X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja juz miałam plamienia takie czerwono brązowe trwające ok 3 dni i to 2 razy. To jeszcze prwnie po porodzie cos sie oczyszcza.
    Aga weekend nastał :)
    Mam pytanie mojej Małej pod szyja zrobiło sie jakby odparzenie? Jest delikatnie "tłusta" i pod szyja ma jakby ranne. Skora jest czerwona, dzis zauważyłam troche krwi. Staram sie czesto myć szyje, ale ona rusza głowa na boki wiec siła rzeczy ciagle tocwszustko pracuje. Czym to smarować? Na noc dałam troche maki ziemniaczanej zeby stan zapalny ściągnęła i lekko podsuszyla to ;/

Dzis zaczelam bardziej myślec o zmianach po ciazy. wszystko wyglada inaczej, zmienił sie moj zapach, ktorego porostu nie znoszę. To czas by zacząć dbac o siebie i zacząć poprawiać kondycję. Bo nigdy nie zaczne. Jesli chodzi o kg to juz jestem praktycznie na wadze wyjściowej bez mała 2kg, ale jestem rozlazła.
    Co do sukienek ja chciałabym cos by moc normalnie karmić. Nie wiem jak to bedzie na poczatku września, bo mamy wesele a czy do tego czasu bedzie na piersi?

Myszka zauważyłam, ze im wczesniej wprowadzamy nowości, tym lepiej. Szybciej sie kazdy przyzwyczaja. Ważne, ze mieliście miły wyjście:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona bepanten ładnie goi takie rzeczy. Ja smaruje małej co wieczór asekuracyjnie wszystkie daleki i odpukać mimo upałów nic się nie dzieje

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Chyba na tel.to nie odpisze tego, co chciałam, bo niewygodnie.

Aga super sukienka, ale ja biodra mam szerokie a teraz to już w ogóle szafka jestem.
    Na stronie hafija podała linki do sklepów, fajnie. Tylko rozmiar XL to w biuście 98. Hehe. Brakuje mi z 12cm. A sukienka cudna była z fajnym wycięciem do piersi na karmienie.

Myszkaka u nas znów wysypało. Od wczoraj odstawiłam laktozę, choć muszę pewnie tak jak pisałaś pieczywo sprawdzić, a tego nie zrobiłam. Do tego powysychało to co było wcześniej i Mała się łuszczy. Do tego paskudna ciemieniucha, ale znalazłam dobry środek i z dobrym składem.

Ilona mojej też się takie coś zrobiło pod brodą na klatce i tak jak pisała Iza bepantenem posmarowałam. Zobaczę jak po nocce.

Ogólnie Ada od pewnego czasu budzi się w nocy, tzn.bardziej nad ranem rzuca i pręży przy cycku...i stęka. I z tego stekania gucio! Dziś od 3 co godzinę się budziła, wczoraj zasnąć nie mogła. Ssać chciała wszystko oprócz cycka i smoczka.
    W dzień grzeczna a na wieczór daje popalić.

Niedawno zasnęła. A ja muszę poprasować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 08:08

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brpantenem smarowałam wczoraj. Zobaczę co sie dzieje jak wstanie. Mija rzuca sie tak od 4.30 stęka, czasami pójdą baki. Cyca dam troche podziw i smoczek idzie w ruch i tak czasami co godzine lub do 7 i wtedy sie budzi. Zmiana pieluchy, nakarmiłam zabawa i nagle patrzy sie w jeden punkt i odpływa. Przy odwoływaniu jest taka cudowna az mi sie łzy zbierają w oczach.
    Najgorsze jest fakt, ze jak ja biore w nocy na karmienie i zostawiam w lozku to pomimo tego, ze ja włożę na srodek za każdym razem spada na mnie. Albo to wina materaca albo poprostu do mnie idzie, obstawiam to pierwsze haha
    Dzis mnie bola plecy no spałam non stop na lewym boku. Jestem tak sztywna jak kołek.
    Ania, Kamila co tam u Was?

Czy Wasze dzieci tez sie ciagle śmieją?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie odparzenie na szyi i u Wiktora sie zdarza, ale ja podsypałam mąka ziemniaczaną i ladnie sie goi. A tak na codzień smaruję mu tam po kąpieli oliwką.

Magda niektóre z tych stron to prywatne osoby, które szyją ręcznie. Moze napisz do nich z zapytaniem czy mogą uszyć dla Ciebie inny rozmiar :)

Ilona ja też lubię ten moment jak synek odpływa :d

A na tel nauczyłam sie forum ogarniać tuż po porodzie w szpitalu i przydaje się ta umiejętność :d nawet zdjęcia wklejam z poziomu telefonu :d

Miłej niedzieli :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona u nas też w tej faldzie na szyi robi się często odparzenie, ja jak kąpie to daję na chwilę na brzuch i wtedy dokładnie myje szyjke gąbką, daje też mleczko hipp, lepiej nam działa niż oliwka, na torsie też miał ostatnio takie suche jakby placki ale dałam krem na to i ok, ja kąpie codziennie, żeby rytuał był, pozatym bardzo lubi już kąpiel, myślę o basenie, może za miesiąc już się wybiorę na próbę z moimi chłopakami, na razie będziemy próbować w naszym na podwórku, ale nie wiem czy taka woda jest dobra raczej nie bo daje tabsy z chlorem a dla takiego malucha to nie bardzo.

Wczoraj dałam żelazo pierwszy raz, na razie ok, niestety nie ma w hurtowniach tych saszetek, ale Panie dały mi w aptece zawiesine innofer i jest nawet, muszę jeszcze kupić kropelki z Wit c żeby lepiej się wchlonelo żelazo, trochę się prezy, ale mój syn kocha espumisan, jak daje mu kropelki to tak zlizuje językiem, że aż nie można uwierzyć, tak się z niego śmiejemy, bo jest rozkoszny wtedy.

U nas codziennie pobudka między 5 a 6 już tak ma. Leży w łóżeczku i oczy otwarte i gada.
    Pieluche zmieniam jak wstaje, w nocy nie bo nie robi kup, tylko siku

Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja też ciągle z telefonu i foty wstawiam, ale jednak na kompie wygodniej.
    Sukienkę kupię w sieciówce, bo nie chcę za dużo wydawać jak na przejściowy ciuch. Mam taką nadzieję.

Agiii o ja mam mleczko z hipp ale nie smaruję w ogóle Ady, czasem tylko jak sucha skorzysta, ale na buzie nie wiem czy dać...
    Moja też lubi kąpiel. Choć w wanience sztywna jak nie wiem. Ale po wyjęciu aż uśmiech.
    A pieluche znieniam w nocy, bo jest mega zasikana

Ilona moja chociaż młodsza od Waszych to też odpływa i uśmiechy są. Szczególnie jak Ją całuję, jak tata do Niej gada i jak widzi, że cycek się zbliża. Haha
    W ogóle to nauczyła się i robi ustami pff pff.

Do tego uwielbia patrzeć się na światło. Rano jak padają promienie słońca, to patrzy się aż jest nieruchoma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 09:20

Etoilka, aga_90, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja ostatnio na weselu bylam w takiej rozpinanej:
    http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/te200-55x/dress-with-buttons

Teraz też szukam jakichś rozpinanych na spacery i czegoś bardziej eleganckiego na chrzest.

Wojtek też się uśmiecha - ale nie jakoś specjalnie często. Jak ma humor i chęci ;) za to od kilku dni bardzo często z nami rozmawia - wygląda jakby toczył poważne konwersacje ;)

Magdzia85F, Ilona92, aga_90, machirude lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, u mnie też było jedno takie 3-dniowe plamienie. Ale tak jak mówi Ilona, to chyba jeszcze poporodowe. Okresu brak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 09:40

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, u mnie też takie coś było, teraz cały czas ból jak na miesiączkę, ale jeszcze nie przyszła.

U nas pomógł sudocrem, Gabrysia miała aż krew w fałdce pod szyjką. No i dużo potówek ma, kąpiel teraz codziennie i smaruje wszystkie narażone miejsca mleczkiem, ale i tak wychodzą.

Ciemieniucha u nas chyba też się zaczęła. Na uszach i za nimi sucha skóra, na główce ma taki łupież. Wieczorem smaruję głowę oliwką i po 15 minutach wyczesuje. Chyba muszę kupić specjalny szampon, bo nie widzę jakiś super efektów, a boję się dopuścić to do rozwoju, bo przy tej ilości włosów to będzie masakra.

Jak dotąd Gabrysia nie lubiła leżeć na brzuszku i zaraz się denerwowała. Ale wczoraj jak ją położyłam, to uniosła głowę razem z klatką piersiową i trzymała długo. Szok normalnie. Tak samo bardzo często się uśmiecha, lubi z nami rozmawiać i czasem udaje jej się chwycić zabawki. Ostatnio o 5 rano dobrze jej się gada :D

Ilona92, aga_90, machirude lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my mamy chrzest w czwartek. Założę coś starego, bo i tak na raz , bo nie mam okazji i możliwości póki co wychodzić z domu. Patrycja serio ma na drugie Nieprzewidywalność , kiedy potrzebowałam czasu przez dwa ostatanie dni to była nieznośna i nieodkladalna. A teraz kiedy wydrukowałam już moje wypociny w sobotę z błędami bo nie miałam wyjścia - to dziś spi jak zabita. Wstała o 4.30 do 7 wojowała, później poszła spać i spała do 11.30 teraz wyszliśmy na dwór i znowu spi..Nie nadążam za nią . Ale dziś jest przyjemniej pogodowo, może ona tak reaguje na upały, mi się leje po plecach a co dopiero ona jak leży prawie przez cały na plecach....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 12:35

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje serduszko uśmiecha się non stop :) bardzo często pierwsza uśmiecha się do mnie. Ma już całą gamę różnych dźwięków i śmiesznie układa buźkę gdy "mówi". Jej ulubioną zabawką jest Siostra Szczeniaczka, gada do niej, wyciąga ręce.
    Szczepienie przez dwa dni dawało się we znaki. Dziś w nocy już było normalnie, pierwsza drzemka 5h i potem co 2h. Wstałyśmy po 6.
    A tak poza tym, to jakimś cudem wciąż ma 56cm ;) oczywiście urosła i to widać, tylko jakoś tak ją mierzą, że wciąż 56cm.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/166bcb6a8173.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 13:00

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92, aga_90, machirude lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta my używamy specyfiku babycap https://m.ceneo.pl/27255099 ma dobry skład, bo na srokao jest w polecanych.
    Ada ma jakąś mocną wersję, bo mega skorupa jej się zrobiła i juz4 dzień wyczesuje i sporo jest. Przez sen nawet.
    Ten szampon z ziajki użyłam raz, bo skład średni. Ale podobno niezły. Ja miałam próbkę i nie widziałam efektu wow.

Klaudia jak czytałam Twojego posta to śmiać mi się chciało ;) tak fajnie opisałaś córeczkę!

U nas taki upał, że szok.

Aniu super córeczka! Śliczna.
    My dziś w domu ważenie i 5kg! A długości ma coś ok.60cm, bo Mąż mierzył. No i w 56 się mieści jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 13:10

Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, mam tę samą sukienkę :)

Magda, ja to się zastanawiam czy nie iść z nim do dermatologa jeszcze. Tego mleka nie jem wcale, za to wczoraj zjadłam galaretkę z owocami i tam było trochę truskawek i dziś ma kilka nowych krostek. Masakra z tą alergią.. Czytałam, że jak się nie odstawi alergenów to może dość do marszu alergicznego, co znaczy że zaczyna wszystko po kolei uczulać.
    Grześ ma nad kolanami i na łydkach teraz takie suche placki i nie wiem czy to smarować, czy nie, bo używamy emolium do mycia więc niby to powinno wystarczyć.
    Na głowie też ma jakby łupież i bardzo suchą skórę na czole.

Dziś ważyliśmy to 5,5kg, ubranka głównie na 68 nosi, no chyba że z H&M to wtedy 62, bo są gigantyczne.

aga_90 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Kinga, a nie masz jeszcze jakiejś do polecenia? W której można karmić? :)
    Współczuję Wam tych alergii...

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie jakiś facet opierd..... na spacerze ze pisze SMS przy dziecku, bo to szkodliwe.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuje Wam kołek, alergii i innych dziecięcych przypadlosci. U nas póki co oprócz bioderek żadnych innych „rewelacji”. W tym tyg mamy maraton. Uczelnia, fryzjer, fizjoterapeuta , chrzciny. Ciekawe czy Pati zrobi się grzrczniejsza? Babcia się śmieje, ze diabła jej z tylka wygonią Haha

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    O, Kinga, a nie masz jeszcze jakiejś do polecenia? W której można karmić? :)
    Współczuję Wam tych alergii...

Ja mam jeszcze te dwie i są super, szczególnie ta na suwak mega wygodna bo się można szybko zasłonić

http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/sm962-05j/waist-tie-dress

http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/ta556-87x/knitted-shirt-dress

machirude lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Ja mam jeszcze te dwie i są super, szczególnie ta na suwak mega wygodna bo się można szybko zasłonić

http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/sm962-05j/waist-tie-dress

http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/ta556-87x/knitted-shirt-dress

Dzięki! :) tak, sukienki z zamkiem z przodu są super!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny była któraś z Was już w Lidlu i dotykała/oglądała te sukienki?
    mi się baardzo podobają na zdjęciach te z falbanka, a daleko mam do Lidla niestety, a mężu sam nie wiem czy dobrze kupi ;) i balerinki tez fajnie wyglądają te jakby espadryle

https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=20077
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=720&week=1

machirude lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ