Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje za życzenia, tzn. Wiga!
U nas idą 3 zeby na raz. Raczki, raczki i maruda na maxa. Noc kiepska, ale co zrobic.
Ja podaje wszystko co mozliwe do picia, Le jeszcze cycus najlepszy.
Kosmonauta cudny ! ❤️Ja jakos nie moge znaleźć odpowiedniego.
Dorotko 74 za małe? duza ta Twoja pyza!
Jak robie nu nu nie wolno ,to sie śmieje na głos.
Tak dodatkowo gdyby któraś chciała gęsinę to dajcie znac na prv:)
Co z ciemiaczkiem to tez nie wiem.
A co sie stało z Aga? Ta ktora ma dwóch synów ? Zapomniałam imion... pamietam, zr szuka nosidło itp?
Magdzia85F, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlona wczoraj o Agiii też myślałam. Ona pracuje, więc pewnie nie ma czasu. Ale też jestem ciekawa co u Niej i synkow.
Machirude też cisza. Halooo!
Monnn też zero. Hop hop.
U mnie też Ada reaguje na nunu śmiechem. Na "zostaw to" już nie. Tylko patrzy na mnie wtedy i się wycofuje.
A gesine jak się przygotowuje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 08:38
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Jak mówię "nie wolno" patrzy na mnie i czeka czy się uśmiechnę. Jeśli tak to dalej broi, a jeśli nie zmienia kierunek. Staram się nie uśmiechać, ale jak? Wystarczy na nią spojrzeć i już gęba się cieszy
Znowu miałam o coś Was pytać, ale zapomniałam
Tak, trochę brakuje reszty dziewczyn. Ale to zrozumiałe, że nie zawsze jest czas. Ja żeby nie było planuję tu zostać
Za to chcę się pochwalić osiągnięciem. Od ponad tygodnia mamy stały plan dnia:
8.00 śniadanko kaszka z lub bez owoców
11.00 butla i lulu na czasem nawet 2h
14.00 obiadek
17.00 podwieczorek owocki lub jogurt
20.00 butla i lulu.
Z tym lulu w nocy to jeszcze bardzo różnie. Wiem, że wszystko może się zaraz zmienić, ale na razie jestem dumnaMagdzia85F, Ilona92, Etoilka, ibishka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Poza tym w porannej kawie objawił mi się kot
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/025d4aa6cb77.jpgMagdzia85F, Ilona92, Etoilka, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Aniu i to całe jedzenie czy pierś pomiędzy? A jeśli całe to ile ona wcina? U nas jest kaszka z owocami na drugie śniadanie tak 10-11, ale zje i później cyc. Obiadki to w ogóle są symboliczne. My mamy 3 drzemki. Pierwsza o 8
-
Całe jedzenie. Cyca jemy już tylko w nocy. Kaszki na śniadanie zjada na 60 ml mm. Przed drzemkę wypija 170ml. Na obiad pojemność tego większego słoiczka to jest 190-200g. Po południu czasem zje 1 lub 2 te długie chrupki. A no i w nocy o 3.00 lub 4.00 pije znowu 170ml mm.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Magda ja pieje w całości albo wykrakam piersi i smażę s pozniej piekarnik lub porcja rosołowa na rosół bo gęś tłusta jest. Z przerobionego tłuszczu impregnuje skórzane buty haha.
Kupiłam camilie na ząbkowanie i noc duzo lepsza.
My plan dnia mamy tez w miare ustabilizowany. Dzis pobudka po 7 i oczywiscie cyc, pozniej zabawa , robie kaszkę i dopija w większości cycem, idzie dpac na około godzine, pozniej znow cyc lub jesli sie idą dac cos do przekaszsnoa to dobrze, zup nie chce, drugie kiepsko, ale je czesto bułki z serkami , wędlinę dla niej to cieżko bo moja peklowana sie nie nadaje dla niej.
A co myślicie o kapuśniaku? Jakby tak sama zupe z ziemniaki i marchewka dac?
Na drugie dzis pieczona gęś moze sie skusi.
Wiga akurat usnęła na siedząco, na kolanach jak posze do Was ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 09:39
APrzybylska, Etoilka, aga_90, myszkaka, Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Gdzieś czytałam że kapusta nie polecana dla takich maluchów. Ale wydaje mi się że spróbować można. O ogórkach kiszonych też różne rzeczy czytałam, a podałam (i same i w zupie), smakowały i nic mu nie było
Piękne dzieciaczki! I Gabrysia wcinająca że smakiem i mały kosmonauta cudny i 7miesieczna Wigusia
Edit:oczywiście że 8miesieczna Wiga! Grube palce źle kliknely :d
Skusiłyscie mnie tym pepco, jutro napadam xD chociaż mam już 2 bodziaki jeden czerwony z balwankiem, a drugi w pasy biało-czerwone z reniferkiem. "więęęceeej, więcej, więcej, więcej" xD (z ramówki tvn :p)
Z ciemieniuchą zakończyliśmy walkę niedawno. Odkryłam, może i późno, no ale cóż.. Żeby po kąpieli opłukać główkę czystą wodą. Wcześniej spłukiwałam tą z wanienki. Niby logiczne, a nie wpadłam na to wcześniej. I kilka razy zamiast oliwką, posmarowalam główkę balsamem/kremem. Zeszło i nie wraca
Reszty nie pamiętam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:01
Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Ilona i ona da radę takie mięso zjeść? Ile ma zębów?
Mój to w ogóle nie chce kawałków, wczoraj dostał mikro kawałki ziemniaków to od razu było bleee.
Aniu to sporo zjada. Ja robię kaszkę na 30ml MM i dodaję jakieś 60g owoców. Kiedyś robiłam na wodzie, ale wydaje mi się że schudł więc zaczęłam na mleku A obiadku jak zje 80 g to jest wielkie święto. Raczej zjada 60 albo i to nie. Wczoraj wieczorem mnie nie było to mąż mu dał butlę na kolację i wypił raptem 120ml, a to już kolejny raz z kolei więc zakładam że więcej nie je.
Ja mam nadzieję, że w pepco mi się uda kupić koc, poduszki i ozdoby świąteczne. Plus mam upatrzone jedno ubranko dla niego, bluzę dla siebie, najchętniej jeszcze kapcie i piżamę -
nick nieaktualnyDzięki Ilona!
U mnie Ada je co dam. Szok. A indyka daję kawałeczki i sobie radzi. Oczywiście często woda do popicia, żeby się nie przytkała.
O moja też lubi w ciągu dnia na mnie spać.
Jadzia fajniutka!
Iza, Gabi jak fajnie wyglada hihiIlona92, ibishka lubią tę wiadomość
-
Moja ma 8miesiecy skończone:) moja mama ostatnio tez była miesiąc do tylu:)
Ja daje kawałki małe i jak chce to zje , nie to nie daje na sile. Dziecko musi byc gotowe. Niektóre potrawy chce z łyżki inne z ręki. Tak jak dzis kalafior był z ręki, a zupa be i bądź pan mądry.
My mamy jedna jedynkę. A trzy wychodza powoli.
Gabi super usnęła.
Przydała by sie tu funkcja nagrywania jak w whats app szybciej by sie dodawało posty
Aga bardziej mi chodziło a sama
Zupe bez kapusty
Największy ubaw mam jak daje jej jedzenie do ręki, boi sie jak nie wiem czego
A i ewentualnie gdybyście chciały „wędlinę” to bede w wawie w piatek. Akurat bede miec świeże w czwartek.Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
aga_90 wrote:Wybaczcie dziewczynki :* już edytowalam. Głupia ja, przecież wiem że Wiga to już prawie dorosła panna, gdzie tam 7 miesięcy :d
Ja bym chciała taką wedlinkę! Ale DO Warszawy to mam troszkę daleko -
Jakie mamy cudne dzieciaczki! Dobrze, że są telefony, to chociaż czasem uda mi się Was poczytać. Laptopa nie odpalałam chyba z 2 miesięce. Jak mała nie śpi, to muszę mieć oczy naokoło głowy, bo sekunda i jest gdzie indziej. Wszędzie wstaje, chodzi przy meblach albo za rączki. Jak zaśnie w ciągu dnia, to wnoszę rzeczy z kuchni, bo od poniedziałku rusza remont, a my z małą jedziemy do rodziny.
Ciemiączko ostatnio było u nas 0,5 x 0,5. Z jedzeniem jest super, też wszystko je z chęcią. Aktualnie zajada się ogórkową
Mleko jest 4 razy dziennie i mamy 3 posiłki stałe. Czasem dodatkowo dostaje coś nowego. W tygodniu na śniadanie zawsze kaszka (zjada porcje jak na opakowaniu - 150 ml wody plus 5 łyżek kaszki), w weekendy jest większe szaleństwo kulinarne.Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyAga moja jutro 7:P
Ilona a co za wedlinka?
U nas stałych por jedzenia nie ma. Ale je zupki codziennie te które robię i warzywo. Czasem daję banana lub jabłka,bo mam smaczne od rodziców.
Wczoraj pomidorowej zjadła z 70ml. Na
Nią szaleństwo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:58
-
My wracamy z kolejnego wyjazdu wiec mam chwile zeby cos napisac
U nas na stanie 6 zebow, przebija sie 7my :o
Je wszystko co mu podam, choc konsystencja twarogu mu srednio podchodzi.
Ale na wyjezdzie jadl pierwszy raz grapefruita i pieknie go pochłonal
Staje przy czym sie tylko da, juz powoli kuma tez jak wrocic na ziemie ale zdarzaja sie nam jeszcze upadki bolesne
Mierzylam dwa nosidla- Lenny Up i Kavka i powtórzę to po raz milionowy - trzeba mierzyc nosidlo do siebie i dziecka i wybrac to najlepsze bo pomimo ze sa podobne to maja mikro różnice ktore dla jedych moga byc na plus a dla innych zupelnie odwrotnie