X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku kąpie w babydream żelu 2w1 :)
    Wgl to kończymy naszą przygodę z kp. Od poczatku maly byl dokarmiany mm ale od okolo 2 tyg coraz krocej jadl z piersi a wczoraj i dzis to moze juz po 2 minutach konczyl, naciskalam na piers i ledwo co lecialo.. widocznie nie ma mleczka. I dzis dostalam 1 miesiaczki po porodzie. Ehh

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    u nas była wczoraj akcja , że szok...koło 16.00 płacz, wrzask, nic nie pomagało...robiłam juz wszystko co mogłam, w końcu mnie olśniło i wsadziłam jak tak jak stałam pod letnią wodę...o dziwo nie protestowała i taka mokrą odłożyłam na łóżko, bo oczywiście nie pomyślałam wcześniej żeby co przygotować. Tak się zestresowałam, że jak tylko na chwile sie uspokoiła to w wózek i do przychodni, taką gołą ;)...i wiecie co...zasneła po drodze, wiec sie wrociłam ;) ...moje dziecko się po prostu przegrzało. Całe szczescie tatuś Patrycji się ulitował i przywiózł nam dziś dwa wiatraki i przenosny klimatyzator.

Patusia się jeszcze nie przewraca z plecow na brzuszek i odwrotnie i nie lapie jeszcze stop...za to sama sobie potrafi wziasc smoczka i wlozyc do buzi - spryciara ;)

Bardzo bym chciala isc na basen z Patusią, ale u nas nie ma gdzie, albo chlor albo nie do konca czysto itd...

ja od poczatku kapie w Musteli, choc sklad tez ma nie za ciekawy, ale dla jej skory sie nadał...zero podraznien, odparzen od pieluszki itd...

Sandra swietna robota z tabelka - dzieki i super zdjecia z chrzcin.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    To prawda, rozpakowywanie jest gorsze. Ale teraz też pakowanie mnie przeraża :p
    Jedziemy na tydzień. Planujemy zwiedzić całe Trójmiasto, także będzie intensywnie. Oby nie było za dużego upału.

Aga, jakie kupiłaś Wiktorowi pieluszki na basen? Były ok?
    Kupiłam w Rossmann Babydream 7-13kg i są ok :)

Agata w emolientach nie kapalam nigdy. Gdzieś czytałam że nie używa się ich bez potrzeby. Używamy żelu Hipp lub Babydream i skóra ładna.

Klaudia to niezła akcja. Wszystkim te upały dają się we znaki :/

Oglądałam filmiki na YouTube z ćwiczeniami dla dzieciaków w wodzie. Nie pierdziela się tam i "wrzucają" dzieci pod wodę. A ja tak ostrożnie żeby się nie podtopil ;p muszę się bardziej z nim bawić w tej wodzie. Koniec z lezakowaniem jedynie :p i naczytalam się że woda ma zbawienny wpływ na koordynację, wszystkie zmysły, mięśnie. Super sprawa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 21:51

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozwoj motoryczny pelna para- Lelo obraca sie z brzucha na plecy, w tym tygodniu nauczyl sie z plecow na brzuch i pilnie trenuje, a jak lezacemu sie poda rece to podnosi sie. Za to raczki mam wrazenie poki co kiepsko chwytaja- chyb pptrzebuje czasu...

Meczy nas ten upal- oboje bywamy marudni :D najchetniej poszlabym spac ale malu jakos nie ma ochoty :/

Magdzia85F, Etoilka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Aga! Też kupiłam babydream, będziemy testować :)

Sandra, u nas rączki najsprawniejsze. Bardzo precyzyjnie chwyta, przekłada z rączki do rączki, składa jak do modlitwy. Z resztą ciała trochę gorzej - chyba masa nie pozwala na większe wygibasy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 11:16

Ilona92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:

Sandra, u nas rączki najsprawniejsze. Bardzo precyzyjnie chwyta, przekłada z rączki do rączki, składa jak do modlitwy. Z resztą ciała trochę gorzej - chyba masa nie pozwala na większe wygibasy ;)

Chyba masa ma wplyw, moj drobnica- troche ponad 5 kilo

Etoilka lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też drobna, ale jeszcze przerwotów nie opanowała brzuszek-plecy.
    Styl dżdżownica Ją pchłoną i lizanie wszystkiego przy okazji. Właściwie to jest styl dżdżownica z wyciągniętym jęzorem - ostatni swój dywanik w pokoiku miała mokry :P

Sylwia ale chyba po Twoim poście nie widać, żebyś była tym zmartwiona? Ważne, żeby się jednak niczym nie przejmować pod względem zmian w karmieniu.

Agiii czyżby to od soku? Ja kąpię w Hipp i cethapil. Emolienta nie stosowałam, choć mnie lekarka namawiała - a jak zapytałam po co? i że mam kosmetyki z dobrym składem, to wpisała mi do książeczki: matka wg siebie stosuje kosmetyki do pielęgnacji dziecka ?!#$%#

Sandra no to masz wysportowanego synka :D chyba ma to po Tobie te km w ciąży dały Mu do myślenia :D

U nas rączki też fajnie działaja :) a tak na serio to nie widziałam żadnego Malucha w Jej wieku obok Niej, więc nie mam tak na serio porównania. Jedynie w szpitalu powiedziali mi, że jest bardzo ruchliwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 14:48

Etoilka, grzanewino, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię tylko w emolientach, skóra jak była kiepska tak jest :-( całe ciałko w suchych, czerwonych plamach, ale ostatnio go niczym nie smaruję po kąpieli bo jakoś mi się wydawało że później jest bardziej czerwony i robi się tego więcej.

Dziewczyny kupowałyście już jakieś piankowe puzzle na podłogę? Grześ na macie to już ma za mało miejsca i z niej wyłazi więc chcę mu powiększyć przestrzeń do zabawy. Czytam o matach skip hop, że niby takie bezpieczne i się zastanawiam czy to tylko marketing czy faktycznie są takie dobre, ma któraś doświadczenie w tej kwestii?

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia troche mi jest przykro ze to juz koniec. Ale nie zalamuje sie czy cos. Pewnie dlatego ze malego od poczatku karmilam tez mm ktore w sumie od kilku tyg stanowilo wieksza czesc jego jedzenia i wiedzialam ze wczesniej czy pozniej calkiem przejdziemy na mm. Najwazniejsze zeby maly byl najedzony i szczesliwy.

Magdzia85F, Etoilka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi i w szpitalu położne i potem pediatra mówiły żeby w emolientach kąpać. Wyraziła swoje zdanie, dziwnie popatrzyły, ale nikt mi nic nie wpisał :p

Ja kupiłam puzzle piankowe na allegro. Zwykłe, ale z certyfikatem. Jakiejś specjalnej miłości do nich nie zaobserwowalam :d

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie używamy emolientów.

Też chętnie się dowiem, jakie macie puzzle piankowe, bo też musimy kupić. Z maty już Młody wychodzi :)

Dziewczyny, które chustują - mam pytanie. Jak dobrze dociągnąć chustę przy główce dziecka w kieszonce? Plecy mam ładne, materiał zebrany pod pupą, ale przy karku luzy... nie wiem, co źle robię.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem. Kira nie chce jeść z piersi. Nigdy jakoś szaleńczo dużo nie jadła ale teraz jak tylko ją przystawiam to się odwraca i płacze. I nie wiem czy mam ją jakoś zmuszać do ukończenia tego 6 miesiąca czy odpuścić? Od początku karmię mieszanie.

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaka - tez szukam, najlepiej nie puzzlowej i bez tych szkodliwych substancji... ale jeszcze nie wybralam... znalazlam jedna ale kosztuje 500 zl wiec jeszcze nie postradalam zmyslow xD

Co do chust - pokaz fotki Etoilka to postaram sie pomoc :)

Pomaranczka - sprobuj zmiany pozycji, nawet na takie na maksa odjechane xD moze karmienie na stojąco/chodzaco (u nas ostatnio to ulubione jak sie denerwuje)?

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, jeśli Ci na tym zależy, to nie odpuszczaj. My też przechodziliśmy takie bunty. Poczekałabym aż porządnie zgłodnieje, pokombinowała z pozycjami/miejscami. Daj Jej jeszcze szansę :)

pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pozycje to już przeróżne próbowałam, chyba tylko wiszącej jeszcze nie :P a na poważnie chciałam karmić Małą piersią do ukończenia pół roku, brakuje ok 1,5 miesiąca i nie chciałabym tego robić już... Może jutro faktycznie spróbuję ją przegłodzić ale to będzie ciężki dzień :P

Co do kąpania, to ja na początku kąpałam Małą w Oilatum i super jej się skóra poprawiła, potem przez chwilkę była ziajka a teraz mamy niebieski płyn Hipp i też jest super :)

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabyś się pewnie uzbroić w cierpliwość i przeczekać. Ale jeśli Ci nie zależy i macie się obie męczyć, to może szkoda nerwów... przemyśl jeszcze ;)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy mi :) do tych skończonych 6 miesięcy mi zależy. Potem rozszerzanie diety i już nie będę jej zmuszać. Choć w nocy chciałabym jeszcze jej podawać pierś wtedy

Etoilka lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ok, źle zrozumiałam :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dziwię się, bo to ja tak napisałam że można źle zrozumieć :P nigdy z polskiego nie byłam dobra hahaha

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy jadła ładnie, teraz też, choć już mniej ale i pierś była mniej wypełniona niż w nocy. Zobaczymy jak będzie później w ciągu dnia

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ