X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój po jedzeniu też pochłania :)

Wojtek pogrzechotał do hymnów, po czym odpłynął w krainę snów i obudził się na 2 doliczone minuty- taki kibic :D

Wiktorku, ściskaj piąstki mocno! :) Wojtek dołącza!

aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Moj synek tez pochłania piąstki nawet tuż po jedzeniu. Babcia wyrokuje- zęby (w sensie że zaczyna sie caly proces), kupiłam taki żel na ząbkowanie i jakby jest lepiej. Wczoraj caly dzien był ciężki, cycuś robił mu za gryzak i tylko na cycku sie uspokajał. Mąż dziś kupi ten smoczek-gryzak bo sam jeszcze w raczce zwykłego gryzaka by nie trzymał i zobaczymy :)

A my kibicujemy tak: :D
    307270c012f09d14m.jpg
    U nas chyba tez ten proces sie rozpoczał... :(
    Strasznie niespokojny przy piersi jest :(
    Zasnal dopiero jak przytrzymałam mu gryzak drewniany.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio mowilyscie o gryzakach i jakieś polecaluscie proszę o przypomnienie

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Dziewczyny ostatnio mowilyscie o gryzakach i jakieś polecaluscie proszę o przypomnienie
    Ja polecam drewniane i kauczukowe :) ja mam ten z lulalove, ale oczywiście nie musi być z tej firmy :P ale ja im ufam, jeśli chodzi o pochodzenie drewna (nie wiem skąd to zaufanie xD tak intuicyjnie chyba :P).

Na wychodzące ząbki fajne sa tez te z plynem w środku, bo można go schłodzić w zamrazarce i od razu przynosi ulge :)

Na te zele na dziasełka trzeba uwazac zeby nie miały w składzie lidokainy (tak mi poradziła zaprzyjaźniona mama :) ).

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, ze moja corka przed nowa umiejętnością duzo soi. Ostatnio zaczęła składać dłonie, brac pieści do buzi, wiecej gluzyc i piszczeć , śmiać sie, trzymać sztywniej głowę i lepiej znosi leżenie na brzuchu. Juz niedługo zaczniemy wprowadzać pierwsze jedzenie dla naszych maluchow! Ja dostałam gryzak wodny, ale jak wsadzam Widze do buzi to strasznie sie krzywi.
    Kamila skoro drewno pochłania wszystkie cieszę to jak ono jedt zabezpieczone? Kiedys dawali srebrne łyżeczki wlasnie dzieki właściwościom antybakteryjnym.

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Zauważyłam, ze moja corka przed nowa umiejętnością duzo soi. Ostatnio zaczęła składać dłonie, brac pieści do buzi, wiecej gluzyc i piszczeć , śmiać sie, trzymać sztywniej głowę i lepiej znosi leżenie na brzuchu. Juz niedługo zaczniemy wprowadzać pierwsze jedzenie dla naszych maluchow! Ja dostałam gryzak wodny, ale jak wsadzam Widze do buzi to strasznie sie krzywi.
    Kamila skoro drewno pochłania wszystkie cieszę to jak ono jedt zabezpieczone? Kiedys dawali srebrne łyżeczki wlasnie dzieki właściwościom antybakteryjnym.
    Z tego co pisze producent, sa one olejowane naturalnym olejem, zapobiegającym rozwojowi bakterii i pleśni. Czyści się go wilgotną szmatką. :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kij w mrowisko! :P
    Co sądzicie o całowaniu własnych dzieciaczków w usta?
    Takie pytanie, bo mi sie wyswietlił artykuł na fb a jestem ciekawa Waszych opinii ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam ze to bardzo ryzykowne - mozna zarazić opryszczka czy sprzedac dziecku prochnice. Caluje w czolko, ewentualnie nosek i policzek przy uszku :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w usta. I mąż też. Nikt więcej.
    I nie zamierzam przestać. Mała to też bardzo lubi.

Oczywiście jak coś zacznie mnie łamać albo będę chora to nie będę w ogóle całować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 07:36

Ilona92, aga_90, Tusianka lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całuje przy ustach i wszędzie gdzie popadnie( no prawie wszędzie), opryszczki nigdy nie miałam, próchnicy tez i nie mam. Wiem, ze to ryzykowne, ale dziecko wiecznie sterylne nie bedzie. Mieszkam na wsi, wiec juz widze jak bedzie wkładać piasek do buzi, czy nieumyte owoce lub warzywo.
    Jesli chodzi o inne osoby to nie pozwalam ,nawet mojej mamie mowilam ze nie chce by całowała ja po rękach bo wkłada je pozniej do buzi.
    Dla mnie niektóry produkty stoją pod znakiem zapytania, nawet te kauczukowe, silikonowe czy inne gryzaki. Jestem po technologii zywnosci i te wszystkie migracje mnie przerażają.
    Czyści sie jak standardowe rzeczy wykonane z drewna. Sama mam olejowana podloge i wiadomo ze olej sie wybiera, ale jedt lepszy bo mozna malować w tym miejscu gdzie sie chce bez cyklinowania całej podłogi.

Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do próchnicy, jak Ilona wspomniała. Męża wysłałam do dentysty przed urodzeniem Ady, żeby wyleczyl a ja przed ciążą powymienialam plomby.

U mnie wszyscy jak mają dzieci też celują w usta. Nie widzę nic w tym złego, jeśli robią to wyłącznie rodzice dziecka.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do aktywnych w łóżku.. Po jakim czasie po seksie przestała pojawiać się u was krew??

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Pytanie do aktywnych w łóżku.. Po jakim czasie po seksie przestała pojawiać się u was krew??
    Nigdy jej nie miałam bezpośrednio po stosunku. Dwa razy zdarzyło sie na drugi dzien przez ok 3 dni.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nadal blokadę ...po pierwszej próbie bolało, że hoho... I tak minęły już 3 tygodnie

olKaczucha lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będę musiała się wybrać do mojej ginekolog. Może nie szalejemy za często ale dziś znowu się pojawiła. Mam wrażenie jakby to pekalo może coś 'u wlotu' w miejscu nacięcia.. Heh i po co się człowiek upieral na poród siłami natury heh..

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie było żadnej krwi. Tak jak piszesz, Iza, skontroluj to.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nadal blokada. Kiedy to minie?:/ juz 2.5 miesiaca.. a i ochoty calkowicie brak..

iv09mg7yklmn388j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    u mnie nie było krwi w ogóle po stosunku, ale próbowałam "już" ;) ze trzy razy i z przyjemnością to nie ma nic wspólnego póki co.

Ja juz mam terminy egzaminów doktorskich : 3 lipiec - technologia wody, 6- ekonomia i 10 - angielski......mam stessssss...;) a przygotowania zaczelam od wciśnięcia się w przedciążową egzaminacyjna sukienkę z dostepem do bufetu dla małej. ;) Zmieściłam się ale oddychać trudno ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/618a803a0645.jpg

Magdzia85F, aga_90, Etoilka, machirude, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety początki sa bardzo kiepskie. Na dodatek jesli karmimy dziecko piersią to mamy tej „czułości” pod dostatkiem. U mnie jest strasznie ciasno i pomimo podniecenia mam sucho...ale dzis z dana czułam sie jakbym pierwszy raz szła do łóżka z moim. Czas , czas, czas.
    Iza mkze sie obcierasz? Albo nie wygoilas sie jeszcze.
    Klaudia bufet masz ogromny

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wybacz klikałam Klaudi a w tel.to tak jest.

Klaudia super wyglądasz! A biust to masz fajny :-)

‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ