X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    My mamy prohlemv z kaszkami .czego bym nie dała pojawia się problrm że następnego dnia nie ma kupy .ehh
    A Gabi pije wodę? Bo kaszki same w sobie zapychają.

Marta u nas też tryb dzdzwonica, zabawne to jest ;) i ciemieniucha też nas dopadła.. Walczę od kilku dni, zagoilo się, a teraz zrobiło się jakby dookoła tego zagojonego :/

Dałam dziś Wiktorowi że swojego talerza kilka ziarenek kaszy, kalafiora i kawałek polędwiczki wieprzowej. Ciumkał że smakiem, ale jak mu się kawałek odgrywał to pluł. Pasuje mu jedzenie matce z talerza, ale kawałki przy blw go nie rajcują. Jak żyć? :d

Marysiu chyba że tak z tymi owocami. Ja daje do kaszki pół sloiczka, albo podobna ilość zblendowanych owoców, dlatego na deser już nie daję więcej ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam szampon mustela z tym sprayem babycap.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    No ja właśnie też problem upatruję w konsystencji, ale trochę nie mam pomysłu jak podać inaczej póki nie siedzi. Kusi mnie podać kawał mięcha do rączki, ale jeszcze się trochę wstrzymam ;)
    A kasze blendowalas czy dajesz w całości?
    Blad- daje kaszkę 5 zbóż ;)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pi podaniu pierwszych kaszek tez mieliśmy problem z kupami, na poczatku to było po chyba 3 dniach, za to wczoraj byly3, dzis 2. Js tsk dami to przechodziłam:) organizm musi sie przestawić. Js podaje kasze na wodzie z niewielka ilością owovow, obiad albo jakas zupka lub bardziej gęste, narazie blenduje. Ładnie je z lyzeczku wiec zdazy jesc z ręki. Dzis podałam wode z butelki ze smoczkiem niekapkiem i była bardzo zadowolona, dzis troche popila wody. Ja na ciemieniuche polecam naturalne tłuszcze nakładać na ok 30 min przed kąpielą i wyczesywać

Magdzia85F, machirude lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ogromne gratulacje!!! jesteś mega dzielna i zdolna ;D

Od środy do dzisiaj gościliśmy moją Mamę, było bardzo fajnie ale jak to bywa, wszystko co dobre, szybko się kończy. Pojechała dzisiaj po obiedzie już do siebie. Ale to był fantastyczny czas dla mnie, siedziałyśmy i gadałyśmy o wszystkim! Do późnych nocy ;) teraz przyjedzie dopiero na święta a my w lutym na Jej "60" <3
    apropos świąt... od kilku dni wałkuję ścieżki dźwiękowe z "listy do M" (2 i 3) ;D także myślę, że ja też się nadaję na świętomaniaczkę - aczkolwiek nie zawsze tak było :P

Kira je naprawdę bardzo ładnie, warzywa wręcz pochłania, czy gotowane przeze mnie czy gotowe ze słoiczka :D wczoraj dałam jej do spróbowania starte jabłuszko ale taki kwaskowate i jej nie podeszło, więc szybko zakończyłyśmy ten eksperyment ;)

co do ciemieniuchy to potwierdzam to co Ilona, ja próbowałam różnych dziwnych sposobów a zadziałał zwykły olej rzepakowy :)

Magdzia85F, machirude, Ilona92, grzanewino, grzanewino, Sylwiaa95, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z kolei mieliśmy tylko trochę takiej typowej ciemieniuchy za to całą głowę w takiej białej, suchej łusce na którą nic nie działało. Jeden pediatra polecił nizoral.. Zadziałało i nie wróciło. Bałam się czy nie podrażni ale wszystko było ok. Co do masła to dla mnie porażka. Głowa mu śmierdziała ze trzy dni, coś okropnego a i tak nie pomogło.

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 30 września 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, Acygan - dzięki za namiary na lekarzy. Ja to oczywiście pierdoła jestem i nie do końca wiedziałam kogo szukam :P bo miałam Małej zrobić usg przezciemiączkowe a to nie neurolog robi tylko lekarz diagnosta czy jak on się tam nazywa. Ale nazwiska zapisałam w razie gdyby były potrzebne. W usg wszystko wyszło prawidłowo więc jeden wielki kamień z serca <3

A moje dziecko pcha się do siadania, przewroty jej nie w głowie, ma inne priorytety. Podnosi się z pozycji na boku albo jak leży na pleckach to próbuje "kołyski". No ale ja wredna matka jej nie pomagam :P

myszkaka, Magdzia85F, Ilona92, aga_90, grzanewino, Sylwiaa95, BP 02 lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 września 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLSKA MISTRZEM ŚWIATA!!! <3 <3 <3

Magdzia85F, myszkaka, Tusianka, aga_90, Etoilka, grzanewino, Sylwiaa95, BP 02 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u Gabi taka biała łuska :/ poprzednio ładnie zeszło, a teraz już tydzień jej się utrzymuje.

My już w piątek obniżyliśmy łóżeczko, bo zaczęła się chwytać góry i próbować tak siadać.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz po chrzcinach :)
    Wszystko sie udalo, Mlody przespal pol mszy i sakrament w chuscie xD
    Impreza tez fajna, ale o to sie nie martwilismy, bo znamy ten hotel :)

Niestety Mlody ma katar (prawdopodobnie przez zeby) i meczy sie bidulek... :)
    Ale kreseczki biale na górnych jedynkach juz sa wiec lada moment bedziemy mieli kasownik w domu :D

grzanewino, ibishka, Tusianka, Magdzia85F, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szok. Cicho szaaaa.

Dziewczyny pochwalcie się jakie macie przybory do karmienia swoich Maluchów.

Kamila to super, że chrzciny się udały.

Marta a ile poziomów ma łóżeczko? Bo moje dwa.

Dorotko wstyd, ja nie oglądałam meczu.

BP 02 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam zestaw bambusowy z Lidla--pingwinka. Używam z zestawu póki co tylko łyżeczki :d Wiktorowi przypasowala moja filiżanka z jeżynami ;) a dziś nałożyła zupke do mojej miski i jedliśmy "wspólnie". Zrobiłam mu zupke bez miesa- marchew, ziemniak i kalafior. Przyprawia odrobinkę ziołami prowansalskimi i czosnkiem, pyszna była, zjadł całą. Będę się musiała nieźle nagimnastykowac żeby go przekonać do mięcha :d

U nas 3 poziomy w łóżeczku. Od jakichś 2 miesięcy mamy na 2 i tak czuję się spokojniejsza ;)

Znalazłam jakąś próbkę emolientow z czasów SR, dodałam wczoraj do kąpieli i dziś główka dużo lepsza. Marta może też tak spróbuj ;)

Magda nie Ty jedna, nie martw się. U mnie mąż oglądał, ja zasnęłam :d

Etoilka, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 1 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja sobie o meczu przypomniałam ok 22:30 także tego... ;D

Kira dzisiaj na śniadanie dostała po raz pierwszy kaszkę i tak wcinała, że nie nadążałam jej karmić ;D a potem 4 kupki więc jej nie zapchało :P

Nasze łóżeczko ma trzy poziomy ale cały czas jesteśmy na 1, leniwe dziecko ma swoje zalety ;D

U nas przy katarze rewelacyjnie sprawdziło się podniesienie przodu materaca w łóżeczku, mogła wtedy spokojnie spać

Etoilka, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W łóżeczku mamy 3 poziomy.

Ja też przełączyłam na mecz już pod sam koniec :D

Dzisiaj umyłam główkę szamponem z Bubchen i już o wiele lepsza główka :)

pomarańczka_33, Magdzia85F, BP 02, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam zestaw bambusowy z Lidla - używamy łyżeczkę i miseczkę do kaszki. Pijemy z doidy cup.

Ja mecz obejrzałam w całości. A młody popołudnie spędził w biało-czerwonym polarku - tata się cieszył niesamowicie. Już się nie może doczekać aż zagra w piłkę z synem ;)

Dorota, u nas też kaszka jest hitem :)
    Na obiad próbowaliśmy buraka - szału nie zrobił.

My jeszcze nie zmieniliśmy poziomu w łóżeczku. Ale chyba i u nas najwyższy czas.

pomarańczka_33, Magdzia85F, aga_90, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, my sie doleczamy :) powoli trn koszmarny katar mija, mnie juz gardlo tez troche mniej booi :)
    W dniu wczorajszym Max dostal regularne lozeczko, wczesniej mial kolyske a potem przez chwile lozeczko turystyczne poki nie kuoilismy :) od razu na poziom srodkowy zamontowalam :)
    Dzis za to byl debiut brokula :D maly dostal jakies 2-3 lyzeczki grudkowatej papki i calkiem chyba pokubik, choc najpierw nie bardzo wiedzial co ma zrobic :D za to lyzeczke pieknie lapie :)
    Taki duzy chlopiec juz o.O

grzanewino, Etoilka, Magdzia85F, APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra dużo zdrówka Maxiowi!

BP 02 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie byłam w formie. Nie mialam sily na nic :/

U nas burak też bez szalu, podobnie marchewka. Myślę że to kwestia konsystencji, może gdybym zblendowala byłoby lepiej. Póki co najlepszy sloiczkowy brokuł i ziemniak i kombinacja tych dwóch :) i uwielbia wodę. Dosłownie rzuca się na kubeczek :)

Jutro dorzucamy owoce. I chcę zrobić z tego dwa posiłki. Owoce okolo drugiego śniadania a warzywka w porze obiadu. Od weekendu chce zacząć z kaszkami. Zamierzam podawać na śniadanko. Czyli bede stałe posiłki 3x dziennie podawala.

Ja kupiłam talerzyki i miseczke z Brother Max. A kubeczek Doidy. A te bambusowe naczynka w Lidlu są w stałej ofercie?

A Kinga chyba pisała, że mały zjada tylko ok. 30g. Mi się wydawalo, że to jest całkiem spoko ilość jak na ten etap. Tzn. ja przynajmniej się na razie nie przejmuję ilością zupełnie i jak Zośka zje jedna czy dwie te swoje mikro lyzeczki i więcej nie chce to luz.

Magdzia85F, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy dookoła chorzy. Tylko się zabarykadować w domu i czekać na wiosnę ;)

My używamy łyżeczek z BabyOno. Miseczkę mam swoją szklaną, w której kiedyś był cukier. Ma idealną wielkość. Zuzia zjada na posiłek około 125g, czyli objętość tego małego słoiczka. Z mniejszą ilością nie mam co startować ;)

Łóżeczko mamy na drugim poziomie od prawie 2 mcy. Gdy zaczęły się próby siadania, raczkowania i innych aktywności. Niedługo pójdzie na najniższy poziom, bo już trochę wystaje nad i przy jej hopsach to mam obawy, że skończy się to hopsem na podłogę.

Zastanawiam się jak ubrać ją na wesele. Krótki czy długi rękaw, może spodnie, bo w sukience ciężko raczkować. Ona bez kontaktu z podłogą nie wytrzyma. Nie wiem. Doradźcie proszę :)

Magdzia85F, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja bym ubtala w dlugi rekaw i sukienke a pod spod getry moze- tak powinno byc wygodnie i ladnie :)

Magdzia85F, Etoilka, APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ