X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja znika w spacerówce...I jeszcze sama stabilnie nie siedzi

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, widzę że u Zuzi ten pas biodrowy też podchodzi prawie pod pachy :D

Co do samego porodu, to trochę mi się zaciera wszystko, ale czasem jeszcze mi się przyśni. Pod koniec to już tylko błagałam, żeby się skończyło i żeby zrobili cesarkę. Gdyby nie nacięcie, to nie wiem ile by to trwało.

U nas w dalszym ciągu bujanie na czworakach i doszło kilka dni temu jeszcze skakanie :D Co próbuje zrobić krok do przodu, to zaraz ląduje na brzuchu i tak sunie. Siada coraz sprawniej i siedzi już pewnie. A wspina się na co tylko może, że nie wiem czy prędzej nie wstanie.

Za to noce (i dnie ostatnio też) to jakaś masakra. Wybudza się, płacze, śpi tylko jak ją dotykam, więc śpię generalnie w jednej pozycji. W ciągu dnia maruda na maksa, jest dobrze przez 10 minut a potem tylko ręce. I na rękach w pozycji pionowej zasypia, inaczej nie ma opcji. Lekarka mówiła, że wygląda jakby obie górne jedynki szykowały się do wyjścia, ale taki stan trwa już z 2 tygodnie... I nie wiadomo, ile jeszcze potrwa. Kup przez ostatnie 4 dni mamy 3 dziennie, więc może kiedyś się przebiją te zęby. Żeby było bardziej kolorowo, obie jesteśmy chore. Niby nic wielkiego, bo katar i kaszel, ale u małej dodatkowo wszystko potęguje, a ja niestety z gorączką.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP... kuzwa brak mi slow, serio
    .. tyle sie trabi o zdrowym żywieniu, o tworzeniu dobrych nawykow...

Rob po swojemu i tak jak czujesz! Ja nie dalam mlodemu jeszcze owocow. Najpierw chce wprowadzic wszystkie dostepne warzywa :)

BP 02 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Wegry takie przekazy najwyrazniej jeszcze nie dotarly o.O
    Mysle ze czekaja mnie ciche dni z mezem. Moze zgodze sie jablka troche dac ale warzywa dalej beda przodowac. Tu daja jakies „siper tabelki” ze poki co z warzyw tylko marchew, ziemniak i dynia

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra a Twój Mąż bedzie Małemu gotował i dawał jeść?

Mój się nie wtrąca, bo uważa, że ja wiem dobrze, co chcę dla Ady. Z resztą to ja z Nią siedzę.

Współczuję Ci bardzo takiej sytuacji. Oby mąż zmądrzał i odpuścił.

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z tym facetem: jesteś najlepszą mamą!

U nas na szczęście mąż też się nie wypowiada.

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz by sie pewno nie wtracal gdyby nie wszystko wiedzaca tesciowa... Ktora tez z tabelkami wyskakiwala, wiec dla niego to polozna potwierdza jej wersje

Madzia, tez przez chwile o fym pomyslalam ;)

dxomclb10296nsxe.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie poznaje mojego dziecka.. ciągle tylko płacz, krzyk.. spanie tylko na rekach.. a spokoj tylko na spacerze.. cos mi sie wydaje ze beda szly zeby.. co polecacie na zabkowanie?

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie na szybka (ale niestety krotka) ulge sprawdzał Dentinox.
    Na dłuższe dzialanie Ibum.

Do tego silikonowa szczoteczka do masowania dziasel, gryzaki i ogorki z lodowki :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Maz by sie pewno nie wtracal gdyby nie wszystko wiedzaca tesciowa... Ktora tez z tabelkami wyskakiwala, wiec dla niego to polozna potwierdza jej wersje

Madzia, tez przez chwile o fym pomyslalam ;)
    Może ten artykuł Wam pomoże?
    Kobieta jest dietetykiem :)

http://szpinakrobibleee.pl/niemowlak-nie-moze-jesc/

BP 02 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Ja dziś nie poznaje mojego dziecka.. ciągle tylko płacz, krzyk.. spanie tylko na rekach.. a spokoj tylko na spacerze.. cos mi sie wydaje ze beda szly zeby.. co polecacie na zabkowanie?

Valium i ibuprom dla Ciebie ;) a tak szczerze u nas nurofen pomaga, mamy masc osa ale tez to jest tylkochwilowa ulga :( bede probowac homeopatyczne cos camulla czy jakos tak jak bede w Pl, dam znac czy cos dalo

Ilona92 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas camilla sredni efekt dawala...
    No ale wiadomo-kazde dziecko inne ;)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra jesli Ty karmisz, Ty gotujesz i Ty decydujesz, nie przejmuj die tym :)
    Iza ma racje co do porodu. Mnie w sumie nie bolalo, pamietam tylko ze pod prysznicem Orawie zemdlałam. Połóg ok, także chyba powinnam wycieczki na kolanach do Częstochowy robic...
    u nad turlanie i dzis za zela die odpychać na brzuchu do tylu, tak na podłodze, łapie za palce i sie podnosi i siada, wytrzymuje juz ładnie sama siedząc, w przyszła niedziele bedziemy mieli krzesełko tripp trapp, jemy vo wpadnie w ręce, jest bardzo chętna, chyba cos sie szykuje z zebow bo od trzech dni tak wpycha rękę w jedna stronę ze szok. Nawet moja rękę dzis dorwała i tak mnie ugryzła, ze szok!
    Co do kup u nas sa dziwne przez nowe pokarmy, ale wiem ze i na zeby moze byc inna

BP 02 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam na raty i połowy nie pamiętam :/

Zrobił mi się z syna mały akrobata. Po kąpieli cycuś, akrobatka na kanapie, znowu cycuś i dopiero można zasnąć. Komiczne to wygląda :D

Ja poród wspominam strasznie.. A właściwie staram się nie wspominać ;) nie dość że nie byłam na niego w ogóle przygotowana psychicznie, to mój stan zdrowia był już kiepski, ale przede wszystkim tak strasznie się bałam o synka.. Zobaczyłam go dopiero następnego dnia koło południa.. A cc miałam przed 15. Z tymi kabelkami, za plastikiem. Przytulić go mogłam po 3 dniach, jak zdjeli mi wenflon, masakra. Dlatego zanim poukladalam sobie po tym wszystkim w głowie i poczułam się matką, minęło kilka dni, za co mi głupio przed samą sobą.

Sandra oczywiście że jesteś super matką. Pokaż mężowi artykuły które ma przeczytać, na mojego to działa. Dopiero jak przeczyta to przyznaje mi rację. ALE: przede wszystkim to Ty wiesz najlepiej co jest najlepsze dla Twojego dziecka! Nie poddawaj się ;)

U nas Dentinox szału nie robi.
    Mi podobno zęby wyszły w 9 miesiącu, ciekawe.

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie :) z tymi artykulami najwiekszy problem ze choc maz troche po polsku mowi, jak czyta to sie szybko zniecheca bo duzo slow ktorych nie zna :(
    Ale! Ciche dni zazegnane, zbyt wrazliwy na moje lzy ;) pozalilam munsie wczoraj i chyba pojal i zaczal czytac, szukac pytac i juz nie jest taki butny ;)

ibishka, Magdzia85F, aga_90, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie bardzo ♡♡ ja zawsze wspieram sie tlumaczem google - jest coraz lepszy choc nadal potrafi smiesznie tlumaczyc xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, kup szelki do wózka. Grześ też wstaje i łazi po gondoli, odkąd go przypinam już się nie boję, że wypadnie. Spacerówka jest dla niego za duża no i na płasko ma gorszy widok niż na czworaka w gondoli więc mu się nie podobało.

Ja nie mam złych wspomnień ani z porodu ani z połogu. Jedynie 3 tygodnie po porodzie zaczęła mnie bardzo boleć blizna bo się szwy nie rozpuszczały, ale jak wyciągnęli co się dało to szybko pomogło.

Za to teraz mam dość. Pobudki w nocy są co godzinę, czasem 40 minut. Zęby nie idą raczej więc nie wiem o co chodzi :/ po prostu budzi się i płacze, nawet czasem jeść nie chce.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko szelki do wózka? Jak tego szukać

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy coś takiego mniej więcej, tylko chyba innej firmy ale też ze smyka

https://www.smyk.com/szelki-spacerowe-do-wozka-babyono.html?gclid=CjwKCAjwmJbeBRBCEiwAAY4VVeSxA9xdyrj6cOA6cMrjEzu8jAL_TL5_93PJgMi_7nhBHmO35t_l4hoCFmAQAvD_BwE

Do pałąka gondoli się na pętelkę zawiązuje boki i karabińczykami przypina uprząż z dzieckiem.

edit:
    znalazłam, dokładnie te mamy: https://ssl.leclerc.com.pl/ssl/p.php?id=79295

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:53

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko stokrotne dzięki. We czwartek będę w smyku a po drodze mam leklerka!:-*

myszkaka lubi tę wiadomość

‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ