X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Słoneczko skończyło dziś pół roku! :)

Czyli widzę, że ulewania są jeszcze normalne, bo już się bałam że tylko u nas problem.

Jeśli chodzi o zabawy to u nas super zabawą jest naparzanie rączką w jakieś wiszące przedmioty które się od tego huśtają. Nieustannie lubi swoją kostkę sensoryczną oraz ostatnio nowy nabytek - walec z kulkami w środku które się turlają po takiej spirali i sobie odwraca go i patrzy na te spadające kulki.

Dzięki za pomysł z woreczkami, też wypróbuję :)

Za kaszki Holle na stronie biobaby.pl płaciłam 10-12zł, kupiłam też trochę słoiczków z Hippa, u nas jakoś nie widziałam tych smaków, może nie trafiłam. W każdym razie wszystko jest napisane po niemiecku.

Magdzia85F, aga_90, machirude, APrzybylska, Tusianka, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Grzesia! :)

Klaudia ok 6 miesiaca dobrze u dziecka jest sprawdzić morfologię. U Wiktora nie było nic widać, ruchliwy bardzo, radosny, a się okazało że spora anemia. Sama morfologia to uklucie w paluszek, raczej dzieci to nie boli. Wiktor się śmiał i gadał do pielęgniarki ;)

Wiktor też najbardziej lubi swoją kostkę sensoryczną, żabę z Oballa i jeszcze ma taką niby piłkę - grzechotkę że Smyka :)

machirude lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamy zrobic trochę badań z krwi-morfologia+rozmaz, glukoza, tsh, wapń, neurolog, fizjoterapeuta, kardiolog.

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się ;)
    zlqiac.jpg

ibishka, aga_90, APrzybylska, Magdzia85F, machirude, Sylwiaa95, Katy, myszkaka, Tusianka, Ilona92, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 6 października 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzesiu! Słodziaku! Wszystkiego naj naj zdrówka przede wszystkim i mnóstwo radości :D

Kira też ma skierowanie na morfologię ale ja uważam że to dobrze, wolę sprawdzić czy wszystko jest ok :)

Magdzia85F, machirude, myszkaka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Kiry :* i buziaki dla Grzesia, zdrówka :)

Ja czekam do fryzjera. Boję się bardziej niż do dentysty :/ nadal jestem w połowie łysa i zastanawiam się co uda się z tym zrobić. Zuzia zjadła z nami śniadanko i została z tatą, zobaczymy ;)

machirude, pomarańczka_33, myszkaka, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia :)

Też mamy skierowanie na morfologię, ale u nas to jak mu kiedyś pobierali to normalnie z rączki z żyły i sporo krwi do probówki.

Gratulacje dla Kiry!!

Dziewczyny, przestał otwierać buzię! ;( Przedwczoraj zjadł mało, ale coś tam zjadł, wczoraj już nie chciał otwierać, dzisiaj to samo.. Bardzo mnie to stresuje bo moja Chrześnica po kilku próbach jedzenia przestała całkiem otwierać buzię i niestety niechęć do jedzenia jej została, a ma już 5 lat. Do 18 miesięcy jadła tylko kaszkę na mleku matki z butli, bo łyżeczką się nie dało nic podać, a sama też nie brała do rączki bo generalnie ma fobię brudnych rąk i każe sobie wycierać.
    Przez taki przypadek w rodzinie ja mam schizę że Grzesiowi też odwali i nie da się przekonać do jedzenia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 09:24

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Kiry, sto lat dla Grzesia !

A ja wam się pochwalę że mój mężu chyba zmienił front .. jak mała była mniejsza mowilam wam że powiedział że nie chce więcej dzieci, a ostatnio gdy on się bawił z Gabi w salonie a ja się platalam po kuchni to nagle mówi do mnie ni z Gruchy ni z pietruchy że jak następny będzie chłopczyk to podoba mu się imię Wojtus. Czaicie to ?a. Ja myślałam że od kwietnia będę musiała go błagać o kolejne :)

myszkaka, aga_90, Sylwiaa95, pomarańczka_33, Etoilka, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka, moze warto odwrazliwiac rece Grzesia (jesli tez ma fobie) zabawami sensorycznymi-piasek kinetyczny czy z bezpieczniejszych rozgniatanie jedzenia, rozcieranie kaszki... pisze szybko wiec nieskladnie. Moze warto pozwolic mu na to by sam jadl?

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy w sumie nie wiem czy on ma fobie, łapki sobie w tej papce maczał. Chciałabym też stosować BLW ale on jeszcze nie siedzi stabilnie w krzesełku :( Dlatego łyżeczką na kolanach karmiłam. Dziś dostał gruszkę w takiej siateczce i zjadł prawie cały owoc, sok mu ciekł po rączkach. Nie wiem, dwa dni z rzędu dostał kaszkę z musem jabłkowo - morelowym, może mu to po prostu nie smakuje? Kaszkę z gruszką wcześniej zajadał.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Twoich kolanach tez mozesz stosować BLW :*

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko sto lat dla Grzesia!

Kira brawo! To jest taktyka, po co się męczyć z przekrecaniem jak można od razu usiąść.

U nas Adunia to wulkan energii. Nie wiem skąd Ona to bierze, ale mówią, że ma to po mnie. Jeszcze jak dojdzie Jej gadulstwo to będzie ciekawie!

Miłej niedzieli. PodobNo ten tydzień pogodowo ma być bardzo sympatyczny!

myszkaka, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesele to zdecydowanie nie bajka dla Zuzi. Pomimo tego, że tłum, muzyka i dużo ciekawych rzeczy wokół było ok, to już brak możliwości zwiedzania terenu na własnych kończynach był straszny. Wszędzie, wszystko wykafelkowane. Ja maty ani koca nie brałam, bo nie mam tak dużego ;) u mamy, taty, babci. Trochę tyniu - tyniu i przed 21 do domu. Zuzia nie mogła niestety zasnąć.

Była para z 1-miesięcznym bobasem.

Madziu, my musimy naszym panienkom zorganizować play-day :) nie wiem kto by je przypilnował, ale z tego co piszesz wynika, że z Zuzią mogłyby zawojować świat. Moja córeczka też ma niespożyte pokłady energii. Wszystko, na raz, tu i teraz ;) moja teściowa po 30 minutach wymięka.

Magdzia85F, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja należy do bardziej leniwych. Chociaż zmienia miejsce położenia turlając sie ;)
    Wczoraj poznała sie Kira z Wiga plus Dorotka uraczyła mnie swoim sprzętem mierzącym.
    1cef9ae7b3115436med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 21:14

Magdzia85F, machirude, myszkaka, APrzybylska, Sylwiaa95, pomarańczka_33, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu oj działo by się! :-)
    moja zaczyna w wózku jeździć na kucki, dziś usiadła obok męża, bo się pociągnęła.
    Krejzol malutki. Śmiesznie wygląda bo jest drobna.

Ilona haha też mam takie foto z Adą!

Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w nowym tygodniu :)
    Dziś cała nockę Pawełek przespał w swoim łóżeczku :D
    Oczywiście były pobudki na jedzenie czy tulenie, ale odkładałam i spał pięknie :)

Od czwartku rozszerzamy dietę i to jest takie super :)
    Nie wiedziałam, że tyle radochy mi to przyniesie :)

Zaczęliśmy od marchewki, ziemniaka i fasolki szparagowej (fasola średnio podeszła), następnego dnia był pomidor, później jogurt i w niedzielę kaszka manna z Helpy.

Dziś będzie cielęcina i cukinia, albo dam jeszcze marchewkę a na jutro w planie burak i dynia :)

Jogurt i kaszkę jadł pięknie łyżką, oczywiście ja mu nakładałam i podawałam do rączki :)

Od 11.10 mają być podkładki silikonowe takie jak ezpz w biedronce :) a od dziś są ciuszki i kołderki z minky między innymi :)

APrzybylska, machirude, Tusianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perfekcyjne Panie Domu! Pomocy!
    Czym doprac ubranka po marchewce i dyni??? Piore w Loveli, burak zszedł bez problemu a po marchewce i dyni zostały przebarwienia. Próbowałam namoczyć w Vanishu, zero efektu :/

Wysłany: 8 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Czym doprac ubranka po marchewce i dyni??? Piore w Loveli, burak zszedł bez problemu a po marchewce i dyni zostały przebarwienia. Próbowałam namoczyć w Vanishu, zero efektu :/
    tylko mydło biały jeleń albo inne szare :D sprawdzone, u mnie vanish też nie dał rady ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mydełko odplamiajace np. Dr beckers w rossmanie

ibishka, machirude lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Ja namaczam od razu po jedzeniu i potem piorę ręcznie.

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ