X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po szczepieniu. Waga 6935, płaczu było 10 sekund :) mamy zaleconą wit D 600j. Ile dajecie swoim dzieciaczkom?

Na swoje mieszkanie przeprowadziliśmy się w 2012r. To była końcówka programu Rodzina na swoim i uznaliśmy, że jak nie teraz to kiedy ;) fakt, swoje 4 ściany, to swoje.

U nas październik będzie weselny. Mamy 6.10 w okolicy i 20.10 400km od domu. Ciekawe jak Zuzia to zniesie.

Ilona92, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, kochane jesteście :* czasem to mam już wszystkiego dość, dlatego miło jak tyle osób wspiera, od razu jakoś tak się lżej robi.

Marysiu gratuluję mieszkania! Super sprawa :) chociaż jak dla mnie to urządzanie to było najgorsze :D miałam mętlik w głowie, długo się zastanawiałam co wybrać, czy będzie pasowało itp., a w rezultacie teraz po czasie widzę że kilka błędów popełniliśmy, no ale to tak zawsze jest :)

Dorota, jeśli chodzi o neurologa to my byliśmy u dr Krystyny Malinowskiej i polecam. Przyjmuje prywatnie w MD Clinic na Siennej (200zł), a na NFZ na Szlenkierów. Zerknij sobie na opinie na znany lekarz. Chociaż nie wiem, czy robi usg przezciemiączkowe. Na usg byliśmy w Babka Medica ale nie u neurologa tylko diagnosty.

Ja święta to tak średnio. Szczerze mówiąc to mnie wkurzają te dekoracje od początku listopada, uważam że powinny być od grudnia, bo zanim jest Boże Narodzenie to człowiekowi to zdąży obrzydnąć. Niestety u nas na święta to jest zawsze dość drętwo, mała rodzina, do tego moja matka od lat skłócona z teściami, więc nawet na Wigilii się ignorują. Za to odkąd mieszkamy na swoim to z przyjemnością ubieramy choinkę i lubimy ten wspólny czas we dwoje, a teraz będzie troje :) Tylko choinkę będziemy musieli kupić jakąś malutką i postawić na komodzie, bo aktualnie w miejscu gdzie ona stała jest mata dla Grzesia :D

Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę już o choince montowanej przy suficie :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie jestem świątecznym freakiem, ale w tym roku to napewno będzie inaczej ;)

Aniu ja Wiktorowi daje teraz 600j,zeszlismy z 800j.

Badalismy dziś morfo, hemoglobina 8,1 (2tyg temu 7,0) aż się pani dr cieszyła :D

Marysiu gratuluję mieszkanka, współczuję remontu, bo zawsze jakiś się robi mniejszy bądź większy :d ale jak już się urządzicie to będzie takie "wasze" ;)

Aga projektor z rzutnikiem na ścianę xD

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiugratulacjemieszkania.to super isc na swoje.nie przejmujsoe.meblowaniem.wszystko przyjdzie z czasem.my jak sie wprowadzilismyto niemielismy zlewu w kuchni(izbieranine pozyczonych szafek od rodzicow)i naczyniamylismy w wannie.meble w.kuchnia dokladniej ichvpolowa po pol roku dopieroa pozostale0 roku .takze.spokojnie.dacie rade.a uwierz.Mi ze tocwszystko i twk bedzie.was cieeszyc:)

Aniamy od tego szczepienia mamy wit d na 600 zwieksyoneze wzgledu na.to minimalne wklesniecie klarki piersoowej.

my eczoraj rozwalilysmy z gabi moj tel.teraz tastepxzya jutro dopiero nowy stad poprswnosc mojego wpisu-ten tel mnie zdecydowanie pezerasta:)

Etoilka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas znowu katarr :( i oczywiscie okropna noc przez to

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra zdrówka dl synka!!!

Aga super, że morfologia lepiej :D ale wiedziałam, że tak będzie :P

Agnieszka ---> padnę :P Mój Mąz też mówił, że chyba do sufitu zamontujemy :P

Myszko oj urządzanie to tak. Ale jestem zadowolona z efektu końcowego :)

Aniu o ładna waga już :) a ile długości ma panna?

Iza - nie ukrywam, że Twój post trochę kosztował mnie wysiłku :P hehehe

Dzis była piękna pogoda, więc spacer był trochę dłuższy :) Ada już zrozumiała, że jest jednak zimniej i ładnie pod kocykiem leży, co na początku było cięzkie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 18:53

grzanewino, ibishka lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już powinno być lepiej bo dotarł nowy telefon :)

Pytanie na szybko .jak wlaczalyscie jajko?

Do gotowania warzyw wbijalyscie surowe i gotowalyscie razem czy do ugotowanych dodawalyscie jajko na twardo i wtedy dopiero paciaryjowalyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 23:39

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ale się za Wami stęskniłam, sorry, że się nie odzywałam ale miałam sajgon totalny w ostatnim czasie, bo.....musze się pochwalić - od wczoraj jestem DOKTOREM NAUK TECHNICZNYCH ;) , obroniłam się z wyróżnieniem i wreszcie mogę odetchnąć.
    Tatuś niestety nie dał rady i mała się darła przez pół godziny, póżniej biedna zasnęła ze zmęczenia, ale najważniejsze, że juz "po".

Sutek się wygoił po 4 dniach- Natalia chyba pytała, ale już nie pamietam czy napewno ona , sorry ..podczytywałam Was oczywiście cały czas i gratuluje półroczniaków, kolejnych "obiadków stałych " itd...

f1890570ab202e6cmed.jpg

2ddbb7a45f5f585cmed.jpg

aga_90, machirude, APrzybylska, pomarańczka_33, ibishka, Tusianka, BP 02, Etoilka, Magdzia85F, Sylwiaa95, grzanewino, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Klaudia, gratulacje!

Podziwiam jak Ty to wszystko ze sobą pogodzilas <3

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale :) gratulacje Klaudia :)

A my dziś świętujemy 6 miesięcy. 6 najszczęśliwszych miesięcy mojego życia :)

Madzia według miary 63.5cm. Czyli od 26.07 urosła 5.5cm.

Jajka jeszcze nie wprowadzałam. Planuję pp 7mcu dać ugotowane na twardo.

BP 02, Tusianka, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Klaudia :) ogromny szacuuuun <3

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Klaudia, Patrycja powinna byc dumna z mamy :)

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulacje! Jesteś niesamowita :)!!!!!!!!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Klaudia! Pięknie wyglądacie! :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, wielkie gratulacje!

Aniu, sto lat dla Zuzi! Niech rośnie zdrowo! :)
    My dajemy od początku 400j wit D.

Aga, super, że morfologia lepsza!

Iza, my też jeszcze bez jajka. Ale będę raczej gotowała na twardo i dodawała potem do warzyw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 12:57

ibishka, APrzybylska lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia GRATULACJE!!! Normalnie wielkie WOW!!! :)

No i pięknie wyglądałaś :) Twoja córcia oczywiście też :)

Świetny torcik :)
    To już częściej będziesz do Nas zaglądać?

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia wielkie gratulacje! I szacun że wszystko ogarnelas sama z córcią ;)

Ja jajko próbowałam podać samo i w zupce. Reakcja dokładnie taka sama- "blee" :d

Wszystkiego najlepszego dla Zuzi :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa.. Czym można przyprawić potrawy maluchom? Szukam, szukam i wszędzie podają coś innego. Normalnie sprzeczne informacje w każdym następnym artykule. Macie jakieś sprawdzone info?
    Wiktor woli doprawione.. Zupę brokulowa z mojego talerza chlipał że smakiem. Dostał odrobinkę, a potem dałam troszkę do jego buraczkowej, wymieszalam i wtedy zjadł o.O nie zamierzam dodawać mu soli, ale co można? ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuziu wszystkiego co naj, naj!

Aga Czytałam ostatnio na BLW mama (fajny blog), że dodają czosnek, cebulkę

Na innym blogu alaantkowe
    Świeże i suszone- tymianek, rozmaryn, curry, czosnek, koperek, pietruszka, pieprz, kardamon, cynamon, kurkuma, zioła prowansalskie, oregano, bazylia i wiele wiele innych. Zioła nadają aromat, podkreślają smak, nadają piękną barwę. Zachęcamy świeże, ale suszone też są super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 17:25

APrzybylska, grzanewino lubią tę wiadomość

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ