Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No to ewidentnie od mleka biały język. Plesniawki wyglądają dość specyficznie.
Pisałaś że p dr stwierdziła że uzywasz złych kosmetyków, a czego uzywasz? Bo moj dr nam zalecala oczywiscie emolienty mimo ze synek skórę ma gładką i w ogole nie suchą sama to nawet powiedziała, a i tak wciska kit o emolientach, ech.. zeby dzisiejsi lekarze mieli wiedzę sprzed 20lat -
Etoilka wrote:Aga, wydaje mi się, że nam lekarka połączyła ten język z ulewaniem - i odkąd podaję probiotyk jest lepiej (albo to zbieg okoliczności ).
Etoilka lubi tę wiadomość
-
aga_90 wrote:Nie znam się na tyle żeby to wiedziec na pewno, ale wydaje mi się że to może byc zbieg okoliczności. Z ulewania też sie wyrasta
Dobrze by było najwyższa pora - takiemu dużemu chłopakowi już nie wypada tak plućaga_90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaga_90 wrote:No to ewidentnie od mleka biały język. Plesniawki wyglądają dość specyficznie.
Pisałaś że p dr stwierdziła że uzywasz złych kosmetyków, a czego uzywasz? Bo moj dr nam zalecala oczywiscie emolienty mimo ze synek skórę ma gładką i w ogole nie suchą sama to nawet powiedziała, a i tak wciska kit o emolientach, ech.. zeby dzisiejsi lekarze mieli wiedzę sprzed 20lat
korzystałam z bloga srokao i używamy Hipp oraz cethapil ten z dobrym składem.
I jak powiedziałam, że nie chcę emolientów, to mi wpisała do karty, że matka sama zastosuje kosmetyki dla dziecka.
I kazała myć pupę wodą z mydłem. Jak zapytałam, czy sama woda ok, i że mydła nie używamy, to taką minę zrobiła jakbym jakaś herezje szerzyła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:51
Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
My też jesteśmy teraz na Hippie i jest super. Zaczynaliśmy od Oilatum, bo lekarka i położna też tylko o emolientach... skóra gładka i nawilżona, więc szybko zrezygnowałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:55
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga rozplakala się dosłownie na 30 sekund. I zasnęła. Więc super! Jestem z Niej dumna. Urosła do 58 cm, czyli 4 cm i waży 5 kg.
Teraz śpi. I jak się przebudzi to cycuś i zasypia.grzanewino, Tusianka, aga_90, Agiii37, Etoilka, machirude, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Dobrze, że lekarka tylko na zastępstwie. Z emolientami to mam wrażenie, że aktualnie jest moda na to i polecają w ciemno. A na biały nalot na języku i pediatra, i położna powiedziały że od mleka i samo z czasem minie.
Od nas właśnie wyszła położna, pisała że ma chwilę przerwy i czy nie chcemy żeby wpadła na chwilę. Oglądnęła małą, mówiła że te potówki to normalna rzecz przy takiej pogodzie i ilości fałdek. No i Gabrysia jest mega klockiem, waży 6340g A jutro mamy bioderka.
Bezzębniak pozdrawia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/744930c48c3d.jpgAgiii37, Magdzia85F, Etoilka, Monnn, aga_90, grzanewino, ibishka, machirude, BP 02, olKaczucha, Ilona92 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyMadziu nie przejmuj się, u nas też biały jezyczek nic z tym nie robię, używam mleczka z hipp i jest super tak jak ty kupuje tylko to co srokao napisze, czyli babydream mam do mycia, mam też emolium ale kończy się i już nie będę kupować, mój czasem też ulewa, a dalej chce jeść.
No i u nas skok rozwojowy 11-12 tydzień nawet moja mama przyznała że ciężko jej było, ciągle płakał zjadł 650 ml od 6 do 12, bo byłam w pracy, wykońcu zasnął, ale marudek taki troszkę no i cycus na tapecie 3 dzień non stop, w nocy szczególnie.Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusianka wrote:Dobrze, że lekarka tylko na zastępstwie. Z emolientami to mam wrażenie, że aktualnie jest moda na to i polecają w ciemno. A na biały nalot na języku i pediatra, i położna powiedziały że od mleka i samo z czasem minie.
Od nas właśnie wyszła położna, pisała że ma chwilę przerwy i czy nie chcemy żeby wpadła na chwilę. Oglądnęła małą, mówiła że te potówki to normalna rzecz przy takiej pogodzie i ilości fałdek. No i Gabrysia jest mega klockiem, waży 6340g A jutro mamy bioderka.
Bezzębniak pozdrawia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/744930c48c3d.jpg
Boże jaka słodycz, do schrupania :*Tusianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Heh my też po szczepieniu. W porównaniu do szpitala to był pikuś. My mieliśmy plesniawke z tego nalotu więc było pedzlowanie. Mała ma już 62 cm i waży 4605 czyli urosła o 7 cm.
Mam wrażenie że przez te ciągle płacze i bóle Mala nie ma okazji rozwijać swojej mowy i u nas żadnych GU itp nie ma -
nick nieaktualnyIza i jak Mała po? Nasza marudna i płacze, trzeba bujać na rękach.
O to szybko rośnie, ale Ty wysoka jesteś.
Jeszcze poguga nie martw się!
A z tym nalotem, to u Was antybiotyk był? Prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:27
-
Nie najgorzej właśnie. Dziś jest lepiej niż wczoraj. Nawet trochę śpi sobie na mnie. Mam nadzieję że chociaż w tej kwestii nie będzieny mieć najgorzej skoro na codzień płacz
Mam nadzieję że zacznie cos gadać.. Czekam na to tak jak na świadome uśmiechy czekałam
To Madzia trzymajcie się tam!
Ma nalot był dentosept a mini. A że jest plesniawka to się dowiedziałam jak nas przyjmowali do szpitala. A antybiotyk na zum był później.
Probiotyk też kazali braćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:31
-
nick nieaktualnyLudu pisałam i zamiast wyślij anuluj wycisnęłam. Co za durne forum...
Iza 3 miesiąc to zmiana, może u Was Gabrysia będzie spokojniejsza.
Co do pleśniawek. Ja tej doktorce nie wierzę, bo najpierw powiedziała, że nie ma, buzia czysta. A potem, że lepiej smarować i język, i.pierś, i smoczek jakimś specyfikiem mam nazwę. Jak powiedziałam, że Ada ulała, to się na mnie spojrzała, jak na czubka.I wpisała do karty, że są! Mąż doczytał. No, idiotka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:45