jak ten 3 miesiąc to taki magiczny? Bo u mnie, tzn. Ada coraz bardziej się wkurza. Teraz 7 tydzień, może to skok?
A gdzie wychodzicie?
Klaudia gumowe gryzaki na dziąsła. Pewnie kojarzysz jakbyś zobaczyła.
Aaa i jeszcze, co do tego typu, co się czepił, to palant, niech się czepnie siebie! Daj znać, czy po chrzcie Pati stanie się spokojniejsza
Moja też rękę pcha do buzi, liże też do łokcia rękę. Mnie się wydaje, że to dziecko poznaje świat a najpierw siebie.
To znaczy moja jest młodsza, więc tak to odbieram plus "daj jeść matka!"
Ale Ada to mi dała dziś na spacerze. Aż spocona wróciłam. Lezymy robię Jej za nosek i mówię A Ty wredniusia a ta uśmiechy aż gardełko widać. Ona tak słodko wtedy oczka marszczy!Etoilka, aga_90, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aga_90 wrote:Ja dzisiaj zostawiłam moich chłopaków samych i pojechałam do endo. I powiem Wam że mąż mi przyznał jak wróciłam że rzeczywiscie opieka nad dzieckiem to nie takie hop-siup :d synuś spał mu tylko trochę, odyspia teraz a że kilka godzin mnie nie było.. mąż zjadł sniadanie o 13 jak przyjechałam ale to juz kwestia braku organizacji, bo synek co prawda nie spał, ale płakać nie płakał
Haha, biedny nie pojadłby za dużo na naszym miejscu. Ja mojego męża też muszę wkrótce zostawić samego z małym na parę godzin - jestem ciekawa, jak sobie poradzi
-
Magda ciężko mi porównać czy ten 3 miesiąc taki super, bo mój synuś ogolnie grzeczniutki jest. Na palcach 1 ręki moge policzyć dni kiedy był bardzo marudny. Placze tylko gdy jest już straaaaasznie glodny, a tak to tylko maruderuje także trafiło mi sie złote dziecko, ale się tym za bardzo nie chwalę bo zawsze może mu sie to odmienić ;d
Idziemy jutro na kolację i chcielismy do kina, ale wieczorem leci juz tylko Jurrasic World i zobaczymy czy sie zdecydujemy :d
Mi się hiszpanki (sukienki :d) podobają na kimś, ale mi nie pasują, bo poszerzają mnie w ramionach :pMagdzia85F, machirude, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Moja to samo. Śpi jak mysz pod Miotla. 3 dni było lepiej po tym sabie a dziś mam wrażenie że wróciliśmy do punktu wyjścia. Płacz przy kupie. Śpi po parę minut na rękach . Wieczorem daliśmy jej viburcol na rozluźnienie bo masakra ja też słyszałam że oo chrzcie się dzieciom odmienia.. Więc czekam na sobotę..... Oj czekam
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Mnie kusi hiszpanka, mam jedną uparzoną nawet w necie, ale boję się, że moje cycki będą wtedy jeszcze większe.
Magda, na razie jakoś daję radę, ja o tyle mam łatwiej (z ubraniami, nie ze stanikami), że miseczka duża, ale obwód mały, więc standardowo rozciągliwe m spokojnie wystarcza, ewentualnie l.
U Nas coś popsuły się nocki, dziś pobudki co 1-1,5h...
Ja dziś zostawiam Tatę z małym i jadę z teściową do kina
Co do gryzaków - ja polecam te drewniane (np. z Lullalove) - dostaliśmy wczoraj taki i się super sprawdza. Do tego jest wykonany z naturalnych składników.
I dostaliśmy też książeczkę kontrastowo-sensoryczną z Lullalove. I powiem Wam, że jestem w szoku. Pokazywaliśmy mu karty i zabawki kontrastowe, w tym książeczki, ale ŻADNA nie zaciekawiła go tak, ja ta z Lulla. Nie wiem czo za magia w niej jest, ale potrafi się tak długo wpatrywać, że szok
I w sobotę złożyliśmy w końcu łóżeczko, więc mały ma już ogrom miejsca dla siebieMagdzia85F, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga to ażeby synuś już tak cały czas był grzeczny.
Iza lubię to za ten chrzest. Też daj znać. A z brzuszkiem pogoda, 7 tydzień, skok?
Emily no tak jak się jest szczupłą z dużym cycem to łatwiej niż duża z dużym. Pokażesz jaka to książeczka?
Jutro jedziemy na bokserka proszę o kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 16:50
aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga, dzięki za tego linka do lookbooka u hafiji! Zamówiłam kiecke, mam nadzieję że nie będę musiała odsyłać Te sukienki z Mohito też swietne, ale rozmiarowka chyba mocno zanizona, albo nie zdaje sobie sprawy z tego jaka jestem duża, haha moja kochana babcia za to mnie uświadamia, za każdym razem jak mnie widzi od czasu porodu, mówi mi że jestem gruba i dzięki za cynk, że w Lidlu ubranka z lyocellu, może się skuszę na ten rozpinany kombinezon i szorty.
Mówicie, że to już zabkowanie? Myślałam, że to jeszcze trochę. Zośka też łapki do buzi wklada, ale myślałam że to może mieć związek z tym, że zaczęła korzystać ze smoczka w kryzysowych sytuacjach.
A dzisiaj nad ranem przy zmianie pieluchy podnosila już tak wysoko nóżki do góry, razem z pupą, tak jakby lada moment miała zacząć się łapać za stópki i w ogóle nad ranem jest ostatnio taka radosna, szeroko się uśmiecha, także aż miło się do niej wstaje o tej 4 rano no i śpi pięknie po 7-8 h w nocy, szok!
Iza, podobno przy samym juz robieniu kupki może być płacz, tak mi lekarka ostatnio mówiła.Magdzia85F, aga_90, Etoilka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
aga_90 wrote:
Mi się hiszpanki (sukienki :d) podobają na kimś, ale mi nie pasują, bo poszerzają mnie w ramionach :p
o widzisz! nie pomyślałam o tym, a zawsze mam paranoje, ze mam bary szerokie ;p
szkoda, ze nie da sie w Lidlu mierzyc
a podobają mi sie strasznie -
Etoilka wrote:Magda, ja za to mam 34, w 32 tez się mieściłam... patyk dalej ze mnie. Aż dziw, że dziecko daję radę wykarmić :p
To dokładnie tak jak ja, też 34 kupiłam i nawet bym powiedziała że mogłyby być mniejsze. Ale mi się wydaje, że sklepy to już na maxa zaniżają rozmiarówkę. W biuście mam 91cm.
Mój mąż już kilka razy został z Grzesiem i dobrze sobie radzi, ale ogólnie był umęczony bo czasem mu chciał spać, a czasem non stop go musiał nosić i zabawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 17:18
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
ibishka wrote:Monn dajesz nadzieję a jak jej dawkujesz? Mi pediatra kazała 15 kropli do każdego. Zmniejszyłas po pewnym czasie czy caky czas tak?
Pisalyscie o okresie, ja mam i kp .
Tez powoli rozglądam się z kiecka na chrzciny, dla Asi już wybrałam a dla siebie hmmmm czekam na cud i mam nadzieje, ze schudnęIlona92 lubi tę wiadomość