X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest mega niewygodnie w tych hiszpankach. Kupiłam sobie niedawno na rynku z gumka na gorze, na guziki i z sokiem w talii, super sue karmi, 58 zł. W lidlu były z lnu, ale zapomniałam podjechać :/
    Dzis w mohe dziecko cos wstąpiło...śpi na rękach, odłożę 5 min i płacz, uspokoję, nakarmię, leżaczek, placz. Nam wrażenie jakby hej zeby powoli wychodziły bo ślini sie hak nie wiem ci i nawet gryzak jej smakuje.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, ja też mam takie wrażenie... u nas od 2 dni ciągle kciuk w buzi. Albo cała piąstka :) Nawet po jedzeniu. I też się zaczyna ślinić. Muszę mu chyba kupić te gryzaki z wodą.

Agnieszka, ja niestety nie widziałam tych sukienek.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Ilona, ja też mam takie wrażenie... u nas od 2 dni ciągle kciuk w buzi. Albo cała piąstka :) Nawet po jedzeniu. I też się zaczyna ślinić. Muszę mu chyba kupić te gryzaki z wodą.
    u nas identycznie

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo. Jakie gryzaki z woda? Oswieccie mnie prosze

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, takie zwykłe wypełnione wodą. Można je schłodzić w lodówce i przynoszą ulgę w ząbkowaniu.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zostawiłam moich chłopaków samych i pojechałam do endo. I powiem Wam że mąż mi przyznał jak wróciłam że rzeczywiscie opieka nad dzieckiem to nie takie hop-siup :d synuś spał mu tylko trochę, odyspia teraz :P a że kilka godzin mnie nie było.. mąż zjadł sniadanie o 13 jak przyjechałam :D ale to juz kwestia braku organizacji, bo synek co prawda nie spał, ale płakać nie płakał :)

A jutro mamy 7 lat razem, więc wieczorem wielkie wyjście. Pierwszy raz moja mama zostanie z wnukiem sama.. mam nadzieję że synuś po kąpieli zje i grzecznie bedzie spać :)

Aga jesli chcesz to wejdę do Lidla zobaczyc te sukienki i zdam relację :d

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92, machirude, grzanewino, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też rączki w buzi. A w buzi widać coś białego i ostrego na dole więc chyba witamy 1 zęba:) gryzaki nie lubi i nie chce gryzc

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i jak ten 3 miesiąc to taki magiczny? Bo u mnie, tzn. Ada coraz bardziej się wkurza. Teraz 7 tydzień, może to skok?
    A gdzie wychodzicie?

Klaudia gumowe gryzaki na dziąsła. Pewnie kojarzysz jakbyś zobaczyła.
    Aaa i jeszcze, co do tego typu, co się czepił, to palant, niech się czepnie siebie! Daj znać, czy po chrzcie Pati stanie się spokojniejsza ;)

Moja też rękę pcha do buzi, liże też do łokcia rękę. Mnie się wydaje, że to dziecko poznaje świat a najpierw siebie.
    To znaczy moja jest młodsza, więc tak to odbieram plus "daj jeść matka!";)

Ale Ada to mi dała dziś na spacerze. Aż spocona wróciłam. Lezymy robię Jej za nosek i mówię A Ty wredniusia a ta uśmiechy aż gardełko widać. Ona tak słodko wtedy oczka marszczy!

Etoilka, aga_90, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu laski o hiszpankach a ja to worek muszę zakładać, ale ja nigdy laska nie byłam. A sukienki te które pokazujecie z Mohito to przez cycki to 44 za małe!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily a Ty jak z ciuchami na górną część ciała? Bo pisałaś, że biust też masz spory.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja za to mam 34, w 32 tez się mieściłam... patyk dalej ze mnie. Aż dziw, że dziecko daję radę wykarmić :p

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Ja dzisiaj zostawiłam moich chłopaków samych i pojechałam do endo. I powiem Wam że mąż mi przyznał jak wróciłam że rzeczywiscie opieka nad dzieckiem to nie takie hop-siup :d synuś spał mu tylko trochę, odyspia teraz :P a że kilka godzin mnie nie było.. mąż zjadł sniadanie o 13 jak przyjechałam :D ale to juz kwestia braku organizacji, bo synek co prawda nie spał, ale płakać nie płakał :)

Haha, biedny ;) nie pojadłby za dużo na naszym miejscu. Ja mojego męża też muszę wkrótce zostawić samego z małym na parę godzin - jestem ciekawa, jak sobie poradzi ;)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ciężko mi porównać czy ten 3 miesiąc taki super, bo mój synuś ogolnie grzeczniutki jest. Na palcach 1 ręki moge policzyć dni kiedy był bardzo marudny. Placze tylko gdy jest już straaaaasznie glodny, a tak to tylko maruderuje ;) także trafiło mi sie złote dziecko, ale się tym za bardzo nie chwalę bo zawsze może mu sie to odmienić ;d

Idziemy jutro na kolację i chcielismy do kina, ale wieczorem leci juz tylko Jurrasic World i zobaczymy czy sie zdecydujemy :d

Mi się hiszpanki (sukienki :d) podobają na kimś, ale mi nie pasują, bo poszerzają mnie w ramionach :p

Magdzia85F, machirude, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to samo. Śpi jak mysz pod Miotla. 3 dni było lepiej po tym sabie a dziś mam wrażenie że wróciliśmy do punktu wyjścia. Płacz przy kupie. Śpi po parę minut na rękach . Wieczorem daliśmy jej viburcol na rozluźnienie bo masakra :( ja też słyszałam że oo chrzcie się dzieciom odmienia.. Więc czekam na sobotę..... Oj czekam

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kusi hiszpanka, mam jedną uparzoną nawet w necie, ale boję się, że moje cycki będą wtedy jeszcze większe.
    Magda, na razie jakoś daję radę, ja o tyle mam łatwiej (z ubraniami, nie ze stanikami), że miseczka duża, ale obwód mały, więc standardowo rozciągliwe m spokojnie wystarcza, ewentualnie l.

U Nas coś popsuły się nocki, dziś pobudki co 1-1,5h... :(

Ja dziś zostawiam Tatę z małym i jadę z teściową do kina :)

Co do gryzaków - ja polecam te drewniane (np. z Lullalove) - dostaliśmy wczoraj taki i się super sprawdza. Do tego jest wykonany z naturalnych składników.
    I dostaliśmy też książeczkę kontrastowo-sensoryczną z Lullalove. I powiem Wam, że jestem w szoku. Pokazywaliśmy mu karty i zabawki kontrastowe, w tym książeczki, ale ŻADNA nie zaciekawiła go tak, ja ta z Lulla. Nie wiem czo za magia w niej jest, ale potrafi się tak długo wpatrywać, że szok :O

I w sobotę złożyliśmy w końcu łóżeczko, więc mały ma już ogrom miejsca dla siebie :)

Magdzia85F, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to ażeby synuś już tak cały czas był grzeczny.

Iza lubię to za ten chrzest. Też daj znać. A z brzuszkiem pogoda, 7 tydzień, skok?

Emily no tak jak się jest szczupłą z dużym cycem to łatwiej niż duża z dużym. Pokażesz jaka to książeczka?

Jutro jedziemy na bokserka proszę o kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 16:50

aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dzięki za tego linka do lookbooka u hafiji! Zamówiłam kiecke, mam nadzieję że nie będę musiała odsyłać :) Te sukienki z Mohito też swietne, ale rozmiarowka chyba mocno zanizona, albo nie zdaje sobie sprawy z tego jaka jestem duża, haha ;) moja kochana babcia za to mnie uświadamia, za każdym razem jak mnie widzi od czasu porodu, mówi mi że jestem gruba :) i dzięki za cynk, że w Lidlu ubranka z lyocellu, może się skuszę na ten rozpinany kombinezon i szorty.

Mówicie, że to już zabkowanie? Myślałam, że to jeszcze trochę. Zośka też łapki do buzi wklada, ale myślałam że to może mieć związek z tym, że zaczęła korzystać ze smoczka w kryzysowych sytuacjach.

A dzisiaj nad ranem przy zmianie pieluchy podnosila już tak wysoko nóżki do góry, razem z pupą, tak jakby lada moment miała zacząć się łapać za stópki :) i w ogóle nad ranem jest ostatnio taka radosna, szeroko się uśmiecha, także aż miło się do niej wstaje o tej 4 rano :) no i śpi pięknie po 7-8 h w nocy, szok!

Iza, podobno przy samym juz robieniu kupki może być płacz, tak mi lekarka ostatnio mówiła.

Magdzia85F, aga_90, Etoilka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:

Mi się hiszpanki (sukienki :d) podobają na kimś, ale mi nie pasują, bo poszerzają mnie w ramionach :p

o widzisz! nie pomyślałam o tym, a zawsze mam paranoje, ze mam bary szerokie ;p

szkoda, ze nie da sie w Lidlu mierzyc :D :P

a podobają mi sie strasznie

3i49l6d8vill3k1j.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Magda, ja za to mam 34, w 32 tez się mieściłam... patyk dalej ze mnie. Aż dziw, że dziecko daję radę wykarmić :p

To dokładnie tak jak ja, też 34 kupiłam i nawet bym powiedziała że mogłyby być mniejsze. Ale mi się wydaje, że sklepy to już na maxa zaniżają rozmiarówkę. W biuście mam 91cm.

Mój mąż już kilka razy został z Grzesiem i dobrze sobie radzi, ale ogólnie był umęczony bo czasem mu chciał spać, a czasem non stop go musiał nosić i zabawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 17:18

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Monn dajesz nadzieję :) a jak jej dawkujesz? Mi pediatra kazała 15 kropli do każdego. Zmniejszyłas po pewnym czasie czy caky czas tak?
    Tak, daje po 15 kropli, jeszcze nie zmniejszałam dawki, trochę się boje;)

Pisalyscie o okresie, ja mam i kp :/.
    Tez powoli rozglądam się z kiecka na chrzciny, dla Asi już wybrałam a dla siebie hmmmm czekam na cud i mam nadzieje, ze schudnę :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ