X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam to mydełko co Madzia pisze .

No i do tego sposób Ani czyli zaraz namoczyć:)

Kamila podziwiam że takie tempo narzucilas z ilością nowości ! Ja to cykor i jeden produkt nowy na raz i obserwuje go z dwa dni .ale ja przewrażliwiona po tych wszystkich problemach z brzuchem.

'pochwale się '. Od kilku dni moce fatalne .nad ranem mała budzą wzdęcia i jest placz od 4 rano .. zrobiłam kontrolny mocz bo mieliśmy iść na basen ..i co ?mocz ogólny ok a w posiewie znowu wyhodowali bakterie . Jutro się dowiem jakie i ile ale z tego co mówiła pani w laboratorium to mniej niż zwykle miała no ale jednak . Ehh chyba muszę poszukać jakiegoś nefrologa bo te nawracające infekcje układu moczowego wykończą mnie psychicznie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 16:15

machirude lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wyprobuje te sposoby.

Iza, lubię za porady dotyczące prania. Bardzo współczuję tych bakterii w moczu :(

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plamy podobno najlepsze szare mydło. Jak kupiłam w Rossmannie to było super. Teraz mam z Biedronki z jakiejś eko serii i beznadziejne.

Iza zdrówka dla Gabrysi :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wspolczuje i zycze zdrowka dla Gabi ♡
    Co do rozszerzania - u nas nie bylo nigdy problemów pokarmowych wiec moze dlatego tak podaje roznie :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zdrówka dla Gabi! Biedna jest z tymi jelitkami!

A ja informuję, że Ada raczkuje bardzo ładnie już. Właśnie nie śpimy, bo od 4 już marudziła, chyba zęby. I patrzę a ta po butelkę do zabawy na czworaka pięknie idzie.

ibishka, Ilona92, aga_90, BP 02, myszkaka, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj, biedna Gabi :( oby sie szybko wyjasnilo i wyleczylo!
    U nas ewidentnie beznadziejne noce na zeby, jak dalam na noc nurofen to spal slicznie... nie chcialabym muncodziennie dawac, macie jakies homeopatyczne leki przeciwbolowe?
    Madzia- super raczek z Ady, u nas tryb dzdzownica :D

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łapki w górę kto KP i ma okres, i ja od dzisiaj też :( :( :( umieram, a miało być lepiej.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Łapki w górę kto KP i ma okres, i ja od dzisiaj też :( :( :( umieram, a miało być lepiej.
    Ja jeszcze nie choć od 2 tygodni pobolewa mnie brzuch jak na okres... Ale nic sie nie wykluło... :P

Współczuję bólu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 15:55

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra a u Ciebie synek w nocy coś śpi jak nic nie dasz?
    Współczuję. Dobrze, że tych zębów nie mamy 100!

Aniu ja już okresowa. Teraz będzie 2 okres.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Sandra a u Ciebie synek w nocy coś śpi jak nic nie dasz?
    Współczuję. Dobrze, że tych zębów nie mamy 100!.

No tak ciezko wlasnie wtedy z tym spaniem bo co 40-60 minut ryk :( sam nie wie co chce, piers nie, smoczek nie... pomarudzi tak 10 mijut i udaje sie znowu polozyc... na chwile :(

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    No tak ciezko wlasnie wtedy z tym spaniem bo co 40-60 minut ryk :( sam nie wie co chce, piers nie, smoczek nie... pomarudzi tak 10 mijut i udaje sie znowu polozyc... na chwile :(
    U nas tez tak jest aktualnie... daje ibum zgodnie z waga... nie chcialam ale on tak placze a piersi nie chce...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze. Współczuję dziewczyny. Moja ogólnie dość kiepsko sypia. A teraz jeszcze to Jej raczkowanie, wygibasy to znów gorzej śpi. Jak jeszcze zęby mi zaserwuje to...się boję.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    U nas tez tak jest aktualnie... daje ibum zgodnie z waga... nie chcialam ale on tak placze a piersi nie chce...

Kamila, pomogl ten ibum? U nas nurofen dal chwile wytchnienia. Powiem Ci zastanawiam sie czy na zmiane z paracetamolem jak cos nie dawac

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, oby u Was bylo inaczej :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Kamila, pomogl ten ibum? U nas nurofen dal chwile wytchnienia. Powiem Ci zastanawiam sie czy na zmiane z paracetamolem jak cos nie dawac

Troche pomogl po okolo pol godziny... na razie spi... zobaczymy jak będzie dalej... mozna jak najbardziej na zmiane z paracetamolem :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!

Składamy zaległe życzenia wszystkim półroczniakom! I przepraszamy za poślizg!

O rany, współczuję Wam tych nocy... u nas Młody nadal super śpi, zwykle z jedną pobudką. Zębów jeszcze nie mamy i nic nie zapowiada, że wkrótce się pojawią.
    Za to w dzień mój chuligan daje ostatnio nieźle popalić. Bardzo szybko się nudzi, więc póki tańczę, śpiewam, recytuję (najlepiej równocześnie), to jest ok, ale jak tylko przestanę, to płacz. Staram się z nim jak najwięcej wychodzić - wtedy jest spokój. Pisk radości już w windzie ;)

Z naszym jedzeniem nie najgorzej. Choć ostatnio drobny bunt obiadowy - moje dziecko chyba preferuje blw, bo od mamy z talerza brokuły czy kalafior bardzo chętnie porywa. Na swoje warzywne papki już nie patrzy takim przychylnym okiem ;) A ja na razie jakoś się boję podawać kawałki...
    Kaszki i owoce zjada bardzo chętnie.
    Kamila, zainspirowałaś mnie jogurtem i dałam mu dziś z amarantusem - ale mu smakował!
    A, no i ciumkał już nawet ciasto z pizzy... nie dało się mu nie dać :/
    Od jutra wprowadzamy mięsko. Zobaczymy, jak nam pójdzie.

Wojtek robi masę, a ja cały czas chudnę. Wszystkie spodnie już mam za duże. Masakra jakaś :(

A, Iza, świetne imię dla chłopca wybrał Twój mąż! Polecamy :)

aga_90, BP 02, ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ma ktoras jakies ubrania od coolmama? Ja sie wlasnie chyba skusze i chccialam opinie posluchac jak ktos zna :)

dxomclb10296nsxe.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po prośbie do tych wierzących...
    W sobotę mój brat cioteczny (17 l.) miał bardzo poważny wypadek na quadzie, kręgosłup cały ale ma bardzo poważne obrażenia głowy. W tej chwili jest utrzymywany w śpiączce. Potrzebna jest modlitwa w każdej ilości bo lekarze zrobili już co mogli, teraz została nam tylko modlitwa i nadzieja...

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Myślę, że może być pomocny ten wpis
    http://pantabletka.pl/paracetamol-i-ibuprofen-co-na-goraczke/

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka dorzucimy coś od siebie !

My byliśmy wczoraj u pediatry . Na infekcje furagina bo jest mało bakteri. Na brzuszek preparat regulujący w saszetkach
    No ale z tymi oczkami ..pokazałam filmik lekarce i kazała powtórzyć usg główki . Okulista prywatnie w poniedziałek i powtórka do neurologa bo niby badania były i było ok ale badania były przed pojawieniem się objawy więc trzeba się upewnić czy jest ok .

Zamówiłam słuchawki ochronne dla Gabi na wesele .mam nadzieję że się sprawdza :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ