X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny, okropne te wszystkie alergie i nietolerancje... naprawdę Wam współczuję.

Co do zachowania przy piersi, to u nas też w dzień są czasami cyrki. I też bywa, że pomaga karmienie na leżąco. Bywa też, że nie pomaga ;) ja już nie kombinuję, czekam aż naprawdę zgłodnieje. Zdarzało się już, że nie jadł z 5 godzin z rzędu w dzień.
    Ale to prawda, takie histerie przy karmieniu są frustrujące. Trzeba mieć dużo samozaparcia, żeby je znieść. Jak jeszcze dochodzą jakieś alergie, to już w ogóle masakra...

Kinga, my jak byliśmy ostatnio prywatnie u pediatry to mówiła, że 700g na miesiąc jest ok. Poza tym dziecko karmione piersią przybiera skokowo. Także ja bym się na razie nie przejmowała. Pewnie Grześ nadrobi :)
    U nas za to co miesiąc około 1200g. I już prawie 7kg. Zaniedługo Młodego nie podniosę.

Magdzia85F, Ilona92, myszkaka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Morfo u dzieci pobierają jak u dorosłych?

Monnn wg rozwoju na stronce fizjoterapia - dziewczynka w 3 miesiącu - może ważyć od 4,5 kg. A u Ciebie jeszcze 2 tygodnie.
    Mojemu pobierali z nadgarstka

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza oby teraz byli juz łatwiej dla Was! Współczuje Wam bardzo.
    Krew sie pobiera chyba jak niemowlętom z „grzbietu dłoni”.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę u mojej po 6w1 to płacz, marudzenie i nagłe zrywu i znów płacz. Póki paracetamolu nie dałam.

Tak się zastanawiam co teraz będzie. :-(

Marysiu to już duży Twój synuś!

Rene o matko z nadgarstka...

Iza trzymam kciuki, żeby lek pomógł!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 17:26

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu synkowi tsh pobierali z żyły na rączce.
    Madzia a ile waży Twoja córcia? Ciekawa jestem bo moj synek dzień starszy a urodził się o 100g ciezszy ;)

xk81pfk.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Kurczę u mojej po 6w1 to płacz, marudzenie i nagłe zrywu i znów płacz. Póki paracetamolu nie dałam.

Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony chciałabym żeby było lepiej. Ale z drugiej.. Jeśli się okaże że jak przejdę na nutramigen i będzie lepiej to znak że nie mogę wrócić do karmienia piersią. Dziś jak ja karmilam i myślałam sovie że to pewnie ostatni raz jak ja mam przy piersi to ryczalam jak głupia..

U nas Gabi dziś 4890g, ale tydzień nie przybierala przez szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 17:57

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a nie próbowałaś konsultacji z innym pediatrą?
    Nie dziwię sie, że płakałaś. Ale może nie będzie źle, bo przecież musi Wam zaświecić słońce!

Sylwia 2 tygodnie temu ważyła 5kg. Jutro wizyta to będę znać aktualną wagę. Bo dziś na mojej w ciuszkach 5240. Czyli przez 2 tygodnie może ze 150 gr przytyła.
    A po co pobierali na tsh?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 18:05

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dużo siły :( jeśli faktycznie jakiś składnik mleka jej szkodzi i się męczy przez to, to butelka może być wybawieniem. Wiadomo, że to przykre jeśli się chciało karmić piersią, no ale jednak dziecko się poczuje lepiej a i Ty odetchniesz.

Policzyłam właśnie że od spadku wagi ze szpitala do teraz podwoił wagę z lekkim hakiem. Średnio wychodzi 962g na miesiąc, a jeszcze nie skończył trzech, więc ta lekarka serio przesadza.

Etoilka lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko to jak podwoił to jak Jej nie pasuje?

Moja wychodząc ze szpitala ważyła 3380 a teraz 5, więc nie podwoiła. A Mała je dużo, tzn.często.

I nie mam zamiaru się przejmować.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojęcia nie mam.. Wcześniej byłam u innej to nie miała zastrzeżeń do przybierania. Może jej chodzi o to, że on taki drobny, bo w sumie 25 centyl, no ale bez przesady.

U nas było 2830, a jest 5715.

Też się nie przejmuję, najwyżej zacznę jak serio nie będzie przybierał.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pati przy Was to kruszynka, minął 10 tydzień a wazy mniej niż 5 kg. Tak sobie myśle,ze każda z nas mam trudne macierzyństwo, jak nie kolki to alergie, u mnie bioderka a u Rene nawet zapalenie płuc się przytrafiło....może już by się to skończyło wreszcie i dane nam było bez stresu cieszyć się maluchami ...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

źle się wyraziłam chodziło mi o zewnętrzną część dłoni nie tam gdzie puls się mierzy...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mój 11 dni temu ważył 5500 wiec klucha :D
    Staś też nie podwoił. Wychodzac ze szpitala 3600 a teraz do 6 kg bedzie dobijał:)
    Moje dziecko od początku bez problemowe.. tylko je, śpi albo sobie gada. Jak mu sie znudzi lezenie to wtedy placze wiec nosimy sie albo idziemy na spacer i tam cisza , lezy i obserwuje :;)

Magdzia85F, ibishka, Etoilka lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Myszko to jak podwoił to jak Jej nie pasuje?

Moja wychodząc ze szpitala ważyła 3380 a teraz 5, więc nie podwoiła. A Mała je dużo, tzn.często.

I nie mam zamiaru się przejmować.
    mój też nie podwoił w dniu wypisu ważył 3750 a teraz waży 5270

Tęskniąca oby tak było:-)u nas jutro jeszcze wizyta u chirurga,pępuszek się zaczyna chować mam już problem żeby posmarować mu tą maścią z antybiotykiem

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Madzia mój 11 dni temu ważył 5500 wiec klucha :D
    Staś też nie podwoił. Wychodzac ze szpitala 3600 a teraz do 6 kg bedzie dobijał:)
    Moje dziecko od początku bez problemowe.. tylko je, śpi albo sobie gada. Jak mu sie znudzi lezenie to wtedy placze wiec nosimy sie albo idziemy na spacer i tam cisza , lezy i obserwuje :;)
    Tobie to dobrze hihi:-P

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj ja,też nie mam co narzekać.

Ada lubi dużo rzeczy przy Niej, które robię np.wyciaganie giloskow frida, cieszy się jak Psikam wodą morską do noska. Czasem ma humory. A to, że czegoś zjeść nie można, to nic takiego, nawet dla zdrowia mojego.

Ilona92, Etoilka, Rene lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga urodzeniowa razy 3 i trochę :d a ile dokladnie to dowiemy sie jutro na szczepieniu :) obstawiam ok 6,5kg bo nagle stał sie ciężki i przeskoczył do rozm 68 :o

Współczuję Wam Dziewczyny problemów ;* to takie niesprawiedliwe że nie możemy sie wszystkie cieszyć macierzyństwem na spokojnie, zawsze pojawi się jakiś problem.
    Dlatego też nie biegnę chwalić sie że syn przespal przedwczoraj ciagiem 10h w nocy (cycki rano miałam kwadratowe!) Bo juz dzis w nocy tak kolorowo nie było. W ogóle chyba u nas 3 skok na tapecie, bo od soboty taki marudny jak nigdy, spacery bee, wózek bee, tylko cyc i cyc. W dzień spi tylko na mnie, jak odloze to oczy jak 5zł. Dziś sniadanie jadłam o 14 :d ale nie narzekam, po to jestem na macierzynskim, w domu zżeby mieć czas na to wszystko :) kocham tego Szkraba ponad życie i niesamowicie sie wzruszam gdy każdego dnia odkrywam go na nowo ;) a jaki się z niwgo teraz gaduła zrobił!
    No i jutro kończy 4 miesiące!
    I dopytam jeszcze pediatre, ale na bank idą nam zęby..

Pytałam Was o plany wakacyjne, bo my w poniedziałek wybieramy się na tydzień nad morze i z jednej strony bardzo sie cieszę, ale z drugiej mam mnóstwo obaw jak to będzie i czy nam sie syn nie rozstroi, bo w sumie teraz nie ma źle ;)

Ps. I podziwiam Was że mimo tak restrykcyjnych diet dalej macie siły by kp! Jestescie cudowne. Nie wiem czy ja mialabym tyle samozaparcia w sobie. Chociaż matka dla dziecka zniesie bardzo wiele, więc kto wie ;) i żeby mi żadna już więcej nie pomyślała że jest złą matką. Jesteśmy najlepszymi matkami pod słońcem dla swoich Maluszków ;)

Zapomniałam dopisać.. przez to że od 3dni syn non-stop wisi na cycu, znowu tak mi rozkrecił laktację że cycki ciągle pełne, aż bolą.. Cóż, pezynajmniej mu nie braknie :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 22:17

Etoilka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jedziecie samochodem? My mamy urlop w sierpniu - i cały czas się wahamy, gdzie się wybrać, czy nad morze czy może gdzieś bliżej np. w Bieszczady. Boję się trochę tej drogi nad morze. I tego rozregulowania się też... ale to pewnie tylko panika :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Aga, jedziecie samochodem? My mamy urlop w sierpniu - i cały czas się wahamy, gdzie się wybrać, czy nad morze czy może gdzieś bliżej np. w Bieszczady. Boję się trochę tej drogi nad morze. I tego rozregulowania się też... ale to pewnie tylko panika :)
    Tak, samochodem. Wiktor zazwyczaj w foteliku śpi, więc będę go obserwowac czy wystarczy nam 1 postój na jedzenie i rozprostowanie kosci, czy bedzie trzeba więcej :)
    Nie wiem skąd jesteś, my mamy ok 6h drogi. Pytaliśmy fizjoterapeute to powiedział że trzeba obserwować. Dziecko samo da znać jak bedzie mu już niewygodnie :) a takie podróże przecież nie są zbyt częste.
    Ale opowiem jak wrażenia jak dojedzieny na miejsce :d

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko daje znac jak zaczyna sie denerwować siedząc w jednym miejscu. My byliśmy w Malborku, pozniej tego samego dnia do Gdańska , na drugi dzien spowrotem, cały czas na zewnatrz, nawet o 22.30 Mała siedziała w hardrock i spała także musicie sie przełamać :) drogi sa juz w większości porobione, za granice tez możecie skoczyć. To zalezy tylko od waszej pewności.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ