X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u nas nocki podobnoe. Pierwszy sen 3 h. Potem coraz krócej. Standardowo 5.10 i już coraz gorzej

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam dzis umówic szczepienie Dorotki i kobitka odradzała mi rota.... hmmmm.... nie wiem co teraz o tym myslec, no i co zrobic

A u nas sen od 21-1, 1-5, 5-8, mi całkiem pasuje :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko o widzisz u nas da da uczula.
    Wcześniej też ładnie spała, nie wiem co Jej się teraz stało.

Czemu odradzala rota?

Iza a u Ciebie córeczka spokojnie w nocy, czy płacze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 17:42

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu powiedziała, ze gdyby szczepiła swoje dziecko, to nie brałaby rota, ja juz sama nie wiem

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne jest to że teraz na każdy temat są skrajnie różne opinie, szczepienia, krew pepowinowa etc. Po prostu zdrowie to bardzo dochodowy temat... Nie wiadomo kogo słuchać. Ja ostatnio czytam cykl mamy pediatry o szczepieniach, chociaz to tez tylko czyjas opinia, ale przynajmniej na podstawie jakichs publikacji i doświadczenia zawodowego. My juz zdecydowalismy jak bedziemy szczepic. Czy dobrze, to sie okaze.
    http://mamapediatra.pl/category/o-szczepieniach/

Wróciliśmy od lekarza z tymi wezlami. Rzeczywiście są, i są powiększone, lekarka wymacała jeszcze z drugiej strony. I pod paszką, ale ten to raczej na pewno po szczepieniu na gruźlicę. Dostaliśmy skierowanie na usg i mamy obserwować, jak coś nie tak w usg wyjdzie to morfologia. Powiem wam, że bardzo jestem zadowolona z tej naszej lekarki, z tego lekarza do którego idziemy na usg też, bo robiliśmy już u niego usg brzuszka. Fajnie, że można trafić na dobrych specjalistów na NFZ.

grzanewino, BP 02, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u mnie też o 4 oczy jak 5 zł i gadaj ze mną mamo,

Ja też kupiłam w biedronce te pampersy co była promocja i pasują, my już jesteśmy w rozmiarze 3 pieluch.

Wynik posiewu jalowy, czyli wszystko jest ok, bardzo się cieszę bo byłam pełna obaw.

Miłego popołudnia.

machirude, grzanewino, BP 02, Etoilka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    O Iza Ty też widzę masz fajnie w nocy. U Nas ostatnio Ada od 3 dziwne dzwięki wydaje a od 4 załącza Jej się - jestem towarzyszką do gadania i zabawy! No i zasypia ok 6-7. Nie wiem, co jest grane...

Agnieszko a jakie pieluchy są ok u Was?
    My ostatnio w biedronce kupiliśmy 250 sztuk 2 i 3.

Rene jak grill?
    a w porządku synek prawie cały pobyt na działce przespał więc miałam trochę luzu,reszta dzieci się bawiły.Ja też kupiłam te pampersy i jeszcze zamówiłam na allegro 3 paczki także zapas mam spory:-)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Straszne jest to że teraz na każdy temat są skrajnie różne opinie, szczepienia, krew pepowinowa etc. Po prostu zdrowie to bardzo dochodowy temat... Nie wiadomo kogo słuchać. Ja ostatnio czytam cykl mamy pediatry o szczepieniach, chociaz to tez tylko czyjas opinia, ale przynajmniej na podstawie jakichs publikacji i doświadczenia zawodowego. My juz zdecydowalismy jak bedziemy szczepic. Czy dobrze, to sie okaze.
    http://mamapediatra.pl/category/o-szczepieniach/

Wróciliśmy od lekarza z tymi wezlami. Rzeczywiście są, i są powiększone, lekarka wymacała jeszcze z drugiej strony. I pod paszką, ale ten to raczej na pewno po szczepieniu na gruźlicę. Dostaliśmy skierowanie na usg i mamy obserwować, jak coś nie tak w usg wyjdzie to morfologia. Powiem wam, że bardzo jestem zadowolona z tej naszej lekarki, z tego lekarza do którego idziemy na usg też, bo robiliśmy już u niego usg brzuszka. Fajnie, że można trafić na dobrych specjalistów na NFZ.
    kiedy macie iść na usg?

Agiii fajnie,że wynik wyszedł prawidłowy:-)
    Dziś odebrałam wyniki krwi Patryka i wyszły nie za ciekawie(morfologia)robione miał jeszcze CRP tu wyszło mu ok,próby wątrobowe ALP ALAT plus bilirubina te też chyba wyszły mu dobrze,jutro przyjeżdża położna to dopytam

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    kiedy macie iść na usg?
    Lekarka mowila, ze na spokojnie. Zapisałam nas na 18/06.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma moze któraś z was segregator pediatryczny od mamy ginekolog? Polecacie? Mała ma juz tyle wyników badań że muszę mieć coś żeby to poukładać, bo dzisiaj w gabinecie musialam szukac epikryzy od kardiologa w tym całym stosie...Z tego ciazowego segregatora byłam zadowolona, a o pediatrycznym różne opinie widze, ale chyba się zdecyduje.

Rene, a morfologia to kontrolna po chorobie, czy coś się dzieje?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    A ma moze któraś z was segregator pediatryczny od mamy ginekolog? Polecacie? Mała ma juz tyle wyników badań że muszę mieć coś żeby to poukładać, bo dzisiaj w gabinecie musialam szukac epikryzy od kardiologa w tym całym stosie...Z tego ciazowego segregatora byłam zadowolona, a o pediatrycznym różne opinie widze, ale chyba się zdecyduje.

Rene, a morfologia to kontrolna po chorobie, czy coś się dzieje?

Moja przyjaciółka ma i jest zadowolona :) zawsze to pomoże ułożyć wszystko, jak jest sporo badań.

My już trochę też trójki zakładamy, została nam jeszcze paczka 2 to w ciągu dnia zakładamy dwójki a na noc idą 3 :)

I mam pytanie do dziewczyn, które używają pampers active baby rozm.3 - czy Wam też tak brzydko pachną te pieluszki? Rozmiar 1 i 2 były wręcz bezwonne, a z trójkami to jest jakaś masakra... :(

machirude lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Agnieszko o widzisz u nas da da uczula.
    Wcześniej też ładnie spała, nie wiem co Jej się teraz stało.

Czemu odradzala rota?

Iza a u Ciebie córeczka spokojnie w nocy, czy płacze?
    Madzia różnie. Jeśli boli brzuch i kopie nogami to płacze ale przeważnie to zaczyna się kokosic i lekko poskialczy chyba że wyjatkowo głodna to wtedy da głos. Mad ranem już ma groszy sen bo brzuch ja meczy. Ale mam nadzieję że niedługo się to zmieni bo w niedziele powinny do mnie dotrzeć krople sab simplex i mam nadzieję że i u nas zdarzy się cud :)
    A w sobotę przychodzi do nas doradca chustowy
    A tak w ogole to podmienili mi dziecko. Popołudnie było brzuszkówo ciężko. Aż z nerwów nie była w stanie dojesc z piersi więc dojadla mieszankę. Udało sie z kupa i jak zasnęła 15.45 tak ledwo obudzilismy ja 19.45 na kapiel.a po kąpieli cyc i zasnęła jakoś po 20.30 i śpi do tej pory. Obym nie odpokutowala tego spokoju w nocy :)

Emily89, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    I mam pytanie do dziewczyn, które używają pampers active baby rozm.3 - czy Wam też tak brzydko pachną te pieluszki? Rozmiar 1 i 2 były wręcz bezwonne, a z trójkami to jest jakaś masakra... :(

Mi 2 śmierdzą ;p

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Moja przyjaciółka ma i jest zadowolona :) zawsze to pomoże ułożyć wszystko, jak jest sporo badań.

My już trochę też trójki zakładamy, została nam jeszcze paczka 2 to w ciągu dnia zakładamy dwójki a na noc idą 3 :)

Ja z ciążowego też byłam zadowolona. Ten pediatryczny chyba też zamówię.

My już używamy tylko trójek.
    Nie zauważyłam żeby pampers active baby brzydko pachniały - wydaje mi się, że pachną tak samo jak te mniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 22:11

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Dzwoniłam dzis umówic szczepienie Dorotki i kobitka odradzała mi rota.... hmmmm.... nie wiem co teraz o tym myslec, no i co zrobic )
    widzialam jak ciezko niektore dzieci przechodza infekcje dlatego ja szczepilam, a za to lekarka odradzila mi szczepienie na Meningokoki.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trójki też pachną tak jak wcześniejsze, a już ich trochę zużyliśmy :D (jedną mega pakę z Biedronki i jedną standardową). Mój mąż tylko się oburzył, że trójki nie mają już tego paska, który pokazuje, czy pielucha jest zasikana. Nie testowaliśmy żadnych innych pieluch. Stwierdziłam, że skoro po Pampersach nic się nie działo, to nie będziemy dalej szukać. Dzisiaj ważyłam Gabrysię na takiej zwykłej wadze i pokazała 6,1 kg, nie dziwię się że mi ciężko ją wnosić do mieszkania.

Kupiłam segregator pediatryczny, bo z ciążowego byłam bardzo zadowolona. Jeszcze nie miałam potrzeby z niego jakoś wielce korzystać, ale lubię mieć wszystko uporządkowane i potrzebne informacje w jednym miejscu.

A nas dzisiaj mała odkryła, że te rączki to jej :D Jedną trzymała nad głową i jej się przyglądała, a drugą próbowała tą pierwszą złapać. Za to po południowej drzemce była strasznie marudna, nawet zrobienie kupy nic nie pomogło.

Kamila, przyjęłam zaproszenie :)

machirude, Magdzia85F, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Kupiłam segregator pediatryczny, bo z ciążowego byłam bardzo zadowolona. Jeszcze nie miałam potrzeby z niego jakoś wielce korzystać, ale lubię mieć wszystko uporządkowane i potrzebne informacje w jednym miejscu.
    A czy on jest takiej samej grubości jak ciążowy, czy trochę grubszy? I czy rzeczywiście jest opcja dodrukowania dodatkowych kopert? I dołączona jest też okładka na książeczkę zdrowia? W opisie nie ma nic na ten temat, ale na zdjęciach okładka jest pokazana.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    A czy on jest takiej samej grubości jak ciążowy, czy trochę grubszy? I czy rzeczywiście jest opcja dodrukowania dodatkowych kopert? I dołączona jest też okładka na książeczkę zdrowia? W opisie nie ma nic na ten temat, ale na zdjęciach okładka jest pokazana.

Jest adres do strony, gdzie można pobrać dodatkowe strony. Pediatryczny jest troszkę większy i grubszy, lepiej to widać na zdjęciach. Okładka na książeczkę była dodawana chyba przy pierwszym rzucie tych segregatorów, teraz możną ją kupić oddzielnie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a6ba0aed341.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab2d87d2b1d8.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1ea3b05aee0.jpg

Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Myślałam, że mnie to ominie, ale niestety nie - włosy mi wychodzą garściami! W ciaży nie miałam z nimi żadnych problemów. Macie jakieś sposoby?
    Cera i paznokcie mi się za to bardzo poprawiły - oby teraz się nie zaczęło sypać...

Pozdrawiamy Was z Wojtusiem urodzinowo :) miłego dnia!

Ilona92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    widzialam jak ciezko niektore dzieci przechodza infekcje dlatego ja szczepilam, a za to lekarka odradzila mi szczepienie na Meningokoki.

dlaczego?

Iza może zacznie się poprawa u Małej?
    Ale pospała w dzień! Moja to mąż 1h. A tak drzemki po 15 minut.

Rene to super, że grill udany. My za tydzień jedziemy do moich rodziców na tydzień. Podwórko jest, więc super.

Czy któraś z Was śpi z Maluszkiem? Czy tylko ja taki typ jestem...kolejny powód do dołowania!

‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ