Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No i dupa... macica nadal sie nie oczyscila. Jesli bedzie dobrze i nie bedzie stanu zapalnego to czekamy do pierwszej @. Jezeli nie to czeka mnie lyzeczkowanie.. mam nadzieje ze @ przyjdzie szybko...
A co do herbatek koperkowych to ja tyko zostawie to: https://dziecisawazne.pl/dlaczego-nalezy-unikac-naparu-z-kopru-wloskiego/
-
nick nieaktualnyDziewczyny, trzymam kciuki żeby sie ta morfologia poprawila.
My po zoltaczce byliśmy tylko na kontroli w szpitalu tydzień po wypisie. Bilirubine Mała miała wtedy 8. Uznali, że spada i już nie zlecili dalszych kontroli...
Aga, zazdroszcze, że masz już sukienkę. Ja nie mam kompletnie pomysłu na siebie. Wyglądam chyba gorzej niż mi się wydaje i nie wiem w czym będę dobrze się prezentowała. Nie wiem czy lepiej sukienke, czy spodnie/spódnicę+bluzke, no i musi być z funkcją karmnika, a że jakoś nie chce mi się po sklepach latać, to zostaje mi internet, a nic mnie do tej pory nie powalilo jakoś.
W każdym razie w czerwcu też musimy temat strojów dla calej naszej trojki ogarnąć.
Ciekawe z tym koprem. Mam herbatkę z herbapolu dla kobiet karmiących i jest koper w składzie...i anyż, a on też estragol zawiera...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 21:03
-
Teraz mam chwilkę, bo syn zasnął przy cycusiu
Ja poza stanikami do karmienia nie mam nic specjalnego przeznaczenia ze strojów. Nie spinam się w tej kwestii w ogóle. W domu mam tak ciepło że w samym staniku chodzę, a jak karmię poza domem to jedynie w pokoju rodzica w centrum handlowym (np. obok parku takie mamy), albo sukienkę ostatnio miałam z dekoltem to naciagnęłam. Ta na chrzciny kupiłam bez rękawów, pod samą szyję, ale z zamkiem na plecach, więc w razie potrzeby siadam gdzieś w kacie, rozpinam sie z tyłu, wyjmuję rękę i cycuś na wierzchu
Dziewczyny współczuję tych przeżyć, oby jak najszybciej dzieciaczki były już 100% zdrowe a Tobie Kamila życzę okresu, żeby occzysciło się to co powinno
Wiktor śpi w swoim łóżeczku, ma tam monitor oddechu i tak jestem spokojna. Jedynie czasami nad ranem jak marudzi i zasnąć nie umie to go tata do łóżka bierze, ale jak zaśnie to ja wstaję i odkładam :d ja mam zbyt twardy sen zeby spać w nocy z dzieckiem. Psa mi sie zdarzyło zgnieść, więc wolę nie ryzykowac :d spimy razem w ciągu dnia na kanapie
Ale jeśli ktos tak lubi i całej trójce to pasuje to czemu nie? Czym tu sie dołować skoro wszyscy zadowoleni?
Edit: pomylily mi się imiona, sorkiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 12:05
machirude, Rene, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Machirude ja też nie mam kompletnie zadnego pomysłu na strój na chrzest synków .mam tylko buty dwie pary szpilek ostatnio przymierzałam i jakoś dziwnie się w nich czułam.Chyba postawie na jakieś eleganckie baleriny albo coś na niskim obcasie
-
A ja dzis z dolem i lzami, Max zjadl o 19.00 i potem o 20 po kapieli tez sie do piersi rwal. Pomemlal i cos popiskuje, to do odbicia- a ten ulal trzy razy pod rzad. Chyba sie zbytnio objadl... i kurcze nie dalam mu wiecwj poki co bo nie cce zeby jadl i wymiotowal na zmiane, ale teraz mam serce w kawalkach. Jeszcze tak na mnie z wyrzutem patrzyl i ssal smoka jakby go polknac chial wydaje mi sie ze dobrze zrobilam ale takiego dola mam
-
A my ciąg dalszy złych wieści. Mala przestała przybierać.. Wydaje mi się że przez ostatnie dni straciłam pokarm lub jest go dużo mniej. Zaczęłam znowu pić femaltiker itp mam nadzieję że laktacja ruszy jak należy. To by wyjaśnialo dlaczego mała od 2-3dni się czasem rzucala przy piersi...
Z plusów to mamy już sab simplex i od wczoraj bierzemy. Pediatra dał 3 tyg na poprawę brzucha. Jeśli się nie poprawi to próbujemy przejść na mieszankę
-
Dziewczyny to chyba jakaś seria tragedii ... współczuję Wam.
I u nas też strasznie od popołudnia zaczęło się marudzenie, a w nocy nie chciała spać w żadnej pozycji, krzyczała, zasypiała przy piersi i za chwilę się budziła. Rano to samo. Jednak szczepienie dało się we znaki.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Iza jak jest u was z nocnym karmieniem ile razy się budzi?
My dziś jedziemy do przychodni się zważyć a i od jakiegoś czasu zrezygnowaliśmy z dokarmiania mm i jestem ciekawa czy przyrost będzie prawidłowy czy będziemy musieli wrócić jednak do butelki.Dzis czeka go jeszcze USG bioderek trzymajcie kciuki:-) -
nick nieaktualnyRene wrote:Witaj w klubie.Oby szybko się poprawiły wyniki
Powiedz czy Twoja pediatra kazała podawać żelazo, nam przepisał Actiferol start 7 rano i 15 wieczorem, ale jak czytam opinie to jestem przerażona, wszystkie dzieci prawie mają kolki i straszne problemy z kupą, u nas kupa kilka razy dziennie lub co drugi dzień, daje ciągle espumisan i kropelki acidolac i jest dobrze, ogólnie to nie ma problemów z brzuszkiem strasznie się tego boję, u mnie na wsi w aptece pewnie tego nie ma, jutro jadę do pracy to mu to kupię. -
nick nieaktualnyIza trzymam kciuki za Was, mam nadzieję że lekarka znajdzie powód i wszystko wróci do normy.
Te kropelki są bardzo dobre sama się zastanawiam żeby je kupić, chociaż opinie że nasz espumisan jest podobny w składzie.
Kamila, bardzo mi przykro że masz takie dolegliwości, mam nadzieję że @ szybko przyjdzie i wszystko się ładnie oczyścić samo.
U nas kilka nocy porażka, młody 4 5 już patrzy na świat i guga a ja oczy na zapalkach, wczoraj mówiłam lekarce o tym że mało śpi a ona to ma Pani trudne dziecko, no cóż taki widocznie urok moich chłopaków że mało śpią, syn straszy tak samo, za to teraz nie można zwlec z łóżka -
nick nieaktualnyKamila kciuki za okres i żeby się ładnie macica oczyściła!!!
Iza, Agiii, Rene współczuję Wam tych problemów zdrowotnych z Maluszkami Mam nadzieję, że zaraz się to wszystko unormuje.
Tak, jak Agiii pisała, to ten suplement niemiecki to nasz espumisan. Ale warto spróbować. Jak pomoże, to super!!!
Moja Ada wczoraj zasnęła po 22 szok - zazwyczaj śpi o 20. No i co? Na brzuszku spała do 1 w nocy. Może i dobrze, bo nie było pobudki o 4, bo ból brzuszka, ale przed 7 już nie spała. I ja już wstałam a Ona z tatą śpią dalej. Przerwy na kupkę ma. W ogóle to się nauczyła "wyć". Tak potrafi już płakać, ze szok! I to zazwyczaj jak chce cyca i od razu Jej intencji nie wyczytam. Pretensja.
Sandra Twój przynajmniej smokiem się zajmie! Moja to ma go gdzieś i woli uwaga! lizać rękę nad łokciem swojego taty i wtedy usypia haha
Tymi ulewaniami się nie martw. Moja znów się przejada i jak nie pójdzie kupka, to idzie górą. Wczoraj chciałam Ją odbić, to pierdki były.
Co do chrztu - ja mam upatrzone sukienki w 5 10 15, akurat są przeceny.
Aga ja tam też jak karmię Małą na zewnątrz, to bluzkę biorę do góry. Oczywiście cycek jeden trochę widoczny a drugi zakryty. Mozesz pokazać sukienkę jaką kupiłaś????
Ja kompletnie nie wiem, w co się ubrać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 09:16
-
Apropo herbatkę to jakbym slepo wierzyła we wszystkie naukowe teorie to bym nic nie jadła ani nie piła. Ja uważam że dobrze wpływa herbatka na malucha. I chociaż gasi pragnienie bo wody nie chciał ruszyć. A przy mm i braku dopajania to zatwardzenie murowane. Uważam że te badania są trochę na wyrost.
-
Wiesz co Madzia porównałam składy i minimalnie się różnią. No i też zawartością synetikonu. Po espumisanie zero efektu. A tu pojawiło się światełko w tunelu. Mam nadzieję że będzie coraz jaśniejsze
Rene w nocy karmimy się jak się obudzi co 3 a czasem 2 godziny ale je dużo krócej bo zaraz przysypia przy cycku.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Agiii37 wrote:Powiedz czy Twoja pediatra kazała podawać żelazo, nam przepisał Actiferol start 7 rano i 15 wieczorem, ale jak czytam opinie to jestem przerażona, wszystkie dzieci prawie mają kolki i straszne problemy z kupą, u nas kupa kilka razy dziennie lub co drugi dzień, daje ciągle espumisan i kropelki acidolac i jest dobrze, ogólnie to nie ma problemów z brzuszkiem strasznie się tego boję, u mnie na wsi w aptece pewnie tego nie ma, jutro jadę do pracy to mu to kupię.
-
ibishka wrote:Wiesz co Madzia porównałam składy i minimalnie się różnią. No i też zawartością synetikonu. Po espumisanie zero efektu. A tu pojawiło się światełko w tunelu. Mam nadzieję że będzie coraz jaśniejsze
Rene w nocy karmimy się jak się obudzi co 3 a czasem 2 godziny ale je dużo krócej bo zaraz przysypia przy cycku. -
Hej dziewczyny:) Dawno mnie nie było, ale czytam Was na bierząco. U nas problemy, jak u większości. Trądzik już mamy za sobą, kolki, z brzuszkiem/kupką jest całkiem ok odkąd podajemy Sab simplex (także Iza będzie lepiej;)). Wczoraj mieliśmy szczepienie, 6w1 plus pneumokoki; niestety Asia dziś z gorączka, marudna i śpiąca. Karmimy się tylko piersią a dzidzie msm drobną 8tygodni- 4,5kg. Na długi weekend byliśmy nad morzem i stał się cud:) od tego czasu mam zupełnie inne dziecko tj. Asia potrafi zasnąć sama w łóżeczku (dotąd bujanie w wózku albo spanie z nami) i w ogóle jest mega grzeczna (wcześniej krzyki przez pol dnia).
Na wadze plus 7kg i stoi od kilku tygodni
Klaudia wszystkiego dobrego dla Patuni i dla wszystkich dzieciaczków
ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość