Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od początku kąpie w babydream żelu 2w1
Wgl to kończymy naszą przygodę z kp. Od poczatku maly byl dokarmiany mm ale od okolo 2 tyg coraz krocej jadl z piersi a wczoraj i dzis to moze juz po 2 minutach konczyl, naciskalam na piers i ledwo co lecialo.. widocznie nie ma mleczka. I dzis dostalam 1 miesiaczki po porodzie. Ehh -
Hej,
u nas była wczoraj akcja , że szok...koło 16.00 płacz, wrzask, nic nie pomagało...robiłam juz wszystko co mogłam, w końcu mnie olśniło i wsadziłam jak tak jak stałam pod letnią wodę...o dziwo nie protestowała i taka mokrą odłożyłam na łóżko, bo oczywiście nie pomyślałam wcześniej żeby co przygotować. Tak się zestresowałam, że jak tylko na chwile sie uspokoiła to w wózek i do przychodni, taką gołą ...i wiecie co...zasneła po drodze, wiec sie wrociłam ...moje dziecko się po prostu przegrzało. Całe szczescie tatuś Patrycji się ulitował i przywiózł nam dziś dwa wiatraki i przenosny klimatyzator.
Patusia się jeszcze nie przewraca z plecow na brzuszek i odwrotnie i nie lapie jeszcze stop...za to sama sobie potrafi wziasc smoczka i wlozyc do buzi - spryciara
Bardzo bym chciala isc na basen z Patusią, ale u nas nie ma gdzie, albo chlor albo nie do konca czysto itd...
ja od poczatku kapie w Musteli, choc sklad tez ma nie za ciekawy, ale dla jej skory sie nadał...zero podraznien, odparzen od pieluszki itd...
Sandra swietna robota z tabelka - dzieki i super zdjecia z chrzcin.
-
Etoilka wrote:To prawda, rozpakowywanie jest gorsze. Ale teraz też pakowanie mnie przeraża :p
Jedziemy na tydzień. Planujemy zwiedzić całe Trójmiasto, także będzie intensywnie. Oby nie było za dużego upału.
Aga, jakie kupiłaś Wiktorowi pieluszki na basen? Były ok?
Agata w emolientach nie kapalam nigdy. Gdzieś czytałam że nie używa się ich bez potrzeby. Używamy żelu Hipp lub Babydream i skóra ładna.
Klaudia to niezła akcja. Wszystkim te upały dają się we znaki
Oglądałam filmiki na YouTube z ćwiczeniami dla dzieciaków w wodzie. Nie pierdziela się tam i "wrzucają" dzieci pod wodę. A ja tak ostrożnie żeby się nie podtopil ;p muszę się bardziej z nim bawić w tej wodzie. Koniec z lezakowaniem jedynie :p i naczytalam się że woda ma zbawienny wpływ na koordynację, wszystkie zmysły, mięśnie. Super sprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 21:51
Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
U nas rozwoj motoryczny pelna para- Lelo obraca sie z brzucha na plecy, w tym tygodniu nauczyl sie z plecow na brzuch i pilnie trenuje, a jak lezacemu sie poda rece to podnosi sie. Za to raczki mam wrazenie poki co kiepsko chwytaja- chyb pptrzebuje czasu...
Meczy nas ten upal- oboje bywamy marudni najchetniej poszlabym spac ale malu jakos nie ma ochoty
Magdzia85F, Etoilka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Dzięki, Aga! Też kupiłam babydream, będziemy testować
Sandra, u nas rączki najsprawniejsze. Bardzo precyzyjnie chwyta, przekłada z rączki do rączki, składa jak do modlitwy. Z resztą ciała trochę gorzej - chyba masa nie pozwala na większe wygibasyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 11:16
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Etoilka wrote:
Sandra, u nas rączki najsprawniejsze. Bardzo precyzyjnie chwyta, przekłada z rączki do rączki, składa jak do modlitwy. Z resztą ciała trochę gorzej - chyba masa nie pozwala na większe wygibasy
Chyba masa ma wplyw, moj drobnica- troche ponad 5 kiloEtoilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja też drobna, ale jeszcze przerwotów nie opanowała brzuszek-plecy.
Styl dżdżownica Ją pchłoną i lizanie wszystkiego przy okazji. Właściwie to jest styl dżdżownica z wyciągniętym jęzorem - ostatni swój dywanik w pokoiku miała mokry
Sylwia ale chyba po Twoim poście nie widać, żebyś była tym zmartwiona? Ważne, żeby się jednak niczym nie przejmować pod względem zmian w karmieniu.
Agiii czyżby to od soku? Ja kąpię w Hipp i cethapil. Emolienta nie stosowałam, choć mnie lekarka namawiała - a jak zapytałam po co? i że mam kosmetyki z dobrym składem, to wpisała mi do książeczki: matka wg siebie stosuje kosmetyki do pielęgnacji dziecka ?!#$%#
Sandra no to masz wysportowanego synka chyba ma to po Tobie te km w ciąży dały Mu do myślenia
U nas rączki też fajnie działaja a tak na serio to nie widziałam żadnego Malucha w Jej wieku obok Niej, więc nie mam tak na serio porównania. Jedynie w szpitalu powiedziali mi, że jest bardzo ruchliwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 14:48
Etoilka, grzanewino, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ja kąpię tylko w emolientach, skóra jak była kiepska tak jest całe ciałko w suchych, czerwonych plamach, ale ostatnio go niczym nie smaruję po kąpieli bo jakoś mi się wydawało że później jest bardziej czerwony i robi się tego więcej.
Dziewczyny kupowałyście już jakieś piankowe puzzle na podłogę? Grześ na macie to już ma za mało miejsca i z niej wyłazi więc chcę mu powiększyć przestrzeń do zabawy. Czytam o matach skip hop, że niby takie bezpieczne i się zastanawiam czy to tylko marketing czy faktycznie są takie dobre, ma któraś doświadczenie w tej kwestii? -
Madzia troche mi jest przykro ze to juz koniec. Ale nie zalamuje sie czy cos. Pewnie dlatego ze malego od poczatku karmilam tez mm ktore w sumie od kilku tyg stanowilo wieksza czesc jego jedzenia i wiedzialam ze wczesniej czy pozniej calkiem przejdziemy na mm. Najwazniejsze zeby maly byl najedzony i szczesliwy.
Magdzia85F, Etoilka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Magda mi i w szpitalu położne i potem pediatra mówiły żeby w emolientach kąpać. Wyraziła swoje zdanie, dziwnie popatrzyły, ale nikt mi nic nie wpisał :p
Ja kupiłam puzzle piankowe na allegro. Zwykłe, ale z certyfikatem. Jakiejś specjalnej miłości do nich nie zaobserwowalam :dIlona92 lubi tę wiadomość
-
My też nie używamy emolientów.
Też chętnie się dowiem, jakie macie puzzle piankowe, bo też musimy kupić. Z maty już Młody wychodzi
Dziewczyny, które chustują - mam pytanie. Jak dobrze dociągnąć chustę przy główce dziecka w kieszonce? Plecy mam ładne, materiał zebrany pod pupą, ale przy karku luzy... nie wiem, co źle robię.
-
Dziewczyny, mam problem. Kira nie chce jeść z piersi. Nigdy jakoś szaleńczo dużo nie jadła ale teraz jak tylko ją przystawiam to się odwraca i płacze. I nie wiem czy mam ją jakoś zmuszać do ukończenia tego 6 miesiąca czy odpuścić? Od początku karmię mieszanie.Kirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
Myszaka - tez szukam, najlepiej nie puzzlowej i bez tych szkodliwych substancji... ale jeszcze nie wybralam... znalazlam jedna ale kosztuje 500 zl wiec jeszcze nie postradalam zmyslow xD
Co do chust - pokaz fotki Etoilka to postaram sie pomoc
Pomaranczka - sprobuj zmiany pozycji, nawet na takie na maksa odjechane xD moze karmienie na stojąco/chodzaco (u nas ostatnio to ulubione jak sie denerwuje)?Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
No właśnie pozycje to już przeróżne próbowałam, chyba tylko wiszącej jeszcze nie a na poważnie chciałam karmić Małą piersią do ukończenia pół roku, brakuje ok 1,5 miesiąca i nie chciałabym tego robić już... Może jutro faktycznie spróbuję ją przegłodzić ale to będzie ciężki dzień
Co do kąpania, to ja na początku kąpałam Małą w Oilatum i super jej się skóra poprawiła, potem przez chwilkę była ziajka a teraz mamy niebieski płyn Hipp i też jest superKirunia - jesteś już z nami Maleńka