Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAleż Wam dzieci rosną! My na szczepieniach przy mierzeniu mialysmy 53! Czyli tylko 1 cm więcej niż po porodzie, ale czytałam gdzieś że po porodzie inaczej mierzą, nie rozprostowują dziecka i ze czasami później jest "mniejsze" niż po urodzeniu
U nas Hipp się tak średnio sprawdził. Pomimo olejku po kąpieli skóra szorstka. Lekarka przepisala nam maść z apteki, taką robioną. Ja kiedyś też Hippa uzywalam i pamiętam, że też tak średnio na mnie działał, swedziała mnie po nim skóra. Szkoda, bo jest tani i dostępny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 16:07
-
Hehe. Np mała długa bo my obpje żyrafy
My mamy też potowki/trądzik niemowlęcy ale mam tylko nadmanganianem przemywac 3x dziennie a tak to woda.
Madzia mam nadzieję 3 miesiąc zaczniemy za półtorej tyg to może akurat ale naiwnie się ludze że sprawdzi się zabobon o zmianie po chrzcinach i że od soboty czeka nas sielanka:)Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMachirude my też raczej wyżsi.
Iza no to może nastanie cud. I będzie Gabrysia spokojna. Daj znać.
No u nas pani doktor AZS stwierdziła, po tych odparzeniach pod szyją, o których tu pisaliśmy. Podsypuje mąka i już lepiej. Ale wg niej to nie jest, to co ja myślę...
Dziś z Adą mamy ewidentnie kiepski dzień. Teraz śpi z tatą w sypialni. -
My dziś mamy cyckowo- kanapowy dzień, normalnie nic sie nie chce ale tez pogoda taka do dupy.
Z tą długością dzieci to chyba zalezy jak mierzą. U nas dziecko na boczku i centymetr przykladają do zagięcia i tak od czubka glowy po stopę. Jeśli gdzies "naciagają" dziecko to wychodzi inny wynik na pewno -
Madzia, trudno skomentować nawet tą lekarkę..durna baba i tyle...
Gabrysia jest przesłodka !!!!!
Pati ma ok. 62 cm - nie mierze ja dokladnia tylko tak od glowy do konca nog jak wyprostuje.
to i ja sie moja niunią pochwale:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84fffda8d7dd.jpg
Ropieje jej oczko od tygodnia, raz jest lepiej raz gorzej, zreszta widac na zdjeciu ze napuchniete jest. Przeywam herbata, pomaga...ale mogloby juz nie wracac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 17:13
Magdzia85F, aga_90, Etoilka, machirude, Tusianka, Agiii37, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyibishka wrote:Madzia Gabi dopiero teraz wstała od 14!jestem w szoku! Może to czopek tak ja uspal? Bo godzinę przed Szczepieniem kazali dać. Oby nie zbierała sił ma noc
o to ładnie! Pewnie jeszcze padnie.
My daliśmy kropelki, bo lubi takie specyfiki. Choć dopiero próbowała Wit.d i espumisan. I śpi, budzi się na cyca i śpi dalej. Chyba dziś Jej nie kapiemy
-
nick nieaktualnyAle Gabi, Pati i Ada słodkie.
No z tym zdjęciem z fakiem padlam, zajebiste
A Pati na tym zdjęciu to taka duża jakby miała 4-5 miesięcy.
Fajne już mają oczka nasze dzieci takie kumate.
Uciekam spać zobaczymy jak to dzisiaj będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 21:18
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny