X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, wygląda fajnie ale mnie odstraszają małe kółka, póki śniegu nie ma to spoko ale przy śniegu to dla mnie dramat ;) no ale każdy wybiera wg własnych kryteriów :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi drugiego ząbka nie polubił ;( aaa będe płakać :(

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Ania, wygląda fajnie ale mnie odstraszają małe kółka, póki śniegu nie ma to spoko ale przy śniegu to dla mnie dramat ;) no ale każdy wybiera wg własnych kryteriów :)
    Dorota, słuszna uwaga!

Jakie to strasznie trudne ;) to wśród tych, które mam na liście żaden nie spełnia wszystkich kryteriów.

Bolą mnie cycki :P

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Madziu nie wiem jak to, ale lubiłam na laptopie, a tu patrzę i faktycznie nie ma. Wybacz! Ja lubię bardzo!

Wysłany: 15 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ja też bym sobie dała głowę uciąć że klikałam “lubię”! :O

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień za mną, masakra. Padam na pysk. Jak tylko mijały 4h to temperatura się podnosiła. Teraz na noc nie dałam Apapu, bo temp 37,1,ale będę czuwać. Maruda dziś jak cholera. Większość dnia wisiał na cycku. Już czuję że je rozhuśtał bardziej, bo mam pełno mleka.. Biedne te nasze dzieciaczki, tak się męczą przez te zęby. Oby wyszły jak najszybciej!

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś dziś nauczył się raczkowac <3 od jakichś 3 mies przyjmował pozycje czworaczą i sie tylko bujał a dziś w końcu ruszył. Ogolnie odkad nauczyl sie przekrecac w lozeczku, wstawać i siadać to jest problem z usypianiem. Do tej pory np na noc zasypiał sam w lozeczku a na drzemke w wozku a teraz tylko na rękach ewentualnie na lozku przytulony do mnie lub meza..

APrzybylska, Magdzia85F, Monnn, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wygląda 12dp

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13f706cd2dff.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20c07b2091eb.jpg

pomarańczka_33, Magdzia85F, Monnn, ibishka, Etoilka, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, rozkręca się ;D

APrzybylska lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 24dc, zrobiłam test ale niestety nawet bladej bladziusienskiej brak :/
    Ania u Ciebie ewidentnie jest coraz lepiej:) Udało się za pierwszym razem?

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Dziś 24dc, zrobiłam test ale niestety nawet bladej bladziusienskiej brak :/
    Ania u Ciebie ewidentnie jest coraz lepiej:) Udało się za pierwszym razem?
    Monn jeszcze może być za wcześnie. Do 12dp kropek się wgryza, a beta dopiero 24-48h jest uwalniana i wykrywalna. Nadal trzymam za Ciebie kciuki.

U nas to pierwszy cykl, ale na CLO.

Dorotka, a jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 10:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn dokładnie no stress. U mnie taki bladzioch jak u Ani był dzień po spodziewanej miesiączce, więc trzymam kciuki!!!!

Ada dzisiaj stan podgorączkowy i znów nocny katar (nawet coś pokasłuje).
    Aga więc łączymy się z Tobą w bólu ząbkowania :(

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy prawie 39 było. Ludzie złoci, osiwieję zanim to dziecko do przedszkola pójdzie, a potem już będę łysieć :d
    Kupiłam już Nurofen i będę miała na zmianę. Narazie czekam. Temp podnosi się u nas po 30min od zakończenia działania leku. A to akurat za moment.
    Ale przypadkiem się dowiedzieliśmy że młodsza kuzynka tydzień temu miała trzydniowke. 2 tygodnie temu byli u nas. Możliwe że to ten sam wirus i już wtedy nam go sprzedała?
    Ale jeśli to nie typowo gorączka od zębów, to zęby i tak są na dokładkę ;)
    Magda Adzie jak najmniej cierpienia, a Tobie wytrwałości :D kiedyś te cholery w końcu wyjdą :d

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje!
    Magdzia- lubie zeba :) mam nadzieje ze lekko sienpojawil :)
    Iza- jak tata?

Aga, wiekszosc lekkich spacerowek jest do 15 kg :( z takich z wiekszym udzwigiem to chyba axkid, wzmacniane yoyo i snap 4 jak dobrze pamietam

U nas jakis armagedon. Max od polnocy do 3.30 jolczyl :( juz sama nie wiem co mu jest ale ja juz nie mam sily

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra buziaki dla Maxa z okazji 10 mcy :*

Współczuję Wam ciężkich nocy.

Aga jeżeli to 3 dniówka to wypatruj krostek. Jak temperatura w ciągu dnia?

Sylwia u nas też tak było każda nowa umiejętność to gorsze spanie. Na szczęście Zuzi się do wszystkiego śpieszyło. Teraz śpi jak człowiek i tego też Ci życzę. Na to niestety nie ma rady. Gratuluję raczkowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 19:39

BP 02 lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jak będziecie mieli problem ze zbiciem temperatury, to spróbuj Paracetamolu w czopkach. U nas syropki przy trzydniówce nie dawały rady. Wysypka się u nas pojawiła po 4 dniach.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Sandra buziaki dla Mac z okazji 10 mcy :*

Dziekujemy! Jest 7my zab :D

Magdzia85F, APrzybylska, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Sandra tatą psychicznie się trzyma. W czwartek trasa tam i z powrotem zajęła nam 5 godzin, w przychodni byliśmy 30 minut z czego w gabinecie ok 4-5..dostał ten zastrzyk i Za miesiąc musimy przyjechać żeby ordynator zbadał czy jest poprawa. Jeśli tak to za 2-3miesiace rozpisza go do zabiegu. Jeśli nie to pewnie po 3 miesiącach może spróbuja drugi zastrzyk dać.. Lub odesla.. Zobaczymy.. Dziękuję za wszystkie kciuki!

Ja jestem chodzącym zombie. Ostatnie 2 miesiące noce to tragedia.. Małej wróciły wzdęcia.. Pediatra twierdzi że to była wina żelaza. Wczoraj skończyliśmy kuracje to liczę że za kilka dni się uspokoi.. Ale bywają noce że Gabi krzyczy z bólu jakby ja ktoś obrywal żywcem że skóry.. Żaden espumisan nie pomaga.. Do tego śpi niespokojnie zrywa się.. Po wizycie u pediatry złapała katar.. Zaraziła mnie i męża i tak wszystko na kupę..

W piątek mieliśmy wyjście z okazji Walentynek. Teściowa pilnowała spiacej Gabi a my poszlismy na kolacje. Ale jak wszystko ostatnio musiało być pod górkę.. Przez te cholerne ferie dopiero w 3 pizzerii było miejsce.. Odkad tydzień temu mnie mężu zaprosił marzyłam że wezmę sobie wino grzanca takiego mmm.. Proszę Panią kelnerke.. Nie ma. Skończyło się. Dobra przeżyje. Wzięłam grzane piwo. Zamówiłam pizze - kurczak pieczarki oscypek i kukurydza - a Pani przynosi owszem ta pizze ale z napieprzona u góry chyba tona pietruszki zielonej której niecierpie.. Myślę sobie dobra nie będę robić kłopotu bo mają zapieprz a turysci dość roszczeniowi to chociaż ja miejscowa nie będę dokładać. Zjedliśmy.. Poszlismy na spacer było bardzo miło. Niestety jak wróciliśmy do rldomu to musiałam od razu przejąć od teściowej zwijajaca się z bólu krzyczaca Gabi a chwilę później okazało się ze pizza mi zaszkodziła i spędziłam kolejna godzinę w łazience rozmyslajac czy siedzieć czy kleczec.. Do tego noc tragiczna. Zrywanie co chwilę 3iec spałam kolejna noc z rzędu bardzo niewiele no i cholerna pobudka po 6..
    Także tego.
    Pediatra mówi że to może dlatego że w ciągu miesiąca przebiło się 5 zębów i dlatego taka niespokojna. Do tego te wzdecia. Kazała mi spróbować dawać 5 dni camille. Jak nie pomoże ma dać coś mocniejszego..
    Ale przecież kiedyś będzie lepiej nie? To jakos przetrwany.. Mamy siebie.. Pozdrawiamy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f95ca809f6d7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 21:20

Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza bardzo się cieszę, że się odezwałaś. Jesteś wspaniała! Nie wiem skąd bierzesz siły. Nadal trzymam kciuki za zdrowie Taty. Przykro mi, że Gabi tak cierpi :( pomimo wszystkiego wyglądacie przecudownie!

ibishka lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu my z wczorajszego spacerku :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06c5a2893284.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04a3154d8df3.jpg

aga_90, pomarańczka_33, Magdzia85F, Monnn, Ilona92, Tusianka, Rene, Etoilka lubią tę wiadomość

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ