Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla wszystkich solenizantów!
Marysiu super, że już na nowym mieszkaniu!
My chyba też nie potroimy wagi, ale wszystko się może zdarzyć. Wczoraj rano wciągnęła butlę mleka (210ml wody i 7 miarek mm), po jakiejś pół godzinie pół bułki z serkiem i 4 małe parówki. I poprawiła połową banana. Gdzie ona to mieści to ja nie wiem.
U nas książeczki oglada, ostatnio lubi obrazki maluszka (taka seria małych książeczek) i mówiące bajki (te, co z boku mają przycisk i jest czytane to, co na danej stronie, sama sobie jeszcze nie wciska, ale pokazuje żeby jej włączyć). Szybko się nudzi, jak jej chcę coś poczytać. No i sławny Pucio też jakoś szału nie robi na niej.
A my jednak roczek będziemy robić w trzech częściach w niedzielę zapewne dla mojej rodziny, razem z obiadem, itp. A chrzestnego i paru znajomych zaprosimy osobno na samego torta. No i pod koniec kwietnia dla rodziny męża.
Z moją teściową zupełnie inaczej jest, niż myślałam. Jak się urodziła Gabrysia, to nagle przestała robić pod górkę i swoje cuda wymyślać. I nawet mnie traktuje normalnie, żeby tylko mieć z nią kontakt. Z tym, że jest daleko, więc nie ma się zbytnio co wtrącać.
Magdzia85F, APrzybylska, machirude, Etoilka lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Umknęło mi gdzieś, więc spóźnione wszystkiego najlepszego dla wczorajszych jubilatow Kiry i Łukaszka, a niespoznione dla Ady rosnijcie zdrowo i szczęśliwie!
Ola jeśli chodzi o Danio to zależy jakie masz podejście do cukru w diecie dziecka. Ostatnio akurat czytałam falę hejtu w komentarzach na fb pod reklamą Danio- sam cukier i chemia, ale sporo dzieci je bo lubi. Decyzja należy do Ciebie u nas jogurt naturalny z najbardziej prostym składem. Polecam wyrób marki Lidl. Ser żółty też akurat w Lidlu znalazłam z krótkim składem bez chemii.
Dekoracje zamawiałam z allegro od użytkownika PartyuMarty.
Też mamy grającą książeczkę i to jest hit. Na roczek dostanie tą z bajkami. Naciska sobie sam
Hit dnia wczorajszego: mój syn krzywo stawia nogi!!! (taaak, to nadal tylko troska, a nie szukanie dziury w całym..)
Marysiu gratulacje, co na swoim to na swoim szybkiego ogarnięcia się że wszystkimMagdzia85F, machirude, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj Kamila, to slabo strasznie że nie ma nic takiego u nas. A te grupy to na Fb, czy gdzie?
Marysiu, super! Też szukamy czegoś większego ale na razie to raczej nierealne, bo nie chcemy sprzedawać naszego mieszkania a mamy na nim już kredyt. I pewnie czeka nas przeniesienie sypialni do salonu niebawem
Wszystkiego najlepszego dla Ady.
Książki...
U nas szał na Pucia. Zosia potrafi całego wysłuchać w pozycji czworaczej jak jest marudna czytanie Pucia też pomaga, od razu uśmiech na twarzy. Mi też się podoba więc, jest ok, że czytam go 5x w ciągu dnia oprócz tego lubi Elmera, tą kartonową wersję, tylko to jest krociotkie. Mamy Dzień Elmera.
W miarę lubi też wierszyki z Pierwszej książki mojego dziecka. I mamy taka ksiazke z dziurą Kto robi hu-hu, ale sa rozne np. o traktorach cos, tylko tu jej sie bardziej podoba jak palec przez ta dziure wystawiam i z tego ma radoche
A do samodzielnego przeglądania lubi takie małe książeczki ze zdjęciami przedmiotów, najbardziej lubi W lesie, Owoce, Warzywa. Ubrania jej nie zachwycily no i sensoryczne, z różnymi fakturami, mamy jakąś o Parku i Gruffalo. Czasami lubi się też pobawić taka książka gdzie paluszkiem można przesuwać różne elementy, mamy o domu i można np. zamknac/otworzyć szafę, pokrywke od garnka itp.
Nie sprawdziła nam się Obracanka. I książka z twarzami też tak średnio, chociaż czasem do niej zajrzy ale chyba nie trafiłam w odpowiedni moment z nią
U nas chyba dolne dwójki idą...
Ola, ja serkow jeszcze nie podawalam, ale Danio ma pewnie tonę cukru. Szukalabym czegoś bez dodatkow. Jogurt naturalny z dobrym skladem+owoce, twaróg.Etoilka, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Marta już miałam Cię wywołać, bo widziałam, że się gdzieś tu skradasz, a nic nie piszesz Przebiłaś wszystkie z potrójnymi urodzinami. No i super, że masz dobre relacje z teściową.
Marysiu gratuluję własnego M! Znam to uczucie, jak dobrze u siebie. Mamy swoje już 7 lat. Jeszcze pracy na pewno będzie, ale to swoje, to inaczej się robi.
Aga wytłumacz synkowi żeby prosto stawiał nóżki, bo babcia się martwi (przepraszam za sarkazm). Ta pani robi na mnie coraz większe wrażenie. Myślę, że nie powinnaś długo czekać z poważną rozmową.
Ja się przyznam, że Zuzia wciąga Danonki jak odkurzacz, od czasu do czasu daję na podwieczorek.
Co do książeczek to u nas hit taki, mamy sporo z tej serii:
https://www.smyk.com/zabawki-obrazki-dla-maluchow.html
A tych co gadają ja nie lubię, przecież sama potrafię czytać wiem, że się to szybko nudzi, ale ja to ja ;p
I tak Kamila,ja wszystkie pieniądze (nie tylko te na książki) wydaję na Zuzię. Idę do galerii myślę chce to czy tamto i kupuje zabawki i ubranka dla panienki, sobie bułkę A tak poza tym to co ostatnio przeczytałyście dla dorosłych?aga_90, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
olKaczucha wrote:Dziewczyny jak będziecie miały jakąś fajną stronę internetową lub sprzedawcę na allegro który oferuje fajne i w. Dobrej cenie dekoracje na roczek to Dajcie znać
A wgl jakie dajecie produkty dziecku jeśli chodzi np o serek.. To jakiś Danio czy co?
Kucmar.pl -
Hahahaha dla doroslych? To tylko ksiazke kucharska ze smakoterapii
Ja polecam wszystkie ksiazki z realnymi ilustracjami (w Biedrze sa teraz po 5.99, w lidlu tez czesto sa), te z okienkami, z przesuwankami. W Lidlu teraz sa z realnymi dzwiekami zwierzat i pojazdow - tez super!
Ciekawe sa tez te z sensorycznymi elementami - futerko, rozne faktury papieru itp.
U nas srednio idzie czytanie czegololwiek ale oglada z zapalem ♡
Machirude - tak, na fb sa grupy. Najwieksza to chusty polska, sa tez lokalne jak trojmiasto w chuscie.
Ja zaraz mam patronaz z przychodni - dziwnie ze tak pozno
Smieje sie ze zabiora mi dziecko jak zobacza ze spi na ziemimachirude lubi tę wiadomość
-
Najlepszosci dla solenizantow!
Marysiu gratulacje z nowego mieszkania.
Ja daje jogurt naturalny plus owoce, zreszta jogurt i twaróg to u Nas gości nie zbyt czesto, za kwaśne dla mojej panny, za to kasza o każdej porze moze byc.
Kupilismy w koncu nowy fotelik.
Roczek robimy jeden i na szczęście nikogo z rodziny nie bedzie. Sami znajomi , chrzestni. PrYnajmniej nie bede musiała gościć dwulicowości. Powoli ruszam z przygotowaniami co by zdążyć.
Iza jak u Was?
U Nas chyba jakies zeby idą bo jest tak marudna, ze szok. Śpi dwa razy dziennie we wózku, w przejściu no tam nie ocieplone wiec podmuch wiatru jest.
No i zaczęła w koncu stawać
Ja wzięłam sie za zeby. Został jeszcze jeden. Dzis zrobiłam cytologię, po wyniku ide na przypalanke.
Sezon zbliża sie wielkimi krokami i nie mige doczekać sie kolejnej przesyłki.APrzybylska, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękujemy za życzenia.
Dokładnie te książeczki z biedry za 5.99 Ada lubi. W Tesco są takie same za 15 zł!
Teraz zamówiłam też kilka pozycji. Juz bajki na dobranoc na później, kicia kocie i jakieś zabawy paluszkowe (brzmi dość dziwnie, ale przeczytałam opis i zobaczymy co to).
A i księgę dźwięków tez ogląda. Da poczytać i póki co, to wąż zrobił tylko szał...ssss
Jakie Wy owoce dajecie do jogurtu?
Moja panna znów prawie nic nie je, nawet chrupkow Tygryskow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 19:04
Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minikida.
U Nas książeczki hmmm szybko sie nudzą. Najlepsze to te w twardej oprawie lub miękkie do wody. Lubi tez takie puzzle z czu czu od Magdy. Jak pytam gdzie jest jakie zwierze to albo juz rozumie, albo trafia z odpadnięciemMagdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny