X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozesieuda wrote:
    Dziewczyny tak bardzo sie boje :( mam wrazenie ze nikt mnie nie rozumie.. Znow plamie tzn teraz takie brązowe uplawy.. Podobno na neoparinie i acardzie to bardzo prawdopodobne... Jak to jest ze ciaza to dla kobiet taki cudowny czas a dla mnie.... Ja tylko czuję strach przed utrata kolejnego malucha
    Mozisie uda- trzymaj sie i kontroluj u poloznej/lekarza jak cos cie niepokoi. Trzymam kciuki!

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm...My 3 dzień z dynią.

Mloda nie chce jeść, tzn. bierze tylko z pierwszej lyzeczki odrobinkę i memła w buzce i się krzywi. Podejrzewam że "bada" konsystencję i dziwi ja to że to coś nowego.

No ale się zastanawiam, czy mamy "zaliczone" te 3 dni skoro w sumie przez 3 dni zjadla ok. łyzeczki(takiej dla dzieci) albo może nawet i nie?

Niby każą obserwować jak dziecko reaguje, ale nie wiem czy taka ilość w ogóle mogłaby wywołać jakieś niepożądane objawy? I czy próbować dalej czy poczekać jeszcze? Nie wiem :(

Edit: Aniu, kciuki trzymam za tatę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 12:55

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, mocne kciuki!

Kinga, to super, dobrze, że coś wchodzi :) też wkrótce będziemy próbować awokado.
    Ja na razie wszystko (u nas na razie marchew, dynia, ziemniak, brokuł) gotuję na parze i blenduję z odrobiną oliwy i wody. Do rączki będę dawać dopiero jak się przesiądziemy z kolan do krzesełka do karmienia.
    My chyba w tym tygodniu spróbujemy jakieś owoce. I potem wrócimy do warzyw - już raczej jakichś mieszanych i może zaczniemy delikatne zupki.

Hm, Natalia, dobre pytanie. Takie minimalne ilości chyba niekoniecznie by coś pokazały :/ może spróbuj marchewkę (u nas podeszła najbardziej) i potem razem z dynią?

Aga, trzymam kciuki, żeby dziś Wiktor wsunął całą zupkę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 13:07

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania- trzymam kciuki, daj znac jak tata!
    Natalia- mi sie wydaje ze lyzeczka powinna juz dac teakcje jakby cos nie tak. Gdzies czytalam ze zoladek miesci tyle ile dwoe otwarte dlonie, wiec jak porownasz dlonie szkraba ta lyzeczka to juz troche ;) z innej strony- ja jestem alergikiem o juz jedna truskawka wywoluje u mnie zwykle wysypke :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie nawet najmniejsze ilości powodują reakcję jeśli ktoś czegoś nie może. Nie zapomnę nigdy mojego cierpienia po oblizaniu malutkiej łyżeczki po śmietanie... Także jeżeli Maluszkom nic się nie dzieje to tylko się cieszyć trzeba :D

Kinga, zakochałam się w Twoim Grzesiu - matko! Jaki to jest słodziak! ;D <3

Ania, mocne kciuki za Tatę!

Etoilka, Magdzia85F, Ilona92, BP 02, myszkaka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Dorotko, co u Was? Jak Kira?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png

Wysłany: 17 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnie ;) myślałam, że się Kira pochorowała ale to chyba jednak zęby, sobota do południa była najgorsza, potem już tylko lepiej ale niestety przez to nie pojechaliśmy do Ilony :( a jak już się ucieszyłam z poprawy u Kiry to się okazało, że M się rozkłada, dostał zwolnienie do środy i ma sypialnianą kwarantannę a ja śpię w salonie na kanapie :P poza tym ok, zaczęłam Kirze rozszerzać dietę, marchewka jej bardzo posmakowała :) Młoda rośnie jak szalona, co chwila kolejne ciuszki robią się za małe ;) moja Córka jest cudownym, pogodnym dzieckiem, a jak ma gorsze dni to się tulimy więcej i też jest super :) przekorę ma po mamusi (mam za swoje :P ) i wszelkie kolejności rozwoju człowieka ma za nic, na brzuchu dalej nie lubi leżeć, do raczkowania jeszcze daleko jak stąd do Oslo za to próbuje siadać :O ale że ma wredną mamę, która jej w tym nie pomaga to się złości ;)

BP 02, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia i jesli ktos mysli o kolejnym maluchu niedluho- trafilam przypadkiem, a moze akurat sie przyda:

https://www.wymagajace.pl/karmienie-piersia-i-kolejna-ciaza-jak-to-pogodzic/

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra to ja śpię coraz mniej, okres dostałam pomimo, że karmię w nocy, więcej niż w dzień I chudnę...powoli, ale.
    Obaliłam wszystko. He he.

Aniu kciuki mocne!

Aga smacznego dla synka!

Agiii ooo to fajnie ze z Maluchem wesele się udało.

Marysiu pochwal się choć 1 zdj

Wysłany: 17 września 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnimi czasy cierpię (może to za duże słowo) na bezsenność. macie jakieś pomysły co robić żeby spać? ostatnio nie zasypiam wcześniej jak o 1, a Mała idzie spać tuż po 19 więc możliwości mam ogromne ale mój durny organizm z tego nie korzysta...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko pisałam zamień się ze mną. Po tygodniu po bezsenności nie będzie śladu ;-)

moja zasnęła ok 21 a po 5 już pobudka.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 września 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira ostatnio wstaje ok 6, ja zasypiam ok 1 więc rachunek jest prosty i w tym jest jedno karmienie. Mam nadzieję że dzisiaj już będę tak padnięta że zasnę wcześniej..
    Szkoda że się zamienić nie możemy ;D

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmniejsza ilosc wywołuje alergie. Wystarczy włożyć do buzi. Jak skończyliście warzywa , owoce to wprowadź kaszkę z iwocsmi lub jajko, mieso, mieszankę warzyw i lub owocow, zupka.
    Musze łupić łóżeczko mojemu dziecku bo juz kosz jedt za mały i chyba dlatego budzi sie w nocy w nim. Chociaż pierwsza pobudka bez zmian hmm ha tez ciagle wstaje nie wyspana, ale przechodzi pozniej. Czasem dobie drzemki w ciagu dnia, chyba ze jest dobrze zorganizowany ich nie potrzebuje.
    Dodota mize wysiłek fizyczny? Tam chodzi chyba o jakis górki. Zd jak sie robi ciemno organizm wytwarza luteina czy cos i idziemy spac?
    My mamy ciagle pobudki w nocy wiec jestem bad ranem zmęczona. Pospie do 7 i pobudka. Moja jak sie obudzi to da pospać. Pogada, pobawi sie sama. Jakby przesypiają od 21-5 rano to bym ze szczęścia skakała :)
    Moja zasypia od 19.30-20.30 ( głównie zalezy to od pory kiedy wezme ja kapać €, ubieramy sie, karmimy i śpi)

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona moja ma od tej co zaśnie do wstania co 1,5h pobudki. Nie tak, że zasypia i rano się budzi. Do tego śpi z Nami i przez sen kopie.

Moja w dzień pospała ładnie, dało się z Nią. A dziś 15minut. Czyli wracamy do standardu.

Co do hormonu snu to melatonina.

Dorotko to u Was skok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 07:36

Ilona92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to chyba ja mam ten skok że spać nie mogę ;D Kira śpi ładnie. Zasypia o 19, wstaje ok 6 a pomiędzy tylko jedna pobudka na jedzonko ;)

Ilona, pomyślę nad aktywnością, może jakieś pajacyki będę uskuteczniać przed snem ;)

Magdzia85F, Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no to nieźle, ciekawe co nowego będziesz umieć?:D

Etoilka, pomarańczka_33, Sylwiaa95, BP 02 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota to oby ten skok się szubko i Ciebie skończył :D a nowe umiejętności to szybkie zasypianie :D

Wiktor w nocy śpi nie najgorzej- dziś w nocy od 20 do 6 z 1 pobudką na karmienie o 2 (po 20min spał już znowu w swoim łóżeczku), ale o tej 6 zjadł i chciał się bawić, a ja nie funkcjonuje o tej godzinie :d dostał zabawki i bawił się obok mnie. Dociagnelam do 7.15 :d
    Za to w dzień ma 2 drzemki ostatnio po 20min i wymaga więcej uwagi niż do tej pory. Dni są ciężkie.

Byliśmy wczoraj u neurologa. Posprawdzala go pani dr z każdej strony, nawet do góry nogami za nogi :O i powiedziała że nie widzi wskazań do rehabilitacji. Mamy tylko ćwiczyć z nim obroty, nie ćwiczyć siadania i kłaść na brzuszku non stop, bo tylko tak dziecko ćwiczy. Cieszę się niezmiernie :)

A zupka wczoraj, cóż.. Nauczył się robić jakby motorówke językiem i bardzo fajnie z zupką mu to wychodzi :d dziś mu dam słoiczek sklepowy, jak będzie jadł chętniej to się pochlastam :d

Etoilka, BP 02, Magdzia85F, Ilona92, myszkaka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, pochwalę się, jak coś dostaniemy :) ponoć szybko to nie będzie.

Dorotko, ja też myślę, że aktywność powinna pomóc. Albo nudna książka ;)

Aga, super, że nie ma wskazań do rehabilitacji! A co do zupek, to pewnie Wiktor się do nich przekona. Jeszcze odkryje, że mama gotuje najlepiej na świecie ;)

Dziewczyny, mam problem. Wojtek ssie kciuk. I to już prawie nałogowo. Doprowadza mnie do szewskiej pasji. Jeszcze do niedawna robił tak tylko, gdy był zmeczony - dawałam smoczek i zasypiał. Teraz już znacznie częściej. Cały czas mu go wyciągam, daję w zamian gryzak lub inną zabawkę - ale jak mu się znudzi, to i tak wraca do swojego najlepszego na świecie kciuka. Macie pomysł jak go tego oduczyć? Nie chciałabym za każdym razem dawać smoczka...

aga_90 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia- jak bedzie troche wiekszy to smarowac ostra musztarda albo papryka albo zelen z apteki na gryzienie paznokci. Na mojej siostrze sie sprawdzilo :)
    Dorota- moze tego sprobuj :) wydaje mi sie ze moze zadzialac

https://www.google.com/amp/buzz.gazeta.pl/buzz/7,156947,23912236,piloci-wojskowi-potrafia-zasnac-w-dwie-minuty-ucza-sie-tego.amp

Tez sie borykalam z bezsennoscia, sorawdz hormony tarczycy
    Aga- baaardzo zazdroszcze ze tak ladnie Wiktor spi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:27

Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu u mnie Ada też kciukowa. Traktuje go jak gryzak i ssie. Potrafi nawet się zakamuflować!

Sandra dzięki za wskazówki.

Aga może On nie jest gotowy na jedzonko?

Etoilka lubi tę wiadomość

‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ