X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, a jakiej firmy ten Wasz odciagacz?

U nas różnie, czasami też mi się wydaje, że Mała dużo śpi, w inne dni z kolei jest bardziej aktywna. Po szczepieniu taka ospalosc mnie nie martwila. Nawet wolalam, zeby spała i się zregenerowala.
    Agiii, co to za śledzik? Jakaś aplikacja? :)

Ja w weekend chciałam ogarnąć ubranko dla Małej na chrzest. Zastanawiam się tylko nad rozmiarem, bo jeszcze miesiac przed nami. 62? 68?
    Wyrzucilam też swoje ubrania, w które się nie mieszcze, bo wątpię że jeszcze w nie wejdę i powiem Wam, że został mi 1 t-shirt, kilka koszul i nie mam zupełnie koncepcji co sobie dokupic, zaczynajac od kroju, konczac na kolorystyce. Nie mam kompletnie pomyslu na siebie. No ale to takie tam...głupoty. Są ważniejsze sprawy :)

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, my też mamy chrzest za miesiąc. I też mam problem z rozmiarem. U nas teraz 68, więc pewnie 74... długie to dziecko nasze, że hej ;) Chyba będę opóźniać zakup ile się będzie dało.

Rozglądała się któraś z Was już za jakimś krzesełkiem do karmienia? Możecie coś polecić?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Zośka nosi 62, ale bodziaki 56 z HM też są jeszcze dobre :) z sukienkami to jest różnie, niektóre 62 ledwo pieluche zaslaniaja :) chyba wezmę 68, najwyżej będzie maxi dress ;)

Mi siostra zostawiła po swoich chlopakach zwykle krzesełko z Ikei, antilop, chyba nie będę szukała innego.

Etoilka lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza super aquarium. Patusia tez nosi już 68 choć do chrztu jeszcze 62 sukieneczka była dobra. A propos karmienia kiedy planujecie poszerzyć jadłospis dzieci i od czego zaczynacie?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaję link do śledzika to zwykła tabelka do druku ale bardzo fajna.

http://www.edziecko.pl/male_dziecko/7,79315,19248184,okiem-taty-o-sledziku-niemowlaka.html

Tutaj link tam jest śledzik do pobrania.

Mój już nosi 68 ale jeszcze niektóre 62 body są ok, spodnie 62 i 68 też ma, do chrztu ubralam na biało całkiem, miał jeszcze na zmianę ala garnitur z h i m ale nie wykorzystałam leży w szafie nie wiem czy się jeszcze przyda.

Wszystkim tatusiom wszystkiego najlepszego z okazji ich dnia, no bez nich to by nie było naszych pociech :)

Ilona92, Rene, Etoilka lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam apke baby daybook - mierze nia nocny sen Pawelka i zapisuje kupki i leki :)

Krzeselko z ikea bedziemy kupowac, a rozszerzac diete po 6 msc.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaniemy krzesełko tripp trapi.
    Iza kciuki za leczenie dla taty i duzo sił dla Was.
    Moja córa nosi ubranka na 68, 62 juz odpada, ciągnie sie klops szyja w dół, nawet pajace, spodenki tez dobre na 68,

Dieta po 6miesiacu. Na szczęście moje ubrania sa dobre sprzed ciazy. Jedynie za małe były koszule przez ramiona i biust.
    Ja wczoraj dowiedziałam sie, zw przyjaciółka chce mnie za świadkowa. Także czeka juz mnie sporo organizacji, ale bardzo sie cieszę z tego powodu /)
    Spanie rożnie. W upały średnio, niskie ciśnienie duzo.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w końcu my kończymy 2 miesiące :) nam nadzieję że 2/3meczarni z brzuszkiem już za nami i został miesiąc :)

Ja też się zastanawiam czy mała nie ma lekkiej A asymetrii. Zauważyłam że ma ciut batdziej wypukły brzuszek z lewej strony i że minimalnie główkę batdziej w prawo przekrzywia ale nie wiem na ile tak jest A na ile to moje zboczenie zawodowe.
    A jak z piastkami u waszych maluchów? Kiedy przestały zaciskac dłonie w piąstki?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zaciska np podczas kąpieli ale jak mu je umyje i rozprostuje to ok jest.

• Rene Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Ja założyłam śledzika i wychodzi mi że mój Łukaszek je w ciągu 24 h 8 godzin, śpi w dzien 3,5 w nocy 6,5 reszta to aktywność super sprawa.

Ja trochę lepiej się czuję chociaż katar mnie męczy strasznie, ale młody ma trochę wydzieliny w nosie, maść majerankowa pomaga i mi i jemu, gorączka mu skacze do 38,5 daje ibum i jest ok.
    Dużo zdrówka dla was:-)ja też mam taką aplikacje do śledzenia aktywności malucha mój trochę mniej poświęca na jedzenie na dobę spi średnio 13-15 godzin:-)
    Grzanewino mój tak spał po szczepieniu
    Etoilka gratulujemy ukończenia 3 miesięcy:-)

Etoilka lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude firma Haxe
    Ibishka mój ma prawie cały czas zaciśnięte piąstki podczas spania i czasami podczas kąpieli ma otwarte
    Gratulujemy ukończenia 2 miesięcy:-)

ibishka lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam baby daybook, fajna apka na telefon. Ja już przestałam używać, zapisywałam w pierwszym miesiącu karmienie i przewijanie, a teraz już nie.

U nas ubranka to zależą od firmy. H&M ma generalnie olbrzymie te rzeczy, do tej pory jeden rampers na 56 jest na niego dobry, za to rzeczy ze świata dziecka na 68 już się trochę ciągną, podobnie w C&A. W kappahlu z kolei pasuje na niego idealnie 62.

U nas niestety alergia na mleko się potwierdziła. 3 tygodnie nie jadłam nic co by miało jakiekolwiek zetknięcie z mlekiem i piękna skóra, potem miałam zacząć spokojnie wprowadzać zaczynając od rzeczy w których mleko to tylko dodatek i to już wystarczyło. Wysypało go po naleśnikach, od razu przy pierwszym podejściu. Przyznam, że jestem trochę tym załamana, bo alergie pokarmowe u dzieci karmionych piersią nie są aż takie częste, bo jednak tych alergenów nie przenika aż tak dużo. Co innego jakby jadł MM na bazie mleka krowiego i miał wysypkę.
    Chcę nadal karmić piersią więc będę kontynuowała ścisłą dietę przynajmniej do 6 miesiąca, zobaczymy jak mi pójdzie, jeśli dam radę to nawet do roku chciałabym karmić.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka współczuję alergii moja szeagierka tak miała, jadła tylko mleko kozie i sery też i jakoś dała radę karmila rok

• Rene Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka współczuję,u nas to samo jestem na diecie bezmlecznej i wszystko gra,na próbę wypiłam szklankę mleka i ulewanie wróciło, wcześniej mieliśmy podejrzenie refluksu który jest wykluczony.Te alergie to jakaś plaga mój najstarszy syn ma potwierdzoną testami z krwi,młodszy ma podejrzenie jesteśmy w trakcie diagnostyki:-(

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz mleka i jaj wykluczyłam też pomidory, truskawki i soję (głównie wyeliminowałam sos sojowy, a więc zrezygnowałam z mojej ulubionej kuchni tajskiej :() Przeszłam na mleko roślinne bo czytałam, że inne mleka zwierzęce mają tylko trochę różny skład od krowiego, więc już wolę nie sprawdzać jak zareaguje. Jutro idę do pediatry, ciekawe co mi powie. Jak mu zejdzie wysypka z buzi to muszę zrobić jeszcze próbę z pomidorami. Truskawki raczej go uczulają, bo będąc już na diecie zjadłam trochę i mu się pokazała delikatna wysypka na buzi na drugi dzień, ale po naleśnikach mu wyskoczyło 10x tyle.. Ciekawe czy pediatra da skierowani do alergologa, albo na jakieś konkretne badania. No i chyba pójdę do dietetyka, bo nie chcę wapnia suplementować, wolę go jednak dostarczać w zbilansowanej diecie, więc pomoc w jej ułożeniu się przyda.

Rene, a jakie badania Wam zlecili? Czy jak wygląda ta diagnostyka?
    Serio alergie to jakaś plaga.. Jakoś nie pamiętam żeby za naszych czasów były takie problemy :/

Agii, z tym mlekiem to jest jeszcze taki problem, że ono jest nawet w pieczywie bardzo często więc trzeba strasznie uważać :/ no i odpadają mi praktycznie wszystkie słodycze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 17:08

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Co do białka mleka krowiego, to wędliny, kiełbasy ze sklepów out. Pieczywo w większości też. No i mięso wołowe. Moje ukochane steki. Ja robię próbę w tym tygodniu i zobaczymy.
    Mleko kozie u mnie też odpada.

Iza gratulacje 2 miesięcy!
    Marysiu a Wam 3!

Klaudia u Twojej Pati już 68? Moja to nosi 62 i 56 z hm.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale dlaczego wędliny? Soję to tam pompują ale mleko? Na etykiecie jest co prawda napisane, że "może zawierać", ale raczej dlatego że w tym zakładzie produkcyjnym robią też coś mlecznego. Wieprzowe czy drobiowe wędliny raczej nie powinny robić problemu, a przynajmniej przez 3 tygodnie nie zauważyłam żeby po wędlinie była jakaś reakcja alergiczna.
    Na opakowaniu wszystkich przypraw jest napisane, że może zawierać mleko, a raczej bez przesady żeby w suszonej papryce szukać mleka.

Magda, a macie poprawę? Bo u nas było ładnie jak przestałam jeść.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka te wędliny które jadłam a była w tym drobiowa miała wpisane w skład mleko.
    Wolę unikać, z resztą sklepowe są średniej jakości.
    Piekę sobie indyka pierś i mam. Od siostry kkielbase.

U nas poprawa na buzi i rączki już nie takie suche. Ale czy to przez to, czy może już się coś miało wyciszyć.

A jakie mleko roślinne kupujesz? Bo ja nie mogę znaleźć smacznego. Kawa poranna to lura

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Klaudia u Twojej Pati już 68? Moja to nosi 62 i 56 z hm.

HM ma dużą rozmiarówkę, tam 68 jeszcze trochę duże na Patrycje, ale Pinokio, Ewa Klucze, Sofija, 5-10-15, Pepco i Smyk 68 jest już ok.

Moja nigdy nie zaciskała piąstek caly czas, a teraz zaciska piąstki tylko w kapieli i czasem jak płacze. Poza tym non stop przebiera paluszkami, ona w ogole nie lezy spokojnie nigdy, zawsze "biega" i "dryguje" i wszystko jej sie szybko nudzi...bardzo"żywotna" ;) jest.

Patrycja coś nie chce jeść ostatnio..może to przez smoczka...a ja mam coraz mniej pokarmu (ale moze to przez stress zwiazany z egzaminami, bo nie mam kiedy sie do nich uczyc przy Małej, wiadomo a czasu coraz mniej), daje jej jeszcze dwa dni, jak sie cos nie zmieni, to bede potrzebowac pomocy albo pomyslu co z tym fantem zrobic.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wędlin jem mało i kupuję tylko takie powyżej 40zł/kg żeby przynajmniej było tam mięso, wczoraj kupowałam to na każdej plakietce było napisane że "może zawierać", ale z tego co czytałam oznacza to tyle że na tej samej taśmie produkcyjnej był produkowany inny wyrób zawierający w recepturze np. mleko, jaja itp. A ze względu na obowiązujące prawo i potencjalną możliwość zanieczyszczenia alergenami, taka informacja musi być bezwzględnie podana na opakowaniu.

Ja kupuję różne, sprawdzam które mi najbardziej będzie podchodzić. Póki co smakuje mi owsiane firmy "frias", piję na nim i kawę mrożoną i latte i jest ok. Smakowało mi też ryżowe Scotti "rise plus quinoa" ale ostatnio go nie znalazłam i kupiłam "Rise dream" waniliowe, jeszcze go nie piłam, podobnie jak napoju kokosowego bo też wczoraj taki wzięłam.

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ