Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Etoilka wrote:Hej!
Myślałam, że mnie to ominie, ale niestety nie - włosy mi wychodzą garściami! W ciaży nie miałam z nimi żadnych problemów. Macie jakieś sposoby?
Cera i paznokcie mi się za to bardzo poprawiły - oby teraz się nie zaczęło sypać...
Pozdrawiamy Was z Wojtusiem urodzinowo miłego dnia!
Etoilka - niezależnie co będziesz stosować to i tak będą wypadały a na ich miejscu pojawią się baby hair - niestety... taka kolej rzeczy bardzo często...
Magdzia85F wrote:Czy któraś z Was śpi z Maluszkiem? Czy tylko ja taki typ jestem...kolejny powód do dołowania!
Dlaczego się tym dołujesz? Ja śpię praktycznie codziennie z Młodym - wolę tak niż co 5 minut odkładać i zabierać z łóżeczka. On lepiej śpi, ja też. Jak się budzi to wciskam tylko na ślepo cycka do buzi i śpię dalej. On zasypia. Jest mu ciepło, bezpiecznie. Czego chcieć więcej
Podobno są nawet badania, że podczas współspania fazy snu dorosłego synchronizują się z fazami snu dziecka, przez co nie wybudza nas płacz podczas fazy głębokiego snu. Dzięki temu śpimy lepiej
Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta, dziękuję!
Magda, a dlaczego się dołujesz? Nawet gdyby żadna z nas nie spała z dzieckiem (a większość spi ), to jeśli tak lubicie, jest wam wygodnie i dobrze, to czym tu się dolowac. Jeden robi tak, drugi inaczej.
A propos zmartwienia się, widzialam się ostatnio z koleżanką, nie widzialam jej chyba od matury. Wyjechała do UK, jest teraz w ciąży z drugim dzieckiem. Opowiadała o swoim synu i ona tak zupełnie na luzie do wszystkiego podchodzi, że dało mi to do myślenia, że trzeba się cieszyć tym wszystkim co jest a nie wyszukiwać problemy. Oczywiście wiadomo, że nie można bagatelizować pewnych rzeczy. Opowiadala np. że jej synek do 14 miesiąca prawie się nie przemieszczał, myślę że większość z nas by panikowala a ona stwierdziła że jak będzie gotowy to zacznie chodzić i tyle. Zero stresuMagdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Jesteśmy po szczepieniu. Łzy się lały, ale ogólnie Zuzia była dzielna. Jak do tej pory zachowuje się normalnie i mam nadzieję, że tak zostanie.
My już w szpitalu spałyśmy razem i na razie nie zamierzam tego zmieniać. W dzień kładę ją do łóżeczka, a na noc pod cycem
Też zaczęłam gubić włosy. Kupiłam sobie Vitapil Mama. W trakcie ciąży używałam szamponu Biotebal, włosy się wzmocniły i było ich więcej, więc muszę do niego wrócić. No poza tym powinnam odwiedzić fryzjera.Magdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyJa już czekam u lekarza 3 godziny, posiew ok, bilirubina 0,0, jeszcze tylko wyniki morfologii i może na 15 będę w domu, powiem Wam że masakra z tyminkolejkami, 1 dziecko bada ponad pół godziny.
Łukaszek waży 6400, kawał chłopa z niego, zaraz mam wyniki morfologii mam nadzieję że już ok i nie będę musiała tutaj już wracać.Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też śpię z Łukaszkiem, chociaż od tygodnia odkladam do łóżeczka w nocy i o dziwo śpi, ale pobudka i tak co 2 godziny, czy to cycek w łóżku czy w łóżeczku, młody nie śpi mi prawie codziennie od 6 więc tak to jest, ja chociaż te 6 godzin pospie z przerwami, wieczorem nie mogę zasnąć ze zmęczenia, wczoraj poszłam po 23 a wstałam o 4 i już koniec.
Jak tak dalej pójdzie to padne na pysk, na dodatek mój starszy chyba będzie miał jelitowke i już się boję za tydzień chrzciny a tutaj takie rzeczy martwić się zaczęłam. -
Kama trzymam kciuki. Tez śpię z Patrycja. Nie wiedziałam o istnieniu paska na pampersach. Dostałam recenzje pracy. Do niedzieli mam poprawić , myśle spoko bo córcia spi zawsze rano od 4 do 8 wiec mam czw dla siebie. A dziś pikus nic z tego , pobudka o 5 i nie śpimy do teraz. Panna nieprzewidywalna.
-
nick nieaktualnyKama powodzenia.
My już wróciliśmy, niestety kiepska morfologia u Łukasza przez zoltaczke ma niski poziom żelaza i muszę mu podawać, 20 lipca znowu do kontroli matko jak pomyślę ile to czasu pochłania to aż mnie trzepie, ale dobrze ze jest pod stałą opieką.
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny.:*
My lubimy razem spać. Mąż też, bo często dosypiaja razem, jak jest w domu.
Agiii super, że ok wszystko z synkiem! Oby starsAk jednak nie złapał jelitówka!
Edit : trzymam kciuki za morfo!i żeby ta suplementacja szybko przyniosła efekty!
Emily kciuki! Daj znać!
Klaudia to Cię córka załatwiła mam nadzieję, że da Ci zrobić poprawki
Myszkaka to prawda. Mój Mąż też mi mówi, żebym sobie nie wkrecala!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 15:16
-
machirude wrote:A ma moze któraś z was segregator pediatryczny od mamy ginekolog? Polecacie? Mała ma juz tyle wyników badań że muszę mieć coś żeby to poukładać, bo dzisiaj w gabinecie musialam szukac epikryzy od kardiologa w tym całym stosie...Z tego ciazowego segregatora byłam zadowolona, a o pediatrycznym różne opinie widze, ale chyba się zdecyduje.
Rene, a morfologia to kontrolna po chorobie, czy coś się dzieje? -
Magdzia85F wrote:dlaczego?
Iza może zacznie się poprawa u Małej?
Ale pospała w dzień! Moja to mąż 1h. A tak drzemki po 15 minut.
Rene to super, że grill udany. My za tydzień jedziemy do moich rodziców na tydzień. Podwórko jest, więc super.
Czy któraś z Was śpi z Maluszkiem? Czy tylko ja taki typ jestem...kolejny powód do dołowania! -
Agiii37 wrote:Kama powodzenia.
My już wróciliśmy, niestety kiepska morfologia u Łukasza przez zoltaczke ma niski poziom żelaza i muszę mu podawać, 20 lipca znowu do kontroli matko jak pomyślę ile to czasu pochłania to aż mnie trzepie, ale dobrze ze jest pod stałą opieką.
Emily kciuki za wizytę -
nick nieaktualnyolKaczucha wrote:Hej:)
Troche mnie nie bylo ale nie mam czasu na nic:p
Powiedzcie mi bo polozna kazała mi dopajac mała a ona wody ni chu chu nie chce pic nawet 5 ml:(
Dopajacie? Jak tak to czym?
Moze wasze dzieci chca pic jakies sprawdzone herbatki?
ja przy kp nie podaję wody
Przy mm można -
olKaczucha wrote:Hej:)
Troche mnie nie bylo ale nie mam czasu na nic:p
Powiedzcie mi bo polozna kazała mi dopajac mała a ona wody ni chu chu nie chce pic nawet 5 ml:(
Dopajacie? Jak tak to czym?
Moze wasze dzieci chca pic jakies sprawdzone herbatki? -
My dziś byliśmy na szczepieniu. Dostał wzw b, zniósł to bardzo dzielnie, płakał tylko chwilkę. Normalnie taka dumna jestem z mego syna, taki bohater
Waży już 5590g! W 3tyg prawie 1kg, a ja sie dziwię że krzyże czuję coraz bardziej :d
Kupiliśmy dziś garnitur dla męża, strój dla Młodego i sukienkę dla mamy. Teraz mozemy się chrzcić :d
Pytałam pediatrę o tą wysypke na buzi, powiedziała ze to "kontaktowa", zejdzie sama
I super rada na dzis od pani dr: w takie upały mogę podawać wodę. Ech.. nie zamierzamgrzanewino, machirude, Rene, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość