Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwiaa95 wrote:U nas w Wielka Sobote ale "imprezke " zrobimy w Wielkanoc.. przygotujemy to co bysmy mieli i tak przygotowac + tort14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
U nas czwartek po Wielkanocy ale impreza w 1 dzień świąt bo Akurat przyjeżdża nasze rodzeństwo w tym chrzestna małej. I tak się praktycznie 22 os z nami uzbieralo w tym 5cioro dzieci. Jedynie teściowa coś odpieprza że ona nie wie jak to będzie bo rodzina chce ją odwiedzić w święta. Mąż się wkurzył i powiedział że myślał że najbliższą rodzina to dla niej my i że skoro nie potrafi powiedzieć im żeby przyjechali w 2 dzień to ona ma roczek pierwszej wnuczki o którą trabila że chce mieć od co najmniej 150 ostatnich lat to trudno. Każdy ma swoje priorytety. Zobavzyny jak się zachowa
-
Iza dobrze, że mąż tak się zachował. A "mamusia" przykro, że nie pomyślała w pierwszej kolejności o Was, zwłaszcza Gabi.
U nas roczek w tym samym lokalu, w którym robiliśmy chrzciny. Mam nadzieję, że goście dopiszą i będzie nas około 25 osób. Dzieci niestety mało, bo u nas w rodzinie dopiero się robią Zastanawiam się właśnie nad tortem. Sukienkę dla Zuzi uszyje ciocia-krawiec, bo nic mi się nie podoba.
Dziś mam już wszystkie wyniki i wygląda to tak:
TSH 2,2400 µIU/ml 0,270 4,200
FT3 3,52 pg/ml 2,00 4,40
FT4 1,25 ng/dl 0,93 1,70
Progesteron 56,90 ng/ml
A no i wczoraj beta HCG 254,50 mlU/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:49
Magdzia85F, pomarańczka_33, ibishka, machirude, aga_90, Monnn, BP 02, Rene, Etoilka, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Ja wiem, że Wasze Szkraby już dawno to robią ale cieszę się jak głupia!
Kira dzisiaj zaczęła raczkować
APrzybylska, Magdzia85F, aga_90, machirude, Tusianka, Monnn, BP 02, Rene, Etoilka, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Wczoraj wieczorem wysypka przybrała na siłę, dziś rano też. Dla spokoju sumienia byliśmy u pediatry. Fartnęło nam się że nikogo nie było ani jak wchodzilismy ani jak wychodzilismy. Trzydniowka jak w mordę strzelił :d pani dr pochwalila że "brawo dla mamy że nie przyleciala od razu z gorączką" mówi że ta wysypka potrafi być i jeszcze bardziej intensywna. Ta Wiktorowa jej się podobała.
Popołudniu mieliśmy wizytację- tesciowie. Dla niej oczywiście to równie dobrze może być coś innego, podważa autorytet lekarza, moje wszystkie metody itp. Ech. I gdyby mogła to okleiłaby mi dziecko poduszkami. Mówię że sobie ładnie sam radzi, uważa głową na kanty mebli, ścian... A ta za nim lata i wszystko trzyma :o Wiktor wstaje trzymając się kanapy (ja ewentualnie stoję niedaleko i asekuruję w razie W) a ta go trzyma pod paszkami i praktycznie podnosi. Zero pracy mięśni dziecka. Ja prdl..
Zwazyli mi dziecko. 9900g byłam pewna że więcej :d pani dr mówi że super, bo sporo dzieci urodzonych standardowej wagi osiąga 10kg w okolicy roczku, a u nas na start było dużo mniej
Także znowu dziś sporo nerwów straciłam..
Gratulacje dla Kiry!
Może my będziemy następni?pasQda_3, pomarańczka_33, Tusianka, machirude, Etoilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratulacje dla Kiry U nas jeszcze nie ma raczkowania
Ania, ja nie mam pojęcia co te wyniki oznaczają (nigdy bety nie robilam ) ale po emocie wnioskuję, że jest dobrze więc gratulacje :*
Czy podajecie dzieciom przetwory mleka krowiego? Jogurty, twaróg?
Zosia ma w czwartek bal karnawalowy. Możecie rozpoznać za co będzie przebrana??
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9b50ca669b7.jpgAPrzybylska, pomarańczka_33, Tusianka, aga_90, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Brawo dla Kiry
To była moja pierwsza beta w życiu, też się nie znam, ale tak wynik jest jak najbardziej dobry.
Obstawiam, że to poziomka, bo na truskawkę Zosia za mała na pewno będzie śliczna.
Aga współczuję wizytacji. Ogólnie to przykre, że teściowa tak się zachowuje. Przecież to Twój synek, ona powinna być od rozpieszczania, a swoje mądrości wsadzić sobie w ...
Moi rodzice i teściowie na szczęście wiedzą, że ich zdanie nie do końca mnie interesuje.pomarańczka_33, aga_90, machirude lubią tę wiadomość
dziękujemy za gratulacje
Natalia, ja obstawiam truskaweczkę jednak
Produkty mleczne podawałam ale źle toleruje a czasem reaguje wręcz płaczem, więc po konsultacji z pediatrą na razie podaję tylko mm. Ewentualnie jak sobie coś zrobię mlecznego to daję jej na spróbowanie ale przeważnie nie chce. Co ciekawe jedyne co z chęcią wcina to taki serek do smarowania bez laktozy na kanapce
Aga, ludu... ja to Cię podziwiam, że Ty to wszystko znosisz, ja na taką teściową to bym ryknęła i powiedziała, żeby się odprdl... no mam zdecydowanie mniej cierpliwości niż Ty
Ania, super! niech Ci ta beta rośnie radośnie
pytałaś jakiś czas temu mnie o coś i mogę Ci tylko powiedzieć, że na pewne tematy z pewnych względów na publicznym forum rozmawiać nie mogę, jakby co to privWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 21:11
APrzybylska, machirude lubią tę wiadomość
Brawo dla Kiry i Wiktora
Ania tak sie ciesze ze w dobrym kierunku idzie
U Nas byly 2 piekne noce i znpwu cos siw popsulo (zeby zapewne, czesc kolejna)
W kwestii roczku- u nas tez bedzie dzielony. Z tesciami w domu we wtorek przed wielkanoca. A potem juz po swietach z moimi rodzicami i rodzenstqem. U nas tez ten tydzien sqiateczny wypadl a ze i tak jedziemy na wielkamoc do polaki bez sensu by bylo zeby moi na 2 dni przyjezdzali zrobimy chyba w domu bo jakiejs wielkiej imprezy nie przewiduje- pewno nas 12 osob moze byc lub cos kolo tego. Tym barzoej ze w ppnoedzialek lany moi rodzice maja dosc okragla rocznice slubu (a my druga) wiec duza impreza bedzie wtedyAPrzybylska, aga_90, pomarańczka_33, machirude lubią tę wiadomość
-
Natalia cudowna truskaweczka będzie z Twojej córci
Ja od dawna daję jogurt, wczoraj zjadł kromke z Bieluchem (wcinał aż miło) i kilka razy robiłam mu płatki jaglane w proporcji 1/3 mleko/woda. No i twaróg też jadł i z makaronem i w placuszkach i sam w sobie też :d
Wiem że kiedyś wybuchnę i zakończymy kontakty na dobre, ale póki co staram się wytrzymać. Najbardziej irytujące jest to że ona tego nie przedstawia jako wbijany jad, a jako troskę o wnuka. Ech.machirude lubi tę wiadomość
-
Aga na prawdę podziwiam i życzę dużo cierpliwości. Tak, tak przecież to nic innego jak troska
U nas też jogurty już dawno w diecie. Do naturalnego daję owoce lub pieczywo. Z naleśnikami też były. Twaróg niespecjalnie przypadł Zuzi do gustu.
Madzia daj znać po wizycie.machirude lubi tę wiadomość
Matko! Dzisiaj moje malutkie dziecko kończy 11 miesięcy!! Jak? Kiedy?
No i Łukaszek Agiii też, najlepszości Chłopaku!APrzybylska, BP 02, Tusianka, Rene, machirude, ibishka, Monnn, Magdzia85F, Etoilka, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
pomarańczka_33 wrote:Matko! Dzisiaj moje malutkie dziecko kończy 11 miesięcy!! Jak? Kiedy?
No i Łukaszek Agiii też, najlepszości Chłopaku!
Niestety, a może i stety czas leci. Ale wspaniale się patrzy jak nasze pociechy się rozwijają.
Zuzia właśnie włączyła wszystko, co gra i wyszła do drugiego pokoju niech mamusia słucha.pomarańczka_33, machirude, Tusianka lubią tę wiadomość
11? Az sie wierzyc nie chhe zetak szybko zlecialo sto lat
Wlasnke, zaczelam pisac o jogurcie i zappmnialam maxiol jak widzi ze ja jem moj ukubiony to poddreptuje, robi rekina i potrafi mi 1/4 kubka zjesc (a one ok 300 ml sa)pomarańczka_33, APrzybylska, machirude, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Ania gratuluję dwóch kreseczek na teście
100 lat dla Kiry i Łukasza:-)
Aga dużo zdrówka dla Wiktorka
Kira i Wiktorek brawo za kolejne postępy
Machirude śliczny strój
A my wczoraj byliśmy się zważyć i mamy 7350gAPrzybylska, machirude, pomarańczka_33, aga_90, Monnn, Magdzia85F, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWszystkiego najlepszego dla Kiry i Łukaszka
Ja właśnie nie podawalam jeszcze produktow z krowiego mleka, ale zaczęliśmy wprowadzać kolacje i taki twaróg ze szczypiorkiem czy jogurt wydaje mi się fajna opcja od czasu do czasu.
Aga, to Wiktor ładnie rośnie.
U nas waga 7800, więc na roczek raczej 10 kg nie będzie ale lekarka mowi, że przyrosty spoko.
No i fajnie, że dajesz dziecku przestrzeń, takie pomaganie i chronienie przed wszystkim zabija moim zdaniem samodzielność, ciekawość i wiarę we własne siły.
No i zgadlyscie, to truskawka bo już watpilam, czy da się rozpoznać
A urodziny też się zastanawialiśmy czy dzielic, bo dziadkowie Zosi wszyscy po rozwodach i średnie między nimi relacje. I czy w domu czy coś wynająć, z racji miejsca. Ale stwierdziliśmy że nie będziemy robić kilku imprez ze względu na to że dziadkowie nie potrafią się dogadać, bo to przyjęcie dla Zosi i albo się zachowają jak dorośli albo wyjdą. Poza tym i tak nie wiadomo czy wszyscy przyjadą, bo męża ojciec może będzie w morzu, mój za granicą też nie wiem czy przyleci. No i robimy w domu. Jakoś się pomiescimy
I tak będą ostatecznie dwie imprezy, bo planujemy afterparty dla dalszej rodziny i znajomych z malymi dziećmi, czyli świętujemy cały weekend
Chcialabym w wiosennym stylu urodziny zrobic, czyli po prostu jasne, pastelowe dodatki, ozdoby, tort, kwiatki na stole i tylepomarańczka_33, aga_90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaa, Kamila, Ty jesteś specjalistka to może wiesz, czy w 3miescie gdzieś jest wypożyczalnia lub sklep dobrze zaopatrzony w ergonomiczne nosidla, żeby można było sobie poprzymierzac?
Bo planujemy jakieś urlopy i to chyba lepsza opcja niż wózek, a że urodziny się zbliżają, to może poprosimy o zrzutke, tylko nie wiem czy Zosia będzie w ogóle chciała w tym siedzieć.
Chyba nie jest jeszcze za późno na takie nosidło, co?