Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy po wizycie CDL. Otóż okazuje się, że pokarmu mam dużo, szybki wypływ i stąd Ada się wkurza. Osłonki hamują trochę mleko, ładnie je chwyta, i muszę próbować dalej bez nich cyca wkładać. Bo już jest przyzwyczajona. Więc może być ciężko. Albo sama nagle z nich zejdzie. Osłonka prawidłowo dobrana. Ada waży 5380gr. Czyli przybiera 13gr na dzień. Zalecenia karmić obiema piersiami na 1 jedzenie. Co do winy cycków to brak, jeśli chodzi o tycie. Uff
APrzybylska, Agiii37, Tusianka, myszkaka, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniu ja wprowadziłem po 17 tygodniu, nie są to wielkie porcje chce co tydzień co innego dać,warzywa robię na parze i dodaje trochę wody przegotowanej.
Cieszę się że dostaniecie warzywa od koleżanki ja czekam aż mąż z pracy wróci i wysyłam do sąsiada bo ma sąd i wiśnie śliwki i jabłka chce nam dać to weźmiemy mąż pójdzie urwać, to czeka mnie masa roboty.
Czytałam o tym BLW i nawet nie zdawałam sobie sprawy ze cos takiego jest, mój starszy tak jadł i nie miałam problemu z nim nie karmilam go długo tylko sam umiał się najeść, mam nadzieję że teraz też pójdzie gładko.
Madziu daj znać jak po poradni laktacujnej.
Ogólnie czytałam statystyki i w szoku jestem że tak mało kobiet w Polsce karmi piersią, że jest coraz więcej alergii i że lekarze i pielęgniarki namawiają na mm zamiast wspierać kobiety w KP.
Mam.nadzieje że nikogo nie urazilam.
Ja dowiedziałam się że jestem w ciąży 24 lipca jak wróciłam z wakacji, ciągle głodna byłam na urlopie, zrobiłam test ale długo czekałam.na potwierdzenie.
Jak ten czas leci.Magdzia85F, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agata moja mama nas w ten sam sposób karmiła i podejrzewam, że też o BLW nie miała pojęcia. To chyba instynktownie się robi. Fajnie, że u Was raz się sprawdziło i trzymam kciuki aby i tym razem się udało.
Madzia to świetnie dobrze tak usłyszeć, że robi się coś dobrze. Od razu człowiek ma więcej energii. Adusia też na pewno będzie zadowolona
Czas leci jak szalony. Zobaczycie jak szybko kolejne ciąże się posypiąMagdzia85F, Agiii37, machirude lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj po krótkim spacerku, byłam ze starszym na wsi do sklepów dwóch, młody pospal 40minut ale obudził się przed domem, w końcu mogłam wyjść po 3 dni lało jak z cebra, od razu lepiej.
Tusianka, Magdzia85F, Ilona92, machirude, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
U nas już drugi dzień pada, a że wózek w samochodzie i byśmy zmokły przed dojściem, zostaje nam balkon.
Ja się zorientowałam 8 sierpnia, w rocznicę ślubu Taki mały prezent
My od sierpnia będziemy wprowadzać słoiczki i kaszki. Nie mam dostępu do sprawdzonych warzyw, więc wolę już kupić słoiczek. A jak już będzie siedziała, to jedzenie do rączki. Wydaje mi się, że każdy w jakiś sposób praktykuje to BLW, tylko wcześniej nikt tego nie nazywał. Nie mogę się doczekać zakupów łyżeczek, miseczek itp.
Mała od wczoraj bardziej marudna i dużo śpi w ciągu dnia. Czuję, że to reakcja na szczepienie plus ząbki.Magdzia85F, machirude, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Ja 1.08 miałam robione szczęśliwe hsg, a o ciąży dowiedziałam wiem. 19.08 jak odebrałam wynik bety
Dziewczyny proszę o kciuki jutro na 7 idziemy na badania do szpitala. Mają przewertowac mała. I mam nadzieję że znajdą przyczyne braku przyrostu.
Krwi utajonej w kale brakWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 17:14
Magdzia85F, Ilona92, machirude, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Magda, cieszę się że dobre wiadomości po wizycie. Ja dzwoniłam do doradcy laktacyjnej ale po moim opisie uznała że to typowy bunt w 3 miesiącu i muszę przeczekać.
U nas rano lało a teraz jest ładnie. Oby jutro nie padało bo mamy szczepienie i jakoś muszę dojść do przychodni. Ciekawe ile waży.Magdzia85F, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Iza, trzymamy mocno kciuki jutro!!!
Magda, super, że wizyta się udała! Co do rozpraszania przy piersi, byliśmy dzisiaj na zakupach i karmiłam Wojtka w pokoju dla matki z dzieckiem - pokój kolorowy, na suficie jakieś kolorowe światełka, ściany we wzorki - Wojtuś był wniebowzięty! o jedzeniu nawet nie myślał
Kinga, powodzenia jutro na szczepieniu! Ja nadal nie wiem, co z naszymi... Musimy podejść do naszej pediatry spytać, co mamy zrobić, skoro terminy w tych poradniach szczepień takie odległe...
Byłam rano u fryzjera. Panowie zostali sami na 3,5 godziny. Zestresowana siedziałam na fotelu aż do sms-a...od Wojtka. Że zjadł całą butlę i śpi. Odetchnęłam z ulgą Trochę się bałam, czy będzie jadł, bo jadł z butelki z 2-3 razy w maju. Ale ponoć nie było problemu.
Co do rozszerzania diety, ja planuję zacząć pod koniec września, tj. po skończonym 6. miesiącu. Mam nadzieję, że wytrzymam (dziś w Rossmannie już kupiłam łyżeczki ). Planuję gotować sama, słoiczki sporadycznie. Chyba zacznę od papek, ale chciałabym też próbować z blw - szczerze mówiąc trochę się boję, przede wszystkim zakrztuszenia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:30
Magdzia85F, machirude, Tusianka, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa pierwszy test zrobiłam w sierpniu. Pamiętam to uczucie, ekscytacja, szczescie, niedowierzanie, strach przed nieznanym. Przy drugim chyba jest inaczej, mniej więcej wiadomo czego się spodziewać.
Marysiu, my też chrzcimy w tę niedzielę. Szpilki kupione?
My czekamy jeszcze na buciki dla Zosi. I zrobilam jej opaskę, haha
Mój mały kochany karateka
Też prosimy o kciuki jutro. Mamy kontrolę u kardiologa. A później dla odstresowania dluuugi spacer nad morzem o ile nie będzie oberwania chmury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 19:59
APrzybylska, Etoilka, Tusianka, Ilona92, Magdzia85F, aga_90, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki za jutro! Czekam na same pozytywne wieści od Was.
Iza tym razem to już musi się wszystko wyjaśnić. Nie może być inaczej
Natalia uroczo uwielbiam takie opaski, Zuzia ma kilka, ale kupnych.
Dziś pierwsza noc Zuzi w łóżeczku. Tak ostatnio wędruje, że boję się, że zejdzie z łóżka.machirude, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyMy już po wizycie, młody waży 7700, kloc z niego, wyniki nam skończyły ale słabo bo okazało że przez ponad miesiąc dawałam tylko połowę dawki żelaza bo źle mi panie w aptece powiedziały.
mieliśmy morfologie 10,3 teraz 10,7.
Sama też zauważyłam ostatnio słabsze napięcie mięśniowe u Łukaszka i powiedziałam o tym lekarce ona też chciała mi zwrócić na to uwagę, więc jak wracałam do domu pojechałam do pediatry i dała mi skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, ale było źle napisane i pani z poradni poleciła jeszcze napisać pilne i udało nam się zapisać na 1 sierpnia, wszędzie terminy na październik i listopad, cieszę się bo pójdę kilka razy i będę wiedziała jak ćwiczyć, moja pediatra powiedziała że źle nie jest ale że warto go wspomóc, a jeszcze mi zwróciła uwagę że ładnie podnosi pupę jak leży na brzuchu i że niedługo zacznie pelzac, ogólnie cieszę się że jesteśmy pod dobrą opieką i że udało mi się tak ogarnąć rehabilitację.
Dzisiaj zrobiłam mus z ziemniaka marchewki i pietruszki to ładnie zjadł dwie łyżki stołowe, ale dzisiaj już mu się podobało bardzo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 14:28
machirude, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość