X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, jakie SLodziaki!! Wszystkie boskie :)
    Ja wrzuce mojego gentlemana juz dzis, bo jutro moge nie miec chwili przy kompie- szczepimy sie :)
    SZanowne Ciocie- Maxio juz prawie dwumiesieczny :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b63a613fc326.jpg

Szok z tym lekarzem Monika! Mam nadzieje ze wszystko bedzie okay...

Ja jutro bede wiedziala ile cm, bo sama jak probuje zmierzyc, to wiecznie cos nie tak :D Za to robi sie klusek- juz 4.5kg :)
    U nas tez potowki- ale ile...! Dostalismy na to jakas masc robiona w aptece, wydaje mi sie ze nieco pomaga na jednm policzku (bo u nas na policzkach i na dekolcie)
    Tez mamy bialy jezyk- polozna uwaza ze to od mleka. Mowila ze plesniawki mialyby takie jakby kropki i nie tylko na jezyku ale wewnatrz policzka.

Probuje obecnie nauczyc Maxa troche rytmu jakiegos w dzien, zeby i wtedy pospal- dzis jakos szlo :D
    Czy ktoras owija dziecko? Ja wlasnie sie ucze bo Max sie wiecznie wybudza przez nieskoordynowane ruchy :/

Szykujecie jakies niespodzianki na DZien Ojca? :)

Etoilka, machirude, aga_90, Tusianka, Magdzia85F, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te dziewczyny przesłodkie! <3 A chłopcy przystojni!

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne te nasze dzieciaczki!!! Ja muszę najpierw zrobić dobre zdjęcie, bo moj synuś taki ruchliwy ze wszystkie zdjęcia wychodzą ruszone :d on caly czas biegnie leżąc :d

Judyta- Wiktor ma tego samego rampersa ;)

Co do prezentu na Dzien Ojca to jeszcze sie zastanawiam. Ja na Dzien Matki nie dostałam nic :( ale jesli juz to kupię drewniany brelok do samochodu z napisem "Czekamy na Ciebie w domu Tatusiu". Zdaje się że Agnieszka cos takiego kupowała mężowi, ale nie pamiętam z jakiej okazji :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 22:59

Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba ramkę ze zdjęciem albo/i kubek z jakimś napisem "tatowym", żeby w pracy było mu milej jak spojrzy na coreczke :) Ja dostałam kwiatki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się z mega przeziębieniem, mam zawalone gardło, zaczęłam kadzlec i odrywa mi się coś tam, kataru nie mam, w nocy już nie udało mi się nic mleka odciągnąć a wczoraj odciagalam 100 ml, boję się żebym Łukaszka nie zaraziła tylko i żebym pokarmu nie straciła, kurcze tylko tego mi było teraz potrzeba.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, trzymaj się! Dużo pij i się nie martw - pokarm będzie :)

My kupiliśmy z Wojtusiem koszulkę i body "mały miś" i "tata miś" - nic oryginalnego, ale są bardzo ładne, bo już je mamy w domu. Czekamy jeszcze na drewnianą zawieszkę do auta z wygrawerowanym zdj Wojtka. I bierzemy tatę na duuuże lody!

Dzisiaj teściowie przyjeżdżają w odwiedziny...

Agiii37, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6797584342

Super na dzien ojca kupiłam i jakosc 1 klasa:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne mamy te dzieci :)
    Ja wczoraj dostałam zdjęcia do wyboru z sesji noworodkowej :) Kiedy on tak urósł? :O

Agi, jeżeli karmisz swoim mlekiem to Łukaszek już dostał przeciwciała, zanim Ty się zorientowałaś, że jesteś chora. Nie stresuj się, bo stres największym wrogiem laktacji :*
    Laktator to też nie wyznacznik tego ile jest mleka :*
    Będzie dobrze :*

Też muszę pomyśleć nad prezentem dla Taty, będzie chyba liścik "od Młodego", może breloczek do kluczy.

Dziś mam inne dziecko - ostatnie 3 dni to była tragedia, wczoraj już płakałam ze zmęczenia i bezsilności. Ale dziś jakby ktoś mi znów wrócił moje radosne dziecko :)
    Bawi się na macie, w łóżeczku i to o wiele dłużej niż zazwyczaj :) SZOK :)

A my zaraz się karmimy i lecimy do mojej pracy :) ciekawe jak będzie, bo nie rozstaliśmy się w jakichś super pozytywnych emocjach.

Magdzia85F, Agiii37 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te nasze dzieciaczki śliczne!

Agata, dużo zdrowia!

My chyba kupimy koszulkę z jakimś napisem :)

Gabrysia spała od 21 do 5 rano. Koło 1 otworzyła sobie nogami rożek i zaczęła coś pojękiwać przez sen, więc była szybka akcja zapięcia rożka i spała spokojnie dalej. W ogóle spałaby tylko w rożku, nie da się oszukać żadnymi kocykami czy otulaczami :D

Etoilka, Magdzia85F, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przymierzam sie do zmiany wozka. Jakie macie wozki ktore mozecie polecic?:)
    W miare lekkie bo mieszkam na piętrze..

iv09mg7yklmn388j.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lekarka boska... wiecie jak to jest z koncernami farmaceutycznymi...
    Moja mała sporo urosła bo widze ti po układaniu hej na rękach. Rytm dobowy miejwiecej taki sam.
    Co fo karmienia najadą sie i woli possać smoka :O powoli sie denerwuje bo piersi nie sa rak wielkie i twarde jak kuedys i musi mocniej ssać, chyba?
    Piękne sa Wasze dzieci ! :)
    Moje dziecko po kąpaniu i jedzeniu idzie do łóżeczka i śpi do ok 2 w nocy, łóżko karmienie u śpimy juz razem. Od kilku dni zaczęła podnosić głowę jak leży na wznak. Coraz dłużej leży na brzuszku i dzis ja turlałam po lozku

Magdzia85F, Etoilka, aga_90 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Cudowne te nasze dzieciaczki!!! Ja muszę najpierw zrobić dobre zdjęcie, bo moj synuś taki ruchliwy ze wszystkie zdjęcia wychodzą ruszone :d on caly czas biegnie leżąc :d

Judyta- Wiktor ma tego samego rampersa ;)

Co do prezentu na Dzien Ojca to jeszcze sie zastanawiam. Ja na Dzien Matki nie dostałam nic :( ale jesli juz to kupię drewniany brelok do samochodu z napisem "Czekamy na Ciebie w domu Tatusiu". Zdaje się że Agnieszka cos takiego kupowała mężowi, ale nie pamiętam z jakiej okazji :d
    z okazji urodzin i 1. rocznicy ślubu razem :)
    brelok ciągle wisi na klamce szafy, bo Tatuś nie ma samochodu :D nie dorobił się jeszcze, a poprzedni padł

ja na dzien matki dostałam kwiatka i czekoladki i tak myślę co tatusiowi kupić, tym bardziej, ze do sklepu daleko :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie kupię, bo na Dzień Matki nic nie dostałam.

Co do wózka nie doradzę. Niestety.

Ilona a o której Małą kapiecie?

My wczoraj Adusi nie kapalismy bo jak padła o 15 to o 6 wstała, oczywiście z przerwami na cycusia i kupkę, ale to raptem 20 min.
    Dziś moje dziecko wróciło. Ufff

Ilona92 lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to zmiana warty bo moja daje popalić od 2 w nocy.. Brzuch ja meczy i płacz co chwilę.. Chociaż wydaje mi się że to batdziej po prostu jej standard niż Szczepienie..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie kupuje na dzien ojca. Życzenia musza wystarczyć.
    Magda ok 19-19.30, bardzo rzadko po 20. Pozniej karmienie i ok 22-23 karmienie , przed moim pójściem spac, czasami od 21-2. Nie narzekam. U mnie ostatnio kupa raz dziennie, ale to taka ze boje sie otwierać pieluchę ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis po szczepieniu. Mial 3 uklucia i za 2 tyg jeszcze jedno. Wazy 5500g ( w 5dni przybrak 180g) i ma 57 cm :) Po kazdym kluciu chwile poplakal ale w miare szybko udalo sie uspokoic. Teraz sobie lezy , patrzy na bialo-czarne pudelko i sobie 'gada' :)

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bebetto Torino, mieszkam na 2 piętrze i też niestety mecze się z wagą wozka... na pewno spacerowke potem kupię parasolka A tak się mecze... jakbyście miały coś ciekawego to piszcie. Może też się zacznę przymierzac do zmiany:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy potem kupować jakąś lekką parasolkę. Planowaliśmy na wiosnę, ale nie wiem czy mała za szybko z gondoli nie wyrośnie.

Bioderka przełożyłam na poniedziałek. Mieliśmy akcję z wzywaniem pogotowania, bo mąż zemdlał. Prawdopodobnie jakiś skręt jelit, bo jak wstał to zaczęło go bardzo boleć tak na wysokości wyrostka, zbierało mu się na wymioty. Poszłam do drugiego pokoju po telefon, a ten za mną, oparł się o łóżeczko i zaczął lecieć do przodu. Chwyciłam go i jakoś udało mi się go ułożyć na plecach na podłodze. Po chwili się ocknął, nie wiedział nawet jak się w tym pokoju znalazł. Wyniki wszystkie w normie, jutro pewnie pojedziemy do rodzinnego, bo dzisiaj już nie przyjmuje.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    My też będziemy potem kupować jakąś lekką parasolkę. Planowaliśmy na wiosnę, ale nie wiem czy mała za szybko z gondoli nie wyrośnie.

Bioderka przełożyłam na poniedziałek. Mieliśmy akcję z wzywaniem pogotowania, bo mąż zemdlał. Prawdopodobnie jakiś skręt jelit, bo jak wstał to zaczęło go bardzo boleć tak na wysokości wyrostka, zbierało mu się na wymioty. Poszłam do drugiego pokoju po telefon, a ten za mną, oparł się o łóżeczko i zaczął lecieć do przodu. Chwyciłam go i jakoś udało mi się go ułożyć na plecach na podłodze. Po chwili się ocknął, nie wiedział nawet jak się w tym pokoju znalazł. Wyniki wszystkie w normie, jutro pewnie pojedziemy do rodzinnego, bo dzisiaj już nie przyjmuje.
    O kurde wspolczuje 'wrazen'..

iv09mg7yklmn388j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka- moze cisnienie spadlo? Mi jak mocno i nagle spadnie tez zbier sie na wymioty :( Mam nadzieje ze to nic powaznego!

My juz po szczepieniu- jak widac (odpukac) poszlo calkiem spokojnie, bo inaczej by mnie tu nie bylo :D
    Dostalismy 2 zastrzyki- 5 w 1 (blonica, krztusiec, tezec, polio i hib) oraz osobno pneumokoki 13 walentna a takze doustna przeciw rotawirusom.
    Max byl bardzo dzielny- plakal po jakies 15-20 sekund po kazdym. Teraz obserwuje czy nic sie dziac nie bedzie (oby)...
    Wazy juz 4,48 i mierzy 59 cm :)

Ja wykombinowalam mezowi na Dzien Ojca pokrowiec na komorke ze zdjeciem Szkraba :)

Co do wozka- Kunert mial jakas lekka gondole, nawet sama bylam na nia nakrecona ale w sklepie nie mieli i troche odradzali. Nie wiem ile w tym marketingu bylo, ja osobiscie nie widzaialm wiec mysle warto sprawdzic, bo kilogramowo byl serio wow :)

Edit- sprawdzilam - to byl Kunert Libero- ponoc 12,5 kg tylko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 16:01

grzanewino lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ