X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Aga, spełnienia marzeń!

Klaudia, gratulacje! I powodzenia :) Patrycja będzie na pewno dumna z mamy!

My byliśmy dziś z Wojtkiem u pediatry gastrologa. Rzuca mi się często przy piersi, płacze, krzyczy... i tylko w dzień. Wieczorem i nad ranem pięknie je. Na śpiocha w dzień też. Chciałam skontrolować, czy wszystko jest ok. I jest... przyczyna Wojtkowych buntów nadal nieznana. Przybiera za to pięknie - waży już 6700g. Muszę się zatem uzbroić w cierpliwość i znosić te jego awantury. Pani doktor kazała mi wyluzować i wypić Karmi, co właśnie czynię ;) chyba jestem matką panikarą.

Wiesz mój Łukaszek też czasem tak się rzuca przy piersi, szczególnie wieczorami rzuca mi się i wierzga nogami puszcza cycka i za chwilę jak poję to znowu puszcza i płacze wiem wtedy że on nie chce już piersi i jest porostu bardzo zmęczony i nie umie się wyciszyć a że nauczył się zasypiac z cyckiem w buzi to czasem trudno, wtedy wkładam w chuste i noszę chwilę czasem starczy pół godziny i znowu je cycka a czasem wrzask długo i nie wiadomo co robić, ale ma tak jak mało śpi w dzien.

U nas noce znowu do normy wracają, drugą pospal znowu trochę w łóżeczku.

Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Wiesz mój Łukaszek też czasem tak się rzuca przy piersi, szczególnie wieczorami rzuca mi się i wierzga nogami puszcza cycka i za chwilę jak poję to znowu puszcza i płacze wiem wtedy że on nie chce już piersi i jest porostu bardzo zmęczony i nie umie się wyciszyć a że nauczył się zasypiac z cyckiem w buzi to czasem trudno, wtedy wkładam w chuste i noszę chwilę czasem starczy pół godziny i znowu je cycka a czasem wrzask długo i nie wiadomo co robić, ale ma tak jak mało śpi w dzien.

Ja nie wiem, co mojemu nie pasuje... mam wrażenie, że coś mu przeszkadza/coś go boli. Bo widać, że głodny.
    Lekarka mi powiedziała, żeby go trochę zagłodzić, że jak zgłodnieje naprawdę, to zje normalnie.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga spóźnione wszystkiego co najlepsze dla Ciebie!
    Moja sie tak nie wygina jak Wasze dziewczynki.
    Gabrysia ma lekko spłaszczona lewa stronę, ale to trzeba sie na prawde bardzo mocno przyjrzec(tak wogole to niezły z niej pulpecik! :)). Jadwiga uwielbia leżeć plackiem, na plecach...wczoraj o dziwo zasnęła na brzuszku! Położyłam ja by ćwiczyła i zaczal sie płacz , dałam jej wtedy smoka i usnęła.
    Co do rzucania sie przy cycu. U mnie czasem tez tak jest i tak jak pisze Agata to bardziej o tego, ze dziecko chce zasnąć, ale nie moze. Wtedy ja daje smoka i lekko bujam jak leży na boku. Zaśnie albo sie wybudzi. Nie mam na to złotego środka. Czasem zmiana miejsca lub pozycji. Na boju śpi tylko w nocy po karmieniu. Na ktorej stronie karmie l, na tej zasypia. Niw ruszam, nie obracam. Sama sie przekręca jesli jej nie pasuje.
    Ze zmiana pozycji to prawda, sama mam preferencje do noszenia dziecka na lewej...wiem, ze to złe i starań sie zmieniać rękę jak tylko zauważę, ze znow jest to samo.
    Pisaliście o matach z bright stara, o których konkretnie bo troche ich jest :)

aga_90, Tusianka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Aga spóźnione wszystkiego co najlepsze dla Ciebie!
    Moja sie tak nie wygina jak Wasze dziewczynki.
    Gabrysia ma lekko spłaszczona lewa stronę, ale to trzeba sie na prawde bardzo mocno przyjrzec(tak wogole to niezły z niej pulpecik! :)). Jadwiga uwielbia leżeć plackiem, na plecach...wczoraj o dziwo zasnęła na brzuszku! Położyłam ja by ćwiczyła i zaczal sie płacz , dałam jej wtedy smoka i usnęła.
    Co do rzucania sie przy cycu. U mnie czasem tez tak jest i tak jak pisze Agata to bardziej o tego, ze dziecko chce zasnąć, ale nie moze. Wtedy ja daje smoka i lekko bujam jak leży na boku. Zaśnie albo sie wybudzi. Nie mam na to złotego środka. Czasem zmiana miejsca lub pozycji. Na boju śpi tylko w nocy po karmieniu. Na ktorej stronie karmie l, na tej zasypia. Niw ruszam, nie obracam. Sama sie przekręca jesli jej nie pasuje.
    Ze zmiana pozycji to prawda, sama mam preferencje do noszenia dziecka na lewej...wiem, ze to złe i starań sie zmieniać rękę jak tylko zauważę, ze znow jest to samo.
    Pisaliście o matach z bright stara, o których konkretnie bo troche ich jest :)
    Z piłeczkami. "Deluxe" czy cos

Ilona92 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas też młody się rzuca przy butli. Je, puszcza, kręci się. To zabieram i czekam aż zglodnieje :D czasem też tak się dzieje gdy jest bardzo zmeczony-wtedy sam nie wie czego chce

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Dzięki Klaudia :) Zdziwiło mnie to właśnie, że ani pediatra ani położna nie zwróciły uwagi, że coś jest nie tak. W ogóle jakaś dziwna ta lekarka, bioderka wyszły prawa 1a, lewe 1b, a w opisie że stwierdza dysplazję lewego biodra :O

u mnie tak samo i ortopeda powiedział, że jest wszystko ok. W normie

Aga Wszystkiego co najlepsze!

aga_90, Tusianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:

o to Ada też tak robi. I ją biorę na ręce, odbijam, czymś zajmuję przez 15 minut i cyc znowu wtedy zazwyczaj pada

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka tak jak piszą dziewczyny i mówi lekarka trochę przeglodzic ja wtedy noszę na rękach lub w chuscie żeby odwrócić uwagę, zająć czymś innym po pół godzinie jest lepiej bo się wyciszy i wtedy zje ale nie zawsze, jak na początku tak się rzucał to dałam raz butle ale mało zjadł i właściwie to samo więc głodny nie był tylko zmęczony.
    U mnie najgorsze ze smokiem nie uspokoisz tylko cyc.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ja zawsze czekam, noszę, zabawiam... najgorsze jest to, że widzę, że naprawdę jest głodny i chciałby zjeść. A coś mu przeszkadza.

Mam nadzieję, że mu to kiedyś po prostu minie :) dobrze, że ładnie rośnie, bo inaczej bym się musiała martwić.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio przy takim marudzeniu zawinęłam raczki ciasno przy ciele pieluszką, pobujałam chwilę i dziecko spało. Co prawda jak odłożyłam do łóżeczka to snu było jakies 20min ale zdążyłam trochę w mieszkaniu ogarnąć :d

My mamy tą matę:
    https://patiimaks.pl/produkt/plac-zabaw-delux-z-pileczkami-5w1-bs-10754-bright-starts.html?gclid=CjwKCAjw06LZBRBNEiwA2vgMVUOH63JFjW4pzpU_lTFInxrF50tEcdWz_ZJyc2WZqnCuc9m4fVvVhxoCS9AQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Dziękuję za życzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 09:50

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga spóźnione życzenia urodzinowe :)

Etoilka ważne że dobrze przybiera, to trudne ale trzeba to przetrwać może tak ma, a probowalas dać mu mm może pomoże, albo odciagnij trochę pokarmu i zamroz i zawsze warto mieć pojemnik swojego mleka w razie czego, może tak spróbuj.

aga_90, Etoilka lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm nigdy nie dawałam. Ale odciagnę i zamrożę swój, na czarną godzinę ;) dzięki!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Mm nigdy nie dawałam. Ale odciagnę i zamrożę swój, na czarną godzinę ;) dzięki!

Pewnie dobre i to mam nadzieję że pomoże.

Etoilka lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, mój też się w ciągu dnia rzuca przy cycku. Zauważyłam, że odkąd zaczął wodzić wzrokiem i się interesować to przy jedzeniu jest taki jakiś pobudzony. Ostatnio nie chce jeść na rogalu tylko muszę iść z nim do sypialni i na leżąco podać. Może spróbuj inną technikę karmienia.

Jak byliśmy na szczepieniu to pediatra dała nam skierowanie do neurologa, chociaż ja tam nie widziałam nigdy żeby Grześ miał jakieś asymetrie. Ale poszliśmy i lekarka go bardzo długo i dokładnie zbadała i powiedziała, że wszystko jest ok, także nie stresujcie się za mocno opiniami pediatry, tylko idźcie do neurologa, bo on jednak się na tym lepiej zna. Dziewczynom z Warszawy mogę polecić panią dr Krystynę Malinowską, super babka, jestem bardzo zadowolona z wizyty.

Etoilka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wszystkiego najlepszego !!!!!

aga_90 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Mart12 Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie. Dotyczy coprawda nie mnie. Moja przyjaciółka jest w ciąży i z usg wychodzi ze jest 6.3 tc a okresu 9 tc. Miała nie regularne okresy co 32 czasem 35 dni. Była ostatnio trzy razy u lekarza w 4tc, 5.3 tc, i ostatni raz 6.3tc zgodnie z usg. Lekarz powiedział jej ze słabo się rozwija ciąża że na tym etapie powinno być już tętno. I każe jej się przygotować na najgorsze. Obecnie jest w podróży i nie ma możliwości kontaktu z lekarzem. Zastanawia się czy branie luteiny może coś pomóc?

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, próbuje we wszystkich pozycjach - także to też nie to. Nawet przez jakiś czas karmiłam tylko pod górkę, bo myślałam, że może pokarm za szybko leci dla mojego ssaka.

Daruję mu te awantury - uśmiechy mi je wynagradzają ;) tylko trochę dziwnie się czuję, jak muszę karmić poza domem. Dziecko zajada piąstki jak głupie a przy piersi się drze. Ech :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Kinga, próbuje we wszystkich pozycjach - także to też nie to. Nawet przez jakiś czas karmiłam tylko pod górkę, bo myślałam, że może pokarm za szybko leci dla mojego ssaka.

Daruję mu te awantury - uśmiechy mi je wynagradzają ;) tylko trochę dziwnie się czuję, jak muszę karmić poza domem. Dziecko zajada piąstki jak głupie a przy piersi się drze. Ech :)

Mój też je piastki, ale nie z głodu tylko rozwija się intensywnie i zrobił taki skok w ciągu tygodnia że jestem w szoku, powoli wraca wszystko do normy.

A teraz kibicujemy naszym dziewczyny.

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart12 wrote:
    Hej mam pytanie. Dotyczy coprawda nie mnie. Moja przyjaciółka jest w ciąży i z usg wychodzi ze jest 6.3 tc a okresu 9 tc. Miała nie regularne okresy co 32 czasem 35 dni. Była ostatnio trzy razy u lekarza w 4tc, 5.3 tc, i ostatni raz 6.3tc zgodnie z usg. Lekarz powiedział jej ze słabo się rozwija ciąża że na tym etapie powinno być już tętno. I każe jej się przygotować na najgorsze. Obecnie jest w podróży i nie ma możliwości kontaktu z lekarzem. Zastanawia się czy branie luteiny może coś pomóc?

Ja też miałam późno serce około 7-8 tydzień, luteine to trzeba było wcześniej bo ja brałam od 19 dc, a nie wiem czy teraz pomoże.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek tez pochłania piąstki nawet tuż po jedzeniu. Babcia wyrokuje- zęby (w sensie że zaczyna sie caly proces), kupiłam taki żel na ząbkowanie i jakby jest lepiej. Wczoraj caly dzien był ciężki, cycuś robił mu za gryzak i tylko na cycku sie uspokajał. Mąż dziś kupi ten smoczek-gryzak bo sam jeszcze w raczce zwykłego gryzaka by nie trzymał i zobaczymy :)

A my kibicujemy tak: :D
    307270c012f09d14m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 17:34

Etoilka, Tęskniąca, Ilona92, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ