Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga zupka musiała się przegryźć, jak sałatka jarzynowa
Zuzia ulewa. Raz mniej, raz więcej. I ma często czkawki. Za krocze się nie łapie. Ale drapie po brzuszku.
U nas dziś brokuł zniknął z prędkością światłaMagdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
myszkaka wrote:Czy Wasze dzieci nadal ulewają? Dziś u nas jest jakiś armagedon, a już miałam wrażenie że jest poprawa.
Druga sprawa - czy łapią się za genitalia? Nie mogę zdjąć Grzesiowi pieluchy żeby się nie targał za jajka.. Ciągnie, szczypie, aż mnie boli
U nas ulewania się zdarzają, ale nie jest to taka ilość by się nią martwić. Poza tym głównie wtedy gdy zje za dużo i za bardzo się rusza.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Kira cały czas ulewa, raz mniej raz więcej. Póki było samo mleko to luz ale teraz te inne rzeczy takie plamy zostawiają że szok! podobno jak dzieci siadają to im to przechodzi - czekam z utęsknieniem
co do łapania się w miejsca zazwyczaj schowane pod pieluszką to miała taki etap, że przy przebieraniu pchała tam łapki ale na szczęście jej już przeszło (pewnie chwilowo )
Gabi, samych najlepszości, zdrówka mnóstwo i dziecięcej radości i beztroski
Aga, co do krzesełka, ja zdecydowanie stawiam na praktyczność - wyglądać będzie jego właścicielka
U nas ząbków nadal brak za to dzisiaj Misia po raz pierwszy samodzielnie przewróciła się na brzuszek i wyciągnęła rączkę spod brzuszka, która zawsze jej zostawała i uwierała w ogóle dzisiaj się rozszalała, niemal latała po całej kanapie ale księżniczka na podłodze leżeć i bawić się nie chceKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyJa mam wrażenie że odkąd rozszerzamy dietę to ulewa więcej.
Zosia drapie się po brzuchu i szczypie sie po tych faldkach na udach
Ostatnie dni są ciężkie.
Zosia nie płacze tylko noszona na rękach, co próbuje ja odłożyć to ryk. Na plecach nie, na brzuszku nie, drzemka w dzien 15 minut, w nocy pierwsza pobudka już przed północą. Z jedzeniem też jakoś słabo...
Macie jakieś doświadczenia z refluksem? Jakie sa objawy? Może dlatego nie chce leżeć. Chociaż mam nadzieję że to jednak taki etap tylko...
Czym aktualnie zainteresowane są wasze dzieci? Macie jakieś zabawki, aktywności które teraz u nich są na topie?
Ja się zastanawiam co Małej zaproponować bo ma fazę mietolenia i drapania. Dałam jej kawałek koca termicznego...Macie jakieś inne pomysly?
My jutro na szczepienie. Muszę spisać wszystkie pytania. -
Natalia, u nas różne zabawki na topie ale najbardziej jest pożądana kostka i książeczka z Rossmanna. Jeśli Zosia ma fazę na miętolenie to może spróbuj balon z mąką albo kaszą i skarpetę z grochem na przykład. Dzieciaki to uwielbiają podobno
machirude, Ilona92, Sylwiaa95, BP 02 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
Pyza dziękuje za życzenia!
Gdzieś wyczytałam, że to może być na zęby takie tarcie oczu (podobnie jak z uszami), ale wolę dopytać pediatry.
U nas na topie jest kostka, która wydaje dźwięki zwierząt i gra. A i klocki, bo można nimi uderzać i wydają fajny dźwięk
Gabi się po brzuchu bije normalnie napierdziela w niego łapkami, aż się dziwię, że jej to nie boli.Ilona92, Magdzia85F, aga_90, BP 02 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyU nas na topie wszystko co tylko wpadnie w ręce! Najlepiej jak można tym walić o podłogę i ma światełko.
A ostatnio odkryła gniazdka, dobrze że mamy z blokadą.
Od wczoraj Ada się coraz więcej przemieszcza. Nie wiem jak nazwać ten Jej sposób poruszania się. Bo staje na czworaka, przesuwa prawą rękę do przodu, znów na brzuszek i się podciąga do przodu.
Na dole dziąsła 1 i 2 napuchniete i białe z przodu widać. Na górze nic.Ilona92, aga_90, BP 02 lubią tę wiadomość
-
pomarańczka_33 wrote:Iza, a to jeszcze gdzieś można to cudo dorwać?
pomarańczka_33, Magdzia85F, aga_90, BP 02, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wazystkiego naj dla Gabi
Max tez ulewa i ulewa, juz czekam zeby to sie skonczylo
Jego ukubiona zabawa jest wkladanie wazystkiego do paszczy
Ile ta kaszka Holle kosztuje? Tu w Dm widzialam chyba ta ale kosztowala okolo 60 pln, nie zebym dziecku zakowala ale sie z lekka zszokowalam
-
nick nieaktualnyMachirude no co Ty? A co dokładnie? Tzn.na jakie badania?
Sandra na stronie apteki gemini 12 zł 250gr. Ale oni tylko w PL. Może na allegro jest.
Ada dziś przeszła samą siebie na spotkaniu z przesymaptyczna koleżankąpomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
Hej, a propos tego mojego fajnego lekarza - jak macie pytanie, to same pytajcie - odpowiada na wsztystkie wiadomosci, ja nie chce posredniczyc, bo cos przekrece i bedzie afera. Prosze, tu link do niego: https://www.facebook.com/roman.sikora.313
A mi lekarka dala skierowanie na morfologie dla malej tak profilaktycznie i bije sie z myslami, skoro wszystko jest ok, to po co ja isc kluc....
-
Magdzia, no patrz co za zbieg okoliczności, Kira też dzisiaj była na spotkaniu z przesympatyczną koleżanką
A jutro jedzie do drugiej koleżanki - taka towarzyska dziewczyna
A Kira dzisiaj zaszalała, ostatnio zawzięcie trenowała no i wytrenowała
<tu miała być fotka ale nie mogę wstawić - coś się popsuło... jak się uda to dodam>Ilona92 lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka