X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, czadowe włosy!!!

My trzymamy kubeczek razem (ja glównie przechylam). Łyżeczkę też. Najchętniej to by wszystko trzymał sam, także po przejściu do krzesełka do karmienia będę próbować z kawałkami do rączki.

Właśnie kończę pierwszą książkę (nie licząc tych o dzieciach i dla dzieci) od porodu - chyba wracam do żywych :D

Jutro jedziemy na sesję niemowlęco-rodzinną. Mam nadzieję, że się będziemy dobrze bawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 20:51

aga_90, APrzybylska, ibishka, Magdzia85F, BP 02, machirude lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super włoski :)

Zuzia też bardzo chętnie przejmuje łyżeczkę. Czekamy na fotelik do karmienia i wtedy się zacznie ;) fajny ten kubek, chyba warto zainwestować.

Marysiu czekamy na efekty sesji. Bawcie się dobrze :)

Magdzia85F, Etoilka, BP 02, machirude lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude tak, mamy 70x140 i póki co jestem super zadowolona bo mi się (odpukać) przestał wybudzać. Od tygodnia śpi w nim zamiast w kołysce i się nie obija o szczebelki.

Ja jeszcze picia nie podawałam.. Muszę w takim razie też kupić ten kubek, chociaż nie wyobrażam sobie jak on ma z tego pić :D

Magdzia85F, BP 02, machirude lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziecko mi sie "zepsuło":P wczoraj obudzil sie w nocy z płaczem ale zaraz zasnał a dzis o 4 zjadl i od razu dalej poszedł spać a o 5 obudzil sie z takim placzem :o prawie pół h go uspakajałam a nastepne pół usypiałam na rękach gdzie on sam zasypia zazwyczaj.. brzuch raczej nie bolał bo wtedy podkurcza nozki, podejrzewam zęby bo dziąsła zaczerwienione , slini sie straszne i ciagle palce w buzi..

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja okres dostałam!

BP 02, ibishka lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to moga byc zeby... ja zarejestrowalam z dwa tygodnie temu budzenie sie po kilka razy i z placzem a dzis- dwie dolne jedynki juz w postaci kreseczek:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f785f56c3745.jpg

I nawet jakos strasznie marudny ostatnio nie byl poza tym srednim snem no i oczywisvie slinieniem i pakowaniem wszystkiego do pysia.
    Z przyjemniejszych rzeczy bylismy dzis na poerwszej lekcji plywania :D na poczatku byl wystraszony pozniej juz bylo lepoej :) ale zmarzl troche :(

myszkaka, aga_90, APrzybylska, Etoilka, ibishka, Sylwiaa95, grzanewino, Magdzia85F, Ilona92, machirude, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to Grześ uderzył w kimę o 16 i śpi nadal o_O. Budził się z płaczem więc go trzymałam na rękach, później bałam się obudzić bo właśnie płakał i zasypiał. Boję się co będzie w nocy :/ pewnie o 2 uzna, że wyspany.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra cudowne te kreseczki u Grzesia! Ja wyczekuję takich u nas :d
    A mojemu synkowi coś się odmieniło, śpi w ciągu dnia niewiele. Raz na spacerze maksymalnie 1-1,5h, a potem już w domu ale tylko przy piersi. Trzyma mnie wtedy za koszulkę żebym nigdzie nie szła. Jak tylko się minimalnie ruszę to zaciska piątkę mocniej.. 5 razy próbowałam dziś wstać i iść coś zjeść, ech. Budził się i szukał cycusia, a potem jadł i jadł.. Finalnie wstał po 1,5h bo już musiałam wstać na siku :d A od 18 juz marudny mega.
    Za to na noce ostatnio nie mogę narzekać. Hmm, nie można mieć wszystkiego :d

Kupiłam cielecinke. Jutro robię zupkę :D nasze dzieci to najwięksi krytycy kulinarne xD mam nadzieję że będzie mu smakować :)

Magda nie wiem czy współczuć tego okresu że już, czy gratulować bo chcesz się niedługo starać o drugie ;) u mnie na szczęście nadal brak, nie tęsknię ;d

Magdzia85F, Ilona92, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe ząbki ma Grześ,

My już po weselu, młody spisał się dobrze poszłam na górę do pokoju o 24 chwilę przed, wypożyczyłam takie słuchawki na opasce bebe peptit i powiem Wam że rewelacja nie dość że wyglądał słodko i wszyscy się zacgwycali to na prawdę patrzyłam sobie na uszy i super wygluszaja, zasnelam gdzieś około 1 w nocy a wstałam raz o 5 no i przed 7 już spania nie było

Etoilka, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zostajemy jeszce na poprawiny i jedziemy dopiero jutro do domu wzielam pokój jeszcze na 1 noc, mamy taki niby mini urlop, miłej niedzieli

Ilona92, Etoilka, Magdzia85F, ibishka, Sylwiaa95, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra u nas podobna sytuacja z ząbkami. Czekam na marudzenie, ale na razie Zuzia chyba nic nie zauważa.

Madzia fajnie :) droga do starań otwarta. Jak się czujesz?

Agata udanego urlopu ;) super, że wesele się udało.

My wczoraj kupiliśmy Doidy Cup, ale Zuzia nie ma cierpliwości do nauki, życie jest za krótkie na picie wody ;) trochę lepiej nam idzie z niekapka.

Noc dziś kolejny koszmar. Zasnęła po 20, o 23 już się wierciła. Po północy cyc, a od 2.45 już balanga. Tylko cyc ją na chwilę uspokajał. Nic dziś nie robię, mam wolne.

Edit: mamy ząbek :) rano nie było, a po drzemce na kubeczku ślady i jest! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 10:34

Magdzia85F, Ilona92, aga_90, Etoilka, ibishka, Sylwiaa95, machirude, Tusianka, BP 02, Agiii37 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nocka była słaba. Do północy były 3 pobudki, więc resztę nocy spala z nami z piersią w buzi :/ ale też co chwile się budziła, nie wiem czy to nie przez nosek, bo ma zatkany trochę. Ciekawe jak będzie dzisiaj, dopiero ja odlozylam do łóżeczka.

Drugi dzień testujemy dynie, ale coś nie wchodzi. Zjadla może pół łyżeczki. Za to podoba jej się zabawa i branie jedzenia w rączki, pewnie zrezygnuje z lyzeczki ale musimy się najpierw przesiąść do krzesełka.

Marysiu, i jak sesja? My mamy za miesiąc, tzn. głównie Zosia, ale ze starymi też 2-3 ujęcia będą :)

Co do książek to ja mam całą listę dot. wychowania, ale ja lubię taka literaturę akurat :)

Gratulujemy ząbków! U nas nic nie widać jeszcze. Ale za to dziś zaskoczył obrót na boczek, taki poprawny, bez wyginania pleckow.

Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje ząbków i pięknych dzieciaczków!

Iza, oby się między Wami wszystko ułożyło. U nas na szczęście bez większych spięć, się zrobiłam jeszcze spokojniejsza po porodzie. Dodatkowo odkryłam, że styl "kury domowej" mi odpowiada, o co bym siebie nigdy nie przypuszczała.

My już po chrzcinach! Gabrysia była jak zwykle mega grzeczna, do wszystkich się uśmiechała i gadała jak nakręcona. W kościele zasnęła na kazaniu, wyciąganie z wózka jej nie obudziło, za to trochę pokrzyczała na samym obrzędzie. Ale szybko jej przeszło. Potem na sali miała drzemkę jakieś 30 minut i gdzieś koło 17 padła i spała do 19 aż do domu nie wróciliśmy. Dzisiaj jeszcze jesteśmy u teścia, w rodzinnym domu męża. Na szczęście jutro wracamy, bo to co tutaj się wyprawia podchodzi już pod lekką patologię (może nawet nie lekką...). Ja oczywiście zaraz w piątek coś złapałam, mała też ma lekki katarek i przez to gorzej jej się śpi :/ Aktualnie ucina sobie drzemkę z tatusiem :)

Też będę kupować tego doidy, ciekawa jestem jak mała zareaguje :)

Etoilka, Magdzia85F, APrzybylska, Sylwiaa95, BP 02, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulujemy nowych ząbków! My nadal czekamy :)
    I cieszymy się, że wesele i chrzciny udane! My się bawimy w przyszłym tygodniu na weselu.

Natalia, sesja bardzo sympatyczna. Też głównie mamy ujęcia Wojtka, z nami tylko kilka kadrów. Wojtek był bardzo grzeczny, ale podszedł do sprawy bardzo poważnie - trzeba się było dwoić i troić, żeby obdarzył panią fotograf jakimkolwiek uśmiechem ;)

Testujemy od wczoraj brokuła. Też wchodzi ;)
    Kinga, a jak awokado? Próbowaliście?

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • mozesieuda Debiutantka

Wysłany: 17 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak bardzo sie boje :( mam wrazenie ze nikt mnie nie rozumie.. Znow plamie tzn teraz takie brązowe uplawy.. Podobno na neoparinie i acardzie to bardzo prawdopodobne... Jak to jest ze ciaza to dla kobiet taki cudowny czas a dla mnie.... Ja tylko czuję strach przed utrata kolejnego malucha

campanula
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, awokado o dziwo wchodzi. Chętnie otwierał buzię, testowałam 3 dni. Ostatniego dnia mu je mniej rozgniotłam to miał trochę odruch wymiotny ale to raczej z powodu innej konsystencji. A jak podajesz brokuła? W kawałku czy jakoś zblendowałaś? Ja się jakoś boję dać w kawałku, jak on po małych grudkach ma odruch wymiotny to mam wrażenie, że większym kawałkiem się udusi :/
    No i właśnie nie wiem ile tych warzyw podać. Czy od nowa mu dawać te co już raz dostał żeby przywykł, czy dokładać nowe, czy już zacząć owoce.

Małe sprostowanie - to nie ząbki Grzesia tylko Maxa :D Grześ póki co nadal bezzędny.

Widzę dziewczyny, że całkiem spora gruba ma problemy ze snem. Dziś mnie znowu przeorał :/

BP 02, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Małe sprostowanie - to nie ząbki Grzesia tylko Maxa :D Grześ póki co nadal bezzędny.
    Ale wtopa! Sorki, zaczęło się ode mnie :d pod wpisem Sandry, Ty pisałaś o Grzesiu i jakoś tak.. :d

Zrobiłam wczoraj jarzynowa z cielęciną. Synek troszkę zjadł, ale ogólnie się krzywil i pluł.. Ale aż taka niedobry nie wyszła :d myślę że problem leży w konsystencji. Mięsko się tak nie blenduje na papkę, tylko na takie jakby wiórki. 4 sloiczki zapasteryzowałam, 3 złapały. 1 będzie na dzisiaj :) oby jakoś chętniej jadł bo normalnie mi się wczoraj smutno zrobiło :d

BP 02, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś drugi ząbek się przebił :) to pewnie pierwsze i ostatnie ząbki, które tak bez problemu poszły.

Mój tata ma dziś operację na kręgosłup. Trzymajcie kciuki.

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdeczne dzieki za wszystkie gratulacje :) Aga- ja sie noe gniewam, samej mi sie myli co kto i jak ;)
    Ania- supcio ze juz dwa, oby teraz chwila przerwy i lepiej spala- ja mam andzieje ze jak drugi sie przebije poprawa bedie :)
    O fajnie ze piszecie o awokado, jakos mi do glowy nie przyslo a dobry pomysl na poczatek tez :)
    U nas z kolei tesciowa znowu sie probowala wtracac ;D kilka dni temu wyskocxyla z tekstem ze zaraz bedizemy jabluszko dawac. Ja jej na to ze my zaczynamy od warzyw na co uslyszalam - ale no jak to? Zaraz mi wyszukala jakas stara tabelke co po czhm dawac, na swoje nieszczescie przyniosla tez pd poloznej jak byla na pobieranou krwii tez tabelke inna rozszerzania doety. To ja jej pokazuje ze nawet jej dwie tabelkie sa sprzeczne :D (Sandra samo zlo ;) troche sie zapowietrzyla i juz sama nie wiedziala co papeidziec :D

grzanewino lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka gratuluje udanych chrzcin :)

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ