X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam to mydełko co Madzia pisze .

No i do tego sposób Ani czyli zaraz namoczyć:)

Kamila podziwiam że takie tempo narzucilas z ilością nowości ! Ja to cykor i jeden produkt nowy na raz i obserwuje go z dwa dni .ale ja przewrażliwiona po tych wszystkich problemach z brzuchem.

'pochwale się '. Od kilku dni moce fatalne .nad ranem mała budzą wzdęcia i jest placz od 4 rano .. zrobiłam kontrolny mocz bo mieliśmy iść na basen ..i co ?mocz ogólny ok a w posiewie znowu wyhodowali bakterie . Jutro się dowiem jakie i ile ale z tego co mówiła pani w laboratorium to mniej niż zwykle miała no ale jednak . Ehh chyba muszę poszukać jakiegoś nefrologa bo te nawracające infekcje układu moczowego wykończą mnie psychicznie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 16:15

machirude lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wyprobuje te sposoby.

Iza, lubię za porady dotyczące prania. Bardzo współczuję tych bakterii w moczu :(

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plamy podobno najlepsze szare mydło. Jak kupiłam w Rossmannie to było super. Teraz mam z Biedronki z jakiejś eko serii i beznadziejne.

Iza zdrówka dla Gabrysi :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wspolczuje i zycze zdrowka dla Gabi ♡
    Co do rozszerzania - u nas nie bylo nigdy problemów pokarmowych wiec moze dlatego tak podaje roznie :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zdrówka dla Gabi! Biedna jest z tymi jelitkami!

A ja informuję, że Ada raczkuje bardzo ładnie już. Właśnie nie śpimy, bo od 4 już marudziła, chyba zęby. I patrzę a ta po butelkę do zabawy na czworaka pięknie idzie.

ibishka, Ilona92, aga_90, BP 02, myszkaka, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj, biedna Gabi :( oby sie szybko wyjasnilo i wyleczylo!
    U nas ewidentnie beznadziejne noce na zeby, jak dalam na noc nurofen to spal slicznie... nie chcialabym muncodziennie dawac, macie jakies homeopatyczne leki przeciwbolowe?
    Madzia- super raczek z Ady, u nas tryb dzdzownica :D

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łapki w górę kto KP i ma okres, i ja od dzisiaj też :( :( :( umieram, a miało być lepiej.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Łapki w górę kto KP i ma okres, i ja od dzisiaj też :( :( :( umieram, a miało być lepiej.
    Ja jeszcze nie choć od 2 tygodni pobolewa mnie brzuch jak na okres... Ale nic sie nie wykluło... :P

Współczuję bólu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 15:55

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra a u Ciebie synek w nocy coś śpi jak nic nie dasz?
    Współczuję. Dobrze, że tych zębów nie mamy 100!

Aniu ja już okresowa. Teraz będzie 2 okres.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Sandra a u Ciebie synek w nocy coś śpi jak nic nie dasz?
    Współczuję. Dobrze, że tych zębów nie mamy 100!.

No tak ciezko wlasnie wtedy z tym spaniem bo co 40-60 minut ryk :( sam nie wie co chce, piers nie, smoczek nie... pomarudzi tak 10 mijut i udaje sie znowu polozyc... na chwile :(

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    No tak ciezko wlasnie wtedy z tym spaniem bo co 40-60 minut ryk :( sam nie wie co chce, piers nie, smoczek nie... pomarudzi tak 10 mijut i udaje sie znowu polozyc... na chwile :(
    U nas tez tak jest aktualnie... daje ibum zgodnie z waga... nie chcialam ale on tak placze a piersi nie chce...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze. Współczuję dziewczyny. Moja ogólnie dość kiepsko sypia. A teraz jeszcze to Jej raczkowanie, wygibasy to znów gorzej śpi. Jak jeszcze zęby mi zaserwuje to...się boję.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    U nas tez tak jest aktualnie... daje ibum zgodnie z waga... nie chcialam ale on tak placze a piersi nie chce...

Kamila, pomogl ten ibum? U nas nurofen dal chwile wytchnienia. Powiem Ci zastanawiam sie czy na zmiane z paracetamolem jak cos nie dawac

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, oby u Was bylo inaczej :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Kamila, pomogl ten ibum? U nas nurofen dal chwile wytchnienia. Powiem Ci zastanawiam sie czy na zmiane z paracetamolem jak cos nie dawac

Troche pomogl po okolo pol godziny... na razie spi... zobaczymy jak będzie dalej... mozna jak najbardziej na zmiane z paracetamolem :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!

Składamy zaległe życzenia wszystkim półroczniakom! I przepraszamy za poślizg!

O rany, współczuję Wam tych nocy... u nas Młody nadal super śpi, zwykle z jedną pobudką. Zębów jeszcze nie mamy i nic nie zapowiada, że wkrótce się pojawią.
    Za to w dzień mój chuligan daje ostatnio nieźle popalić. Bardzo szybko się nudzi, więc póki tańczę, śpiewam, recytuję (najlepiej równocześnie), to jest ok, ale jak tylko przestanę, to płacz. Staram się z nim jak najwięcej wychodzić - wtedy jest spokój. Pisk radości już w windzie ;)

Z naszym jedzeniem nie najgorzej. Choć ostatnio drobny bunt obiadowy - moje dziecko chyba preferuje blw, bo od mamy z talerza brokuły czy kalafior bardzo chętnie porywa. Na swoje warzywne papki już nie patrzy takim przychylnym okiem ;) A ja na razie jakoś się boję podawać kawałki...
    Kaszki i owoce zjada bardzo chętnie.
    Kamila, zainspirowałaś mnie jogurtem i dałam mu dziś z amarantusem - ale mu smakował!
    A, no i ciumkał już nawet ciasto z pizzy... nie dało się mu nie dać :/
    Od jutra wprowadzamy mięsko. Zobaczymy, jak nam pójdzie.

Wojtek robi masę, a ja cały czas chudnę. Wszystkie spodnie już mam za duże. Masakra jakaś :(

A, Iza, świetne imię dla chłopca wybrał Twój mąż! Polecamy :)

aga_90, BP 02, ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ma ktoras jakies ubrania od coolmama? Ja sie wlasnie chyba skusze i chccialam opinie posluchac jak ktos zna :)

dxomclb10296nsxe.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po prośbie do tych wierzących...
    W sobotę mój brat cioteczny (17 l.) miał bardzo poważny wypadek na quadzie, kręgosłup cały ale ma bardzo poważne obrażenia głowy. W tej chwili jest utrzymywany w śpiączce. Potrzebna jest modlitwa w każdej ilości bo lekarze zrobili już co mogli, teraz została nam tylko modlitwa i nadzieja...

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Myślę, że może być pomocny ten wpis
    http://pantabletka.pl/paracetamol-i-ibuprofen-co-na-goraczke/

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka dorzucimy coś od siebie !

My byliśmy wczoraj u pediatry . Na infekcje furagina bo jest mało bakteri. Na brzuszek preparat regulujący w saszetkach
    No ale z tymi oczkami ..pokazałam filmik lekarce i kazała powtórzyć usg główki . Okulista prywatnie w poniedziałek i powtórka do neurologa bo niby badania były i było ok ale badania były przed pojawieniem się objawy więc trzeba się upewnić czy jest ok .

Zamówiłam słuchawki ochronne dla Gabi na wesele .mam nadzieję że się sprawdza :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ