X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka, czasem schodzi i wychodzi z pokoju do nas, ale zawsze z wlaczonym alarmem :D
    Zazwyczaj jednak jak sie budzi to siada i wlacza alarm xD

Co do Joie Every Stage... nie ufam fotelikom, ktore sa od 0-36 kg... jezeli chcecie miec fotelik do 18 kg RWF to lepiej juz jakis maxi cosi czy avionaut aerofix rwf albo be safe albo baby safe (nie pamietam modelu, kojarzy mi sie akita ale nie jestem pewna).

Tusianka, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za opinię. Wiem, im więcej ruchomych elementów tym mniej bezpieczeństwa. Dodatkowo w jednym aucie nie mamy isofixu i w sklepach gdy mówimy, że ma być na pasy robią oczy jak 5zł. Eh ... nikt nie mówił, że będzie łatwo.

Moje kochane, a ja źle się czuję, okresowo i czasem jak mnie jajnik pociągnie, to aż łzy w oczach. I mam tak napompowany brzuch. Biorę od 3 dni nospę, bo na chwilę pomaga. A przy Zuzi muszę być cały czas w ruchu. Boję się co to będzie. Na wizytę najprędzej mogę się wybrać 5.03.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ale to na wzdęcia bardziej, czy macica?
    Współczuję.

Mnie dziś za to mdli. Ale to nie ciąża. Do tego seks potrzebny. :P
    Ostatnio po wszystkim mi ciężko. A zjem Ady jogurt Nat zwykły i biegunka.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, wzdęcia, zaparcia, macica wszystko. Nie wiem dokładnie. Jednego dnia myślałam, że na środku ulicy spodnie ściągnę tak mnie uciskało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu w nocy też?

Bo opisujesz to, tak jak ja podobnie miałam z Adą w ciązy, akurat od około 6-7 tydzień. Piłam koper. Jak jadłam to było gorzej.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, cały czas od paru dni tak się czuję.

A co poza koprem można na to poradzić? Co Ci pomagało?

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na urodzinach mojej prababci a stasia pra pra. Maly od 8 do 15 mial drzemke tylko 15 min w aucie. Pierwsze 30 min przyklejony do mnie a teraz z rak do rak tylko chodzi :D

Magdzia85F, APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu niestety nie pomogę. Bo nic oprócz kopru nie stosowalam, bałam sie. A w nocy bylo najgorzej.
    Minęło po 2-3tygodniach.

Oby u Ciebie przeszło szybciej.

Sylwia a które urodziny prababci?

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia 90tka ;) zebrala sie prawie cala bliska rodzina. Ponad 30 osob bylo. Niektorych osob nawet nie znalam a czesc widzialam jako dziecko ;)

Magdzia85F, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia pamiętam jak moja Babcia obchodziła 90. To bylo ponad 3,5 roku temu.

Jeszcze Babcia żyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:29

APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa.... tak wam zazdroszcze wiekowych babci :) moje obie zmarly ponad 15 lat temu :(

Ania- super bryka, mam nadzieje ze czujesz sie juz lepiej. Na wzdecia mozna beac espumisan, jest bezpieczny w ciazy, ja bralam
    A na zaparcia suszona sliwka, jaknnie pomaga xzopki glicerynowe.

Ja dzis po nocy kolejnej w kit, nie zarejestrowalam jak moje dziecko wstali. Podobniez stanal w lozeczku i zaczal reka uderzac w barierke :D maz go wzial i poszli sie bawiv a ja spalam jeszcze dwie godziny o.O

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś sie tez nauczyl ze jak tylko sie obudzi to zaraz na nogi staje w lozeczku :o zaczal sie u nas etap ze wstaje wszedzie gdzie sie tylko da i w koncu umie siadac z pozycji czworaczej. Tak narzekalam ze Staś w tyle a w ostatnim czasie tyle nowych rzeczy sie nauczyl... :D
    Ja mam obie babcie( jedna 85 lat,druga 71), prababcie i jednego dziadka (75l)
    Dla mnie najgorsze ze mój tata nie żyje i nigdy sie poznał wnuka a wnuk jego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 22:13

APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra dziękuję za rady. Jeszcze żebym wiedziała co dokładnie mi jest. Dziś trochę lepiej. Nawet zjadłam śniadanie. Brawo dla męża i dla Maxa za stanie w łóżeczku :)

Sylwia widzisz Staś ruszył z rozwojem i kochana, to już się nie zatrzyma ;) bardzo się cieszę. Współczuję straty taty.

Ja mam babcię od strony taty i dziadka od strony mamy, oboje mają po 86 lat. Wiecie, że my pewnie tak długo nie pożyjemy. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra to dobrze, ze pospałaś. U mnie dziś Ada tez odstawiała i rano została wręczona mężowi a ja do wyrka na 2h.

Co do Babć, niestety moja po wylewie, chodzi normalnie, ale juz ostro z demencja. Tak mi przykro z tego powodu. Bo na serii extra kobieta. I zawsze mówiła : nie daj Boże dożyć takiego wieku, zeby być dla siebie i innych ciężarem.

Aniu i ja też podobnie myślę, nie chce tyle żyć. Wnuków doczekać i tyle.

Sylwia przykro mi z powodu taty.
    I wielkie gratulacje dla synka!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Bardzo dziękuję za opinię. Wiem, im więcej ruchomych elementów tym mniej bezpieczeństwa. Dodatkowo w jednym aucie nie mamy isofixu i w sklepach gdy mówimy, że ma być na pasy robią oczy jak 5zł. Eh ... nikt nie mówił, że będzie łatwo.

Moje kochane, a ja źle się czuję, okresowo i czasem jak mnie jajnik pociągnie, to aż łzy w oczach. I mam tak napompowany brzuch. Biorę od 3 dni nospę, bo na chwilę pomaga. A przy Zuzi muszę być cały czas w ruchu. Boję się co to będzie. Na wizytę najprędzej mogę się wybrać 5.03.
    Jesli sie nie mylę to idofix jest do 18 kg, Kamila dobrze pamietam? Minus jest instalowany na takich specjalnych pasach swoich plus samochodowych. Jesli ma sie skandynawskie auto sa od razu specjalne przyczepy do tego. Moje dziecko tez siada jak soe przebudza w nocy i jak je położę i przystawię do piersi to śpi dalej. Ja jeszcze z dorosłym łóżkiem czekam bo chyba by cała gore zwiedziła w nocy i wszystkie kwiaty rozbroiła :D
    Aniu nospe i espumisan, mi dodatkowo lekarz kazał brac dodatkowo progesteron bo to on żywi ciąże do czasu wykształcenia sie łożyska. Odpoczywaj tyle ile mozesz. Ja miałam problemy ze wydedukowałem brzuchem tak powyżej połowy ciazy. Byłam tak jakby mnie ktos napompowal powietrzem :/ najgorsza nieprzyjemność po takim dziwnym smaku w ustach, ktory przechodził po zjedzeniu czegos bardzo intensywnego a najlepiej ostrego.
    A i co do fotelików 0-36 tez mam zła opinie. Bo jak dopasować auto do noworodka i takiego 7latka?
    Najlepiej jechac do sklepu gdzie sie tym zajmują i wypytać o wszystkie możliwości. U nas o dziwo facet był super i odpowiadał na to co chcieliśmy bez chełpienia sie

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny jak mozna mowić, ze niw chce sie tyle żyć? Nie obrazicie sie , ale takie mysli to szaleństwo. Jeszcze rozumiem ludzi w podeszłym wieku bo zaczynam niektóre rzeczy rozumieć, ale Kobiety, ktore ledwo urodziły dziecko, a kolejna przy nadziei?

BP 02 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona dzięki za rady i opinię.

My już w 3 sklepach byliśmy i każdy swoje mądrości wciska. Porównując chociażby do tego co pisze Kamila czy każda z Was, to mają zerowe pojęcie i wciskają to, za co mają najlepszą prowizję. Auto mam kiepskie Mondeo 2004r. W męża Corsie jest uchwyt do isofix, ale to jest auto do dojeżdżania do pracy brudne i nic nie mające, na dojechaniu. Szukamy dalej.

Madzia i ja mam takie zdanie. Dziadek jest po kilku udarach, na szczęście umysłowo dobrze, tylko ruchowo trochę nie domaga i nie ma się kto nim zająć, jest w ośrodku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:34

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Boże dziewczyny jak mozna mowić, ze niw chce sie tyle żyć? Nie obrazicie sie , ale takie mysli to szaleństwo. Jeszcze rozumiem ludzi w podeszłym wieku bo zaczynam niektóre rzeczy rozumieć, ale Kobiety, ktore ledwo urodziły dziecko, a kolejna przy nadziei?
    Ilona, teraz chce mi się żyć! Ale gdybym miała być dla kogoś ciężarem na starość...

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamierzam zyc jeszcze dluzej :D zycie jest super, a jk na starosc bede upierdliwa to sobie pojde do domu spokojnej starosci. Bede tam miala znajomkow w swoim wieku ;) a powiem wam ze moja tesciowa na juz 74 lata i jest super aktywna :D
    Ilona, bedziemy ske na starosc zdjeciami wnukow wymieniac ;)

Sylwia- super Stas :)
    Madzia- niech sie maz troche poczuje ;)
    Ania- ja tez wlasnie mialam wzdecia w ciazy, nie martw sie tym, przejdzie :) lykaj ten espunisan ( przechodzi przez jelita bez wchlaniania wiec mozna go brac do oporu ;)

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, ale wzdeć nie mam. Bolą mnie jajniki i macica. Przez co czuje się napompowana. Raz dziennie biorę nospę i jest lepiej. Dziękuję za wszystkie Wasze rady :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ