Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziękujemy za kciuki za mojego tatę. Jest jeszcze w szpitalu, ale powinno być dobrze.
Mam kilka stron do nadrobienia, ale tak na szybko informuję, że Zuzia dołącza do hejterów buraka. 2 łyżeczki i prawie wymiotowała.Magdzia85F, machirude, Tusianka, Ilona92, Etoilka, BP 02, Agiii37 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnySuper Aniu, że z tatą dobrze.
U nas 5 dzień rozszerzania diety i Zosia chyba zaczęła kumac o co chodzi, bo zaczęła otwierać buźkę i jadła troszkę. Także mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Jutro ostatni dzień cukinia, pozniej ziemniak albo brokuły, ale chyba podam ze sloiczka bo nie znalazłam nigdzie eko brokułówMagdzia85F, Ilona92, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Idzie nam dwójka albo trójka (nie umiem liczyć zębów jak jeszcze żadnego nie ma ) na dole po lewej stronie... Matko! Dzisiejszy dzień to był koszmar, dopiero jak podałam jej paracetamol to jako tako sytuacja się uspokoiła, oby jutro było lepiej!
A Kira dzisiaj zjadła prawie cały słoiczek z Hippa wczoraj dałam jej z niego ze 4 łyżeczki a dzisiaj pochłonęła całą resztę. Mało tego! Jeszcze potem wciągnęła 100 ml mleka! Chyba mały głodomor mi rośnie
Natalia, ja też jak nie znajdę odpowiednich warzyw to będę zastępować słoiczkowymi, zaufanie mam do Hippa akurat
Ania, super, że z Tatą okmachirude, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Emily89 wrote:A jaki macie teraz fotelik?
Teraz mamy privie na isofixie i jestem bardzo zadowolona- poza bezpieczenstwem wazne dla mnie bylo aby fotelik byl dopuszczony do uzytkowania w samolocie i lekki.
U nas tez ciezko te zeby ida- pierwszy juz sie przebil, ale drugi chyba gprszy. Dzis od 4 wstawalam co 10 monut, po 6.30 maz sie zlitowal
Buldpg rzadzi -
BP_02 powiem Ci ze jestem w szoku ze recaro nie ma juz fotelikow RWF... slabe to... no i generalnie juz nie ma programu wymiany powypadkowej fotelikow przez to ze znikaja z rynku...
Ale na pocieszenie powiem Ci, ze ja kupujac baze do naszego avionauta juz na 99% bylam nastawiona ze nastepny fotelik to bedzie Axkid, więc nie mam problemu z tym ze nie wykorzystam bazy.
Tego drugiego fotelika tak czesto sie nie wypina (chyba ze czesto zmienia sie auta) wiec baza isofix juz nie jest koniecznaBP 02 lubi tę wiadomość
-
Aga, jak robiłam badania to morfologię miałam wzorcową, no ale w sumie to było już pewnie z 2 miesiące temu, powinnam chyba iść znowu.
Jem indyka, kaszę gryczaną i jaglaną, ziemniaki, bataty i ryż. Z warzyw mam sprawdzoną cebulę, czosnek, cukinię, dynię, paprykę i o dziwo pomidory są teraz ok. Wydaje mi się, że po marchewce miał wysypkę na twarzy więc będę testować. Z owoców jem teraz borówki, jabłka i mango. Na śniadanie owsianka. No niestety monotonne to, ale jakoś sobie mieszam te produkty i idzie wyżyć. Teraz co dwa dni staram się wprowadzać nowe rzeczy, bo tamte mam już pewne że są ok.
A co do Łukaszka to wiem co czujesz, bo Grzesiek też kurde wybredny wczoraj brał ziemniaka do buzi, chwilę trzymał, a jak chciałam podać kolejną łyżkę bo myślałam że połknął to otwierając buzię wypluwał całą wcześniejszą porcję. Dziś mu dam jabłko, bo już mam nerwy na te warzywa.
Dorota, a te testy to są na tyle dokładne że właśnie wyszczególniają poszczególne warzywa/owoce itp? Bo nam któryś lekarz mówił, że to sprawdzi gluten i nabiał, no to tyle to ja wiem.
Zrobiłam sobie wczoraj rzęsy.. Nie miałam czasu się malować, a nie chciałam ciągle w domu siedzieć taka rozmemłana. Chciałam naturalny efekt i jestem zadowolona Takie firanki to mi się nie podobają, więc celowałam w lekkie podkreślenie, tak żeby wyglądało że mam wytuszowane.BP 02 lubi tę wiadomość
-
Myszkaka zazdro rzęs - ja się też zbieram i jakoś nie mogę się zdecydować a bez rzęs moje oczy wyglądają marnie no i permanentny brwi mi się marzy, ale muszę uzbierać najpierw
U nas też akcja zęby... Obślinione wszystko, podwyższona temperatura i maruderstwo...
Nie mógł zasnąć, dopiero jak zachustowałam to padł...
-
nick nieaktualnyAniu cieszę się, że z tatą ok.
Jak Twoja Zuzia siada? Bokiem jakoś?
Dorotko :*
Ja mam nadzieję, że Ada jeszcze z zębami poczeka. Zaczęła Jej się faza na czworaka... W wózku mi dziś tak jechała.
Dziś szczepienie i waga 6135. Nareszcie. Ufff.
BP 02, APrzybylska, Etoilka, aga_90, myszkaka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie U nas dzisiaj pół roczku.
Jestem w szoku jak to minęło.
Aniu cieszę się że z tatą dobrze, dużo zdrówka.
Zazdroszczę rzęs ale ja boję się trochę bo podobno jak źle zrobione to potrafią wypaść te naturalne.
Ja ogarnęłam włosy w zeszły poniedziałek i jestem mega zadowolona.
Mój synek już wyrósł z gondoli jak leży to dotyka głową i nogami i zaczyna być ciasno, a jeszcze nie siada i nie wiem co zrobić, niby spacerówka jest na płasko ale ona nie jest taka stabilna jak gondola.
Dorotko ja z niecierpliwością czekam na Twoje wyniki badania.Magdzia85F, BP 02, APrzybylska, Etoilka, Tusianka, aga_90, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Aniu cieszę się, że z tatą ok.
Jak Twoja Zuzia siada? Bokiem jakoś?
Dorotko :*
Ja mam nadzieję, że Ada jeszcze z zębami poczeka. Zaczęła Jej się faza na czworaka... W wózku mi dziś tak jechała.
Dziś szczepienie i waga 6135. Nareszcie. Ufff.
Gratuluję Adusi wagiMagdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
My tez dzis szczepienie (meningokoki c)
Wlasnie wstalismy z drzemki oboje - a raczej ja wstalam i odkrylam ze moj syn sobie w najlepsze kontempluje falbane otulacza zebybtak rano mial ze nie budzi natychmiast jak wstanie
Agi- gratulacje! Pol roczku, kiedy to minelo?
Co do rzes to ja mialam raz ale mam zbyt wrazliwe oczy- caly czas mi lzawily
No co do fotelika najwyzej zdecydujemy ze ten z baza czeka na nastepnego malucha, wszak drugi w uzytku bedzie troche dluzej wiec ibtak bysmy musieli adecydowac czy baza zostajenz fotelikiem czy podaza za dzieckiemWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 11:25
-
Kinga szacun za walkę
Taki wybredny to jest Wiktor, nie wiem jak Łukasz :d dzisiaj kaszka z brzoskwinia i bananem- wcinał równo. A na "gazie" robi się właśnie buraczkowa na obiad, ciekawe :d
Po tych kaszkach mój synek robi prawie "dorosłe" kupy! Przeżyłam lekki szok dzisiaj :d
Co do spacerówki to się akurat wczoraj o to posprzeczałam z mamą. Nie mam sił już. Dziecko mi się jeszcze nawet samo nie obraca, do siadania jeszcze daleko, ale już powinnam przełożyć w spacerówke ponoć uparta jestem i tyle..Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Dorota pytanie za 1000 punktów :d czy kurczak z Lidla oznaczony jako "chów BIO, bez antybiotyków" z ceną x3 zwykłego rzeczywiście jest lepszy wg tego urządzenia? Bo nie wiem czy jest sens przepłacać jeśli w jednym i drugim mnóstwo syfu jeśli nie sprawdzałas to trudno, nie testuj specjalnie dla mnie
-
Aga, na szybko Ci wklejam wynik udka z Lidla, potem, pewnie wieczorem napiszę więcej. To najlepszy wynik na mięsie do tej pory. W lodówce mam jeszcze kurczaka zagrodowego ale wyniku jeszcze nie znam.
aga_90, Etoilka, Agiii37 lubią tę wiadomość
BP_02 - u nas właśnie skorupa z bazą poczeka na drugie dziecko, chyba, że nie będzie szło to spróbuję sprzedać. A ten drugi fotelik to przy małych dzieciach do 5-6 roku wystarcza nawet wiec warto kupić porządny
Aga i chwała Ci za to, że jesteś uparta ja też jak najdłużej w gondoli będę wozić, specjalnie na jesień/zimę nie kupuję śpiworka tylko kocykiem będę przykrywać, żeby miejsca śpiworek nie zabierał U nas jak jeździ na plecach to też już cała gondola zajęta, na szczęście na brzuszku zostaje jeszcze trochę przestrzeni
-
Agata, wszystkiego dobrego dla Twojego półroczniaka!
Aga, nie przejmuj się mamą. Ja też jak najdłużej chcę wozić w gondoli. I nie sadzam w krzesełku do karmienia. I nikomu nic do tego.
Dorotko, ja też jestem bardzo zainteresowana Twoimi badaniami! Pisz jak najwięcej
U nas od wczoraj jabłko. Pyszne i słodziutkie. Wojtek nie przejawia dużego zainteresowania. Smakosz warzyw mi się trafił czy co... ciekawe, co będzie dalej
A co do tych preferencji smakowych w ciąży, to moja mama jadła masę grejfrutów w ciaży ze mną. I ja je uwielbiam! Ja za to jadłam dużo kiwi. Zobaczymy, czy Wojtek polubiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:22
Magdzia85F, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Ojej, Aga przepraszam! U Agiii37 jest Łukaszek i mi się jakoś imię z nickiem pomyliło
A jak zrobiłaś tą zupę buraczkową? Ja właśnie ugotowałam wywar z warzyw i skrzydła indyka i odlałam taki niedoprawiony i myślę co z tego przygotować.
Za to daliśmy dziś marchewkę z jabłkiem i zjadł te 3 łyżeczki od herbaty co nałożyłam, ale bez wielkiego entuzjazmu. Buzię niby otwierał, ale się nie rzucał na łyżeczkę
Agata, no ja pierwszy raz założyłam, siostra nosiła już kiedyś, później miała rok przerwy (wyjechali do Finlandii) i teraz znowu nosi. Jak zdjęła wszystko było ok, rzęsy nawet nie były osłabione, poszłam do tego samego salonu więc mam nadzieję, że też będzie ok.
Grzesiek mi dziś się w gondoli zaczął wspinać na kolana i tak "podskakiwać" do przodu, boję się że jak zacznie wyprawiać takie akrobacje to nie pojeździmy już długo bo się będę bała że wypadnie
-
Miałyśmy dzisiaj jechać na spotkanie z dziewczynami i Maluszkami z grupy kwietniowej na fb ale niestety nam nie wyszło. Wózek się nam rozwalił a spacerówka - tak, będę wozić Małą w spacerówce - nie dojechała więc świętujemy tylko we dwie
Łukaszku, Tobie życzymy mnóstwo zdrówka przede wszystkim i wszystkiego co najlepsze
Magdzia85F, Etoilka, Sylwiaa95, aga_90, ibishka, Tusianka, Ilona92, Agiii37, APrzybylska, machirude lubią tę wiadomość
A my dziś 5 miesiecy !
Aga Stas od tygodnia robi takie prawie dorosle kupy nie widac zeby go bolal brzuszek czy mial problem z ich zrobieniem wiec chyba jest okEtoilka, pomarańczka_33, aga_90, Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość