X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, wydaje mi się, że nam lekarka połączyła ten język z ulewaniem - i odkąd podaję probiotyk jest lepiej (albo to zbieg okoliczności ;)).

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma wysypke (podejrzewalam trądzik)i stąd propozycja. Ja sprawdzę, miesiąc to niedużo.

A wg lekarki ma wszystko!

Aga moja ulała trochę wcześniej. I jadła.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ewidentnie od mleka biały język. Plesniawki wyglądają dość specyficznie.

Pisałaś że p dr stwierdziła że uzywasz złych kosmetyków, a czego uzywasz? Bo moj dr nam zalecala oczywiscie emolienty mimo ze synek skórę ma gładką i w ogole nie suchą :/ sama to nawet powiedziała, a i tak wciska kit o emolientach, ech.. zeby dzisiejsi lekarze mieli wiedzę sprzed 20lat :/

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Aga, wydaje mi się, że nam lekarka połączyła ten język z ulewaniem - i odkąd podaję probiotyk jest lepiej (albo to zbieg okoliczności ;)).
    Nie znam się na tyle żeby to wiedziec na pewno, ale wydaje mi się że to może byc zbieg okoliczności. Z ulewania też sie wyrasta ;)

Etoilka lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Nie znam się na tyle żeby to wiedziec na pewno, ale wydaje mi się że to może byc zbieg okoliczności. Z ulewania też sie wyrasta ;)

Dobrze by było :) najwyższa pora - takiemu dużemu chłopakowi już nie wypada tak pluć ;)

aga_90 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    No to ewidentnie od mleka biały język. Plesniawki wyglądają dość specyficznie.

Pisałaś że p dr stwierdziła że uzywasz złych kosmetyków, a czego uzywasz? Bo moj dr nam zalecala oczywiscie emolienty mimo ze synek skórę ma gładką i w ogole nie suchą :/ sama to nawet powiedziała, a i tak wciska kit o emolientach, ech.. zeby dzisiejsi lekarze mieli wiedzę sprzed 20lat :/

korzystałam z bloga srokao i używamy Hipp oraz cethapil ten z dobrym składem.
    I jak powiedziałam, że nie chcę emolientów, to mi wpisała do karty, że matka sama zastosuje kosmetyki dla dziecka.
    I kazała myć pupę wodą z mydłem. Jak zapytałam, czy sama woda ok, i że mydła nie używamy, to taką minę zrobiła jakbym jakaś herezje szerzyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:51

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jesteśmy teraz na Hippie i jest super. Zaczynaliśmy od Oilatum, bo lekarka i położna też tylko o emolientach... skóra gładka i nawilżona, więc szybko zrezygnowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:55

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy Hippa ;) chociaż kupiłam wczoraj Babydream na próbę i póki co tez wszystko ok ;)
    Ogólnie trafiłaś na dziwną lekarkę :)
    A Adusia po szczepieniach w porządku? Zniosła je dzielnie?

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga rozplakala się dosłownie na 30 sekund. I zasnęła. Więc super! Jestem z Niej dumna. Urosła do 58 cm, czyli 4 cm i waży 5 kg.

Teraz śpi. I jak się przebudzi to cycuś i zasypia.

grzanewino, Tusianka, aga_90, Agiii37, Etoilka, machirude, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że lekarka tylko na zastępstwie. Z emolientami to mam wrażenie, że aktualnie jest moda na to i polecają w ciemno. A na biały nalot na języku i pediatra, i położna powiedziały że od mleka i samo z czasem minie.

Od nas właśnie wyszła położna, pisała że ma chwilę przerwy i czy nie chcemy żeby wpadła na chwilę. Oglądnęła małą, mówiła że te potówki to normalna rzecz przy takiej pogodzie i ilości fałdek. No i Gabrysia jest mega klockiem, waży 6340g :D A jutro mamy bioderka.

Bezzębniak pozdrawia :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/744930c48c3d.jpg

Agiii37, Magdzia85F, Etoilka, Monnn, aga_90, grzanewino, ibishka, machirude, BP 02, olKaczucha, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu nie przejmuj się, u nas też biały jezyczek nic z tym nie robię, używam mleczka z hipp i jest super tak jak ty kupuje tylko to co srokao napisze, czyli babydream mam do mycia, mam też emolium ale kończy się i już nie będę kupować, mój czasem też ulewa, a dalej chce jeść.

No i u nas skok rozwojowy 11-12 tydzień nawet moja mama przyznała że ciężko jej było, ciągle płakał zjadł 650 ml od 6 do 12, bo byłam w pracy, wykońcu zasnął, ale marudek taki troszkę no i cycus na tapecie 3 dzień non stop, w nocy szczególnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Dobrze, że lekarka tylko na zastępstwie. Z emolientami to mam wrażenie, że aktualnie jest moda na to i polecają w ciemno. A na biały nalot na języku i pediatra, i położna powiedziały że od mleka i samo z czasem minie.

Od nas właśnie wyszła położna, pisała że ma chwilę przerwy i czy nie chcemy żeby wpadła na chwilę. Oglądnęła małą, mówiła że te potówki to normalna rzecz przy takiej pogodzie i ilości fałdek. No i Gabrysia jest mega klockiem, waży 6340g :D A jutro mamy bioderka.

Bezzębniak pozdrawia :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/744930c48c3d.jpg

Boże jaka słodycz, do schrupania :*

Tusianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko to Gabi goni mojego klocka mój już 6500, a dużo straszy, słodka dziewczynka

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ależ włosy wypasione! I ślicznotka ! Kciuki za bioderka!

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!

Agata, Gabrysia jednak już się klockiem urodziła :D

Agiii37 lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Dzięki!

Agata, Gabrysia jednak już się klockiem urodziła :D

Tak tak słusznych rozmiarów dziołcha jak to u nas na śląsku mówią, a włoski to tylko pozazdrościć :*

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh my też po szczepieniu. W porównaniu do szpitala to był pikuś. My mieliśmy plesniawke z tego nalotu więc było pedzlowanie. Mała ma już 62 cm i waży 4605 czyli urosła o 7 cm.
    Mam wrażenie że przez te ciągle płacze i bóle Mala nie ma okazji rozwijać swojej mowy i u nas żadnych GU itp nie ma :(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza i jak Mała po? Nasza marudna i płacze, trzeba bujać na rękach.

O to szybko rośnie, ale Ty wysoka jesteś.
    Jeszcze poguga nie martw się!

A z tym nalotem, to u Was antybiotyk był? Prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:27

• ibishka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie najgorzej właśnie. Dziś jest lepiej niż wczoraj. Nawet trochę śpi sobie na mnie. Mam nadzieję że chociaż w tej kwestii nie będzieny mieć najgorzej skoro na codzień płacz :)
    Mam nadzieję że zacznie cos gadać.. Czekam na to tak jak na świadome uśmiechy czekałam :)
    To Madzia trzymajcie się tam!

Ma nalot był dentosept a mini. A że jest plesniawka to się dowiedziałam jak nas przyjmowali do szpitala. A antybiotyk na zum był później.
    Probiotyk też kazali brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:31

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludu pisałam i zamiast wyślij anuluj wycisnęłam. Co za durne forum...

Iza 3 miesiąc to zmiana, może u Was Gabrysia będzie spokojniejsza.

Co do pleśniawek. Ja tej doktorce nie wierzę, bo najpierw powiedziała, że nie ma, buzia czysta. A potem, że lepiej smarować i język, i.pierś, i smoczek jakimś specyfikiem mam nazwę. Jak powiedziałam, że Ada ulała, to się na mnie spojrzała, jak na czubka.I wpisała do karty, że są! Mąż doczytał. No, idiotka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:45

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ