X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Wielka Sobote :D ale "imprezke " zrobimy w Wielkanoc.. przygotujemy to co bysmy mieli i tak przygotowac + tort :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    U nas w Wielka Sobote :D ale "imprezke " zrobimy w Wielkanoc.. przygotujemy to co bysmy mieli i tak przygotowac + tort :)
    Impreza 2w1 :D fajnie.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czwartek po Wielkanocy ale impreza w 1 dzień świąt bo Akurat przyjeżdża nasze rodzeństwo w tym chrzestna małej. I tak się praktycznie 22 os z nami uzbieralo w tym 5cioro dzieci. Jedynie teściowa coś odpieprza że ona nie wie jak to będzie bo rodzina chce ją odwiedzić w święta. Mąż się wkurzył i powiedział że myślał że najbliższą rodzina to dla niej my i że skoro nie potrafi powiedzieć im żeby przyjechali w 2 dzień to ona ma roczek pierwszej wnuczki o którą trabila że chce mieć od co najmniej 150 ostatnich lat to trudno. Każdy ma swoje priorytety. Zobavzyny jak się zachowa :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dobrze, że mąż tak się zachował. A "mamusia" przykro, że nie pomyślała w pierwszej kolejności o Was, zwłaszcza Gabi.

U nas roczek w tym samym lokalu, w którym robiliśmy chrzciny. Mam nadzieję, że goście dopiszą i będzie nas około 25 osób. Dzieci niestety mało, bo u nas w rodzinie dopiero się robią ;) Zastanawiam się właśnie nad tortem. Sukienkę dla Zuzi uszyje ciocia-krawiec, bo nic mi się nie podoba.

Dziś mam już wszystkie wyniki i wygląda to tak:

TSH 2,2400 µIU/ml 0,270 4,200
    FT3 3,52 pg/ml 2,00 4,40
    FT4 1,25 ng/dl 0,93 1,70

Progesteron 56,90 ng/ml

A no i wczoraj beta HCG 254,50 mlU/ml :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:49

Magdzia85F, pomarańczka_33, ibishka, machirude, aga_90, Monnn, BP 02, Rene, Etoilka, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że Wasze Szkraby już dawno to robią ale cieszę się jak głupia!
    Kira dzisiaj zaczęła raczkować <3

APrzybylska, Magdzia85F, aga_90, machirude, Tusianka, Monnn, BP 02, Rene, Etoilka, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem wysypka przybrała na siłę, dziś rano też. Dla spokoju sumienia byliśmy u pediatry. Fartnęło nam się że nikogo nie było ani jak wchodzilismy ani jak wychodzilismy. Trzydniowka jak w mordę strzelił :d pani dr pochwalila że "brawo dla mamy że nie przyleciala od razu z gorączką" ;) mówi że ta wysypka potrafi być i jeszcze bardziej intensywna. Ta Wiktorowa jej się podobała.
    Popołudniu mieliśmy wizytację- tesciowie. Dla niej oczywiście to równie dobrze może być coś innego, podważa autorytet lekarza, moje wszystkie metody itp. Ech. I gdyby mogła to okleiłaby mi dziecko poduszkami. Mówię że sobie ładnie sam radzi, uważa głową na kanty mebli, ścian... A ta za nim lata i wszystko trzyma :o Wiktor wstaje trzymając się kanapy (ja ewentualnie stoję niedaleko i asekuruję w razie W) a ta go trzyma pod paszkami i praktycznie podnosi. Zero pracy mięśni dziecka. Ja prdl..

Zwazyli mi dziecko. 9900g :O byłam pewna że więcej :d pani dr mówi że super, bo sporo dzieci urodzonych standardowej wagi osiąga 10kg w okolicy roczku, a u nas na start było dużo mniej ;)

Także znowu dziś sporo nerwów straciłam..

Gratulacje dla Kiry!
    Może my będziemy następni? :D

pasQda_3, pomarańczka_33, Tusianka, machirude, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Kiry :) U nas jeszcze nie ma raczkowania ;)

Ania, ja nie mam pojęcia co te wyniki oznaczają (nigdy bety nie robilam ;)) ale po emocie wnioskuję, że jest dobrze ;) więc gratulacje :*

Czy podajecie dzieciom przetwory mleka krowiego? Jogurty, twaróg?

Zosia ma w czwartek bal karnawalowy. Możecie rozpoznać za co będzie przebrana??
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9b50ca669b7.jpg

APrzybylska, pomarańczka_33, Tusianka, aga_90, Etoilka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Kiry :)

To była moja pierwsza beta w życiu, też się nie znam, ale tak wynik jest jak najbardziej dobry.

Obstawiam, że to poziomka, bo na truskawkę Zosia za mała ;) na pewno będzie śliczna.

Aga współczuję wizytacji. Ogólnie to przykre, że teściowa tak się zachowuje. Przecież to Twój synek, ona powinna być od rozpieszczania, a swoje mądrości wsadzić sobie w ...

Moi rodzice i teściowie na szczęście wiedzą, że ich zdanie nie do końca mnie interesuje.

pomarańczka_33, aga_90, machirude lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy za gratulacje <3

Natalia, ja obstawiam truskaweczkę jednak ;)
    Produkty mleczne podawałam ale źle toleruje a czasem reaguje wręcz płaczem, więc po konsultacji z pediatrą na razie podaję tylko mm. Ewentualnie jak sobie coś zrobię mlecznego to daję jej na spróbowanie ale przeważnie nie chce. Co ciekawe jedyne co z chęcią wcina to taki serek do smarowania bez laktozy na kanapce

Aga, ludu... ja to Cię podziwiam, że Ty to wszystko znosisz, ja na taką teściową to bym ryknęła i powiedziała, żeby się odprdl... no mam zdecydowanie mniej cierpliwości niż Ty :P

Ania, super! niech Ci ta beta rośnie radośnie <3
    pytałaś jakiś czas temu mnie o coś i mogę Ci tylko powiedzieć, że na pewne tematy z pewnych względów na publicznym forum rozmawiać nie mogę, jakby co to priv ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 21:11

APrzybylska, machirude lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Kiry i Wiktora :)
    Ania tak sie ciesze ze w dobrym kierunku idzie :)
    U Nas byly 2 piekne noce i znpwu cos siw popsulo (zeby zapewne, czesc kolejna)

W kwestii roczku- u nas tez bedzie dzielony. Z tesciami w domu we wtorek przed wielkanoca. A potem juz po swietach z moimi rodzicami i rodzenstqem. U nas tez ten tydzien sqiateczny wypadl a ze i tak jedziemy na wielkamoc do polaki bez sensu by bylo zeby moi na 2 dni przyjezdzali :) zrobimy chyba w domu bo jakiejs wielkiej imprezy nie przewiduje- pewno nas 12 osob moze byc lub cos kolo tego. Tym barzoej ze w ppnoedzialek lany moi rodzice maja dosc okragla rocznice slubu (a my druga) wiec duza impreza bedzie wtedy :)

APrzybylska, aga_90, pomarańczka_33, machirude lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia cudowna truskaweczka będzie z Twojej córci :D

Ja od dawna daję jogurt, wczoraj zjadł kromke z Bieluchem (wcinał aż miło) i kilka razy robiłam mu płatki jaglane w proporcji 1/3 mleko/woda. No i twaróg też jadł i z makaronem i w placuszkach i sam w sobie też :d

Wiem że kiedyś wybuchnę i zakończymy kontakty na dobre, ale póki co staram się wytrzymać. Najbardziej irytujące jest to że ona tego nie przedstawia jako wbijany jad, a jako troskę o wnuka. Ech.

machirude lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga na prawdę podziwiam i życzę dużo cierpliwości. Tak, tak przecież to nic innego jak troska :/

U nas też jogurty już dawno w diecie. Do naturalnego daję owoce lub pieczywo. Z naleśnikami też były. Twaróg niespecjalnie przypadł Zuzi do gustu.

Madzia daj znać po wizycie.

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Dzisiaj moje malutkie dziecko kończy 11 miesięcy!! Jak? Kiedy? :O

No i Łukaszek Agiii też, najlepszości Chłopaku!:D

APrzybylska, BP 02, Tusianka, Rene, machirude, ibishka, Monnn, Magdzia85F, Etoilka, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Matko! Dzisiaj moje malutkie dziecko kończy 11 miesięcy!! Jak? Kiedy? :O

No i Łukaszek Agiii też, najlepszości Chłopaku!:D
    Najlepsze życzenia dla małych jubilatów! Buziaki Kira i Łukaszek :*

Niestety, a może i stety czas leci. Ale wspaniale się patrzy jak nasze pociechy się rozwijają.

Zuzia właśnie włączyła wszystko, co gra i wyszła do drugiego pokoju ;) niech mamusia słucha.

pomarańczka_33, machirude, Tusianka lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11? Az sie wierzyc nie chhe zetak szybko zlecialo :) sto lat :)
    Wlasnke, zaczelam pisac o jogurcie i zappmnialam :D maxiol jak widzi ze ja jem moj ukubiony to poddreptuje, robi rekina i potrafi mi 1/4 kubka zjesc (a one ok 300 ml sa) :)

pomarańczka_33, APrzybylska, machirude, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jogurt to tez staly punkt - z owocami, musem, lyzka smaku, zbozami ekspandowanymi :)
    Mleko dodaje czesto do plackow czy muffinek. Twarog tez jadl ale konsystencja srednio mu pasi :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez tak macie ze wszystkie pieniadze na ksiazki dla dzieci wydajecie? :P

machirude, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Rene Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję dwóch kreseczek na teście :-)
    100 lat dla Kiry i Łukasza:-)
    Aga dużo zdrówka dla Wiktorka :-)
    Kira i Wiktorek brawo za kolejne postępy :-)
    Machirude śliczny strój :-)
    A my wczoraj byliśmy się zważyć i mamy 7350g

APrzybylska, machirude, pomarańczka_33, aga_90, Monnn, Magdzia85F, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Kiry i Łukaszka :)

Ja właśnie nie podawalam jeszcze produktow z krowiego mleka, ale zaczęliśmy wprowadzać kolacje i taki twaróg ze szczypiorkiem czy jogurt wydaje mi się fajna opcja od czasu do czasu.

Aga, to Wiktor ładnie rośnie.
    U nas waga 7800, więc na roczek raczej 10 kg nie będzie :) ale lekarka mowi, że przyrosty spoko.
    No i fajnie, że dajesz dziecku przestrzeń, takie pomaganie i chronienie przed wszystkim zabija moim zdaniem samodzielność, ciekawość i wiarę we własne siły.

No i zgadlyscie, to truskawka :) bo już watpilam, czy da się rozpoznać :)

A urodziny też się zastanawialiśmy czy dzielic, bo dziadkowie Zosi wszyscy po rozwodach i średnie między nimi relacje. I czy w domu czy coś wynająć, z racji miejsca. Ale stwierdziliśmy że nie będziemy robić kilku imprez ze względu na to że dziadkowie nie potrafią się dogadać, bo to przyjęcie dla Zosi i albo się zachowają jak dorośli albo wyjdą. Poza tym i tak nie wiadomo czy wszyscy przyjadą, bo męża ojciec może będzie w morzu, mój za granicą też nie wiem czy przyleci. No i robimy w domu. Jakoś się pomiescimy :)
    I tak będą ostatecznie dwie imprezy, bo planujemy afterparty dla dalszej rodziny i znajomych z malymi dziećmi, czyli świętujemy cały weekend :)
    Chcialabym w wiosennym stylu urodziny zrobic, czyli po prostu jasne, pastelowe dodatki, ozdoby, tort, kwiatki na stole i tyle :)

pomarańczka_33, aga_90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, Kamila, Ty jesteś specjalistka to może wiesz, czy w 3miescie gdzieś jest wypożyczalnia lub sklep dobrze zaopatrzony w ergonomiczne nosidla, żeby można było sobie poprzymierzac?
    Bo planujemy jakieś urlopy i to chyba lepsza opcja niż wózek, a że urodziny się zbliżają, to może poprosimy o zrzutke, tylko nie wiem czy Zosia będzie w ogóle chciała w tym siedzieć.
    Chyba nie jest jeszcze za późno na takie nosidło, co?

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ