X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, na pewno długi rękaw. My byliśmy na weselu w czwartek i na sali było chłodno - Wojtek był w koszuli i marynarce cały czas.

APrzybylska lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a moze tunika jakas ladna (w kapahlu sa piekne) i getry/legginsy/grubsze rajstopy?:)
    Tunika nie będzie przeszkadzac przy raczkowaniu a getry ochronia przed zimnem :) no i zdecydowanie dlugi rekaw :)

U nas do kataru doszla temperatura 38 st... Takze jutrzejsze szczepienie odwołane i tygodniowy trip po Polsce tez... smutno troche, ale wole nie jezdzic z nim pociagiem jak bedzie oslabiony po cjorobie :(

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja też idę na wesele 20. A 21.10 mamy z mężem 11rocznice zwiazku. A w planach mam body dl rękaw a na to sukienka .na spód rajstopy i buciki. Na wierzch pllasaczyk .ale u nas nie ma problemu bo Gabi nie raczkuje jeszcze :)

Jejku najpierw 2.5 dnia nie robiła kupy a wczoraj i dziś jak zrobiła to była taka dorosła ta kupa , zbita jak plastelina .ehh z tym przewodem pokarmowym mojego dziecka ..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jesteście nieocenione :)

My 20.10 jedziemy gdzieś pod Rzeszów, 400km od nas. A teraz w weekend mamy tu bliżej.

Dziś lub jutro idę na zakupy i nie mogę się zdecydować.

Iza przewód pokarmowy się ogarnie :) a męczyła się przy robieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:47

Emily89 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 08.10 w lidlu ciuszki dla dzieciaczków :)

xk81pfk.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania purpurowa była a potem płacz .. poszła druga taka ale ciężko szło więc szybko jej nóżki do brzucha dałam i jakoś poszło s teraz już normalna była

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

u nas dziś pierwszy raz była kaszka ryżowa z owocami. Nałożyłam dwie płaskie łyżeczki do herbaty kaszki i jakieś 50g owoców ze słoiczka, pięknie buźkę otwierał ale całego nie zjadł :P ale cieszę się, że mu smakowało, a ile zjadł tyle zjadł.
    Jak Wy przygotowujecie kaszkę z owocami?

Wczoraj zrobiłam zupę dyniową, wywar na marchewce, pietruszce i porze, dynia, ziemniaki, mała cebulka i dwa małe ząbki czosnku, troszkę słodkiej papryki, imbiru i kurkumy. Zupka bardzo delikatna i dość słodka, słodsza niż te wszystkie słoiczki które do tej pory mu dawałam. Niestety mimo że zasiedliśmy całą rodziną nad tą zupą to Grześ mnie olał :P zjadł może z 5 tych swoich mikro łyżeczek, po każdej się trząchał jakby to było jakieś strasznie obrzydliwe :D Mi i mężowi zupa smakowała :D no ale co zrobić..

Tusianka lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis powtorka brokula- duzo nie zjadl ale przypominalo to polowanie rekina na foke, tak paszce otwieral :) gorzrj ze potem polowa wypadala :D

APrzybylska, Magdzia85F, ibishka, Etoilka, grzanewino, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dziewczyny szybkie pytanka:

jak często myjecie ząbki? Ja raz dziennie póki co, nie za rzadko?
    połowa 125 g słoiczka na obiad, nie za mało? Pati jest chętna, ale jakoś boje się jej dać więcej póki co...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie piszecie o brokule.. I muszę kupić! Bo jakoś tak wyszło że jeszcze brokuła nie podawałam ;) dajecie w całości, blendowany, rozgnieciony czy że sloiczka?

Co do kaszek to mam manne bezmleczną z Bobovity i Nestle 8 zbóż Zdrowy Brzuszek z witaminami i zelazem. Też bezmleczna, całkiem smaczna. Wiktor wcina. Obydwie robię na wodzie. Daje 40ml i 1 łyżkę kaszki. A do tego owoce że sloiczka (połowa) albo zblendowane w podobnej ilości. Zazwyczaj zjada całą porcję ;)

Zupa dyniowa za mna chodzi od dawna. Już nawet dynię kupiłam :d może mi się jutro uda sfinalizować zamiar :d

myszkaka, Etoilka, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pierwszy raz brokuł na "obiad" i jestem w szoku. Myślałam, że tego nie ruszy, bo nawet mi śmierdziało, a on zjadł cały słoiczek 80g i ładnie buzię otwierał. Najpierw mu nałożyłam 2 łyżeczki do herbaty bo sądziłam że będzie tym pluł i się trząchał jak po dyni czy marchewce, a tu chyba smakowało. Moje dziecko mnie zaskakuje.

Klaudia u mnie połowa słoiczka 125g to był sukces, także nie sądzę że to za mało, bo dzieci i tak się nie mają tym najeść tylko popróbować. Jeśli jest chętna to chyba możesz jej dać więcej. W końcu robią słoiczki 190g dla dzieci od 4 miesięcy to chyba są takie co i tyle zjedzą, nie wiem.

Ja zębów póki co nie myję, bo nie mamy :D Za to jak próbowałam kiedyś przecierać dziąsła to mi od razu ssał palec :D więc przestałam bo się nie dało.

Tęskniąca, aga_90, Etoilka, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia pół sloiczka obiadku to dla nas
    marzenie :d

Zębów też nie mamy, ale wydaje mi się że chodzi między innymi o nawyk, żeby nauczyć że np. przed kąpielą jest mycie ząbków, żeby nie mieć problemu później ;)

I kupiłam amarantus ekspandowany, podobno ma dużo żelaza, też spróbuję dodawać do jedzenia dziecku ;) spróbowałam sama z jogurtem, nie zmienia smaku :)

Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się kurcze zastanawiam co zrobić z glutenem. Wiem, że nawet w moim mleku Grześ na niego źle reagował więc boję się mu wprowadzać, z drugiej strony czytałam że im wcześniej tym lepiej, bo niby zmniejsza się ryzyko alergii, ale skoro on już chyba ma alergię to nie ma sensu, co?
    Pytałam dziś pediatrę o rozszerzanie diety, ale ona robiła tylko wielkie oczy jak jej opowiadałam o mojej diecie i jego problemach.. I generalnie nic mądrego nie usłyszałam.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka kazała dodawać do słoiczków kasze manne, zeby gluten wprowanic - dzis ja ugotowalam i mialam to zrobic i zapomnialam ;p moze jutro sie uda ;)

a z tym im wczesniej tym lepiej bym nie szalała...ja mialam 3 miesiace jak mama dawala mi skorke od chleba do possania i nietolerancje glutenu mam ;p

Etoilka, myszkaka, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga przydałby Ci się dobry lekarz. Może Klaudia mogłaby zapytać tego swojego? Dobrze kojarzę że masz z nim kontakt smsowy? ;)
    Bo można sobie gdybac co nam się wydaje, ale to w sumie ważna kwestia jest.

myszkaka lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, Grześ się na pewno rozkręci jedzeniowo :) brawo za brokuła!

Klaudia, u nas też około połowy słoiczka na obiad - myślę, że na razie to dobra ilość.

Aga, ja podaję zblendowanego brokuła - dla mnie okropny, Wojtek je.
    Też mam w planach amarantus!

Jeśli chodzi o kaszkę, to my jemy jaglaną z Hippa - 100ml wody i 2 łyżki stołowe kaszki (robię tak jak sugerują na opakowaniu) + trochę zblendowanych owoców (Wojtek najbardziej lubi z brzoskwinią). Zjada zazwyczaj całą porcję.

myszkaka, BP 02 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie, a ja kupiłam kaszki Holle i tam na opakowaniu napisali, że sama kaszka do owoców.. No i tak zrobiłam ale trochę się dziwiłam że bez mleka/wody. Było dość gęste, ale kupę zrobił po tym, więc chyba ok. Może jutro spróbuję dać wodę, chociaż on tego tak mało je, że trochę nie wiem ile przygotować.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, ja dawałam na początku 50ml wody i 1 łyżkę kaszki - spróbuj może tak. Potem podwoiłam ilość do pełnej porcji.

Też się przymierzam do Holle teraz. Którą macie?
    Hippa polecam - jest bardzo delikatna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 21:33

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez blendowalam brokula i sie razem zajadalismy (ja bardzo lubie)
    Tez za mna zupa dyniowa chodzi, moze w przyszlym tygodniu :) najpierw musi ziemniak wejsc i burak (duuuzo zelaza :)
    Amarantus brzmi fajnie, ja kaszki musze tez ogarnac dopiero

Etoilka lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następną planuję kupić właśnie tą jaglana z Hippa, ale musimy trochę zjeść tego co mamy ;)

To wychodzi na to że Wiktor małe te porcje je :d a wydawało mi się że tak dużo :D

Etoilka lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ