X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja zamierzam starac się ale o...3 :)
    Dziewczyny. Ktoras/przepraszam ale nie pamiętam ktora/ mówiła że chce szybko stara. Się o dziecko A teraz miała cc. Mam do Ciebie pytanie-odezwij się:p
    A nie przypadkiem Agusia_pia z drugich kwietniówek? :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Nie wiem właśnie. Kojarzyłam że Tu ;) ale moooze

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Nie wiem właśnie. Kojarzyłam że Tu ;) ale moooze :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po roku też wracam do pracy dlatego po ok pół roku chcę Malutką odstawić od piersi, na pewno będzie łatwiej niż rocznego malucha, widzę to po dzieciach moich sióstr, ale to oczywiście kwestia indywidualna :)

Judyta, to nie o mnie chodziło bo ja na początku nie chciałam ale teraz się nam pozmieniało i będziemy się szybko starać o drugie (bo już stara jestem) a miałam cc. Boję się tylko o pracę ale przecież wiecznie w ciąży nie będę. Chcemy dwójkę. W najgorszym wypadku będę musiała szukać nowej roboty ale nie chcę żeby Kira była jedynaczką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 04:04

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! W końcu i moja Gabi dobiła do 3 miesięcy!

A ja chyba dostałam okres..

Magdzia85F, machirude, aga_90, Tusianka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mocne kciuki za dziś!!!

Iza, oby teraz już było lepiej!

Ja chciałabym karmić do roku. Potem zaległy urlop i powrót do pracy. Chciałabym popracować jakiś rok i pomyśleć o kolejnym dziecku. Żeby między maluchami było max 3 lata różnicy. Może się potem też uda trzecie... nie chcę planować, bo w sumie to nie od nas zależy, zobaczymy jak się ułoży :)

Magda, co do książeczek, to ja na razie nie kupuję. Mam sporo spadkowych po dzieciach w rodzinie, takich typowo dziecięcych, gdzie w sumie nie ma co czytać, tylko oglądać i swoich książek z bajkami. Na tym etapie to chyba nie ważne jakie, ważne, żeby były. Wspólnie spędzony czas na czytaniu pamięta się długo - i chyba pasja do książek zostaje na przyszłość - na to liczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 08:29

machirude, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko, sorry , za bezposredniość ;) to ile Ty masz lat, że masz takie dylematy?

machirude lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Klaudia ja 33, mąż 38 :)

Tragedii moze jeszcze nie ma, ale tu dziewczyny mlodziutkie w wiekszosci :) moje koleżanki teraz to drugie już, niektóre jedno ale już nastoletnie, inne już trojeczka i koncza produkcję :) Ja uważam, że małe dziecko odmładza oczywiście, i ani ja ani mąż nie czujemy tego naszego wieku, chociaż M. ostatnio kregoslup siada :/ Ja tam czuje się na 26-28 lat :)

No ale czas szybko leci, tu parę miesięcy żeby organizm się zregenerowal, pare miesięcy pracy, pozniej "starania", z Zośka zajęło rok :/ no i robia sie 2-3 lata z tego, a chcemy dożyć wnuków może... no i też nie chcemy jakiejś dużej różnicy wieku. U męża jest 1,5 roku różnicy, u mnie 4 lata między rodzenstwem i chyba mąż się z bratem lepiej dogaduje, u mnie to każdy jakby z innego pokolenia trochę był ;)

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to ja i mój M plus 1 do Twojego wieku ;) choć jeszcze ciut ponad miesiąc mogę się cieszyć dwiema trójeczkami ;D ale też mam podobne dylematy, różnie myślałam ale ostatecznie zdecydowaliśmy, że się postaramy o rodzeństwo dla Misi i nie będziemy z tym długo zwlekać, może się więc okazać, że wrócę do pracy tylko na chwilę, choć jeśli będę lepiej znosić drugą ciążę niż pierwszą to będę pracować. Boję się oczywiście wielu kwestii ale dostałam znak z Góry, więc ufam, że wszystko będzie dobrze :)

mi ból głowy niestety nie przeszedł ale trochę zmalał

Misia śpi, obudziła się najpierw 3:30 a potem przed 7 na jedzenie, potem trochę poleżała i jakoś przed 8 zasnęła.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Pati urodziłam mając 37 i nie mówię definitywnie stop. Nie marudzić tylko brać się do roboty Haha

ibishka, grzanewino, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, znam przypadek gdzie kobieta 40+ urodziła zdrowe dziecko ale to nie znaczy, że w każdym przypadku tak będzie, obawy tego rodzaju są uzasadnione, poza tym ja też żałuję, że późno zaczęłam ze względu na to, że jak dziecko będzie miało 18 lat to ja 52, a nie wiadomo jak się życie potoczy, więc im wcześniej tym lepiej

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się w 100%, mój komentarz był z przymrużeniem oka oczywiście. W tekście pisanym trudno to wyartykulowac. P.S. Jest tak gorąco, że mi resztka zupy wyparowała z garnka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:44

pomarańczka_33, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt, nie ma emotów i jest trudniej ;)
    a tak swoją drogą, to ładnie swój pesel wykiwałaś ;D patrząc na Twoje wczorajsze foto w życiu bym Ci nie dała 37 :D

Magdzia85F, grzanewino, machirude lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 u nas byl problem z tym odginaniem glowy. Z doswiadczenia wiem,ze lepiej byc swiadomym problemu. Zosia ma teraz problem z lezeniem na brzuchu,bo przez to odginanie jej nie ukladalismy. Dodatkowo ma wzmozone napiecie mięśniowe i tez obraca sie na boki,na brzucju jak jej nie trzymam to od razu na plecy. Wczoraj mielismy kwalifikacje na rehabilitację na nfz i czekaja nas wyjazdy az 3 razy w tyg. Takze lepiej chyba reagowac moim zdaniem. Moze oni nie sa swiadomi problemu?

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    aga_90 u nas byl problem z tym odginaniem glowy. Z doswiadczenia wiem,ze lepiej byc swiadomym problemu. Zosia ma teraz problem z lezeniem na brzuchu,bo przez to odginanie jej nie ukladalismy. Dodatkowo ma wzmozone napiecie mięśniowe i tez obraca sie na boki,na brzucju jak jej nie trzymam to od razu na plecy. Wczoraj mielismy kwalifikacje na rehabilitację na nfz i czekaja nas wyjazdy az 3 razy w tyg. Takze lepiej chyba reagowac moim zdaniem. Moze oni nie sa swiadomi problemu?
    Wiesz, pewnosci nie mam że w napieciu lezy ich problem, ale jesli tak to raczej nie są tego świadomi. Powiedz mi, czy zanim to odkryliscie (lekarz zwrócił uwagę, czy ktoś z wiedzą w tym temacie) chciałabyś żeby ktoś ze znajomych Ci to zasugerował? Bo z mojej strony problem polega na tym że nie chcialabym być źle zrozumiana, że np. moje dziecko jest w porządku a doszukuję sie problemów u cudzego..

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude ja Twój rocznik. Mąż rok mniej, ale wiadomo jak to z facetami. Póki staje to mogą mieć dzieci.

Tak sobie myślę, że nie ma co żałować. Ja tak zawsze planowałam.

Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planowałam do "30" pierwsze dziecko więc mam małą obsuwę :P ale jak to mówią lepiej później niż wcale ;) na szczęście od zawsze chciałam dwoje a nie siedmioro więc... ;D

Magdzia85F, grzanewino, Etoilka, ibishka, machirude lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z was pisała że wozu dzieci już w spacerowce. Macie może zdjęcia jak dzieci są ułożone?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko haha z 4 byś do 40 też się wyrobila hehe
    My też 2 chcieliśmy i zawsze mówiłam, pierwsze po 30, tak 32. Mam obsuwe mała...tzn.ciąża była.

pomarańczka_33, machirude lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na spacerowke za mały jeszcze a w gondoli to zostało mu 5 cm i nie wiem co będzie dalej jakieś kliny będę podkladac, słyszałam że xlandery mają małe gondole ale żeby aż tak.

Ja mam 37 mąż 42 i u nas już ostatni moment, więcej nie chcemy, chociaż ja teraz o wiele lepiej sobie radzę niż byłam młodsza i czasem myślę że chciałbym córeczkę tak na koniec no ale już mało czasu i wogole.

Zawsze chciałam mieć 3 synów i po części moje marzenie się spełniło.

Etoilka, Magdzia85F, machirude lubią tę wiadomość

‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ