X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kończy Łukaszek dzisiaj 4 miesiące.

Magdzia85F, ibishka, aga_90, machirude, Tusianka, Etoilka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na szczepieniu. Synuś waży 6850g, przestał sie chyba objadac tymi snikersami bo zwolnił z przyrostem ;) ale przybiera 28g/dobe więc jest ok :) a zwolnił od kiedy przeszlismy na samą pierś.

Za to ja mam guzka w lewej piersi. Byłam we wtorek u gina, zrobił mi usg i dał skierowanie do Poradni Chorób Piersi na cito. W ogóle wow bo wizytę mam na najbliższy wtorek. Nadal sram w gacie ze strachu bo najpewniej czeka mnie biopsja.

Czytuję Was, ale tak jakos jestem bez życia by się udzielać. Wybaczcie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 16:02

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dobrze, masz szybko wizytę, to szybko się wyjaśni co to. Większość takich zmian jest lagodnych, ale trzeba sprawdzić. Ja wlasciwie też muszę skontrolować swoje zgrubienia w piersiach. A Wam dziewczyny gin bez problemu usg piersi robi? Ja robiłam zawsze na własną rękę.

My tez po lekarzu. Nasz Bottal i otworek się zamknely! :) Jestem mega szczęśliwa, ale chyba jeszcze podjedziemy gdzieś prywatnie na spokojnie, żeby to potwierdzić, bo Mała trochę szalała na echo i mam nadzieję, że niczego nie przeoczyli.

Spacer zaliczony, ale jest straaasznie gorąco. Jestem już chyba za stara na takie upały :)

Etoilka, Ilona92, ibishka, Tusianka lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Waży 6220g. Trzecia pediatra uznała że krew utajoną w kale może mieć od szczepionki na rotawirusy! Bo, że przy zachorowaniu często jest krew w kupce, więc skoro to żywy wirus to może on to powoduje. Noż kurde, teraz jestem zła że robiłam to szczepienie :/ Uznała też że zmiany skórne nie muszą być od alergii pokarmowej. Ogólnie to kazała iść na konsultację do alergologa i nie odstawiać zbyt pochopnie KP.

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś kończymy 3 miesiące! <3

Agiii37, Magdzia85F, Etoilka, grzanewino, ibishka, Ilona92, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My po całym dniu tu wiemy tyle że nic nie wiemy. Mała wyniki z krwi wszystkie ma dobre. Usg brzucha ok. Posiewy z kału pobrane. Część wynikow bedzie za kilka dni. Był mały alarm bo w kale wyszła bakteria clostrodium ale potem się okazało że to antygen czyli że już nieaktywne. Jestesny w domu. Mam karmić moim pokarmem i dokarmiac jak coś zwykła mieszanka. Kontrolować codziennie wagę. Probiotyk 2x dziennie. Jeśli waga ruszy to super. Jeśli nie to skieruja nas do kliniki gastrologicznej.
    Ale czy przyczyną naszych problemow jest ta bakteria czy to coś innego niestety dalej nie wiemy.
    Więc teraz proszę o kciuki żeby w końcu się to wszystko co złe skończyło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 22:30

Ilona92, grzanewino, Agiii37, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza kciuki!

Ada dziś kończy 3 miesiące <3

Sylwiaa95, Agiii37, APrzybylska, Tusianka, Ilona92, ibishka, Etoilka lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi wysłałam Ci wiadomość :)

Agiii37 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Agi wysłałam Ci wiadomość :)
    Już odpowiedziałam

ibishka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza?

Z Rossmann dostałam email na pampersy. Opłaca się bardzo.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień walczę z telefonem :/ wszystko mi się powaliło, aplikacje, dane. Kilka razy miałam ochotę go rzucić z balkonu.

Poza tym upał koszmarny :/

Jutro idziemy zamówić tort, a w niedzielę Chrzest Zuzi.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po chrzcie. Wszystko się udało, Wojtuś był w świetnej formie i na mszy i na przyjęciu - także jestem bardzo zadowolona :)

Jakieś takie śluzowate kupki u nas dzisiaj - mam nadzieję, że to tylko jednorazowa akcja.

Ilona92, aga_90, Tusianka, Magdzia85F, Agiii37, grzanewino, machirude lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    My dzisiaj wróciliśmy z wojaży. Było super ale we czwartek szczepienie więc trzeba było wracać ;) niestety okazuje się, że koniecznie musimy zmieniać auto, kanapa jest zbyt pochyła i Misi bardzo główka latała w foteliku, w końcu się zatrzymaliśmy a ja pod wkładki włożyłam kocyk, wtedy z główką już było ok ale za to pasy źle się układały. Za to jak fotelik był w mojej Mamy samochodzie to wszystko było dobrze. Także czeka nas spory wydatek i już się tego boję...

Misia nasza jest najcudowniejszym dzieckiem ;D mogę z Nią jeździć dosłownie wszędzie i nie ma problemu, jest mega towarzyska i rozsyła uśmiechy na prawo i lewo, płacze właściwie tylko jak jest głodna, a całą podróż przesypia ;) za to jest tak cwana że nie mogę, jak nie chce być sama albo chce na ręce to zaczyna marudzić, potem sprawdza czy jest reakcja, jak nie ma to marudzi bardziej aż w końcu zaczyna wołać coś na kształt “ajaj” i “ojoj” ;D

Muszę poczytać o rozszerzaniu diety bo chwilowo wiem nic a zostały nam już tylko dwa miesiące bo Misia w piątek skończyła 4 <3

Kinga, Iza kciukam za Wasze Maleństwa, oby re problemy się już w końcu skończyły.

Aga, za Ciebie też kciukam, wierzę że to nic groźnego! :*

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92, aga_90, Tusianka, Agiii37, Sylwiaa95, grzanewino, machirude lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, cisza. Lato w peln, na skupach kolejka , łopaty az latają, warzywa rosną jak szalone, słoiki sue zapełniają, nie ma wiele czasu. Dzis kończymy żniwa, zostaje jeszcze na wrzesień/listopad ubić gęsi i spokój!

Dziewczyny czy Wy mieszacie zawroty głowy? Dzis byli fatalnie. Patrzac na tablice rejestracyjna, cała sie ruszała , wieczorem powtórka. Mozliwe, ze ma to powiązanie z przewianymi uszami?
    Mam jakas nadprodukcje mleka, albo nie wiem skad tego tak duzo ?
    Marysia ekstra, ze chrzest sie udał!
    Dorota moja zachowuje sie identyczne w podróży, tak uwielbia całusy az pieje:)

Magdzia85F, Agiii37, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tych podróży bez krzyków. My jeździmy dużo i jeśli nie spi( A spi w aucie rzadko) to są straszne krzyki. Myślałam że to przez gorąco więc kupiliśmy mate antypotowa-nadal krzyki. Ma rozwieszone karty kontrastowe. Też nic nie dają.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak nie śpi w aucie, to patrzy w okno :D

W końcu się ciepło zrobiło i weekend cały praktycznie poza domem. W czwartek idziemy do pediatry :/ wcześniej zauważyłam u malutkiej na udzie taką czerwoną plamkę, ale myślałam że to jakieś otarcie. Ale ma tego więcej, czerwone suche placki, już na obu udach, zaczynają się pojawiać na rękach i plecach. Podejrzewam, że skaza się mogła odezwać, bo mąż miał bardzo długo z nią problemy.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas weekend dał nadzieję na poprawę ale poranne ważenie mnie przywrócił do pionu. Mała nie przybrała od soboty a nawet spadła. A w sobote te zjadła 755ml a wczoraj 770ml. Boże Dziewczyny to vjuz ponad moj siły. Tak się o nią boje :(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

pytanie do mam dziewczynek - macie zamiar przekuwać uszy, jeśli tak to kiedy?

Też czasem mam zawroty głowy. Zrzucam to na wyspanie.

U nas też juz upał...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwcześniej na przekłucie uszy się zgodzę po I Komunii Świętej ale szczerze wolałabym jeszcze później

Zawroty głowy mam ale u mnie to norma przy takiej temperaturze

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja też mam zawroty głowy dzisiaj myślałam że mi auto odjeżdża z parkingu.
    Ja też jakoś dużo mleka ostatnio udaje mi się tyle odciągnąć i do zamrażarki.

U nas w miarę spokój raz lepiej raz gorzej.

Iza współczuję Ci, kurcze musi być to frusttujace że nie znacie przyczyny.

Cieszę się że podróże i chrzciny ogarniete.

Mój Łukaszek też polubił jazdę autem patrzy jak nie śpi przez okno albo śpi czasem też płacze ale rzadko, ogólnie mam wrażenie że coraz mniej płacze taki już fajny się robi, gada jak szalony, uwielbia zabawki mamcia poszalala ostatnio na allegro i czekam na grzechotki i takie tam.

Etoilka, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ