X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zupka musiała się przegryźć, jak sałatka jarzynowa ;)

Zuzia ulewa. Raz mniej, raz więcej. I ma często czkawki. Za krocze się nie łapie. Ale drapie po brzuszku.

U nas dziś brokuł zniknął z prędkością światła :D

Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko moja się nie łapie za muszelkę ;) no ona nie wystaje, więc ciężej jest dostać :P

Ada ulewa, szczególnie jak na brzuchu jest, bo zje i hop od razu. A że lubi na kokonie się wylegiwać w różnych pozach, to niestety.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Czy Wasze dzieci nadal ulewają? Dziś u nas jest jakiś armagedon, a już miałam wrażenie że jest poprawa.

Druga sprawa - czy łapią się za genitalia? Nie mogę zdjąć Grzesiowi pieluchy żeby się nie targał za jajka.. Ciągnie, szczypie, aż mnie boli ;)
    Taaaak, ciągnie mu tam rączki :d kiedyś zdarzało się przypadkiem od kilku dni robi to celowo. Gorzej jak w pampersie nie tylko siusiu, wtedy się ściągamy kto pierwszy :d podobno to taki etap, dziecko odkrywa swoje cialo. Podobno go to nie boli,ale wygląda boleśnie ;)

U nas ulewania się zdarzają, ale nie jest to taka ilość by się nią martwić. Poza tym głównie wtedy gdy zje za dużo i za bardzo się rusza.

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ulewania są :) ostatnio nawet przy badaniu na szczepeniu sie ulal ale nic doktorka nie mowila.

xk81pfk.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira cały czas ulewa, raz mniej raz więcej. Póki było samo mleko to luz ale teraz te inne rzeczy takie plamy zostawiają że szok! :P podobno jak dzieci siadają to im to przechodzi - czekam z utęsknieniem ;)

co do łapania się w miejsca zazwyczaj schowane pod pieluszką to miała taki etap, że przy przebieraniu pchała tam łapki ale na szczęście jej już przeszło (pewnie chwilowo :P )

Gabi, samych najlepszości, zdrówka mnóstwo i dziecięcej radości i beztroski :D

Aga, co do krzesełka, ja zdecydowanie stawiam na praktyczność - wyglądać będzie jego właścicielka ;D

U nas ząbków nadal brak za to dzisiaj Misia po raz pierwszy samodzielnie przewróciła się na brzuszek i wyciągnęła rączkę spod brzuszka, która zawsze jej zostawała i uwierała ;) w ogóle dzisiaj się rozszalała, niemal latała po całej kanapie ale księżniczka na podłodze leżeć i bawić się nie chce :P

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że odkąd rozszerzamy dietę to ulewa więcej.

Zosia drapie się po brzuchu i szczypie sie po tych faldkach na udach :)

Ostatnie dni są ciężkie.

Zosia nie płacze tylko noszona na rękach, co próbuje ja odłożyć to ryk. Na plecach nie, na brzuszku nie, drzemka w dzien 15 minut, w nocy pierwsza pobudka już przed północą. Z jedzeniem też jakoś słabo...

Macie jakieś doświadczenia z refluksem? Jakie sa objawy? Może dlatego nie chce leżeć. Chociaż mam nadzieję że to jednak taki etap tylko...

Czym aktualnie zainteresowane są wasze dzieci? Macie jakieś zabawki, aktywności które teraz u nich są na topie?

Ja się zastanawiam co Małej zaproponować bo ma fazę mietolenia i drapania. Dałam jej kawałek koca termicznego...Macie jakieś inne pomysly?

My jutro na szczepienie. Muszę spisać wszystkie pytania.

Wysłany: 4 października 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, u nas różne zabawki na topie ale najbardziej jest pożądana kostka i książeczka z Rossmanna. Jeśli Zosia ma fazę na miętolenie to może spróbuj balon z mąką albo kaszą i skarpetę z grochem na przykład. Dzieciaki to uwielbiają podobno :)

machirude, Ilona92, Sylwiaa95, BP 02 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja polecam sprężynkę taka kolorowa ci się ze schodów puszcza :)

machirude, BP 02 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 4 października 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, a to jeszcze gdzieś można to cudo dorwać? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chciałam jej uszyc woreczki z roznymi rzeczami w środku, ale skarpeta to super pomysl, wystarczy mocno zawiązać, bo nie mam niestety maszyny do szycia. Dzięki!

pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyza dziękuje za życzenia!

Gdzieś wyczytałam, że to może być na zęby takie tarcie oczu (podobnie jak z uszami), ale wolę dopytać pediatry.

U nas na topie jest kostka, która wydaje dźwięki zwierząt i gra. A i klocki, bo można nimi uderzać i wydają fajny dźwięk :D

Gabi się po brzuchu bije :D normalnie napierdziela w niego łapkami, aż się dziwię, że jej to nie boli.

Ilona92, Magdzia85F, aga_90, BP 02 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na topie wszystko co tylko wpadnie w ręce! Najlepiej jak można tym walić o podłogę i ma światełko.
    A ostatnio odkryła gniazdka, dobrze że mamy z blokadą.

Od wczoraj Ada się coraz więcej przemieszcza. Nie wiem jak nazwać ten Jej sposób poruszania się. Bo staje na czworaka, przesuwa prawą rękę do przodu, znów na brzuszek i się podciąga do przodu.

Na dole dziąsła 1 i 2 napuchniete i białe z przodu widać. Na górze nic.

Ilona92, aga_90, BP 02 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Iza, a to jeszcze gdzieś można to cudo dorwać? :D
    Allegro :) mężu mnie wyskial jak mu kazałam zamówić róży okazji jakiś zakupów i smial się że jak ma się młodej spodobać badziew za dwa złote a tu tadam jak przyszło to to wkroczyło na piedestał. Jakvchyci i zacznie machcqc ręką to szok :)

pomarańczka_33, Magdzia85F, aga_90, BP 02, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nowa zabawa. Wali grzechotką po małpie z pałąka do wózka.
    Ale urwis!

ibishka, APrzybylska, Tusianka, aga_90, pomarańczka_33, BP 02, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas nie zaszczepili.

Bylismy w końcu u naszej lekarki, jak jej wszystkie moje pytania przeczytałam to dała tonę skierowan.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazystkiego naj dla Gabi :)
    Max tez ulewa i ulewa, juz czekam zeby to sie skonczylo ;)
    Jego ukubiona zabawa jest wkladanie wazystkiego do paszczy o.O
    Ile ta kaszka Holle kosztuje? Tu w Dm widzialam chyba ta ale kosztowala okolo 60 pln, nie zebym dziecku zakowala ale sie z lekka zszokowalam o.O

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude no co Ty? A co dokładnie? Tzn.na jakie badania?

Sandra na stronie apteki gemini 12 zł 250gr. Ale oni tylko w PL. Może na allegro jest.

Ada dziś przeszła samą siebie na spotkaniu z przesymaptyczna koleżanką ;-)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi wszystkiego dobrego !
    Czas leci jak szalony :O
    Jakie badania macie zrobic?
    Iza co Wam sie dzieje z tymi oczkami?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a propos tego mojego fajnego lekarza - jak macie pytanie, to same pytajcie - odpowiada na wsztystkie wiadomosci, ja nie chce posredniczyc, bo cos przekrece i bedzie afera. Prosze, tu link do niego: https://www.facebook.com/roman.sikora.313

A mi lekarka dala skierowanie na morfologie dla malej tak profilaktycznie i bije sie z myslami, skoro wszystko jest ok, to po co ja isc kluc....

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 5 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, no patrz co za zbieg okoliczności, Kira też dzisiaj była na spotkaniu z przesympatyczną koleżanką ;D
    A jutro jedzie do drugiej koleżanki - taka towarzyska dziewczyna ;D

A Kira dzisiaj zaszalała, ostatnio zawzięcie trenowała no i wytrenowała ;)
    <tu miała być fotka ale nie mogę wstawić - coś się popsuło... jak się uda to dodam>

Ilona92 lubi tę wiadomość

‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ