X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam planować drugie jak mój syn miał 3 lata to myślałem że pyk i już będzie 4 lata różnicy wyszło 10, ale lepiej tak niż wcale, jedynacy to nie bardzo, więc nie czekajcie zbyt długo, chciałabym już poczytać o tym że któraś w ciąży jest fajnie by było.

Etoilka, Magdzia85F, pomarańczka_33, machirude lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wkrótce gondola będzie za mała (a wydawała się taka duża!). .. ale w spacerówce sobie jeszcze nie wyobrażam. Też nie wiem, co to będzie ;)

Agiii37, machirude lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gondola jeszcze spora, choć Ada wędruje ciągle po niej.

Agiii no ciekawe, która pierwsza z wątku zaciąży. Z mężem mieliśmy rozmowę o kolejnym. On chce tak, aby 2020 na początku roku się Maluszek urodził, bo jak dłużej to nie chce.
    W sumie to on był moim epicentrum a teraz się wiele pozmieniało.

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii hahaha ja muszę czekać do marca, żeby móc zacząć się starać, moja lekarka powiedziała, że po roku można próbować ;) i pewnie nie będziemy długo zwlekać bo nie wiadomo kiedy zaskoczy...

ja Kirunię w spacerówce woziłam jak u Mamy byłam, podkładałyśmy jej kocyk żeby miała bardziej leżącą pozycję i było ok, ale gondola na teraz zdecydowanie jest lepsza

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie. Gdzieś mi brzeczalo że w spacerowce ale nie wiedziałam kto jak itd :p
    W sumie u nas gondola jeszcze ok. Ona jest z tym fajna że ma regulowane "oparcie" i można podnieść na pół leżąco. Gabryś już na płasko niekoniecznie

Agiii37 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jednak - muszę zrzucić kg. Bo nie chcę się zapuścić. Tu na wątku to pełno lasek mamy, to im chwila na zrzucenie, bo dużo nie potyłyście...

No i muszę cytologię zrobić, tsh naprawić...no i Adusią nacieszyć <3

pomarańczka_33, Agiii37, machirude lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta, na tym zdjęciu chyba najlepiej widać jak jest ułożona :)
    1i1qvs.jpg

Magdzia85F, Agiii37 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A no właśnie. Gdzieś mi brzeczalo że w spacerowce ale nie wiedziałam kto jak itd :p
    W sumie u nas gondola jeszcze ok. Ona jest z tym fajna że ma regulowane "oparcie" i można podnieść na pół leżąco. Gabryś już na płasko niekoniecznie

My też taką mamy i Mała miała wyżej, ale zaczęła zjeżdzać, więc opuściliśmy. :)

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed kolejną ciążą na pewno muszę zęby zrobić, rozważam opcję pod narkozą szybko i bezboleśnie... niestety drogo :P

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie leży źle. Ale jak jej nogi chodzą :p
    Gabryś też czasem zjeżdża ale jak np. Stoimy A nie jedziemy to jest ok :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada dziś miała 2 badanie bioderek i super. Więcej wizyt nie będzie

pomarańczka_33, aga_90, Tusianka, Agiii37, Etoilka, machirude, grzanewino lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta, ona jakby mogła to nogi by na żyrandol zarzuciła ;D

Madzia, super! Ale już tak w ogóle, w ogóle? Bo nam kazali przyjść po skończonym pół roczku

machirude lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Judyta, ona jakby mogła to nogi by na żyrandol zarzuciła ;D

Madzia, super! Ale już tak w ogóle, w ogóle? Bo nam kazali przyjść po skończonym pół roczku

tak już zero ortopedy
    Nie wiem, tak mi lekarz powiedział, oba biodra 1a. Czyli to najlepsza w skali punktacja
    Ewentualnie jak zacznie chodzić to pediatrze może coś nie pasować to wtedy...czyli pewnie naszej nie będzie pasowało...

Kira szalononoga hehe
    Moja jak cyca je to mnie kopie po brzuchu i czasem pretensje, że do cyca nie sięga...

machirude lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do problemow js bym mówiła, bo jesli ktos nie zwraca uwagi znaczy, ze mu nie zalezy na drugiej osobie.
    Ja jestem jedynakiem , ale nikt na to wpływu nie ma.
    Chce rodzeństwo dla córki , ale to zobaczymy kiedy zaczniemy sie starać. Chociaż my sie nie zabezpieczamy. Nie mam zamiaru faszerować die chemia by ograniczać nasza i tak ujemna populacja. Kiedys kobiety rodziły rok po roku i żyją do tej pory.
    Co do samopoczucia: wiadomo im wiecej ludzi tym wiecej g w powietrzu.
    My pojedziemy gdzies jak poogarniac tutaj większość spraw.
    Dla mnie 4 miesięczne dziecko w spacerówkę to duzo za wcześnie. Kręgosłup sie psuje.

Magdzia85F, Agiii37, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona też jestem anty hormony jeśli chodzi o antykoncepcję. U nas gumki.

• acygan Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 chyba duzo zależy od czlowieka. Ja jestem z tych,ktore cenia kazda rade i tez o nie prosza. Ale sa tez ludzie, co moga się obrazic za cos takiego. Mysle,ze musisz sama ocenic jak jest w tym przypadku. W kazdym razie ja zdecydowanie wolalabym wiedzieć.
    No i przyjmowanie pozycji odgieciowej i wzmozone napięcie to dwie rozne sprawy,z tego co ja sie orientuje. U nas ida one w parze. A pozycje osgieciowa to juz za zycia plodowego dzieci przybieraja. Czytalam kiedys też cos o kręczu, tez glowy dzieci tak odchylaja,ale nie pamietam juz co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tabsy ale wkurza mnie to jeszcze miesiąc i kilka dni i zakładam wkładkę, przy moich cyklach bez owulacyjnych boję się ryzykować, chociaż niby powinnam się cieszyć że mogłam żyć bez antykoncepcji, ale teraz to bym się już bała.

Madziu fajnie taka przerwa krótka.
    Masz rację trzeba się dzieckiem nacieszyć, ale tak jak Ilona pisze kiedyś było rok po roku i dużo więcej dzieci chociaż trudniej miały od nas.

U nas na wsi jest kilka takich kobiet jedna jest młodsza a mnie o 3 lata a jej facet ma 50 i będą mieli teraz 2 dziecko a ona ma 2 z poprzedniego związku, z kolei inna ma 7 ale męża alkoholika i wypisuje na Facebooku że chce jeszcze kilka a urodziła córkę 2 tygodnie po mnie.
    Kurcze ja bym tak nie umiała.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam trójkę ale mężu mowil że stać nas na dwoje tylko. Ostatnio jak było ciężko to mowil że nie chce drugiego ale liczę że wraz z końcem problemow zapomni, a wszystkie radosne chwilę z małą zachęca go do drugiego :) ja też nie jest wiem co zrobię z gondola no jak tak dalej pójdzie to nogi w górze. Mała na wadze szału nie ma bo 5.28kg ale za to ma juz 68 cm!

Etoilka, machirude, aga_90 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gdybym rodziła sn to byśmy wcześniej zaczęli się starać ale po cc to jednak się boję

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my dziś na szczepieniu i dążymy 6950 i 64 cm. Gabryś też bardzo kopie ale nie w górze tylko mi w brzuch :/
    No tak. Kiedyś kobiety rodziły rok po roku ale nawet do 10 dzieci. A teraz? 3 to wyczyn :)
    Ja mam już dwojeczke i 27 lat. Chce minimum 3 ale co będzie to się okaże:)
    My narazie tabletki. Gumek nie znoszę. Wszystko mi psują :p

pomarańczka_33, Agiii37, Etoilka, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ