X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że tak, nie ma sensu zamykać sie w czterech ścianach z dzieckiem :)
    Pierwotna wersja zakladała wyjazd do Chorwacji we wrześniu, ale obydwie babcie zeszłyby na zawał, wiec stwierdzilismy ze dla świętego spokoju w tym roku odpuscimy. Ale za rok już nie :d
    My lubimy wyjazdy, więc chcemy włączyć w to syna mozliwie najwczesniej :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z Adą do szpitala z serduszkiem. Szczepienia nie było. Przybrała 140 gr prz3z 13 dni.

Ryczę

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A my z Adą do szpitala z serduszkiem. Szczepienia nie było. Przybrała 140 gr prz3z 13 dni.

Ryczę
    MAGDA TRZYMAJCIE sie dzielnie! W wolnej chwili daj znac! Duzo siły!

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Ryczę
    Madzia jestem z Wami! Wszystko będzie dobrze.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, na pewno wszystko jest dobrze!

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku.. ale czemu z serduszkiem?
    Wiem, ze to trudne ale nie martw sie na zapas. Moze to nic złego, ale sprawdzić wszystko trzeba. 3mam mocno kciuki! Bądźcie dzielne! ;*

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kciuki!!!! Musi być dobrze. Czy Was czasem tez łapie taki lekki skurcz jak na okres?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu daj znać jak będziesz mogła i miała siłę, mam nadzieję że Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Was.

My w tym roku nie jedziemy nigdzie ja jeszcze wakacje w domu od września wracam do pracy, mamy dużą działkę basen spokojną okolicę czego chcieć więcej, może za rok już dwa gdzieś skoczymy.

U nas przeziębienie odchodzi już powoli, ja ciągle zapominam brać antybiotyk ale biorę trochę czasem nie regularnie.

Mój Łukaszek to budzi się co 3 godziny w nocy, moja pediatra nowi żebym do niego nie podchodzila żebym go zostawiła ale on płacze w nocy więc wstaje do niego nie da się inaczej, próbuje też nauczyć smoka ale bez rezultatu, takie te moje chłopaki są że nie śpią całej nocy, dopiero jak starszego oduczylam cycka to spał całe noce i było ok.

Iza ja jak byłam w szpitalu w święta, była ze mną na sali dziewczyna i jej córka miała też nietolerancje, nie umieli jej zbadać na co, jej mała robiła kupki z krwią, dawali jej też nutramigen, a na koniec jak wyszła to dostała mleko neocate bo lepiej reagował, chodziła też prywatnie do gastroentorologa żeby się dowiedzieć co jest małej, wiem że dalej karmi tym mlekiem, z piersi musiała zrezygnować, na początku też miała dietę bezmleczna.
    Dobra wiadomość że to mleko jest refundowane i mało.kosztuje bo normalnie puszka około 80 zł. To jej drugie dziecko z synem nie miała problemów
    . Tak napisałam żeby chociaż trochę Cie pocieszyć. Trzymaj się.

Mój Łukaszek też nie podwoil wagi urodzeniowa, a ponad 7 kg waży, jak będę na szczepieniu to się dowiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje 4 miesięcznika :)

aga_90 lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, trzymajcie się! Wszystko będzie dobrze!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, kciuki. Mam nadzieję, że jedziecie tylko na badania i się okaże że to nic takiego. My niestety tez musimy się kontrolować kardiologicznie.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, trzymam kciuki! Oby było wszystko dobrze!

My jednak postawiliśmy na pociąg, wygodniej dla nas i dla dziecka. Na autostradzie czasem problem z postojem i trzeba czekać do zajazdu, a Gabrysi jak głód zajrzy w dupkę, to awantura na całego.

Wagowo pewnie już pod 7kg podchodzi, dzisiaj może uda mi się ją zważyć na zwykłej wadze. A długa jest tak 64/65 cm (tak mniej więcej udało się ją zmierzyć). Ubranka nosi na 68, te z Pepco to takie w sam raz. 62 pasuje jedynie jedna sukienka z H&M. PCo najlepsze, wczoraj kuzynka mówiła, że jej córka (w maju skończyła roczek) waży 8kg, więc niewiele więcej.

Byłyśmy za to dzisiaj u neurologa. Powiedziała, że mała jest super rozwinięta, żadnej krzywicy nie ma, jedynie asymetrie główki z powodu tej splaszczonej lewej strony. Ale mamy dalej układać na brzuszku, możemy też robić samolocik bo się szybko złości. I do kontroli w połowie sierpnia, wtedy jakby nie było poprawy to najwyżej na jakąś rehabilitację nas skieruje. Od razu było usg przezciemiączkowe i też wyszło wszystko dobrze.

aga_90, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda życzę zdrówka dla cory..:)

Magdzia85F, Katy lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Ryczę
    Trzymajcie się jesteśmy z wami daj znać jak będziesz tylko mogła
    My już po wizycie pepuszek zagojony ładnie się schował 11.07 kolejna wizyta powinien być już wynik, byliśmy dziś na ważeniu synek waży 5290

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.

Całe szczęście my już w domku. Serduszko ok! Zrobili Adzie rtg i ekg. I w normie.
    Lekarka chyba przewrażliwiona przed szczepionką, bo tak lekarz stwierdził.
    A szmery do roku czasu to norma.
    Na echo serca mamy skierowanie ale termin za 2 lata. Więc idziemy prywatnie.

Mała czarowała uśmiechami. Niestety dwa razy się popłakała. Ale najważniejsze, że ok.
    Jutro jeszcze badanie krwi i moczu, żeby wykluczyć infekcję. Ale to Mąż z Nią wchodzi. Bo ka od razu płaczę jak słyszę igła.

Prosimy jeszcze o kciuki za wyniki.

Klaudia mnie często boli jak na okres a okresu brak. Od 3-4 tygodni tak mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 16:32

aga_90, Etoilka, Agiii37, APrzybylska, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Magda, kciuki. Mam nadzieję, że jedziecie tylko na badania i się okaże że to nic takiego. My niestety tez musimy się kontrolować kardiologicznie.
    My również:-(
    Tusinka cieszę się że z córeczką wszystko ok i oby obyło się bez rehabilitacji Tęskniąca miałam tak kilka razy ale okresu nadal brak

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dobrze że wszystko ok, niech resztę sprawdzą też dla Twojego spokoju :)
    A to czemu lekarka tak spanikowała?
    Kciuki za wyniki!

My tez jestesmy pod kontrolą kardiologa, ale to tak profilaktycznie- bo wcześniak. Na ten moment wszystko w porządku :)

My po szczepieniu. Pani doktor mnie nie lubi, bo po raz kolejny odmowilam 5w1, kazała mi nawet oświadczenie napisac ze nie wyrażam zgody na podanie skojarzonych o.O
    Synuś płakał, ale ogolnie był dzielny. Waży 6150g, ale nawet lekarka stwierdziła że czuć go w rękach jakby miał wiecej :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 16:46

Etoilka, Agiii37, Magdzia85F, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, super, że wszystko w porządku! Trzymamy kciuki za wyniki :)

My też dziś po szczepieniu. Przy wkłuciach płakał przez chwilę, ale w domu niestety bardziej... uspokoić umiemy go tylko przy piersi. Także leżakujemy :) mam nadzieję, że szybko minie i że nie będzie gorączkował.
    Waży 7030g. Ze szpitala wychodziliśmy z wagą 3180. Lekarka pytała, kto go będzie nosił ;) i zabroniła budzić w nocy na jedzenie - nigdy tego nie zrobiłam.
    Tak się bałam w ciąży, że będzie taki maleńki - a teraz hoduję małego grubaska ;)

aga_90, Magdzia85F, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bo usłyszała szmer, ale Ada miała trochę sine przy ustach - były otwarte okna a ona goła, i za mały przyrost wagi (już mi zaczęła mm proponować, ale ja nie chciałam).

A Ty brałaś refundowane szczepionki?

Marysiu u mnie Ada też tak kiepsko zareagowała. A Twój synek to musi Cię nieźle spijać. Pewnie wyhamuje ze wzrostem.

A lekarze z przychodni, to po prostu żal :|

• Rene Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jaka ulga że z serduszkiem wszystko ok stresu mieliście ale teraz przynajmniej masz pewność że jest ok.Kciuki za wyniki oczywiście trzymamy:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ