Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu a moze tunika jakas ladna (w kapahlu sa piekne) i getry/legginsy/grubsze rajstopy?
Tunika nie będzie przeszkadzac przy raczkowaniu a getry ochronia przed zimnem no i zdecydowanie dlugi rekaw
U nas do kataru doszla temperatura 38 st... Takze jutrzejsze szczepienie odwołane i tygodniowy trip po Polsce tez... smutno troche, ale wole nie jezdzic z nim pociagiem jak bedzie oslabiony po cjorobieAPrzybylska lubi tę wiadomość
-
Ania ja też idę na wesele 20. A 21.10 mamy z mężem 11rocznice zwiazku. A w planach mam body dl rękaw a na to sukienka .na spód rajstopy i buciki. Na wierzch pllasaczyk .ale u nas nie ma problemu bo Gabi nie raczkuje jeszcze
Jejku najpierw 2.5 dnia nie robiła kupy a wczoraj i dziś jak zrobiła to była taka dorosła ta kupa , zbita jak plastelina .ehh z tym przewodem pokarmowym mojego dziecka ..APrzybylska lubi tę wiadomość
-
Dziękuję, jesteście nieocenione
My 20.10 jedziemy gdzieś pod Rzeszów, 400km od nas. A teraz w weekend mamy tu bliżej.
Dziś lub jutro idę na zakupy i nie mogę się zdecydować.
Iza przewód pokarmowy się ogarnie a męczyła się przy robieniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:47
Emily89 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Cześć dziewczyny
u nas dziś pierwszy raz była kaszka ryżowa z owocami. Nałożyłam dwie płaskie łyżeczki do herbaty kaszki i jakieś 50g owoców ze słoiczka, pięknie buźkę otwierał ale całego nie zjadł ale cieszę się, że mu smakowało, a ile zjadł tyle zjadł.
Jak Wy przygotowujecie kaszkę z owocami?
Wczoraj zrobiłam zupę dyniową, wywar na marchewce, pietruszce i porze, dynia, ziemniaki, mała cebulka i dwa małe ząbki czosnku, troszkę słodkiej papryki, imbiru i kurkumy. Zupka bardzo delikatna i dość słodka, słodsza niż te wszystkie słoiczki które do tej pory mu dawałam. Niestety mimo że zasiedliśmy całą rodziną nad tą zupą to Grześ mnie olał zjadł może z 5 tych swoich mikro łyżeczek, po każdej się trząchał jakby to było jakieś strasznie obrzydliwe Mi i mężowi zupa smakowała no ale co zrobić..Tusianka lubi tę wiadomość
-
Wszystkie piszecie o brokule.. I muszę kupić! Bo jakoś tak wyszło że jeszcze brokuła nie podawałam dajecie w całości, blendowany, rozgnieciony czy że sloiczka?
Co do kaszek to mam manne bezmleczną z Bobovity i Nestle 8 zbóż Zdrowy Brzuszek z witaminami i zelazem. Też bezmleczna, całkiem smaczna. Wiktor wcina. Obydwie robię na wodzie. Daje 40ml i 1 łyżkę kaszki. A do tego owoce że sloiczka (połowa) albo zblendowane w podobnej ilości. Zazwyczaj zjada całą porcję
Zupa dyniowa za mna chodzi od dawna. Już nawet dynię kupiłam :d może mi się jutro uda sfinalizować zamiar :dmyszkaka, Etoilka, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość
-
U nas dziś pierwszy raz brokuł na "obiad" i jestem w szoku. Myślałam, że tego nie ruszy, bo nawet mi śmierdziało, a on zjadł cały słoiczek 80g i ładnie buzię otwierał. Najpierw mu nałożyłam 2 łyżeczki do herbaty bo sądziłam że będzie tym pluł i się trząchał jak po dyni czy marchewce, a tu chyba smakowało. Moje dziecko mnie zaskakuje.
Klaudia u mnie połowa słoiczka 125g to był sukces, także nie sądzę że to za mało, bo dzieci i tak się nie mają tym najeść tylko popróbować. Jeśli jest chętna to chyba możesz jej dać więcej. W końcu robią słoiczki 190g dla dzieci od 4 miesięcy to chyba są takie co i tyle zjedzą, nie wiem.
Ja zębów póki co nie myję, bo nie mamy Za to jak próbowałam kiedyś przecierać dziąsła to mi od razu ssał palec więc przestałam bo się nie dało.Tęskniąca, aga_90, Etoilka, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Klaudia pół sloiczka obiadku to dla nas
marzenie :d
Zębów też nie mamy, ale wydaje mi się że chodzi między innymi o nawyk, żeby nauczyć że np. przed kąpielą jest mycie ząbków, żeby nie mieć problemu później
I kupiłam amarantus ekspandowany, podobno ma dużo żelaza, też spróbuję dodawać do jedzenia dziecku spróbowałam sama z jogurtem, nie zmienia smakuEtoilka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
A ja się kurcze zastanawiam co zrobić z glutenem. Wiem, że nawet w moim mleku Grześ na niego źle reagował więc boję się mu wprowadzać, z drugiej strony czytałam że im wcześniej tym lepiej, bo niby zmniejsza się ryzyko alergii, ale skoro on już chyba ma alergię to nie ma sensu, co?
Pytałam dziś pediatrę o rozszerzanie diety, ale ona robiła tylko wielkie oczy jak jej opowiadałam o mojej diecie i jego problemach.. I generalnie nic mądrego nie usłyszałam. -
Mi lekarka kazała dodawać do słoiczków kasze manne, zeby gluten wprowanic - dzis ja ugotowalam i mialam to zrobic i zapomnialam ;p moze jutro sie uda
a z tym im wczesniej tym lepiej bym nie szalała...ja mialam 3 miesiace jak mama dawala mi skorke od chleba do possania i nietolerancje glutenu mam ;p
Etoilka, myszkaka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Kinga, Grześ się na pewno rozkręci jedzeniowo brawo za brokuła!
Klaudia, u nas też około połowy słoiczka na obiad - myślę, że na razie to dobra ilość.
Aga, ja podaję zblendowanego brokuła - dla mnie okropny, Wojtek je.
Też mam w planach amarantus!
Jeśli chodzi o kaszkę, to my jemy jaglaną z Hippa - 100ml wody i 2 łyżki stołowe kaszki (robię tak jak sugerują na opakowaniu) + trochę zblendowanych owoców (Wojtek najbardziej lubi z brzoskwinią). Zjada zazwyczaj całą porcję.
myszkaka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
O widzicie, a ja kupiłam kaszki Holle i tam na opakowaniu napisali, że sama kaszka do owoców.. No i tak zrobiłam ale trochę się dziwiłam że bez mleka/wody. Było dość gęste, ale kupę zrobił po tym, więc chyba ok. Może jutro spróbuję dać wodę, chociaż on tego tak mało je, że trochę nie wiem ile przygotować.
-
Kinga, ja dawałam na początku 50ml wody i 1 łyżkę kaszki - spróbuj może tak. Potem podwoiłam ilość do pełnej porcji.
Też się przymierzam do Holle teraz. Którą macie?
Hippa polecam - jest bardzo delikatna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 21:33
-
Ja tez blendowalam brokula i sie razem zajadalismy (ja bardzo lubie)
Tez za mna zupa dyniowa chodzi, moze w przyszlym tygodniu najpierw musi ziemniak wejsc i burak (duuuzo zelaza
Amarantus brzmi fajnie, ja kaszki musze tez ogarnac dopieroEtoilka lubi tę wiadomość