X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to w Tarnowskich Górach ;) tez sie obawiałam reakcji skóry na chlor, ale wszystko w porządku :)
    No taki basen to tez chwilowa ulga dla tych Maluchów.

Wiktor piszczy i z radości i z nerwów. Czasem naraz obydwa stany :d dziś na spacerze jakies apogeum. CaŁE osiedle go słyszało.. wróciłam po godzinie spaceru napił się i zasnął na mnie.
    Ale! Zaliczył dzis pierwszy obrót z brzuszka na plecki. Troche sie zdziwił jak mu się udało :P normalnie nie poznaje własnego dziecka! :D

Dziewczyny te badania krwi robicie dzieciom kontrolnie czy z jakichś konkretnych powodów? Bo nam w sumie nikt nie zlecił, a nie dość że wcześniak to juz ma 5 miesięcy..
    Sylwia i tak dobrze że tyle zalatwiliscie w jednym miejscu. Normalnie to specjalisci przyjmują w różnych miastach i wizyty w odstępach kilku tygodni, a nie kednego dnia ;)
    Zdrówka dla Stasia!

Sylwiaa95, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miasto powiatowe 52tyś mieszkańców + 5 gmin a nie ma poradni dla dzieci i dlatego do wojewodzkiego. W sumie pojechalismy sie zapisac do tego hematologa a ze mielismy pilne Pani dr nie miala serca nas w upale odsylac te 40km zeby za kilka dni znow jechac.

xk81pfk.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zleciła pediatra z powodu tej krwi utajonej w kale.
    Dziś niestety w dwóch kupach były niteczki żywej krwi ;( normalnie załamka.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała neurolog że jeśli matka miała Anemie w ciąży to dobrze by było sprawdzić u dziecka po 4 msc

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np nie mialam anemii a mlodemu wychodzi na to ze ma :-/

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszczałam dziś Patuni banki mydlane. Słowo zachwyt zyskało dziś nowego dla mnie znaczenia

aga_90, Ilona92, Magdzia85F, Tusianka, ibishka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole skad. was te badania u dzieci? Wybaczcie, ale juz nie pamietam.
    Myszka co mówią lekarze na ta krew?:( współczuje Wam dziewczyny :( ta niepewność jest najgorsza.
    Aga super wyglądacie! Ja kupiłam basenik biedronkowy ale nie wiem gdzie mam pompkę haha. U Nas jest tak gorąco uduszono, ze ledwo da sie wyjsć na zewnatrz....
    Iza, Magda co sie stało? Czyżby większość urlopowała?

aga_90 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ilona my nie wczasujemy. Ada ma chyba skok od tygodnia, bo jak wcześniej nie trzeba było nosić to teraz tak, szybko Ją wszystko nudzi, obserwuje bardziej i się wkurza. Do tego upał i jest ciekawie...

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u Nas to samo. Az wiatrak kupilismy. Współczuje

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też różnie z czasem bo bywa że mała ładnie śpi przez dzień a bywa że sama nie wie czego chce. A ja mam jakie kryzys czy moze ja coś źle robię - Gabi prawie w ogóle nie guga tzn mało i rzadko. Ładnie dźwiga głowę na brzuchu i super trzyma w pionie ale przy podciąganiu za ręce do siadu głową jej całkiem zostaje na ziemi i nie wiem czy nie potrzebna będzie rehabilitacja żeby wzmocnić mięśnie brzucha.. A w mojej dziurze tylko prywatnie jak coś.. Więm że może mam zbyt duże wymagania ale chciałabym żeby rozwijała się na tyle szybko żeby się nie stresować że nie robi tego czy tamtego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 12:29

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza pamiętaj, że każde dziecko rozwija się inaczej. A Twoja dużo z brzuszkiem problemów miała.

Ilona my mamy wiatrak. I prysznicujemy się obie.
    Lubię upały ale jak jestem na wakacjach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 13:02

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłsmy na szczepieniu i szczepienia nie było, ponoć sanepid odradza szczepienia w taki upał. Musimy czekac. P.doktor powiedziała, że Pati za mało waży (5,5 kg), trudno, na siłe jej paść nie będę. Też zostawia główkę jak Gabi (ale trzyma super na brzuchu i w pionie) , może to jeszcze nie ich czas...

Magdza, jak sie prysznicujecie? ja tez o tym myslalam, ale boje sie ze zaburze jej rytm dnia jak ja wsadze do wannienki.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia biorę Adę i wchodzimy pod prysznic. Jest wtedy mega spokojna i przytulona. I oplukuje ją. Polecam. Od razu i ja się ochladzam.

O tych szczepieniach też slyszalam wczoraj wieczorem. Bo znajoma pisała.

Moja też waży 5,45 kg. I ostatnio bylo dobrze. Nie mogę już się połapać z tą lekarka.

No i sorry takie upały, że jednak dorosły nie przytyje.

Moja dziś pierwszy obrót z plecaków na brzuszek zaliczyła.

Klaudia chyba też kupię banki

aga_90 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Byłsmy na szczepieniu i szczepienia nie było, ponoć sanepid odradza szczepienia w taki upał. Musimy czekac. P.doktor powiedziała, że Pati za mało waży (5,5 kg), trudno, na siłe jej paść nie będę. Też zostawia główkę jak Gabi (ale trzyma super na brzuchu i w pionie) , może to jeszcze nie ich czas...

Magdza, jak sie prysznicujecie? ja tez o tym myslalam, ale boje sie ze zaburze jej rytm dnia jak ja wsadze do wannienki.
    Co Ci lekarze sie czepiaja wagi? Cora kumpeli wazy mniej wiecej tyle co Pawelek a jest starsza o 5 msc i nikt sie nie czepia jej wagi. Sprawdz sobie siatki centylowe i odpieraj takie glupie teksty!

My umieramy w upalach, tez sie chlodzimy w wanience bo inaczej nie da rady... rolety zasloniete, zyjemy jak w ciemni ale przynajmniej zyjemy xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego podnoszenia sie za raczki-nam fizjo powiedzial zeby tak nie robic, bo uczy sie zlych schematów. Bo to nie w ten sposow dzieci siadaja (w sensie nie z plecow tylko z brzucha).

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona basenik macie żabkę? Mąż kupił zabke i dzisiaj było pierwsze taplanie na balkonie. Dziecko sie schlodzilo, zjadlo i spi :D
    Dzisiaj jakies apogeum gorąca. U nas w domu 30st. Wiatrak nie daje rady.

Dobrze wiedzieć że odradzają szczepic w takie upały, będę miała wymowkę, bo mielismy byc w zeszlym tyg, ale za duzo rzeczy po drodze wyszlo a przy okazji zmieniam przychodnię.

Dziewczyny próba trakcji wykonana poprawnie to 6mż !! Wczesniej nie ma sie co stresowac. Jak trzyma główkę w każdej innej sytuacji to jest w porządku. Cieszyć się z tego co jest, a nie doszukiwać sie problemów ;)

Te 5,5kg to ktory centyl? Bo nie wydaje się to być jakos szczególnie mało.

Wyniki biopsji: komórek nowotworowych nie stwierdzono!
    Ale zmiana do wycięcia, bo dosyć spora ;)

pomarańczka_33, Magdzia85F, Agiii37 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga! cudowne wieści! super!
    wiedziałam, że tak będzie ;D

aga_90 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 5,5 kg to 25 centyl a lekarce wyszedł 50:P

Aga super wieści!!!

aga_90 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    U nas 5,5 kg to 25 centyl a lekarce wyszedł 50:P

Aga super wieści!!!
    To o co tej babie chodzi? Nie kazde dziecko musi byc na 90centylu ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    To o co tej babie chodzi? Nie kazde dziecko musi byc na 90centylu ;)

No nie wiem właśnie :/ jakby było na 90 to też źle. Dla Niej ideał to 50 centyl :/

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ