X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie CDL. Otóż okazuje się, że pokarmu mam dużo, szybki wypływ i stąd Ada się wkurza. Osłonki hamują trochę mleko, ładnie je chwyta, i muszę próbować dalej bez nich cyca wkładać. Bo już jest przyzwyczajona. Więc może być ciężko. Albo sama nagle z nich zejdzie. Osłonka prawidłowo dobrana. Ada waży 5380gr. Czyli przybiera 13gr na dzień. Zalecenia karmić obiema piersiami na 1 jedzenie. Co do winy cycków to brak, jeśli chodzi o tycie. Uff

APrzybylska, Agiii37, Tusianka, myszkaka, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Jej wnerwy do cyca to przez to, że Ją wszystko rozprasza.

APrzybylska lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ogólnie się czujesz po tej wizycie? Czy spełniła Twoje oczekiwania?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede podawac najpierw miksowane a blw jak bedzie siedział :)

APrzybylska, Magdzia85F, Agiii37, Tusianka, machirude lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja wprowadziłem po 17 tygodniu, nie są to wielkie porcje chce co tydzień co innego dać,warzywa robię na parze i dodaje trochę wody przegotowanej.

Cieszę się że dostaniecie warzywa od koleżanki ja czekam aż mąż z pracy wróci i wysyłam do sąsiada bo ma sąd i wiśnie śliwki i jabłka chce nam dać to weźmiemy mąż pójdzie urwać, to czeka mnie masa roboty.

Czytałam o tym BLW i nawet nie zdawałam sobie sprawy ze cos takiego jest, mój starszy tak jadł i nie miałam problemu z nim nie karmilam go długo tylko sam umiał się najeść, mam nadzieję że teraz też pójdzie gładko.

Madziu daj znać jak po poradni laktacujnej.
    Ogólnie czytałam statystyki i w szoku jestem że tak mało kobiet w Polsce karmi piersią, że jest coraz więcej alergii i że lekarze i pielęgniarki namawiają na mm zamiast wspierać kobiety w KP.

Mam.nadzieje że nikogo nie urazilam.

Ja dowiedziałam się że jestem w ciąży 24 lipca jak wróciłam z wakacji, ciągle głodna byłam na urlopie, zrobiłam test ale długo czekałam.na potwierdzenie.
    Jak ten czas leci.

Magdzia85F, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu czuję się rozgrzeszona z osłonek i stwierdzam, że nieźle sobie z Adą radzimy.
    Czyli zadowolona.
    Utwierdzila mnie w wielu sprawach.

APrzybylska, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 6 sierpnia i wryło mnie. Bo zaskoczyło od razu po sttonie z jajowodem.
    No i byłam nieprzytomna. Mózg mi uszkodziło od razu. Haha

APrzybylska, Agiii37, Etoilka, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata moja mama nas w ten sam sposób karmiła i podejrzewam, że też o BLW nie miała pojęcia. To chyba instynktownie się robi. Fajnie, że u Was raz się sprawdziło i trzymam kciuki aby i tym razem się udało.

Madzia to świetnie :) dobrze tak usłyszeć, że robi się coś dobrze. Od razu człowiek ma więcej energii. Adusia też na pewno będzie zadowolona :)

Czas leci jak szalony. Zobaczycie jak szybko kolejne ciąże się posypią ;)

Magdzia85F, Agiii37, machirude lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu u mnie rodzice też tak karmili, tym co jedli. Potem weszły te słoiki i tak teraz blw to wow ;-)

oj tak i naprawdę lepiej mi na duchu

machirude, APrzybylska lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dowiedzialam dopiero 27 sierpnia :D chyba juz w 7tygodniu bylam :)

Agiii37, Tusianka, machirude, APrzybylska lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po krótkim spacerku, byłam ze starszym na wsi do sklepów dwóch, młody pospal 40minut ale obudził się przed domem, w końcu mogłam wyjść po 3 dni lało jak z cebra, od razu lepiej.

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92, machirude, APrzybylska lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już drugi dzień pada, a że wózek w samochodzie i byśmy zmokły przed dojściem, zostaje nam balkon.

Ja się zorientowałam 8 sierpnia, w rocznicę ślubu :D Taki mały prezent :D

My od sierpnia będziemy wprowadzać słoiczki i kaszki. Nie mam dostępu do sprawdzonych warzyw, więc wolę już kupić słoiczek. A jak już będzie siedziała, to jedzenie do rączki. Wydaje mi się, że każdy w jakiś sposób praktykuje to BLW, tylko wcześniej nikt tego nie nazywał. Nie mogę się doczekać zakupów łyżeczek, miseczek itp.

Mała od wczoraj bardziej marudna i dużo śpi w ciągu dnia. Czuję, że to reakcja na szczepienie plus ząbki.

Magdzia85F, machirude, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1.08 miałam robione szczęśliwe hsg, a o ciąży dowiedziałam wiem. 19.08 jak odebrałam wynik bety :)

Dziewczyny proszę o kciuki jutro na 7 idziemy na badania do szpitala. Mają przewertowac mała. I mam nadzieję że znajdą przyczyne braku przyrostu.

Krwi utajonej w kale brak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 17:14

Magdzia85F, Ilona92, machirude, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, cieszę się że dobre wiadomości po wizycie. Ja dzwoniłam do doradcy laktacyjnej ale po moim opisie uznała że to typowy bunt w 3 miesiącu i muszę przeczekać.

U nas rano lało a teraz jest ładnie. Oby jutro nie padało bo mamy szczepienie i jakoś muszę dojść do przychodni. Ciekawe ile waży.

Magdzia85F, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o ciąży dowiedziałam się 14 września :D

a wiecie co, kupiliśmy tę matę bright starts, gra i świeci, i Dorotce to się nie podoba :D

Magdzia85F, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, trzymamy mocno kciuki jutro!!!

Magda, super, że wizyta się udała! Co do rozpraszania przy piersi, byliśmy dzisiaj na zakupach i karmiłam Wojtka w pokoju dla matki z dzieckiem - pokój kolorowy, na suficie jakieś kolorowe światełka, ściany we wzorki - Wojtuś był wniebowzięty! o jedzeniu nawet nie myślał :P

Kinga, powodzenia jutro na szczepieniu! Ja nadal nie wiem, co z naszymi... Musimy podejść do naszej pediatry spytać, co mamy zrobić, skoro terminy w tych poradniach szczepień takie odległe...

Byłam rano u fryzjera. Panowie zostali sami na 3,5 godziny. Zestresowana siedziałam na fotelu aż do sms-a...od Wojtka. Że zjadł całą butlę i śpi. Odetchnęłam z ulgą ;) Trochę się bałam, czy będzie jadł, bo jadł z butelki z 2-3 razy w maju. Ale ponoć nie było problemu.

Co do rozszerzania diety, ja planuję zacząć pod koniec września, tj. po skończonym 6. miesiącu. Mam nadzieję, że wytrzymam (dziś w Rossmannie już kupiłam łyżeczki :P). Planuję gotować sama, słoiczki sporadycznie. Chyba zacznę od papek, ale chciałabym też próbować z blw - szczerze mówiąc trochę się boję, przede wszystkim zakrztuszenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:30

Magdzia85F, machirude, Tusianka, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy test zrobiłam w sierpniu. Pamiętam to uczucie, ekscytacja, szczescie, niedowierzanie, strach przed nieznanym. Przy drugim chyba jest inaczej, mniej więcej wiadomo czego się spodziewać.

Marysiu, my też chrzcimy w tę niedzielę. Szpilki kupione?

My czekamy jeszcze na buciki dla Zosi. I zrobilam jej opaskę, haha :D
    Mój mały kochany karateka <3

Też prosimy o kciuki jutro. Mamy kontrolę u kardiologa. A później dla odstresowania dluuugi spacer nad morzem o ile nie będzie oberwania chmury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 19:59

APrzybylska, Etoilka, Tusianka, Ilona92, Magdzia85F, aga_90, Agiii37 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za jutro! Czekam na same pozytywne wieści od Was.

Iza tym razem to już musi się wszystko wyjaśnić. Nie może być inaczej :)

Natalia uroczo :) uwielbiam takie opaski, Zuzia ma kilka, ale kupnych.

Dziś pierwsza noc Zuzi w łóżeczku. Tak ostatnio wędruje, że boję się, że zejdzie z łóżka.

machirude, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, tak, szpilki kupione! Możemy się chrzcić :D
    Śliczna Zosia :) Trzymamy za Was kciuki jutro i zazdrościmy morza!

machirude, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, młody waży 7700, kloc z niego, wyniki nam skończyły ale słabo bo okazało że przez ponad miesiąc dawałam tylko połowę dawki żelaza bo źle mi panie w aptece powiedziały.

mieliśmy morfologie 10,3 teraz 10,7.

Sama też zauważyłam ostatnio słabsze napięcie mięśniowe u Łukaszka i powiedziałam o tym lekarce ona też chciała mi zwrócić na to uwagę, więc jak wracałam do domu pojechałam do pediatry i dała mi skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, ale było źle napisane i pani z poradni poleciła jeszcze napisać pilne i udało nam się zapisać na 1 sierpnia, wszędzie terminy na październik i listopad, cieszę się bo pójdę kilka razy i będę wiedziała jak ćwiczyć, moja pediatra powiedziała że źle nie jest ale że warto go wspomóc, a jeszcze mi zwróciła uwagę że ładnie podnosi pupę jak leży na brzuchu i że niedługo zacznie pelzac, ogólnie cieszę się że jesteśmy pod dobrą opieką i że udało mi się tak ogarnąć rehabilitację.

Dzisiaj zrobiłam mus z ziemniaka marchewki i pietruszki to ładnie zjadł dwie łyżki stołowe, ale dzisiaj już mu się podobało bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 14:28

machirude, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ