X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bezmleczna jaglana z holle. Mam też pszenna z bananem i druga z dynią i kukurydzą ale te dwie są po 6 miesiącu . U nas te ilości nie są jakieś duże też . Dużo się bawi przy jedzeniu trochę wyleci z buzi to łyżeczka wyzbieram.ale z kaszka w sumie najciężej idzie bo nie mogę wycyrklowac żeby była taka gęściejsza .

A jakie owoce dajecie ?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Następną planuję kupić właśnie tą jaglana z Hippa, ale musimy trochę zjeść tego co mamy ;)

To wychodzi na to że Wiktor małe te porcje je :d a wydawało mi się że tak dużo :D

Raczej ja "hoduję" małego grubasa :p

U nas na razie jabłko, gruszka i brzoskwinia. Banan na razie nie podszedł. W planach suszona śliwka.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tam, słodkiego pulchniutkiego bobaska jak już :D

U nas były już jabłka, gruszki, brzoskwinie, banany, jagody, truskawki, mirabelki, morele i na jutro mam mus z mango ;) śliwka jakoś mnie nie przekonuje, więc raczej nie podam :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 23:57

Etoilka lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoho, to dużo już za Wami :)
    Ja jestem właśnie ciekawa smaku tej suszonej śliwki - jutro zrobię.
    Muszę się też zabrać za jagody, truskawki itd - zamrożone mam tylko maliny, więc chyba będę się musiała zaopatrzyć w słoiczki.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zamowilam kaszki z helpa i owoce i warzywa liofilizowane od nich. Ale to drugie to tylko na szybkie akcje :) jutro Pawełek konczy pol roku :o nie wiem kiedy to zlecialo :o

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas truskawka to był hit! Mam mrożone z działki, 100% naturalne i pyszne. Zuzia szalała z zachwytu. Suszone śliwki dawałam ze słoiczka i też bardzo smakowało. Z tego co rozmawiałam ze znajomymi mamami większość dzieci lubi.

Kamila czas leci jak szalony. Najgorsze, jak to już aga pisała, że to znaczy, że połowa macierzyńskiego za nami.

Próbowałyście może kaszek Gerber Organic?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że połowa macierzyńskiego za nami to straszne... Ale co zrobić... :/

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu ja mam bezmleczne ryżową i jaglaną Holle. Na razie jemy ryżową i chyba smakuje. Dziś zjadł 2 łyżeczki kaszki z 20ml wody i 50g gruszek, wciągnął całe :)

U nas było jabłko, gruszka, morela, brzoskwinia, maliny. Najbardziej smakuje gruszka albo gruszka z jabłkiem.
    On chyba lubi wszystko co zielone, bo chętnie je awokado, brokuła i gruszki :D

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ja dziaselka raz dziennie myłam a teraz jak już wchodza stałe pokarmy to rano i wieczorem.

U nas brokuł ze słoiczka był.

Też się zdecydowałam na kaszki z HELPY. Zobaczymy czy będą smakowały :)

Dzisiaj test jabłka. Nie podeszlo. Myślę że może było za wcześnie, Mała nie miała ochoty na jedzenie, albo po prostu nie lubi słodkich rzeczy, bo słodkie warzywa też jej nie przypasowaly...

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko w koncu podnosi sie na wyprostowanych raczkach, bawi sie zabawkami na brzuszku i lapie za stopy :) w gondoli lapie sie brzgow i ciagnie do siadania, jedyne co to to , ze nadal sie nie przekreca..

BP 02, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie martw sie :) moj ma wylane na obroty xD a pelza po calym domu xD

BP 02 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis testujemy sloiczek dyniowy z dm bio :) jestesmy z mezem na konferencji a ten sloiczek tak ladnladnie wygladal :D dalam mu pare lyzeczek z widokiem na fontanne - otwieral pyszczka ale bez wiekszego entuzjazmu, chyba juz byl senny bo potrm dopil z poersi i pasl spac :)
    Jak myslicie dac mu pozniej jeszcze troche?

Gdzie kupujecie ta kaszke Holle? Nigdzie takiej tu nie widzialam jeszcze, moze w zlych miejscachszukam...
    A propos macierzynskiego- musialam w poniedzialek podac w pracy date do kiedy mnie nie ma :D oczywiscie moge ja zmienic ale cos bylo trzeba w papiery wpisac, wiec ja wracam do pracy 13 maja :) luuuubien13stego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 15:20

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na biobaby

BP 02 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na allegro u użytkownika biobaby:)

BP 02 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super!

Wybaczcie, że o jedzonku nie piszę, ale jeszcze się nie znam.

Sandra to super. Ja mam jakoś 19.04. Ale biorę zaległy urlop. To dociagne do sierpnia.

Emily korzystalas z tego kursu alaantkowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 17:15

BP 02 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie korzystalam ale czytalam co oni tydzien po tygodniu dawali :) tyle ze ja owoce podam pozniej niz oni :) zwlaszcza banana :) u nas wjedzie jutro chyba marchewka i fasolka szparagowa i moze ziemniak :) kupilam dzis warzywa w jedynym warzywniaku gdzie jestem pewna ze warzywa pochodza z dobrego zrodla :) byla pierwsza przymiarka do krzeselka dzis i jutro jedziemy z koksem :)

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Oglądam te zestawy i z LIDLA jest extra, i tani. Znalazłam podobny ale za 90zł. No kurde :/

Czy orientuje się któraś, czy te zestawy to bywaja? Sylwia może Tobie się w oczy rzuciło?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj zestaw naczyń bambusowych w rossmanie https://www.rossmann.pl/Produkt/Hugme-zestaw-naczyn-bambusowych-1-szt,405030,6063

i na allegro
    https://allegro.pl/komplet-naczyn-zyrafa-black-red-white-i7391865999.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_karmienie&ev_adgr=naczynia+i+sztu%C4%87ce&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1256554&gclid=Cj0KCQjw0dHdBRDEARIsAHjZYYCT2UEk_-ZbrqG9ET6uERJNjcuAraF9-FCM_m_294thmDzkJGgPbDQaArX1EALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CIDs5LLu6t0CFZGTGAodR2wFoA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 20:11

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ten drugi extra <3 dzięki!!!

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, tak tylko rzucę coś od siebie - z tymi naczyniami to spokojnie :) ja narazie zamówiłam łyżeczki i miseczkę z canpola (CHYBA, jakaś taka najprostsza). Wszystko co nie wymaga miski podam na tacce od krzesełka lub na swoim talerzu.

Później, jak już będzie bardziej jadło a nie się bawiło pewnie pomyślę o naczyniach i sztućcach, ale narazie się tym nie przejmuję :)

Aha no i oczywiście doidy cup kupiłam :)

Zastanawiałam się nad matą ezpz ale tez z niej zrezygnowałam :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ