X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziękujemy za kciuki za mojego tatę. Jest jeszcze w szpitalu, ale powinno być dobrze.

Mam kilka stron do nadrobienia, ale tak na szybko informuję, że Zuzia dołącza do hejterów buraka. 2 łyżeczki i prawie wymiotowała.

Magdzia85F, machirude, Tusianka, Ilona92, Etoilka, BP 02, Agiii37 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Aniu, że z tatą dobrze.

U nas 5 dzień rozszerzania diety i Zosia chyba zaczęła kumac o co chodzi, bo zaczęła otwierać buźkę i jadła troszkę. Także mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Jutro ostatni dzień cukinia, pozniej ziemniak albo brokuły, ale chyba podam ze sloiczka bo nie znalazłam nigdzie eko brokułów :/

Magdzia85F, Ilona92, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie nam dwójka albo trójka (nie umiem liczyć zębów jak jeszcze żadnego nie ma :P ) na dole po lewej stronie... Matko! Dzisiejszy dzień to był koszmar, dopiero jak podałam jej paracetamol to jako tako sytuacja się uspokoiła, oby jutro było lepiej!

A Kira dzisiaj zjadła prawie cały słoiczek z Hippa :O wczoraj dałam jej z niego ze 4 łyżeczki a dzisiaj pochłonęła całą resztę. Mało tego! Jeszcze potem wciągnęła 100 ml mleka! Chyba mały głodomor mi rośnie ;D
    Natalia, ja też jak nie znajdę odpowiednich warzyw to będę zastępować słoiczkowymi, zaufanie mam do Hippa akurat :)

Ania, super, że z Tatą ok :)

machirude, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    A jaki macie teraz fotelik?

Teraz mamy privie na isofixie i jestem bardzo zadowolona- poza bezpieczenstwem wazne dla mnie bylo aby fotelik byl dopuszczony do uzytkowania w samolocie i lekki.

U nas tez ciezko te zeby ida- pierwszy juz sie przebil, ale drugi chyba gprszy. Dzis od 4 wstawalam co 10 monut, po 6.30 maz sie zlitowal

Buldpg rzadzi :D

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP_02 powiem Ci ze jestem w szoku ze recaro nie ma juz fotelikow RWF... slabe to... no i generalnie juz nie ma programu wymiany powypadkowej fotelikow przez to ze znikaja z rynku...

Ale na pocieszenie powiem Ci, ze ja kupujac baze do naszego avionauta juz na 99% bylam nastawiona ze nastepny fotelik to bedzie Axkid, więc nie mam problemu z tym ze nie wykorzystam bazy.
    Tego drugiego fotelika tak czesto sie nie wypina (chyba ze czesto zmienia sie auta) wiec baza isofix juz nie jest konieczna :)

BP 02 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jak robiłam badania to morfologię miałam wzorcową, no ale w sumie to było już pewnie z 2 miesiące temu, powinnam chyba iść znowu.
    Jem indyka, kaszę gryczaną i jaglaną, ziemniaki, bataty i ryż. Z warzyw mam sprawdzoną cebulę, czosnek, cukinię, dynię, paprykę i o dziwo pomidory są teraz ok. Wydaje mi się, że po marchewce miał wysypkę na twarzy więc będę testować. Z owoców jem teraz borówki, jabłka i mango. Na śniadanie owsianka. No niestety monotonne to, ale jakoś sobie mieszam te produkty i idzie wyżyć. Teraz co dwa dni staram się wprowadzać nowe rzeczy, bo tamte mam już pewne że są ok.

A co do Łukaszka to wiem co czujesz, bo Grzesiek też kurde wybredny :/ wczoraj brał ziemniaka do buzi, chwilę trzymał, a jak chciałam podać kolejną łyżkę bo myślałam że połknął to otwierając buzię wypluwał całą wcześniejszą porcję. Dziś mu dam jabłko, bo już mam nerwy na te warzywa.

Dorota, a te testy to są na tyle dokładne że właśnie wyszczególniają poszczególne warzywa/owoce itp? Bo nam któryś lekarz mówił, że to sprawdzi gluten i nabiał, no to tyle to ja wiem.

Zrobiłam sobie wczoraj rzęsy.. Nie miałam czasu się malować, a nie chciałam ciągle w domu siedzieć taka rozmemłana. Chciałam naturalny efekt i jestem zadowolona :) Takie firanki to mi się nie podobają, więc celowałam w lekkie podkreślenie, tak żeby wyglądało że mam wytuszowane.

BP 02 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka zazdro rzęs - ja się też zbieram i jakoś nie mogę się zdecydować a bez rzęs moje oczy wyglądają marnie :) no i permanentny brwi mi się marzy, ale muszę uzbierać najpierw :)

U nas też akcja zęby... Obślinione wszystko, podwyższona temperatura i maruderstwo...
    Nie mógł zasnąć, dopiero jak zachustowałam to padł...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę brwi bo mi nie chcą odrosnąć a już prawie 3 lata "zapuszczam", bez kredki wyglądają źle, ale kp jest przeciwskazaniem niby. Powiedziała że powyżej 6 miesięcy niby można ale nie wiem co to za różnica.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu cieszę się, że z tatą ok.
    Jak Twoja Zuzia siada? Bokiem jakoś?

Dorotko :*

Ja mam nadzieję, że Ada jeszcze z zębami poczeka. Zaczęła Jej się faza na czworaka... W wózku mi dziś tak jechała.
    Dziś szczepienie i waga 6135. Nareszcie. Ufff.

BP 02, APrzybylska, Etoilka, aga_90, myszkaka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie U nas dzisiaj pół roczku.
    Jestem w szoku jak to minęło.

Aniu cieszę się że z tatą dobrze, dużo zdrówka.

Zazdroszczę rzęs ale ja boję się trochę bo podobno jak źle zrobione to potrafią wypaść te naturalne.

Ja ogarnęłam włosy w zeszły poniedziałek i jestem mega zadowolona.

Mój synek już wyrósł z gondoli jak leży to dotyka głową i nogami i zaczyna być ciasno, a jeszcze nie siada i nie wiem co zrobić, niby spacerówka jest na płasko ale ona nie jest taka stabilna jak gondola.

Dorotko ja z niecierpliwością czekam na Twoje wyniki badania.

Magdzia85F, BP 02, APrzybylska, Etoilka, Tusianka, aga_90, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Aniu cieszę się, że z tatą ok.
    Jak Twoja Zuzia siada? Bokiem jakoś?

Dorotko :*

Ja mam nadzieję, że Ada jeszcze z zębami poczeka. Zaczęła Jej się faza na czworaka... W wózku mi dziś tak jechała.
    Dziś szczepienie i waga 6135. Nareszcie. Ufff.
    Madziu, Zuzia przy raczkowaniu się zatrzymuje i siada na nodze, a potem wyciąga nogę spod pupci. Na plecach gdy leży to najpierw podnosi wyprostowaną nogę, rękę i ciągnie się do góry.
    Gratuluję Adusi wagi :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis szczepienie (meningokoki c)
    Wlasnie wstalismy z drzemki oboje - a raczej ja wstalam i odkrylam ze moj syn sobie w najlepsze kontempluje falbane otulacza :) zebybtak rano mial ze nie budzi natychmiast jak wstanie :D
    Agi- gratulacje! Pol roczku, kiedy to minelo?
    Co do rzes to ja mialam raz ale mam zbyt wrazliwe oczy- caly czas mi lzawily :(
    No co do fotelika najwyzej zdecydujemy ze ten z baza czeka na nastepnego malucha, wszak drugi w uzytku bedzie troche dluzej wiec ibtak bysmy musieli adecydowac czy baza zostajenz fotelikiem czy podaza za dzieckiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 11:25

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga szacun za walkę ;)
    Taki wybredny to jest Wiktor, nie wiem jak Łukasz :d dzisiaj kaszka z brzoskwinia i bananem- wcinał równo. A na "gazie" robi się właśnie buraczkowa na obiad, ciekawe :d

Po tych kaszkach mój synek robi prawie "dorosłe" kupy! Przeżyłam lekki szok dzisiaj :d

Co do spacerówki to się akurat wczoraj o to posprzeczałam z mamą. Nie mam sił już. Dziecko mi się jeszcze nawet samo nie obraca, do siadania jeszcze daleko, ale już powinnam przełożyć w spacerówke :/ ponoć uparta jestem i tyle..

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota pytanie za 1000 punktów :d czy kurczak z Lidla oznaczony jako "chów BIO, bez antybiotyków" z ceną x3 zwykłego rzeczywiście jest lepszy wg tego urządzenia? Bo nie wiem czy jest sens przepłacać jeśli w jednym i drugim mnóstwo syfu :) jeśli nie sprawdzałas to trudno, nie testuj specjalnie dla mnie ;)

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 20 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, na szybko Ci wklejam wynik udka z Lidla, potem, pewnie wieczorem napiszę więcej. To najlepszy wynik na mięsie do tej pory. W lodówce mam jeszcze kurczaka zagrodowego ale wyniku jeszcze nie znam.

2142fx5.jpg
    33ej0x4.jpg

aga_90, Etoilka, Agiii37 lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP_02 - u nas właśnie skorupa z bazą poczeka na drugie dziecko, chyba, że nie będzie szło to spróbuję sprzedać. A ten drugi fotelik to przy małych dzieciach do 5-6 roku wystarcza nawet :) wiec warto kupić porządny :)

Aga i chwała Ci za to, że jesteś uparta :) ja też jak najdłużej w gondoli będę wozić, specjalnie na jesień/zimę nie kupuję śpiworka tylko kocykiem będę przykrywać, żeby miejsca śpiworek nie zabierał :) U nas jak jeździ na plecach to też już cała gondola zajęta, na szczęście na brzuszku zostaje jeszcze trochę przestrzeni :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, wszystkiego dobrego dla Twojego półroczniaka!

Aga, nie przejmuj się mamą. Ja też jak najdłużej chcę wozić w gondoli. I nie sadzam w krzesełku do karmienia. I nikomu nic do tego.

Dorotko, ja też jestem bardzo zainteresowana Twoimi badaniami! Pisz jak najwięcej :)

U nas od wczoraj jabłko. Pyszne i słodziutkie. Wojtek nie przejawia dużego zainteresowania. Smakosz warzyw mi się trafił czy co... ciekawe, co będzie dalej :)

A co do tych preferencji smakowych w ciąży, to moja mama jadła masę grejfrutów w ciaży ze mną. I ja je uwielbiam! Ja za to jadłam dużo kiwi. Zobaczymy, czy Wojtek polubi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:22

Magdzia85F, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Aga przepraszam! U Agiii37 jest Łukaszek i mi się jakoś imię z nickiem pomyliło :/
    A jak zrobiłaś tą zupę buraczkową? Ja właśnie ugotowałam wywar z warzyw i skrzydła indyka i odlałam taki niedoprawiony i myślę co z tego przygotować.
    Za to daliśmy dziś marchewkę z jabłkiem i zjadł te 3 łyżeczki od herbaty co nałożyłam, ale bez wielkiego entuzjazmu. Buzię niby otwierał, ale się nie rzucał na łyżeczkę ;)

Agata, no ja pierwszy raz założyłam, siostra nosiła już kiedyś, później miała rok przerwy (wyjechali do Finlandii) i teraz znowu nosi. Jak zdjęła wszystko było ok, rzęsy nawet nie były osłabione, poszłam do tego samego salonu więc mam nadzieję, że też będzie ok.

Grzesiek mi dziś się w gondoli zaczął wspinać na kolana i tak "podskakiwać" do przodu, boję się że jak zacznie wyprawiać takie akrobacje to nie pojeździmy już długo bo się będę bała że wypadnie :/

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 20 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyśmy dzisiaj jechać na spotkanie z dziewczynami i Maluszkami z grupy kwietniowej na fb ale niestety nam nie wyszło. Wózek się nam rozwalił a spacerówka - tak, będę wozić Małą w spacerówce - nie dojechała więc świętujemy tylko we dwie ;)
    Łukaszku, Tobie życzymy mnóstwo zdrówka przede wszystkim i wszystkiego co najlepsze :D
    16jszo.jpg

Magdzia85F, Etoilka, Sylwiaa95, aga_90, ibishka, Tusianka, Ilona92, Agiii37, APrzybylska, machirude lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś 5 miesiecy ! <3
    Aga Stas od tygodnia robi takie prawie dorosle kupy :D nie widac zeby go bolal brzuszek czy mial problem z ich zrobieniem wiec chyba jest ok :)

Etoilka, pomarańczka_33, aga_90, Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ