X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Pomaranczka, ale druga dawka przeciw rota musi byc podana do 24 tygodnia... wiec w przyszlym roku bedzie za pozno na rota.
    Tak, wiem, wiem :) teraz po prostu dla Kiry zrezygnowałam z niej a to info to tak bardziej przyszłościowo ;)

grzanewino, Emily89 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Aga (grzane wino) a powiedz mi ta asymetria to przejawia się tym wygięciem które widać na zdjęciu, czy coś jeszcze o niej świadczy? I czy Dorotka tak leży cały czas czy tylko momentami się tak wygina.
    Klaudia - Dorotka by chciała cały czas tak leżeć właśnie :( dlatego "na siłę" kładziemy ją na prawym boczku zgodnie z zaleceniami ortopedy.
    A mężu to ja dokładnie nie wiem jak to było z jego wygięciem, bo wiesz, kiedys to inne czasy były :D i w sumie nie widać tego za bardzo, tylko się buja jak chodzi :D mój karczek :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczeta :)

Rene- oby wyniki pepka byly dobre! Trzymam kciuki! po Rota u nas kupka byla baaardzo wodnista i duzo :D serio, jak zupa z dyni o.O
    Agi- swietne zdjecie :) Moze kiedys sie ogarne i naucze chustowac :D
    Klaudia- trzymam kciuki za egzaminy, sukienka ladna :) Och, jak mnie brakuje noszenia moich sukienek :( Niestety biust poki co przeszkadza. Takze Marysia jak jednak sie zdecydujesz to ja chetnie tez oddam troche :D
    Iza- tort super, Ty tez bardzo ladnie wygladasz, ciesze sie ze chrzciny sie udaly :) U nas kupki raz 3 dni nie bylo, ale lekarka uspokajala ze jak piersia karmiony to nawet tydzien jest ok :)
    Ilona- kurcze, niefajnie z tym dachem, ale dobrze ze nikomu sie nic nie stalo

Magdzia- swietne zdjecie :)

U nas tez wczoraj koszmarnie- Max chyba nie lubi upalow :( Po poludniu byl tak marudny ze mialam ochote wyjsc i nie wracac :D Po kapieli sie uspokoil troche i udalo mi sie go szybko polozyc.
    Udalo nam sie kupic szczepionke przeciw meningokokom B- paranoja, obdzwonlismy 10 aptek i tylko dwie ja mialy o.O W Polsce tez jest tak ciezko dostepna?
    Maxio bardzo ladnie zareagowal na pierwsze szczepienia, nawet marudna zbytnio nie byl, jedyne co to lekko twardawe miejsce gdzie byl zastrzyk :)

Rene, Agiii37 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene konsultacja była strzałem w 10. Ten profesor jest niesamowity i ma super podejście do pacjenta. Rak jest paskudny jak to określił ale wykryty na tyle wcześniej że próbujemy wyciąć (tato zrobił badania dlatego że dowiedział się że jego brat choruje). Teraz czekają go badania (oby nie było żadnych przerzutow) i jak minie wymagany odstęp od biopsji 2 miesiące to będzie miał operacje u tego profesora. Wytna to dziadostwo a potem podejmie profesor decyzję czy jeszcze naświetlania.
    Dalej jest strach olbrzymi ale ta konsultacja dała jakąś nadzieję..
    Mała o dziwo dzielnie zniósła trasę w tym upale mimo że w Krakowie wczoraj termometr wskazywał momentami 35 st! Wrocilysmy przed 9 do domu, po kąpieli zjadla i jak zasnęła po 22 tak spała do 4,potem jedzenie i spała do 8.

Ja musiałam w sumie we wtorek wyrwać tego bolące go zęba bo był tak zniszczony że nie dało się uratować i oczywiście musiało mnie złapać jako powikłanie zapalenie jakieś i właśnie czekam z mega bólem pod gabinetem dentysty a moja niunia daje czadu babci z problemami brzuszkowymi.
    Prsez te problemy z brzuchem kiepsko śpi przez dzień. Max 30 minut i zryw. No chyba że na rękach..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka dobrze że udało się wam trafić na tego profesora i że jest nadzieja dla Twojego taty,pewnie ona doda wam więcej sił do walki.Trzymam kciuki za tatę.
    Współczuję zapalenia po wyrwaniu ja też mam jeden do usunięcia ale jakoś mi nie ,,po drodze,,kiedyś w końcu muszę iść
    My już po wizycie u chirurga pepuszek się ładnie goi szew lekarz mu zaciągnął dalej mamy smarować antybiotykiem i we wtorek kolejna wizyta

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy jeszcze w Smyku,są tam promocje na ubranka:-) jak będę na laptopie to wrzucę foto rzeczy które kupiłam dla synka:-)

Magdzia85F, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza cieszę się że profesor dał Wam nadzieję to dobrze rokuje, współczuję bólu zęba.

Rene cieszę się z pepuszka, oby do przodu.

Ja wrocilam właśnie od lekarza, mój Łukaszek strasznie kiepsko spał w nocy ciągłe się wybudzał zrywal itd, rano wydawał mi się rozpalony na główce ale termometr wskazał czasem 37,3 czasem 37,9, około południa w pypie zmierzylam takim elektrycznym a tam 38,5 byłam u lekarza w przychodni ale pediatry już nie ma. Inna Pani doktor nas zbadala, na szczęście jest ok gardło dobre, uszy nie bolą, trochę w nosku jest coś, a ja dostałem antybiotyk bo jeszcze okropny katar mi doszedł i kaszel mnie męczy już 2 tydzień, najprawdopodobniej to ja zarazilam młodego dlatego ja musze się wyleczyć najpierw, w poniedziałek mam iść do kontroli dałam nurofen i spadła temperatura na szczęście.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene obiecane foto
    :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd625e3401de.jpg

Rene lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Rene obiecane foto
    :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd625e3401de.jpg
    cudeńko:-)ile litrowe masz to akwarium?
    jak byłam nastolatką to mówiłam że nie będę mieć akwarium,dziwiłam się jak można sie zachwycać tymi wodnymi stworzeniami,a teraz nie wyobrażam sobie,żeby nie mieć rybek:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Iza cieszę się że profesor dał Wam nadzieję to dobrze rokuje, współczuję bólu zęba.

Rene cieszę się z pepuszka, oby do przodu.

Ja wrocilam właśnie od lekarza, mój Łukaszek strasznie kiepsko spał w nocy ciągłe się wybudzał zrywal itd, rano wydawał mi się rozpalony na główce ale termometr wskazał czasem 37,3 czasem 37,9, około południa w pypie zmierzylam takim elektrycznym a tam 38,5 byłam u lekarza w przychodni ale pediatry już nie ma. Inna Pani doktor nas zbadala, na szczęście jest ok gardło dobre, uszy nie bolą, trochę w nosku jest coś, a ja dostałem antybiotyk bo jeszcze okropny katar mi doszedł i kaszel mnie męczy już 2 tydzień, najprawdopodobniej to ja zarazilam młodego dlatego ja musze się wyleczyć najpierw, w poniedziałek mam iść do kontroli dałam nurofen i spadła temperatura na szczęście.
    dużo dużo zdrówka

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    cudeńko:-)ile litrowe masz to akwarium?
    jak byłam nastolatką to mówiłam że nie będę mieć akwarium,dziwiłam się jak można sie zachwycać tymi wodnymi stworzeniami,a teraz nie wyobrażam sobie,żeby nie mieć rybek:-)
    200l :) mężu od zawsze miał rybki no i tak jakoś x lat już mamy tylko ci rusz jsk ryby rosną to coraz większe akwarium heh

Rene lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jakoś mocno ciągnę tą Fridą bo mu wychodzą gilusy takie głębokie, co ich w dziurkach nie widać :P trochę przy tym się kręci, ale nie płacze i widać że później jest zadowolony, że mu się dobrze oddycha.

Iza, dużo zdrowia dla Taty.

U nas ciągle ciemieniucha powraca.. Smaruję parafiną, wyczesuję, dwa, trzy dni jest ładnie, a później od nowa. Łupież ma cały czas.. Wzięłam znowu to emolium na ciemieniuchę i się zrobiła masakra. Wszędzie gdzie posmarowałam suchy strup.. Któraś z Was pamiętam, że pisała że pomogło, też były najpierw takie objawy? Bo się zastanawiam, że może najpierw musi być gorzej żeby było lepiej? Bo ale nie mogłam patrzeć na to i wczoraj znowu parafina poszła w ruch.

Co do wakacji to się zastanawiam czy nie pojechać do Sopotu, ale właśnie albo pendolino albo samolotem. Normalnie jechaliśmy z Wawy ok 4h, ale w foteliku tak długo nie może siedzieć, poza tym czasem jedzie i jest ok, a czasem ryk. Na autostradzie się nie ma jak zatrzymać gdy nagle zaczyna płakać, więc nie dałabym rady patrzeć jak się męczy.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byl ktos dzis na wyprzedazy ciuszkow w lidlu? Udalo sie cos upolowac? :)

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiedziałam o żadnej wyprzedaży:(

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra wyprzedaż takze jeszcze można kupić :D spodenki 2pak po 9 zł, body 2pak po 8 :)

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka, bierz pendolino :)
    My wrocilismy z wesela :) bylo super, sluchawki zdaly egzamin :)
    Do 21:30 bylismy w namiocie, a pozniej przenieslismy sie z mlodym do pokoju zeby na spokojnie zasnal :)
    Ogolnie na plus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 16:25

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Rene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam chustę kołowa ale ją zwracam to nie dla mnie i Patryk tez nie bardzo chciał :-(
    Edit.chusta została z nami mój mąż ogląda filmiki na YT jak wiązać i nosić dziecko,chyba muszę mieć więcej cierpliwości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 19:15

grzanewino, ibishka lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki też są teraz takie senne całe dnie? Nie wiem, czy to przez tę pogodę, czy przez to szczepienie, ale Dorotka śpi teraz cały dzień i całą noc, aż się martwię

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja założyłam śledzika i wychodzi mi że mój Łukaszek je w ciągu 24 h 8 godzin, śpi w dzien 3,5 w nocy 6,5 reszta to aktywność super sprawa.

Ja trochę lepiej się czuję chociaż katar mnie męczy strasznie, ale młody ma trochę wydzieliny w nosie, maść majerankowa pomaga i mi i jemu, gorączka mu skacze do 38,5 daje ibum i jest ok.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki też są teraz takie senne całe dnie? Nie wiem, czy to przez tę pogodę, czy przez to szczepienie, ale Dorotka śpi teraz cały dzień i całą noc, aż się martwię

Mój Wojtuś też w takie ponure dni śpi więcej w dzień. Myślę, że nie ma czym się martwić - widocznie Dorotka tyle snu teraz potrzebuje. Sen ważniejszy dla zdrowia niż jedzenie :)

Agata, to dobrze, że jest już trochę lepiej. Dużo zdrówka dla Was!

My dziś kończymy 3 miesiące - ależ leci! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 22:32

Ilona92, grzanewino, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ