Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ten Minikid jest taki superowy że sama potrafię go zamontować. Niestety ale musieliśmy go wypiąć żeby przewieźć duża paczkę, a potem ogarnęłam bez problemu montaż. Jest super!
Czytać coś dorosłego.. Hmm, a forum się liczy? jak nie to przepisy z alaantkowe i czasem mi się trafi jakiś artykuł o rozwoju dzieci
Dzięki za polecenie książeczek, przyjrzę się bliżej tym z dziurami i zajrzę do Biedry tak na początek xD
Chrupek Wiktor coś nie lubi już. Na początku były super, teraz zje pół małego i resztą się bawi
A propos macie namiar na biszkopty dla dzieci z dobrym składem? Bez cukru albo chociaż z niewielką ilością?
I pytanie które ciągle zapominam zadać : jak długo należy przegotowywać wodę maluchom? W internecie piszą tylko o butelkowanej, my używamy dzbanka filtrującego.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Tak z innej beczki:
.
Jaka szansa że jeszcze będą brązowe? :d
Aparat trochę podbił kolor, ale ogólnie oczu mój syn po rodzicach nie odziedziczył..
PS. Ktoś pytał o owoce. Ja daję prawie wszystkieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 16:56
Ilona92, BP 02, Magdzia85F, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Magda w sklepie bambi Płock. Super doradcy, wszystko pokazał nam Pan, jak przypinać, za co złapać itp. Jak dociskać etc.
Moje dziecko z książeczek do najbardziej lubi gazety, tak sobie przypomniałam.
Co do wody ja tez podaje przegotowana bo mamy postanowienie nie kupiwac wody butelkowanej. Ja sama pije zawsze przegotowana i tak bede dalej robic. Aga Wasze dziecko nie bedzie miało brązowy h oczu to poprostu genetyka. Sa przypadki, se jeżeli obydwoje rodzicow maja czarne włosy, dzieci mogą buc rude, o takim przypadku opowiadała moja ciocia. Dwoje dzieci tak wyszło, wiec to nie pomyłka ze szpitalaMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
miałam dłuższą przerwę, ale coś tam się starałam nadrobić
Aniu gratuluję ciąży! Życzę dużo zdrowia i nudnych 9 miesięcy
Wszystkiego najlepszego solenizantów
Gratki z okazji nowych umiejętności!
Marysiu wszystkiego naj w nowym mieszkaniu
Widziałam, że pisałyście o książeczkach, u nas jest szał na serię "krok po kroku". Grześ uwielbia słuchać tych rymowanych historyjek i oglądać obrazki, często pokazuje że mam czytać od nowa. Lubi też Pucia, ogólnie potrafi nawet jakieś 20 minut siedzieć i słuchać, także mam fajną opcję na wyciszenie go przed snem, plus jak jest marudny to też działa.
Dzięki za info o książeczkach z biedry, jutro pójdę zobaczyć czy są u mnie.
Co do nabiału to Grześ je jogurt naturalny, twaróg i serek rolmlecz waniliowy. Serek to w sumie jedyna słodka rzecz którą mu podałam, uważam że ten ma dobry skład. Jogurt i ser bez dodatków, aż się dziwię że mu smakuje.
My dwa tygodnie temu byliśmy na weekend u teściów, jechaliśmy po położeniu Grzesia spać na noc. Podróż udała się bardzo dobrze jak na jego ciągłe pobudki. W jedną stronę obudził się dwa razy, z czego raz musieliśmy się zatrzymać na karmienie, a tak to byłam w stanie go uśpić głaskaniem po głowie i podaniem ręki, bez konieczności wyciągania z fotelika.
Na moje urodziny poszliśmy z mężem do restauracji, dziecko zostało z babcią. Pierwszy raz od 10 miesięcy wyszliśmy tylko we dwoje, mieliśmy super randkę
Mój wariat już biega, uwielbia kopać wszystko co się nawinie, od piłeczek po pluszaki. Normalnie mały piłkarz. Stara kostka sensoryczna obecnie jest znowu hitem, jej dźwięk to sygnał do ucieczki, uwielbia ją też sobie rzucać pod nogi i kopać. Ja kiedyś zawału dostanę, bo zawsze się boję że się kiedyś przez to swoje "dryblowanie" potknie i zęby wybije.machirude, Tusianka, Magdzia85F, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Wiem, wiem, pamiętam krzyżówki genetyczne że szkoły :d ale tak się wciąż łudzimy że mu ściemnieją xD
Kinga wiedziałam że warto spróbować jechać gdzieś dalej. Super że podróż była spokojna i Grześ grzecznie spał
Taka randka to też fajna rzecz
Masakra z tymi biszkoptami
Oczka może i piękne ale kryją w sobie ŁobuzaIlona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Jezuuuu laski!!!! Nawet nie wiecie ile radosci mi przynosi jak widze kolejnego RWFa na pokładzie ♡♡♡♡ ciesze sie ogromnie ♡
Co do wody - ja od poczatku rozszerzania daje tylko filtrowana bez przegotowywania. W Gdansku mamy super wode!
Co do biszkoptow - widzialam tylko ciastka w rossmanie takie z fajnym skladem.
No i te ktore sie samemu upiecze xD
Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Ja robiłam biszkopt nez cukru! Załamka totalna. Jedynak trzeba dodać cukier , zeby struktura była sztywna i piana robiła swoją robotę! Nigdy nie widziałam gak fatalnego i twardego biszkopta haha
Aga prędzej kolor włosów sie zmieni niz oczy ja mam brązowe przy źrenicach po mamie, a tak jakies niebieskie czy jak tam zwał
Magda Mamy sporo rożnych sklepów i inny przemysł. -
Ilona92 wrote:to jest to samo przeciez robiłam małe placki, ale ewidentne mi cos nie wyszło. Moze dałam złe proporcje. Bo jednak maka o jajka to drętwy smak
Na biszkopciki tez sa przepisy u alantkowych ale pewnie nie mają takiej "konsystencji" jak te z cukrem
-
Emily89 wrote:Ja pytalam bo jakies tam przepisy juz widzialam na torty na roczek bez cukru
Na biszkopciki tez sa przepisy u alantkowych ale pewnie nie mają takiej "konsystencji" jak te z cukremMagdzia85F, Tusianka, aga_90, ibishka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja się pochwalę w imieniu Zuzi, że dziś przyszła do nas nowa bryka Babcia z moją siostrą zrobiły nam niespodziankę.
Taki:
https://www.empik.com/fjessa-sky-comfort-r-wozek-spacerowy-jeans-fjessa,p1210307455,dziecko-p?gclid=Cj0KCQiA2L7jBRCBARIsAPeAsaNq-9XWLqhargaRa235zV0VjOQmQKlA3M2eENaaJkKZbnak9u9z3xkaAh6hEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Jest super lekki, zwrotny i idealnie w mój gust. Kółka małe, ale w mieście powinno być ok.
Poza tym (pisałam kiedyś, że potrzebujemy dwa foteliki) mamy do przetestowania tańszy fotelik Joie Ever Stage, który też należy do grupy RWF do 18kg. Kamila czy to się w ogóle nadaje?Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]