X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, modlitwa zapewniona.

Zapomniałam, że chciałam Wam polecić (jeśli jeszcze nie znacie) książkę "Pucio uczy się mówić - zabawy dzwiekonaśladowcze dla najmłodszych " - Wojtek uwielbia jak ją czytamy! No i jest pięknie wydana.
    Jak macie jakieś książki dla maluchów do polecenia, to dajcie znać :)

Magdzia85F, aga_90, ibishka, Tusianka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, również się dołączamy do modlitwy!

O serii Pucia już słyszałam i mam w planach kupić całą serię. Dostaliśmy też dzisiaj paczkę z różnymi zbiorami bajek. U nas w dalszym ciągu chęć poczytania książki kończy się próbą jej zjedzenia.

Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Oprócz zwiększonego marudzenia i senności nic więcej się nie działo. Jak padła o 18, to obudziła się dopiero po północy na jedzenie i poszła dalej spać. Według wagi w przychodni waży 8300g, główka 42cm, długa na 70cm. Pediatra się zachwycała, że jak taka ruchliwa i gadatliwa. Jak widziała inne dzieci (już takie starsze, chodzące) to jej się buzia nie zamykała :D A co do oczek, to powiedziała że widocznie tak się rozbudza, skoro po przebudzeniu też je trze. Bo nie widzi, żeby coś się z nimi działo, ale też tak może być na górne zęby.

Wczoraj dotarło do nas krzesełko do karmienia. Małej się podoba, że może siedzieć i wszystko widzi :D Jeszcze jej nie sadzam w takiej całkiem prostej pozycji, tylko lekko nachylonej.

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój dzieć chyba najcieższy :o 2 tyg temu 9200. Jutro szczepienie wiec myśle z 10kg będzie ważył.. a co za tym idzie zmiana fotelika gdyż nasz do 10 kg jest.. Stas sam nie siedzi i jest problem. Chyba musimy kupic fotelik 0-18 lub 0-25 ...

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia macie fotelik z zestawu 3w1?

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny baaardzoo :*

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Sylwia macie fotelik z zestawu 3w1?
    Niestety tak. Wiem ze to zle ale nie bylo nas stac wtedy na lepszy a dostalismy caly zestaw 3w1 a zapozyczanie sie tez nie wchodzilo w gre.. teraz juz lepiej z kasa , odlozylam na fotelik i chcialabym kupic cos lepszego..

xk81pfk.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl Stas dzis 1 raz sie w koncu przekrecil ;) z plecow na brzuszek. Jestem przeszczesliwa :)

Emily89, Etoilka, APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie dlatego pytalam :*
    Po prostu zdziwil mnie zakres.
    Jezeli chcielibyscie kolejny fotelik tylem to raczej zaden dobry sprzedawca nie sprzeda Wam nic poza klippan kiss 2 bo to jedyny fotelik do 18kg dla niesiedzacych dzieci :( wiec opcja jest dla Was taka (oczywiscie jesli chcecie tylem), ze albo kupicie lupinke nowa (maxi cosi albo avionaut ma takie "duze") i do 13 kg bedzie sluzyc ( dzieci po skończeniu pol roku ponoc zwalniaja z waga) i wtedy jak juz usiadzie to na fotelik do 18 albo jesscze lepiej do 25kg. Druga opcja to wspomniany wczesniej klippan. Niestety, to ze fotelik ma oznaczenie 0-18 lub 0-25 nie znaczy ze nadaje sie dla maluszka (dziecko wciąż musi siedziec czy tam siadac by byl ok) ale oznacza ze dziecko siedzace wazace mniej niz 9kg moze juz w takim jezdzic.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze macie jakichs znajomych co maja lupine do 13kg i mogliby Wam pozyczyc do czasu az Mlody usiadzie?

Chyba ze planujecie drugie szybko to wtedy oplaca sie kupic fotelik do 13 kilo.

A ewentualnie Klippana ma chyba Dorota z tego co pamietan...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 22:27

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drugie dzieciatko moze za jakies 2-3 lata planujemy.. takze nowy odpada ;) popytam znajomych , dzieki za podpowiedzi :*

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dorotka oczywiście wspieram duchowo kuzyna.

U nas ostatnio gorsze dni - pełne marudzenia bez powodu...

Pati dała się nakarmić łyżeczką tylko kilka razy, potem mi ją wyrwała i od tamtej pory "je" sama ;) i stąd moje pytanie, czy Wy rozbieracie do rosołu dzieci jak jedzą? Bo moja po takim jedzeniu nie różni się niczym od mojego psa, który wytarzał się w błocie - ciężko znaleść czysty fragment ciała;););)

Jak i kiedy się wprowadza krowie mleko?

Pati czasem mnie zadziwia, ja chrupki kukurydziane i jak jej rozmięknie w ręce to wyciąga rączkę do mnie i każe sobie wymienić na nową ;)

Ja jeszcze nie mam okresu, ale wciąż karmie regularnie co 3 godz. nawet w nocy.

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozbieram dziecka. Albo nakladam taki sliniak z rekawkami z IKEA albo stwierdzam ze i tak mam tyle ciuchów ze przebiore go :) zazwyczaj i tak musze przebrac bo się obleje woda xD

Krowie mleko do picia dopiero po roku a do nalesnikow czy innych wyrobow to juz po pol roku można dawac :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak dzieć nie dobil do 10kg :D przybral tylko 100g przez 2 tyg az w szoku jestem ze tylko tyle jak wczesniej potrafił tyć 300g na tydzien :P ale to dobrze bo i tak sporo wazy. Wiec mamy 9.3kg i 69 cm :) podobno jedno oczko mu ucieka ale na razie mam z tym nic nie robić.

Emily89, Tusianka, Magdzia85F, Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg glowki. Wszystko ok nie ma się do czego przyczepić . Zostaje okulista i neurolog . Więc kolejne stresy w poniedziałek u okulisty

Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu kupione dwie książeczki Pucia. Na all niedrogo w porównaniu do empika.
    Dzięki za cynk!

Aniu jak się czujesz? Ja czekam na kolejny okres i apetyt mam, że ho ho.

Klaudia hehe z tym chrupkiem to dobre. Ja przyznam, że Adzie dałam polizać jabłko i namoczyć usta w wodzie. Jest chętna do szamania!

Iza kciuki mocne za Gabi!

Sylwia no to Staś to kawał faceta! A takie lekkie uciekanie oczka to na pewno przejdzie!

U nas za to Ada 6320. I siada na poldupku oraz próbuje wstawać. Przy mężu to jak się go złapie to staje. Wiercipięta!
    Ale myślałam, że trochę zwolni...A tu chyba nie bardzo.

Etoilka, BP 02, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to fajna waga już Ady :) ale jak ona taka mobilna i ruchliwa to spala to co zje :d

U mnie okres trwał 3 dni i był mega skąpy.. Oby już tak zostało że bezbolesny :)

My dużo książek mamy do zabrania od mojej mamy. Książki moje i mojego brata. Zadbane. Sporo bajek Disneya. Na ten moment lubimy wiersze Lokomotywa i Na straganie :D

Dorota zdrowia i szybkiego powrotu do sprawności dla brata ciotecznego.

Marysia u nas też ciekawsze jedzenie mama ma na talerzu. Ostatnio się zachwycał kiszonym ogórem :d i jogurt z owocami też wciągnął ;) oczywiście nie razem z tym ogórkiem :d

Wiktor dzisiaj zaczął nieśmiało obracać się na brzuszek i śmiało na plecki :D jestem taka dumna <3 a zębów jak nie było, tak nie ma. Tylko przerwy nocne są coraz dłuższe.. I od wtorku jeździmy w spacerowce. Jakiejś specjalnej miłości nie zauważam, ani z mojej, ani z jego strony.. Ale że 9.10 kończył korygowane 6 miesięcy to stwierdziłam że spróbuję, póki jeszcze w miarę ciepło i nie trzeba tych wszystkich kombinezon, kocy, itp.
    Dużym minusem spacerówki jest brak możliwości spania na brzuszku! Dlatego od 2dni brak snu na spacerze...

Czy Wasze dzieci też się po Was wspinają?

Klaudia jak były upały ponad 30st to rozbieralam do pampersy, teraz ma bodziak + sliniak. W najgorszej opcji potem go przebieram i myję ;)

Sylwia a to oczko ucieka jak patrzy daleko czy z bliska?

Magdzia85F, Etoilka, BP 02, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ja do buraczkowej rozebrałam do pampersa :p normalnie je w ubraniu i śliniaczku. Też przebieram często po jedzeniu, bo jest polany wodą.

Aga, my też lubimy Lokomotywę! Zwłaszcza jak szybko jedzie i mama łapie zadyszkę przy czytaniu ;)

Magda, ale masz akrobatkę! Super :) Ruchowo to jest dużo przed Wojtkiem. Mój jeszcze nie siada i nie raczkuje. Na razie turla się jak szalony.

Ja jeszcze bez okresu. A w nocy karmię raz albo wcale.

BP 02, aga_90, Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to Ada z Maxem ida leb w leb z waga :) my dzis na dompwej wadze 6380 czyli podwoilismy wage urodzeniowa na tydzien przed pol roku :)
    Ja musze nadrobic temat ksiazeczek- mamy pokico takie do ogladania a do czytania tylko po wegiersku... za tondzis z nudow zaczelam Maxowi czytac Mroza i nawet sluchal :D
    Dorotka, ja tez bede pamietac w modlitwie

Etoilka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, czy Was tez caly czas wywala z forum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 20:44

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne rzeczy. Ja tu klikknelam post wyżej.

Sandra mojej brakuje ok 900gr do podwojenia wagi urodzeniowej.

Aga to super, że synek zaczął wygibaski!

Marysiu a Ty kiedy czytasz Wojtusiowi?

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ