X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wiem. Tylko z tą Naszą Księżniczką ciężko... A gdzie kupowaliscie?

Aduni muszę tego czuczu kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 19:57

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Minikid jest taki superowy że sama potrafię go zamontować. Niestety ale musieliśmy go wypiąć żeby przewieźć duża paczkę, a potem ogarnęłam bez problemu montaż. Jest super! :)

Czytać coś dorosłego.. Hmm, a forum się liczy? :D jak nie to przepisy z alaantkowe i czasem mi się trafi jakiś artykuł o rozwoju dzieci :P

Dzięki za polecenie książeczek, przyjrzę się bliżej tym z dziurami i zajrzę do Biedry :D tak na początek xD

Chrupek Wiktor coś nie lubi już. Na początku były super, teraz zje pół małego i resztą się bawi ;)
    A propos macie namiar na biszkopty dla dzieci z dobrym składem? Bez cukru albo chociaż z niewielką ilością?

I pytanie które ciągle zapominam zadać : jak długo należy przegotowywać wodę maluchom? W internecie piszą tylko o butelkowanej, my używamy dzbanka filtrującego.

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki:
    .
    Jaka szansa że jeszcze będą brązowe? :d
    Aparat trochę podbił kolor, ale ogólnie oczu mój syn po rodzicach nie odziedziczył.. XD

PS. Ktoś pytał o owoce. Ja daję prawie wszystkie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 16:56

Ilona92, BP 02, Magdzia85F, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda w sklepie bambi Płock. Super doradcy, wszystko pokazał nam Pan, jak przypinać, za co złapać itp. Jak dociskać etc.
    Moje dziecko z książeczek do najbardziej lubi gazety, tak sobie przypomniałam.
    Co do wody ja tez podaje przegotowana bo mamy postanowienie nie kupiwac wody butelkowanej. Ja sama pije zawsze przegotowana i tak bede dalej robic. Aga Wasze dziecko nie bedzie miało brązowy h oczu ;) to poprostu genetyka. Sa przypadki, se jeżeli obydwoje rodzicow maja czarne włosy, dzieci mogą buc rude, o takim przypadku opowiadała moja ciocia. Dwoje dzieci tak wyszło, wiec to nie pomyłka ze szpitala :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża tak było. Rodzice jedno ciemne, drugie jaśniejsze włosy i mąż rude po dziadku.

Piękne oczeta Aga <3

A Ilona myślałam, ze moze w Wawie.

aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piekne te oczka!!!!

aga_90 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga prawie wszystkie maja chyba cukier..
    https://czytajsklad.com/biszkopty2/ tutaj porownanie i tylko 1 maja inne slodziwo zamiast cukru i inne zaznaczone z ok skladem

aga_90, Magdzia85F lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

miałam dłuższą przerwę, ale coś tam się starałam nadrobić ;)
    Aniu gratuluję ciąży! Życzę dużo zdrowia i nudnych 9 miesięcy :)
    Wszystkiego najlepszego solenizantów :)
    Gratki z okazji nowych umiejętności!
    Marysiu wszystkiego naj w nowym mieszkaniu :)

Widziałam, że pisałyście o książeczkach, u nas jest szał na serię "krok po kroku". Grześ uwielbia słuchać tych rymowanych historyjek i oglądać obrazki, często pokazuje że mam czytać od nowa. Lubi też Pucia, ogólnie potrafi nawet jakieś 20 minut siedzieć i słuchać, także mam fajną opcję na wyciszenie go przed snem, plus jak jest marudny to też działa.
    Dzięki za info o książeczkach z biedry, jutro pójdę zobaczyć czy są u mnie.

Co do nabiału to Grześ je jogurt naturalny, twaróg i serek rolmlecz waniliowy. Serek to w sumie jedyna słodka rzecz którą mu podałam, uważam że ten ma dobry skład. Jogurt i ser bez dodatków, aż się dziwię że mu smakuje.

My dwa tygodnie temu byliśmy na weekend u teściów, jechaliśmy po położeniu Grzesia spać na noc. Podróż udała się bardzo dobrze jak na jego ciągłe pobudki. W jedną stronę obudził się dwa razy, z czego raz musieliśmy się zatrzymać na karmienie, a tak to byłam w stanie go uśpić głaskaniem po głowie i podaniem ręki, bez konieczności wyciągania z fotelika.

Na moje urodziny poszliśmy z mężem do restauracji, dziecko zostało z babcią. Pierwszy raz od 10 miesięcy wyszliśmy tylko we dwoje, mieliśmy super randkę :)

Mój wariat już biega, uwielbia kopać wszystko co się nawinie, od piłeczek po pluszaki. Normalnie mały piłkarz. Stara kostka sensoryczna obecnie jest znowu hitem, jej dźwięk to sygnał do ucieczki, uwielbia ją też sobie rzucać pod nogi i kopać. Ja kiedyś zawału dostanę, bo zawsze się boję że się kiedyś przez to swoje "dryblowanie" potknie i zęby wybije.

machirude, Tusianka, Magdzia85F, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, pamiętam krzyżówki genetyczne że szkoły :d ale tak się wciąż łudzimy że mu ściemnieją xD

Kinga wiedziałam że warto spróbować jechać gdzieś dalej. Super że podróż była spokojna i Grześ grzecznie spał :)
    Taka randka to też fajna rzecz ;)

Masakra z tymi biszkoptami :O

Oczka może i piękne ale kryją w sobie Łobuza :P

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu laski!!!! Nawet nie wiecie ile radosci mi przynosi jak widze kolejnego RWFa na pokładzie ♡♡♡♡ ciesze sie ogromnie ♡

Co do wody - ja od poczatku rozszerzania daje tylko filtrowana bez przegotowywania. W Gdansku mamy super wode!

Co do biszkoptow - widzialam tylko ciastka w rossmanie takie z fajnym skladem.
    No i te ktore sie samemu upiecze xD

Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam biszkopt nez cukru! Załamka totalna. Jedynak trzeba dodać cukier , zeby struktura była sztywna i piana robiła swoją robotę! Nigdy nie widziałam gak fatalnego i twardego biszkopta haha
    Aga prędzej kolor włosów sie zmieni niz oczy :) ja mam brązowe przy źrenicach po mamie, a tak jakies niebieskie czy jak tam zwał :P
    Magda Mamy sporo rożnych sklepów i inny przemysł.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mowimy o biszkopcie czy biszkoptach?:)

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i BP pytala o spanie Pawelka - tak maly spi na ziemi :) tzn oczywiscie na materacu, ale nie spi w lozeczku :)

Na roczek, jak zrobimy mu pokoj to dostanie juz takie dorosle lozko :) ale tez bedzie bardzo niskie.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, No i super! Tak z ciekawosci zapytalam bo jakos zaskoczylas mnie z tym komentarzem ;) jk wam tak wygodnie to moze i na suficie spac, nam i poloznrj nic do tego :)

Emily89 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ale mowimy o biszkopcie czy biszkoptach?:)
    to jest to samo przeciez :D robiłam małe placki, ale ewidentne mi cos nie wyszło. Moze dałam złe proporcje. Bo jednak maka o jajka to drętwy smak

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    to jest to samo przeciez :D robiłam małe placki, ale ewidentne mi cos nie wyszło. Moze dałam złe proporcje. Bo jednak maka o jajka to drętwy smak
    Ja pytalam bo jakies tam przepisy juz widzialam na torty na roczek bez cukru :)

Na biszkopciki tez sa przepisy u alantkowych ale pewnie nie mają takiej "konsystencji" jak te z cukrem :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ja pytalam bo jakies tam przepisy juz widzialam na torty na roczek bez cukru :)

Na biszkopciki tez sa przepisy u alantkowych ale pewnie nie mają takiej "konsystencji" jak te z cukrem :)
    Tort robie normalny. Dziecku dam troche biszkopta i tyle. Zreszta ja wogole nie podaje żadnych ciastek czy ciast, wiec jesli dostanie 50 g tortu tkwiącej cukru zje z owocow niz w tum wszystkim bedzie sacharozy. Ja nie popadam w taka skrajność.

Magdzia85F, Tusianka, aga_90, ibishka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, a Pawełek nie schodzi z materaca? U teścia Gabi spała właśnie na materacu na ziemi i w środku nocy znalazłam ją na środku pokoju :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Kamila, a Pawełek nie schodzi z materaca? U teścia Gabi spała właśnie na materacu na ziemi i w środku nocy znalazłam ją na środku pokoju :D

hahaha padnę :D

Tusianka lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę w imieniu Zuzi, że dziś przyszła do nas nowa bryka :D Babcia z moją siostrą zrobiły nam niespodziankę.

Taki:

https://www.empik.com/fjessa-sky-comfort-r-wozek-spacerowy-jeans-fjessa,p1210307455,dziecko-p?gclid=Cj0KCQiA2L7jBRCBARIsAPeAsaNq-9XWLqhargaRa235zV0VjOQmQKlA3M2eENaaJkKZbnak9u9z3xkaAh6hEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Jest super lekki, zwrotny i idealnie w mój gust. Kółka małe, ale w mieście powinno być ok.

Poza tym (pisałam kiedyś, że potrzebujemy dwa foteliki) mamy do przetestowania tańszy fotelik Joie Ever Stage, który też należy do grupy RWF do 18kg. Kamila czy to się w ogóle nadaje? ;)

Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ