Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIza a pediatra u Ciebie tą siatkę sprawdza z BMI? Czy sama? U Nas wychodzi 5/15 centyl. Sprawdziłam w tych siatkach WHO, co podałam - w kolejnym poście.
Szczerze, ja tylko patrzyłam na wagę i wzrost. Nie chcę się za bardzo nakręcać.
P.S. Moja dziecko jest po prostu zgrabne (nie to co mama:P może stąd ta pediatra się czepia o wagę?)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 09:27
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie siatka centrowa pokazuje jak pisze Iza. Wiec jakby każde dziecko mialobybyc takie same.
Kazdy jest inny i rozwija sie w swoim tempie jesc je, ma sile.
Dzis czytałam jak to jest, ze dzieci raj szybko regeneruje sile po odpoczynku. Odpowiedzialny zw to jedt hormon wzrostu im wiecej hormony i wysiłku fizycznego tum dziecko szybciej regeneruje siły bo tworzą sie nowe komotkiibishka lubi tę wiadomość
-
Dokladnie tak jak pisze Ilona. Każde dziecko jest inne. U nas patrzyli na to że względu na to że przyrost masy się calkowicie zatrzymał i spadła z 50centyla bmi na prawie 3. Bo gdyby patrzeć tylko na wagę to by błędnie sądzono że 'jest ok'. Nic nigdy nie jest czarne ani białe ale wg mnie Twoja Ada jest w sam raz. Je. Przybiera rozwija się prawidłowo. Po prostu dba o linię
Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdnośnie nagosci to też jestem staroswiecka i nie pokazuje się ani ja ani mąż nago jak się kapiemy to zawsze zakryte, nie lubię też jak małe dzieci chodzą nago po plaży razi mnie to uważam że trzeba szanować intymność nawet u rocznego dziecka.
My zaczynamy rehabilitację już we wtorek cieszę się upał niemilosierny dzisiaj zalatwialam sprawy w urzędach i padam -
Agi a na czym polegała kontrola u logopedy? Dlaczego takbyliscie u logopedy?
My dziś zanioslysmy mocz na posiew. Wyniki za 3 dni oby było ok! Jejku jaki upał. Dobrze ze w domu chociaż znosnie a jak nam dopiecze to pójdziemy do garażu najwyżej hehe bo w podpiwniczeniu najchlodniejgrzanewino, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIza Pani wkładala młodemu palce do buzi sprawdzała odruch ssania, wymiotny, jak gryzie itp, robiła wywiad jak jest karmiony co mówi klaskala koło ucha i dawała tak szybko rękę przed twarz, wszystko ok też się zdziwilam że logopeda teraz przy rehabilitacji to norma podobno, po zabiegach mamy znowu do niej iść.
No i oczywiście najlepsze dla dziecka to pierś bo wtedy wszystkie odruchy się ładnie wykształcają.
Była zdziwiona że karmię, już któryś raz, z kolei to zauważyłam. No ale wystarczy poczytać statystyki to mało kobiet karmi.
Mam nadzieję że nikogo nie urazilam.Magdzia85F, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Kobieta z karmieniem pozostawiona jest sama soboe, niejednokrotnie słyszałam, ze z takimi piersiami pani nie wykarmi, ale ma pani beznadziejne brodawki albo inne określenia. Lobby daje mm dla zarobku , chociaż zawsze Sa wyjątki ktore karmić nie mogą.
Niby mamy „lepsza” wiedze a dzieci sa słabsze niz były kiedys. U mnie dzis znośnie. Wiatrak chodzi wiec jest ok ,)Magdzia85F, aga_90, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i dopadło i mnie, bunt przy cycku, od kilku dni jest małe zainteresowanie cyckiem tyle się dzieje, no i wczoraj tak było że po kąpieli wrzask dzisiaj w ciągu dnia wrzask lewego nie chciał jak dałam.prawy to dopiero zjadł tam ma 2 razy więcej mleka, no i teraz po kąpieli znowu wrzask daje prawego nie chce lewy tym bardziej a że wiem że to głodny płacz to poszłam odmrozilam 80 ml zjadł i dojada teraz już prawym cyckiem, kurcze a ja się martwię czy mam mniej pokarmu, od kilku dni poję go sokiem z wodą dzisiaj wypił 70 ml, zastanawiam się jak to będzie dalej i co mu się stało.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgiii my bunt na cycka mieliśmy od ponad miesiąca. Ostatnio tzn.od może 3 dni Ada zachowuje się jak człowiek przy cycu.
I jestem zdania, że jak je cyca to wody się nie podaje, dopiero po 6 miesiącu przy rozszerzaniu. Ale Ty chyba już zaczęłaś rozszerzać?
Spróbuj ze zmianą pozycji. U nas to trochę pomagało. -
Też uważam że podawanie wody jest niepotrzebne przy samym kp. Ja nie daję. Jak są te upały to widzę że czasem łapie na chwilę, popije i się bawi dalej. A jak głodny to pałaszuje ostro. Też ten bunt całe szczęście chyba już przeszedł.
Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:A tak w ogóle - SANDRA (BP) gdzie Ty się podziewasz???
Też nie przepajam wodą dopóki nie zacznę rozrzeszac diety, a to w sumie już niedługo kupiłam kubeczek doidy, mąż dziś sprawdzał jak sie z niego pije na wpół leżąco- zdał egzamin :p
Przez tą zmianę w piersi (wielkości sporej śliwki) mam zdecydowanie mniej mleka w lewej. Wiktor niesamowicie się przy niej wkurza. Muszę przestymulowac prawą żeby dała radę wykarmić tego malego Glodomora :d
A wczoraj mielismy 4 rocznicę ślubu, moja mama została z Wiktorem a my poszliśmy na kolację synuś był grzeczniutki bo spał i nawet nie wie że nas nie było :d
Iza kciuki za wyniki!Magdzia85F, Tusianka, grzanewino, myszkaka lubią tę wiadomość
-
Magdzia, ale masz wyczucie
Meldujemy sie z nad morza po chrzcinach 15 lipca, pojechalismy pociagiem do Sopotu
U nas generalnie w porzadku, poza niechecia mojego syna do:
Drzemek
Fotelka samochodowego
I co gorsza samodzilnego zasypiania w dzien
Moze upal go tak meczy bo temperatury iscie afrykanskie w tym roku...
Chrzciny poszly super, nawet nie zaplakal podczas polewania woda impreza potem tez wyszla fajnie, zaraz sprobuje jakies zdjecia podrzucic
Tak czytam o tych kilogramach- ma ktoras jakis dobry przelicznik BMI dla takich brzdacow? Max mial 5.15 19 lipca jak ostatnio sie wazylismy, a tu w przychodni nie pozwolili mi go zwazyc bo nie ich pacjent
Bunt cyckowy chyba tez mamy, mysle sobie ze to moze byc od zbyt mocnego wyplywu pokarmu moze tez...
Jak mu leci to az sie czasem wscieka. Ale pewno tez jesc sie zbytnio nie chce w te upaly...
Z innej beczki- ja sie powolutku rozgladam za spacerowka-parasolka. Moj wozek ma fajna ale obawiam sie ze na nastepny wypad do pl jako ze planuje samolotem sie nie nada. Bo rozklada sie troche trudno- w sensie z dzieckiem na reku... robie wiec rozeznanie co jest na rynku. Podziele sie analiza jak pozbieram, a jesli ktora ma jakies rady/sugestie/doswiadczenia- chetnie posluchamMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Tu zdjecia z chrzcin:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5e446ac4027.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc35feb5a436.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fdad97f123b.jpg
Magdzia85F, Agiii37, Tusianka, grzanewino, ibishka, Ilona92, aga_90, Etoilka, APrzybylska lubią tę wiadomość